Crema Catalana paahtovanukas resepti ?

Vanukas olento

Eilen tuli Masterchef Australia jakso, jossa tehtiin Crema Catalana paahtovanukasta.
Näytti vaan tosi herkullisen näköiseltä jälkiruoalta.
En vaan ole reseptiä löytänyt, eikä tullut sitä kirjoitettua ylös samaan aikaan, kun jälkiruokaa tehtiin.
Netissä on reseptejä, mutta niissä vanukkaan kypsennys tapa on eri.
Tässä se paahtovanukas laitettiin pieniin kuppeihin, jotka laitettiin uuniin vuoassa, jossa oli kuumaa vettä.
Tuossa ohjeessa oli pelkästään kermaa, kun taas monessa ohjeessa on maitoa.

8

910

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saheva

      Etsin samaa ohjetta, vesi tuli kielelle kun katseli heppujen ilmeitä kun maistelivat .

    • be my guest
      • Vanukas olento

        Tuo ohje vaikuttaa lupaavalta, kiitoksia tosi paljon tuosta ohjeesta !
        Kypsennys lämpötilakin näyttää olevan 120 astetta, kuten masterchef ohjelmassa.
        Täytyykin mennä hankkimaan pieniä, uuninkestäviä vuokia ja kokeilla tehdä tätä paahtovanukasta, joka vaikuttaa todella herkulliselta.
        Paahtovanukkaan voi myös maustaa oman maun mukaan.


      • ........
        Vanukas olento kirjoitti:

        Tuo ohje vaikuttaa lupaavalta, kiitoksia tosi paljon tuosta ohjeesta !
        Kypsennys lämpötilakin näyttää olevan 120 astetta, kuten masterchef ohjelmassa.
        Täytyykin mennä hankkimaan pieniä, uuninkestäviä vuokia ja kokeilla tehdä tätä paahtovanukasta, joka vaikuttaa todella herkulliselta.
        Paahtovanukkaan voi myös maustaa oman maun mukaan.

        Tämä ruoka pitäisi ilmeisesti tarjoilla suhteellisen matalasta astiasta, mikä taas antaa haastetta vesihauteeseen. Itse olen tehnyt creme bruleen Arabian Uunikokki-sarjan pieniin annosvuokiin, ne ovat hiukan korkeampia.


      • cremebrulee
        ........ kirjoitti:

        Tämä ruoka pitäisi ilmeisesti tarjoilla suhteellisen matalasta astiasta, mikä taas antaa haastetta vesihauteeseen. Itse olen tehnyt creme bruleen Arabian Uunikokki-sarjan pieniin annosvuokiin, ne ovat hiukan korkeampia.

        Syy siihen, miksi vanukas tulisi tarjota matalista, laakeista vuoista on toive saada mahdollisimman laaja karamellipinta jäkiruokaan. Laakea vuoka edesauttaa myös vanukkaan hyytymistä.

        On olemassa paljon ohjeita, joissa vanukas tehdään ilman kuumentamista, mutta ne ovat kaikki täyttä laiskankokin bullshittiä.

        Laakean vuoan käyttöä helpottaa se, että panee uunivuoan ensin uuniin ja pohjalle vähän vettää, uuni oikeaqan lämpötilaan, jolloin vesi lämpenee ottaa sitten vuoan pois uunista ja asettaa vuoat uunivuokaan ja takaisin uuniin. Lopuksi kun vuoka on työnnetty takaisin uuniin, täyttää sen kannusta, jossa on kuumaa vettä. Näin veden saa läyikkymättä sopivalle korkeudelle.

        Kananmunien tulee olla tuoreita, joten kaiva kaupan hyllyltä ne, joissa on pisin bästföre-päivä.


      • Vanukas olento
        cremebrulee kirjoitti:

        Syy siihen, miksi vanukas tulisi tarjota matalista, laakeista vuoista on toive saada mahdollisimman laaja karamellipinta jäkiruokaan. Laakea vuoka edesauttaa myös vanukkaan hyytymistä.

        On olemassa paljon ohjeita, joissa vanukas tehdään ilman kuumentamista, mutta ne ovat kaikki täyttä laiskankokin bullshittiä.

        Laakean vuoan käyttöä helpottaa se, että panee uunivuoan ensin uuniin ja pohjalle vähän vettää, uuni oikeaqan lämpötilaan, jolloin vesi lämpenee ottaa sitten vuoan pois uunista ja asettaa vuoat uunivuokaan ja takaisin uuniin. Lopuksi kun vuoka on työnnetty takaisin uuniin, täyttää sen kannusta, jossa on kuumaa vettä. Näin veden saa läyikkymättä sopivalle korkeudelle.

        Kananmunien tulee olla tuoreita, joten kaiva kaupan hyllyltä ne, joissa on pisin bästföre-päivä.

        Viimeinen käyttöpäivän yli menneitä kananmunia ei kannata käyttää jälkiruuissa muutenkaan, kuten juustokakut, mousset ym. koska niissä kananmuna on mukana raakana, ei kypsennettynä.
        Eli uusia kananmunia niihin.

        Kyllä viikonkin yli viimeisen käyttöpäivän kananmunia uskaltaa käyttää leivonnassa, jossa leivonnainen kypsennetään uunissa, kuten kakkutaikinat.
        Tietenkin kannattaa sen kananmunan rikkoa eri astiaan, kuin suoraan taikinan sekaan, jos sattuu olemaan pilaantunut, niin ei mene kakkutaikinan ainekset pilalle.
        Koskaan ei ole sattunut piallista kananmunaa, vaikka muutaman viikon viimeisen käyttöpäivän yli menneitä kananmunia on tullut käytettyä.
        Kananmunat kannattaa säilyttää jääkaapissa.


    • paahytovanukas
    • jälkkäri

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      119
      7556
    2. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      79
      6716
    3. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      5274
    4. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      52
      4625
    5. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      49
      4276
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      230
      4169
    7. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      44
      4125
    8. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      28
      3958
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      59
      3103
    10. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      48
      2586
    Aihe