Ostimme porukalla vastateurastetun poron. Sattuneista käytännön syistä johtuen liha jäi 10 päiväksi kylmähuoneeseen (jääkaappilämpötila) muoviin käärittynä. Kun otimme sen esiin niin liha tuoksahti epäilyttävälle. Leikkasimme pois päälimmäisen kerroksen lihasta ja sen jälkeen haju oli poissa ja liha näytti ja tuoksui siltä kuin pitääkin. Nyt kuitenkin osa porukasta on sitä mieltä että tuo liha ei ole syötävää vaan täynnänsä bakteereja. Onko kellään viisaita mielipiteitä, uskaltaako tuosta poronpaistista nauttia...?
Pilaantunutta poronlihaa...?
9
3129
Vastaukset
- 54
En ole asiantuntija, mutta itse en uskaltaisi käyttää. Mikset pakastanut lihoja? Ja oliko se poro oikeasti vastateurastettu? Ei ole ihan pikkujuttu saada jotain listeriaa, jersiniaa tai muuta elimistöä manipuloivaa bakteeria sisuksiinsa. Siinä voi pahimmillaan käydä huonosti. Kesäaikaan jopa kaupan tuotteissa, joissa on myyntiaikaa vielä kosolti, on joskus täysin kelvotonta tavaraa.
- Epätietoinen...
Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)
- Tiskin tällä puolen
Epätietoinen... kirjoitti:
Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)
Mikä sinun mielestäsi on "jääkaappilämpötila"?
Ja muutenkin ruokaa voi aina syödä ellei se maistu tai tuoksu pahalle, nykyihmiset hakevat ikuista elämää jonka lopputuloksena kuolevat nuorempina jos eivät saa kattavaa lääkitystä! - morjens4
Epätietoinen... kirjoitti:
Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)
poro oisi pitänyt paloitella ja vakumoida niin oisi säilynyt ilma tiiviissä pakkauksessa poronliha säilyy useita viikkoja niin sanotusti raakakypsyy. itse pidin viime vuonna 8viikkoa paistia jääkaapissa vakuumissa ja oli todella mureaa
- raakakypsytys
Liha on varmaan vaan raakakypsynyt ja silloin siihen tulee sellainen jännä vähän imelähkö maku, mielestäni pannulle vaan
- ollikuhta
Meillä hirvi juuri roikkumassa kintereessä. Riiputuspaikka ulkotilassa puuliiterissä ja riiputusaika n 5 vrk. Lämpötila 2-5C. Eikä ole vielä koskaan vatsa mennyt sekaisin. Lihan pinta tummuu ja liha mureutuu. Nam
- lihamestari 45
Ainoa virhe oli se muovikääre. Lihaa riiputetaan aina, että se mureutuisi. Jos se on ollut se 4 astetta, niin asia on aivan kunnossa. Ei olisi tarvinnut leikata pintaa pois, senkun olisi antanut ilman kiertää parituntia, niin haju olisi haihtunut.
Naudan lihaa mureutetaan vakuumissa jopa 3 kuukautta, lämpötilan ollessa juuri plussan puolella. - puurokauha
On pilalla. Poron ei kuuluisi tuoksahtaa epäilyttävältä. Älä syö, heitä roskiin.
- kimmoke35
Hirvenliha on juuri oikein käsitelty eli "riiputrttu" viileässä. Pitempikin riiputusaika voisi olla kunhan liha ei mätäne. Oikein riiputettuun lihaan jää painauma kun sormella painaa. jos kuoppa vähitellen palautuu, on liha sopivaa, jos kuoppa ei palaudu voi liha jo olla ylikypsää, pilalle riiputettua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä
Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam24314077Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa
Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu607177Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa
10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö1996862K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä
vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon1014749Kela maksoi etuuksia 17,3 mrd. eur, yritykset sai 10,6 mrd.
Tuohon päälle vietiin vielä palkansaajilta työeläkeloisille 27,5 miljardia euroa. Etenkin Suomen Sosialistiset Yrittäjä244675Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä
kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju744667Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen
Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos744347Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin
Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko754122Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt
viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta1013911- 933701