Voiko kieltäytyä, ilman karenssin pelkoa?

Olek..

Elikkäs, minulle tarjottiin vuokrafirman kautta töitä eräästä yrityksestä ja työt olisi juuri koulutustani vastaavaa hommaa. Asiassa on vaan pari pitkää miinusta, joiden takia olen miettinyt kannattaako koko hommaa ottaa vastaan?

Ensimmäinen syy on työmatka, joka on noin 65km per suunta, eli siis 130km päivässä. Taloudessamme on yksi auto ja se ei aina ole minun käytössä ja julkisilla kulkeminen ei ole mahdollista, työpaikan sijainnin takia. Eli, pitäisi hommata kakkos auto, mihin ei oikeen ole varaa. Tästä päästäänkin toiseen miinukseen joka on palkka. Minusta vuokrafirma tarjosi aivan liian pientä palkkaa ottaen huomioon että minulla on ammattitutkinto ja työkokemusta alalta noin 4 vuotta.Kuulemma asiakasyrityksessä noudatetaan omaa palkajärjestelmää, eli palkasta ei juurikaan voi neuvotella. Ihan vaan mainintana että tämä uusi palkka olisi noin 3€/h vähemmän kun mitä sain edellisessä työpaikassa.

Voinko siis kieltäytyä tästä työstä, vai onko riski että saan karenssia jos työkkäri saa tietää että kieltäydyin hommasta?

5

1948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täysin varma...

      Jos työkkäri tietää/saa tietää tuosta työpaikasta, ja että sitä on sinulle tarjottu, etkä ota sitä vastaan, niin karenssi on 100%:n varma.

    • /*/*/*/*

      "Kuulemma asiakasyrityksessä noudatetaan omaa palkajärjestelmää, eli palkasta ei juurikaan voi neuvotella."

      Tämä on juuri sitä tyypillistä kusetusta. Yleissitovat sopimukset ratkaisevat eivätkä mitkään firman omat palkkaräärälöinnit.

      • Olek..

        Tässä firmassa siis uudet työntekijät saavat aina saman palkan ja sitä nostetaan sitten kuulemma kun kokemusta ja vuosia tulee täyteen talossa. Jos heti alkuun saisi saman palkan kun ihmisillä jotka ovat olleet talossa jo kauan, se aiheuttaisi kuulemma eripuraa ja olisi epäreilua. Mutta kyllä siis maksaisivat ihan työehtosopimusten mukaista palkkaa.

        Niin? Tuokin ehkä osittain totta, mutta kuten jo mainitsin minulla on ammattitutkinto ja työkokemusta useamman vuoden ajalta, joten ei kyllä millään aloittelijan palkalla kiinnostaisi lähteä.


    • 12312312

      Olin vuokralla jossa sovellettiin kaupan alan tessiä. Sain liksan 5. kokemusvuoden mukaan, vaikka minulla ei ole päivääkään kokemusta kaupan alasta. Hyvitys tuli koska olen ollut työelämässä yli 5 v.

      Sitten hommat loppui ja oli haastattelu toiseen työpaikkaan, mutta vuokrafirma oli sama. Siellä esimies sanoi että lähdetään siitä mitä muut saa ettei tule mitään eripuraa eli 0. kokemusvuotta :)

      Karenssista kannattaa kysyä työkkäristä joka sen päättää tädit ovat erilaisia siellä yks antaa karenssia helposti, toinen ymmärtää tilanteesi.

    • kdf45453453453

      Sen voin sanoa niinku joku tuossa jo aiemmin sanoi että jos työkkäri saa tietää että kieltäydyit niin karenssi tulee iha SATA varmasti. Jos ne vaan jollai konstilla karenssin voivat antaa niin nehän sen antaa eikä aiinä auta mitkää selitykset . Ei ne niitä kuuntele! Ja käsittääkseni työ on otettava vastaan jos se on 80 kilometrin säteellä.
      jos olisin sinä niin " möhlisin " haastattelun tahallani mut ei liian läpinäkyvästi sillai että ne eivät edes ota sua sinne. Menet haastatteluu likaisena haisevana , ehkä vähä myöhäs ja mumiset vaan että et oikee tiedä osaatko hommaa niin ihme on jos sut valitsevat. Ja näin työkkäri ei voi vetää mitää jekkukorttia että oot kieltäytynyt työstä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3161
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2582
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      385
      2513
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2066
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1897
    6. 173
      1315
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1297
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      990
    Aihe