Onko kukaan kuullut pääruoasta, joka perustuisi marjoihin?
Mihin tahansa marjoihin? Missäpäin maailmaa tahansa?
Tuli mieleen, kun meillä on mustaherukkaa ja punaherukkaa enemmän kuin paljon, mutta kun emme harrasta jälkiruokia tms.
Olisi kätevää, jos marjoja voisi hyödyntää pääruoassa - ei vain lisukkeina.
Esimerkiksi kastikkeena lihan kanan tai kalan kanssa.
Vinkkejä?
Pääruoka marjoista?
22
2362
Vastaukset
- käytä omaa päätäsi
Olen kuullut monestakin. Syönkin niitä paljon syksyisin. Oletko tyhmä? Mietippä vähän itse. Mistä näitä urpoja sikiää?
Siellä mistä olen kotoisin, puuro ei ole päiväruokaa, jos sitä tarkoitit.
Siis marjapohjainen kastike, pata, ...
Onko kukaan kuullut?- elviira*
"käytä omaa päätäsi" olitko olevinasi fiksukin...etpä näyttänyt tietävän itsekkään yhtään.
Minäkään en tiedä kyllä yhtään mihin marjoja vois pääruoassa muuhun käyttää kuin lisäkkeenä esim, hirvipaistin kanssa tai kaalilaatikon kanssa tms.
Olis kiva kyllä kuulla miten ihmiset ollette marjoja käyttäneet pääruokana. - rifka
marjaisa..itse aloitan päivän luonnon marjoista puristetulla mehulla lisäämättä soketia..myös päivän mittaan juon sellaista mehua..saadakseni hyvin antioksidantteja..(alentavat tulehdus tasoa kehossa)j a luonnon marjoilla tarkoitan tietysti kotimaisia yleensä itse kerätyjä marjoja..opettelen tuntemaan/hyödyntämään mm..marja aroniaa.jota olenkin mehuissa jo juonut myös pihlaja on valtava vitamiinien lähde..ja marjat ovat oivallinebn lauhduttajan ruoka..sisältäen fruktoosia vähemmän kuin hedelmät(sokereita)..myös kehon happamuuden hoidossa suomalainen hapan marja on vertaansa vailla..marjat jokapäiväisiksi..
- proteini
Ei tuo nyt mikään aivan hölmö kysymys ole, jos kysytään marjojen käytöstä pääruokana. Yleensä pääruoassa oletetaan olevan jotakin proteiinia, koskapa ihminen sitä tarvitsee jossain muodossa. Tässä mielessä marjat ovat varsin huono raaka-aine pääruoalle, sillä niissä ei ole juuri lainkaan proteiinia. Muuta hyödyllistä toki, mutta ei siis proteiinia. Proteiinia saadaan mm. lihasta, kalasta, maitotuotteista, pähkinöistä, palkokasveista, kananmunasta jne., mutta ei siis marjoista.
Miksi pääruoassa kuuluisi olla proteiinia? Koska proteiini on välttämätön solunmuodostukselle ja ihmisen immuunijärjestelmälle. Siksi ns. pääruoka sisältää yleensä jotain proteiinia.- proteini
Enpä tainnut vastata itsekään tuohon kysymykseesi. Tokkopa on pääruokaa, joka koostuisi pelkästään marjoista ja ansaitsisi pääruoan nimen. Jos olisi se menisi, joko alkuruokiin tai oikeammin ehkä tuonne jälkkäripuolelle.
- kastike?
Mites vaikka mustaherukka tai punaherukkakastike jollekin liharuoalle?
- .....
aimo.puntero kirjoitti:
Onko tietoa reseptistä?
Maaretin poronkäristys, muistaakseni perunamuusi koristellaan puolukoilla?
Sitten joku ruskeakastike, palapaisti, johon karpaloita joukkoon.
Kanan kanssa tarjottava mustaherukkahyytelö.
- Kokeiles
Sotket vaan ne viinimarjat mihin tahansa lihaa sisältävään pataruokaan tai lihan kastikkeeseen.
- lk23
Entäs sitten mehuiksi keittäminen? Sillä tavalla saisi herukoista vitamiinit säilyvään muotoon.
Voisihan sitä esimerkiksi marjakiisseliä syödä leivän kanssa. Ei kukaan sano, että ruoan on pakko olla aina lämmintä. Nuo hapokkaat marjat käyvät myös jäädykkeisiin.
En oikein ymmärrä, että miksi marjoista pitäisi väkisin tehdä lämmintä pääruokaa. Tehkää siitä sellaista ruokaa, johon ne parhaiten soveltuvat eli esimerkiksi kiisseliä, marjarahkaa tai mehua ja syökää niitä sitten lämpimän ruoan sijasta, jos haluatte syödä niitä urakalla.
Yksi vaihtoehto on myös marjojen myyminen. - N
Lisukkeena käytetty useimiten.
- Avuton ukko/akka?
Miksi pitää mennä pilaamaan hyvät normaalit pääruoat marjoilla? Ne eivät sovi pääruokiin ja siihen on ihan syynsä. Miksi on niin vaikeaa käyttää niitä jälkiruoissa yms?
Niitä on vaikea käyttää jälkiruoissa, jos jälkiruokia ei harrasteta.
Eikä tarkoitus ole pilata pääruokia marjoilla, vaak löytää pääruoka johon ne kuuluisivat.
- )))
Matkoilla käynyt tuttava kertoi marjapohjaisesta suolaisesta kastikkeesta jota tarjoiltiin paistin kanssa.
Ei se mikään perinneruoka ollut vaan paikallinen erikoisuus josta turistit olivat tykänneet.
Oikeilla linjoilla ap on.- ))))
aimo.puntero kirjoitti:
Jos ei muistu mistä kastikkeesta oli kysymys,
olisiko tietoa missäpäin maailmaa?Jossain Välimeren maissa.
- Keittäjäisyys
Helpoin tapa varmaan tehdä/ostaa valmiina vaan perus punkku, demi glace tai sauce espagnole ja lisätä sinne mustaherukkaa, vadelmaa tai pihlajanmarjahyytelöä, ja voila, siinä soossi naudalle, riistalle, ankalle tai vaikka possulle. Eri marjat sopii eri lihojen kanssa.
Muuten joutuu sit olemaan vähän luovempi ja hakea ravintoloista inspistä. Esim. ollaan kokeiltu jotain vadelmia risotossa hyytelönä, jauheena, kuivattuna, vaahtona...
Kyl neki saa jotenkuten toimimaan, vaatii vaan vähän enemmän tietotaitoa. - kastikemarja
jösses - esim
http://www.etsiresepti.fi/e/tyrnikastike.html- pakkaspärsseeraaja
pärsseeratut marjat lautaselle eli nk lisuke . Lihaan tai kalaan.
Marjat ja kasvikset säilyvät satokaudesta toiseen.
- inssikokki
Täytetyt paprikat. Paprika ei ole hedelmä, vaan marja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1073209Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2422025Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois611949- 1361869
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641372- 961275
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻871212- 611195
- 591177
- 701063