Hei! Olen ensimmäistä kertaa säilömispuuhissa ja yrtit tuottavat ongelmaa. Tuli laitettua hieman liikaakin kasvamaan ja nyt kaikkea yrttiä niin mahdottomasti. Suuren osan ajattelin kuivata jka säilöä lasisissa hillopurkeissa. Kuumennan purkit (tai pesen asiaankuuluvalla desifointiaineella). Kunnon huuhtelu vedellä ja mites sitten? Pussillisesta Atamonia saa muistaakseni litran huuhteluainetta hometta vastaan. Huuhtelenko tuolla Atamonivedellä ja annan kuivua?
Mitenhän mahtaa käydä jos osa esim. persiljioista ei olekaan aivan kuivia ja laittaa purkkiin kuivien kanssa? Kiitos etukäteen.
Atamonin käyttö - saisiko ohjeita?
3
9164
Vastaukset
- A. T. Amon
Googlaamallahan sitä tietoa löytyy:
http://www.haugen-gruppen.fi/tuotteet/985/19723/19894/19535/atamon-sailontaaine-25g.aspx
Meidän emäntä desinfioi lasipurkit ensin pesemällä ja sitten riittävän pitkän aikaa uunissa kuumentamalla. Kannet ja tiivisteet taitaa desinfioida pitämällä sata-asteisessa vedessä. Ymmärtääkseni hän ei käytä desinfiointiin mitään aineita ja silti säilykkeet säilyvät pilaantumattomina useammankin vuoden - tosin tuossa kuumadesinfioinnissa pitää olla Hyvin Huolellinen! - Marjamari
Huuhdon muovi ämpärit ja kannet atamon liuoksella,laitan puolukkasurvoksen ämpäriin.Ei kovin hienoksi survottua.Sitten kastelen elmukelmun atamon liuoksessa ja laitan tiiviisti marjojen päälle.Sitten kylmään kellariin tai parvekkeelle,kun alkaa olla tarpeeksi viileä.Näin olen tehnyt jo 10.vuotta ainakin ja hometta ei ole tullut vuoden aikana lainkaan.
- Anonyymi
No ei tarvitse käyttää Atamonia, eikä muutakaan jos on tarkoitus säilöä kuivattuja yrttejä tai esim. kuivattuja sieniä. Peset vain purkit hyvin ja katsot, että sekä purkit, kannet että kuivatut eväät ovat oikeasti kuivia ennen kuin laitat ne purkkiin. Parhaita olis tummat lasipurkit, mutta yhtälailla käy kirkkaat, mutta ne kannattaa säilyttää kaapissa (pimeässä siis). Kuivatut yrtit ja sienet säilyvät vuosia, kun ovat rapsakan kuivia säilöön laittaessa.
Atamonilla voi huuhtoa hyvin pestyt lasipurkit ennen kuin laittaa niihin kuuman hillon tai muun keitetyn säilykkeen. Tai vaikka mehun. Jotkut laittavat Atamonia säilykkeen sekaan ennen purkitusta (mutta ei keitetä enää Atamonin lisäämisen jälkeen). Pussissa on hyvät, selkeät ohjeet. Itse huuhtaisen purkit vain Atamon-liuoksella ja hyvin ovat hillot, hyytelöt ja marmeladit säilyneet.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa6516563Mitä tapahtunut
Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?384457HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa2972587- 1351898
Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.1311533Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon3921492- 141319
Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä
Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E101273Onko PS kaaoksessa?
Kuinka pahasti kulissit heiluu? Tulenarka aihe? Kyllähän vaalitappio toisensa jälkeen on vakava paikka, mutta jospa P76982- 115955