Ostimme porukalla vastateurastetun poron. Sattuneista käytännön syistä johtuen liha jäi 10 päiväksi kylmähuoneeseen (jääkaappilämpötila) muoviin käärittynä. Kun otimme sen esiin niin liha tuoksahti epäilyttävälle. Leikkasimme pois päälimmäisen kerroksen lihasta ja sen jälkeen haju oli poissa ja liha näytti ja tuoksui siltä kuin pitääkin. Nyt kuitenkin osa porukasta on sitä mieltä että tuo liha ei ole syötävää vaan täynnänsä bakteereja. Onko kellään viisaita mielipiteitä, uskaltaako tuosta poronpaistista nauttia...?
Pilaantunutta poronlihaa...?
9
2869
Vastaukset
- 54
En ole asiantuntija, mutta itse en uskaltaisi käyttää. Mikset pakastanut lihoja? Ja oliko se poro oikeasti vastateurastettu? Ei ole ihan pikkujuttu saada jotain listeriaa, jersiniaa tai muuta elimistöä manipuloivaa bakteeria sisuksiinsa. Siinä voi pahimmillaan käydä huonosti. Kesäaikaan jopa kaupan tuotteissa, joissa on myyntiaikaa vielä kosolti, on joskus täysin kelvotonta tavaraa.
- Epätietoinen...
Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)
- Tiskin tällä puolen
Epätietoinen... kirjoitti:
Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)
Mikä sinun mielestäsi on "jääkaappilämpötila"?
Ja muutenkin ruokaa voi aina syödä ellei se maistu tai tuoksu pahalle, nykyihmiset hakevat ikuista elämää jonka lopputuloksena kuolevat nuorempina jos eivät saa kattavaa lääkitystä! - morjens4
Epätietoinen... kirjoitti:
Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)
poro oisi pitänyt paloitella ja vakumoida niin oisi säilynyt ilma tiiviissä pakkauksessa poronliha säilyy useita viikkoja niin sanotusti raakakypsyy. itse pidin viime vuonna 8viikkoa paistia jääkaapissa vakuumissa ja oli todella mureaa
- raakakypsytys
Liha on varmaan vaan raakakypsynyt ja silloin siihen tulee sellainen jännä vähän imelähkö maku, mielestäni pannulle vaan
- ollikuhta
Meillä hirvi juuri roikkumassa kintereessä. Riiputuspaikka ulkotilassa puuliiterissä ja riiputusaika n 5 vrk. Lämpötila 2-5C. Eikä ole vielä koskaan vatsa mennyt sekaisin. Lihan pinta tummuu ja liha mureutuu. Nam
- lihamestari 45
Ainoa virhe oli se muovikääre. Lihaa riiputetaan aina, että se mureutuisi. Jos se on ollut se 4 astetta, niin asia on aivan kunnossa. Ei olisi tarvinnut leikata pintaa pois, senkun olisi antanut ilman kiertää parituntia, niin haju olisi haihtunut.
Naudan lihaa mureutetaan vakuumissa jopa 3 kuukautta, lämpötilan ollessa juuri plussan puolella. - puurokauha
On pilalla. Poron ei kuuluisi tuoksahtaa epäilyttävältä. Älä syö, heitä roskiin.
- kimmoke35
Hirvenliha on juuri oikein käsitelty eli "riiputrttu" viileässä. Pitempikin riiputusaika voisi olla kunhan liha ei mätäne. Oikein riiputettuun lihaan jää painauma kun sormella painaa. jos kuoppa vähitellen palautuu, on liha sopivaa, jos kuoppa ei palaudu voi liha jo olla ylikypsää, pilalle riiputettua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3653967Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091433- 941297
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko651084Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass14927Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔58907- 38870
Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise11870Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään60859- 65851