Eilen tuli Masterchef Australia jakso, jossa tehtiin Crema Catalana paahtovanukasta.
Näytti vaan tosi herkullisen näköiseltä jälkiruoalta.
En vaan ole reseptiä löytänyt, eikä tullut sitä kirjoitettua ylös samaan aikaan, kun jälkiruokaa tehtiin.
Netissä on reseptejä, mutta niissä vanukkaan kypsennys tapa on eri.
Tässä se paahtovanukas laitettiin pieniin kuppeihin, jotka laitettiin uuniin vuoassa, jossa oli kuumaa vettä.
Tuossa ohjeessa oli pelkästään kermaa, kun taas monessa ohjeessa on maitoa.
Crema Catalana paahtovanukas resepti ?
8
938
Vastaukset
- Saheva
Etsin samaa ohjetta, vesi tuli kielelle kun katseli heppujen ilmeitä kun maistelivat .
- be my guest
googlasin masterchef australia creme ja google jatkoi siihen brulee -eli tässä on ohje, näyttää olevan kermasta, ei maitoa
http://www.masterchef.com.au/recipes/crme-brulee.htm- Vanukas olento
Tuo ohje vaikuttaa lupaavalta, kiitoksia tosi paljon tuosta ohjeesta !
Kypsennys lämpötilakin näyttää olevan 120 astetta, kuten masterchef ohjelmassa.
Täytyykin mennä hankkimaan pieniä, uuninkestäviä vuokia ja kokeilla tehdä tätä paahtovanukasta, joka vaikuttaa todella herkulliselta.
Paahtovanukkaan voi myös maustaa oman maun mukaan. - ........
Vanukas olento kirjoitti:
Tuo ohje vaikuttaa lupaavalta, kiitoksia tosi paljon tuosta ohjeesta !
Kypsennys lämpötilakin näyttää olevan 120 astetta, kuten masterchef ohjelmassa.
Täytyykin mennä hankkimaan pieniä, uuninkestäviä vuokia ja kokeilla tehdä tätä paahtovanukasta, joka vaikuttaa todella herkulliselta.
Paahtovanukkaan voi myös maustaa oman maun mukaan.Tämä ruoka pitäisi ilmeisesti tarjoilla suhteellisen matalasta astiasta, mikä taas antaa haastetta vesihauteeseen. Itse olen tehnyt creme bruleen Arabian Uunikokki-sarjan pieniin annosvuokiin, ne ovat hiukan korkeampia.
- cremebrulee
........ kirjoitti:
Tämä ruoka pitäisi ilmeisesti tarjoilla suhteellisen matalasta astiasta, mikä taas antaa haastetta vesihauteeseen. Itse olen tehnyt creme bruleen Arabian Uunikokki-sarjan pieniin annosvuokiin, ne ovat hiukan korkeampia.
Syy siihen, miksi vanukas tulisi tarjota matalista, laakeista vuoista on toive saada mahdollisimman laaja karamellipinta jäkiruokaan. Laakea vuoka edesauttaa myös vanukkaan hyytymistä.
On olemassa paljon ohjeita, joissa vanukas tehdään ilman kuumentamista, mutta ne ovat kaikki täyttä laiskankokin bullshittiä.
Laakean vuoan käyttöä helpottaa se, että panee uunivuoan ensin uuniin ja pohjalle vähän vettää, uuni oikeaqan lämpötilaan, jolloin vesi lämpenee ottaa sitten vuoan pois uunista ja asettaa vuoat uunivuokaan ja takaisin uuniin. Lopuksi kun vuoka on työnnetty takaisin uuniin, täyttää sen kannusta, jossa on kuumaa vettä. Näin veden saa läyikkymättä sopivalle korkeudelle.
Kananmunien tulee olla tuoreita, joten kaiva kaupan hyllyltä ne, joissa on pisin bästföre-päivä. - Vanukas olento
cremebrulee kirjoitti:
Syy siihen, miksi vanukas tulisi tarjota matalista, laakeista vuoista on toive saada mahdollisimman laaja karamellipinta jäkiruokaan. Laakea vuoka edesauttaa myös vanukkaan hyytymistä.
On olemassa paljon ohjeita, joissa vanukas tehdään ilman kuumentamista, mutta ne ovat kaikki täyttä laiskankokin bullshittiä.
Laakean vuoan käyttöä helpottaa se, että panee uunivuoan ensin uuniin ja pohjalle vähän vettää, uuni oikeaqan lämpötilaan, jolloin vesi lämpenee ottaa sitten vuoan pois uunista ja asettaa vuoat uunivuokaan ja takaisin uuniin. Lopuksi kun vuoka on työnnetty takaisin uuniin, täyttää sen kannusta, jossa on kuumaa vettä. Näin veden saa läyikkymättä sopivalle korkeudelle.
Kananmunien tulee olla tuoreita, joten kaiva kaupan hyllyltä ne, joissa on pisin bästföre-päivä.Viimeinen käyttöpäivän yli menneitä kananmunia ei kannata käyttää jälkiruuissa muutenkaan, kuten juustokakut, mousset ym. koska niissä kananmuna on mukana raakana, ei kypsennettynä.
Eli uusia kananmunia niihin.
Kyllä viikonkin yli viimeisen käyttöpäivän kananmunia uskaltaa käyttää leivonnassa, jossa leivonnainen kypsennetään uunissa, kuten kakkutaikinat.
Tietenkin kannattaa sen kananmunan rikkoa eri astiaan, kuin suoraan taikinan sekaan, jos sattuu olemaan pilaantunut, niin ei mene kakkutaikinan ainekset pilalle.
Koskaan ei ole sattunut piallista kananmunaa, vaikka muutaman viikon viimeisen käyttöpäivän yli menneitä kananmunia on tullut käytettyä.
Kananmunat kannattaa säilyttää jääkaapissa.
- paahytovanukas
Näin teki mammani aikoinaa
http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2011/10/paahtovanukas.html - jälkkäri
Tällä ohjeella tulee hyvää.
http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2012/07/crema-catalana-vadelmahillokkeella.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo1003074- 262634
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv722389Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m422344Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi
Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta282049- 861857
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71749Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä251558Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍311412- 91317