Eilen tuli Masterchef Australia jakso, jossa tehtiin Crema Catalana paahtovanukasta.
Näytti vaan tosi herkullisen näköiseltä jälkiruoalta.
En vaan ole reseptiä löytänyt, eikä tullut sitä kirjoitettua ylös samaan aikaan, kun jälkiruokaa tehtiin.
Netissä on reseptejä, mutta niissä vanukkaan kypsennys tapa on eri.
Tässä se paahtovanukas laitettiin pieniin kuppeihin, jotka laitettiin uuniin vuoassa, jossa oli kuumaa vettä.
Tuossa ohjeessa oli pelkästään kermaa, kun taas monessa ohjeessa on maitoa.
Crema Catalana paahtovanukas resepti ?
8
925
Vastaukset
- Saheva
Etsin samaa ohjetta, vesi tuli kielelle kun katseli heppujen ilmeitä kun maistelivat .
- be my guest
googlasin masterchef australia creme ja google jatkoi siihen brulee -eli tässä on ohje, näyttää olevan kermasta, ei maitoa
http://www.masterchef.com.au/recipes/crme-brulee.htm- Vanukas olento
Tuo ohje vaikuttaa lupaavalta, kiitoksia tosi paljon tuosta ohjeesta !
Kypsennys lämpötilakin näyttää olevan 120 astetta, kuten masterchef ohjelmassa.
Täytyykin mennä hankkimaan pieniä, uuninkestäviä vuokia ja kokeilla tehdä tätä paahtovanukasta, joka vaikuttaa todella herkulliselta.
Paahtovanukkaan voi myös maustaa oman maun mukaan. - ........
Vanukas olento kirjoitti:
Tuo ohje vaikuttaa lupaavalta, kiitoksia tosi paljon tuosta ohjeesta !
Kypsennys lämpötilakin näyttää olevan 120 astetta, kuten masterchef ohjelmassa.
Täytyykin mennä hankkimaan pieniä, uuninkestäviä vuokia ja kokeilla tehdä tätä paahtovanukasta, joka vaikuttaa todella herkulliselta.
Paahtovanukkaan voi myös maustaa oman maun mukaan.Tämä ruoka pitäisi ilmeisesti tarjoilla suhteellisen matalasta astiasta, mikä taas antaa haastetta vesihauteeseen. Itse olen tehnyt creme bruleen Arabian Uunikokki-sarjan pieniin annosvuokiin, ne ovat hiukan korkeampia.
- cremebrulee
........ kirjoitti:
Tämä ruoka pitäisi ilmeisesti tarjoilla suhteellisen matalasta astiasta, mikä taas antaa haastetta vesihauteeseen. Itse olen tehnyt creme bruleen Arabian Uunikokki-sarjan pieniin annosvuokiin, ne ovat hiukan korkeampia.
Syy siihen, miksi vanukas tulisi tarjota matalista, laakeista vuoista on toive saada mahdollisimman laaja karamellipinta jäkiruokaan. Laakea vuoka edesauttaa myös vanukkaan hyytymistä.
On olemassa paljon ohjeita, joissa vanukas tehdään ilman kuumentamista, mutta ne ovat kaikki täyttä laiskankokin bullshittiä.
Laakean vuoan käyttöä helpottaa se, että panee uunivuoan ensin uuniin ja pohjalle vähän vettää, uuni oikeaqan lämpötilaan, jolloin vesi lämpenee ottaa sitten vuoan pois uunista ja asettaa vuoat uunivuokaan ja takaisin uuniin. Lopuksi kun vuoka on työnnetty takaisin uuniin, täyttää sen kannusta, jossa on kuumaa vettä. Näin veden saa läyikkymättä sopivalle korkeudelle.
Kananmunien tulee olla tuoreita, joten kaiva kaupan hyllyltä ne, joissa on pisin bästföre-päivä. - Vanukas olento
cremebrulee kirjoitti:
Syy siihen, miksi vanukas tulisi tarjota matalista, laakeista vuoista on toive saada mahdollisimman laaja karamellipinta jäkiruokaan. Laakea vuoka edesauttaa myös vanukkaan hyytymistä.
On olemassa paljon ohjeita, joissa vanukas tehdään ilman kuumentamista, mutta ne ovat kaikki täyttä laiskankokin bullshittiä.
Laakean vuoan käyttöä helpottaa se, että panee uunivuoan ensin uuniin ja pohjalle vähän vettää, uuni oikeaqan lämpötilaan, jolloin vesi lämpenee ottaa sitten vuoan pois uunista ja asettaa vuoat uunivuokaan ja takaisin uuniin. Lopuksi kun vuoka on työnnetty takaisin uuniin, täyttää sen kannusta, jossa on kuumaa vettä. Näin veden saa läyikkymättä sopivalle korkeudelle.
Kananmunien tulee olla tuoreita, joten kaiva kaupan hyllyltä ne, joissa on pisin bästföre-päivä.Viimeinen käyttöpäivän yli menneitä kananmunia ei kannata käyttää jälkiruuissa muutenkaan, kuten juustokakut, mousset ym. koska niissä kananmuna on mukana raakana, ei kypsennettynä.
Eli uusia kananmunia niihin.
Kyllä viikonkin yli viimeisen käyttöpäivän kananmunia uskaltaa käyttää leivonnassa, jossa leivonnainen kypsennetään uunissa, kuten kakkutaikinat.
Tietenkin kannattaa sen kananmunan rikkoa eri astiaan, kuin suoraan taikinan sekaan, jos sattuu olemaan pilaantunut, niin ei mene kakkutaikinan ainekset pilalle.
Koskaan ei ole sattunut piallista kananmunaa, vaikka muutaman viikon viimeisen käyttöpäivän yli menneitä kananmunia on tullut käytettyä.
Kananmunat kannattaa säilyttää jääkaapissa.
- paahytovanukas
Näin teki mammani aikoinaa
http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2011/10/paahtovanukas.html - jälkkäri
Tällä ohjeella tulee hyvää.
http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2012/07/crema-catalana-vadelmahillokkeella.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1013771
Satuit vain olemaan
Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se482701- 1142529
24/7 sinä mielessä, ihan jatkuvalla syötöllä
Aamulla herätessä, päivällä melkein nonstop, illalla nukkumaan mennessä, öisin herätessä. Mikä viddu tässä on 🤣392018Jotain pitää nyt keksiä että sinut näkisi
Ensiviikolla viimeistään. Tälle on pakko saada kunnon piste tai sitten aloitetaan loppuelämä yhdessä, tulen hulluksi muu301797Mulla tulee vaan niin
Paha olo siitä mitä teidän välillä on. Vaikka se on sun päätös mitä haluat. Tuntuu että menetän jotakin vaikka tiedän et221581- 271542
- 221348
Mitkä olivat viimeiset sanasi ikävoinnin kohteellesi
Ja milloin? Mitä olisit sanonut jos olisit tiennyt että ne jäävät viimeisiksi -ainakin toistaiseksi?701295Olikohan se
Kuitenkin niin, että kiinnostuit minusta ihan tosissaan. Loukkaannuit, kun en ollutkaan valmis tapaamaan sinua.. Pelkäsi81281