Pilaantunutta poronlihaa...?

Epätietoinen...

Ostimme porukalla vastateurastetun poron. Sattuneista käytännön syistä johtuen liha jäi 10 päiväksi kylmähuoneeseen (jääkaappilämpötila) muoviin käärittynä. Kun otimme sen esiin niin liha tuoksahti epäilyttävälle. Leikkasimme pois päälimmäisen kerroksen lihasta ja sen jälkeen haju oli poissa ja liha näytti ja tuoksui siltä kuin pitääkin. Nyt kuitenkin osa porukasta on sitä mieltä että tuo liha ei ole syötävää vaan täynnänsä bakteereja. Onko kellään viisaita mielipiteitä, uskaltaako tuosta poronpaistista nauttia...?

9

2660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 54

      En ole asiantuntija, mutta itse en uskaltaisi käyttää. Mikset pakastanut lihoja? Ja oliko se poro oikeasti vastateurastettu? Ei ole ihan pikkujuttu saada jotain listeriaa, jersiniaa tai muuta elimistöä manipuloivaa bakteeria sisuksiinsa. Siinä voi pahimmillaan käydä huonosti. Kesäaikaan jopa kaupan tuotteissa, joissa on myyntiaikaa vielä kosolti, on joskus täysin kelvotonta tavaraa.

      • Epätietoinen...

        Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)


      • Tiskin tällä puolen
        Epätietoinen... kirjoitti:

        Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)

        Mikä sinun mielestäsi on "jääkaappilämpötila"?

        Ja muutenkin ruokaa voi aina syödä ellei se maistu tai tuoksu pahalle, nykyihmiset hakevat ikuista elämää jonka lopputuloksena kuolevat nuorempina jos eivät saa kattavaa lääkitystä!


      • morjens4
        Epätietoinen... kirjoitti:

        Poro oli ihan oikeasti ja todistetusti vastateurastettu! Joo tietenkin se ois heti pitänyt laittaa pakkaseen, mutta...ei laitettu:-( Lihat on nyt pakkasessa, mutta maistettu ei vielä ole. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erinäisiä mielipiteitä, aika monet on sitä mieltä että jos lihat kypsyttää kunnolla niin bakteerit lähtee, ja jos maku ei ole huono niin syömään vain. Toiset taas varoittaa syömästä missään oloissa. Itse en vielä ole päättänyt mitä teen... Harmi heittää kalliit lihat tunkiolle...mutta toisaalta, eipä viitsi riskeerata terveyttäänkään mistään hinnasta:-)

        poro oisi pitänyt paloitella ja vakumoida niin oisi säilynyt ilma tiiviissä pakkauksessa poronliha säilyy useita viikkoja niin sanotusti raakakypsyy. itse pidin viime vuonna 8viikkoa paistia jääkaapissa vakuumissa ja oli todella mureaa


    • raakakypsytys

      Liha on varmaan vaan raakakypsynyt ja silloin siihen tulee sellainen jännä vähän imelähkö maku, mielestäni pannulle vaan

    • ollikuhta

      Meillä hirvi juuri roikkumassa kintereessä. Riiputuspaikka ulkotilassa puuliiterissä ja riiputusaika n 5 vrk. Lämpötila 2-5C. Eikä ole vielä koskaan vatsa mennyt sekaisin. Lihan pinta tummuu ja liha mureutuu. Nam

    • lihamestari 45

      Ainoa virhe oli se muovikääre. Lihaa riiputetaan aina, että se mureutuisi. Jos se on ollut se 4 astetta, niin asia on aivan kunnossa. Ei olisi tarvinnut leikata pintaa pois, senkun olisi antanut ilman kiertää parituntia, niin haju olisi haihtunut.
      Naudan lihaa mureutetaan vakuumissa jopa 3 kuukautta, lämpötilan ollessa juuri plussan puolella.

    • puurokauha

      On pilalla. Poron ei kuuluisi tuoksahtaa epäilyttävältä. Älä syö, heitä roskiin.

    • kimmoke35

      Hirvenliha on juuri oikein käsitelty eli "riiputrttu" viileässä. Pitempikin riiputusaika voisi olla kunhan liha ei mätäne. Oikein riiputettuun lihaan jää painauma kun sormella painaa. jos kuoppa vähitellen palautuu, on liha sopivaa, jos kuoppa ei palaudu voi liha jo olla ylikypsää, pilalle riiputettua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3810
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      2017
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      544
      1617
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1288
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1087
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe