Villisikaa

Hogman.

Sain palan villisikaa, ehkä jotain potkan ja kinkun välimailta oli koska putkiluun pätkä mukana. En asu Suomessa ja perimätiedon mukaan kyseessä oli aito villisika.

Tein siitä eräänlaista karjalanpaistia (ei koskaan aikaisempaa kokemusta villisian kokkaamisesta). Haudutin uunissa sipulien ja porkkanoiden kera muutaman tunnin, tuli tosi mureaa. Maku yllätti. Voimakas maksan maku, ei olisi uskonut sianlihaksi. Täytynee kai lisätä kermaa liemeen, sehän sopii maksan kanssa.

Nyt kaivattaisiin neuvoja konkareilta. Olen syönyt villisikaa ravintolassa, mutta maku ei ollut lainkaan samanlainen.

P.S. Laitoin tämän viestin jo liharuokaosastolle, en hoksannut tätä riistaosiota...

14

2779

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylikypsää

      Tarhaaja, jolta hankin sisäpaistin, varoitti kypsentämästä liikaa. Suositteli 65 astetta. Koska kyseessä on kuitenkin sika, päätin kokeilla kypsempää. Sisälämpö oli lopussa 75, liha lähes täysin kypsän "väristä" sisältä. Maksa ei vielä maistunut, liha oli erinomaista.

    • varokee ny

      Suomessa liha tarkastetaan, ja mm. sianliha, villisianliha ja karhunliha (sekaravinnonsyöjät) tarkastetaan trikiinin varalta.

      On aika riskiä syödä sekaravinnon syöjien lihaa mediumina, jos ei ole varmuutta, että liha on tarkastettu trikiinin varalta tai ainakin pakastettu ennen käyttöä riittävän pitkään ja riittävän kylmässä.

      Trikinoosi ei ole mikään pikku flunssa, eikä ole mitenkään epätodennäköistä että sen saa puoliraa'asta tarkastamattomasta sianlihasta.

      • Ei trikiiniä

        Tottakai rekisteröidyltä tarhaajalta ostettu liha on trikiinitarkastettu. Lisäksi paisti oli pakastettu. Kuukauden kuluttua lihan syönnistä ei ole ilmennyt vielä mitään oireita.


    • riistan nimiä

      http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/09/metsastys-virossa.html

    • rosvo2

      villisika nam rosvopaistiin sopiva liha.teen itse joka vuosi tutuille rosvopaistia,sekä possusta ja villisiasta.ekan kerran saatuani villisikaa lähes tukoon järkytyi rasvan määrästä kun suolasin lihat.mut 8tunnin montussa paperi käärössä olevat rasvat hävis ja liha oli kaikkien mielestä mahtavaa myös lapset tykkäs enemmä kuin possusta .kerroin vasta ruokailun jälkeen mitä herkku oli.

    • oikea villisika

      Tarhattu "villisika" ei kyllä edes maistu villisialle. Kun on syötetty rehulla, niin jää se oikean villisian maku tavoittamatta.

      • Sikamies

        Oikee villisika jota metsästetään syö just sitä mitä vironpoika sille illaalla antaa , että suuri metsästäjä sen pääsee siittä ruoka kasalta ampuun. Ainut makuero tulee siitä kun ne "oikeet siat " on ammuttu mahoille ja niitä on raahattu kurassa. Niissä on se riistan maku. Tarha siat ammutaan aivoihin lopettamalla ja käsittely on puhtaampaa. Ruoka on aikaslailla samaa.


      • pähkinäsikaa
        Sikamies kirjoitti:

        Oikee villisika jota metsästetään syö just sitä mitä vironpoika sille illaalla antaa , että suuri metsästäjä sen pääsee siittä ruoka kasalta ampuun. Ainut makuero tulee siitä kun ne "oikeet siat " on ammuttu mahoille ja niitä on raahattu kurassa. Niissä on se riistan maku. Tarha siat ammutaan aivoihin lopettamalla ja käsittely on puhtaampaa. Ruoka on aikaslailla samaa.

        Kyllä on kuule iso makuero noissa tarhatuissa ja oikeissa sioissa, vaikka kuinka maissikasasta syövätkin. Lieneekö tulee makuerot myös liikunnasta ja kesäisestä villiruoasta. Kyllä se oikeat villisiat syövät myös tammenterhoja, niitä ei tarhasioille anneta. Tammenterhot ovat sikojen suurta herkkua ja niitä ne tonkivat aina kun mahdollista.
        Olet varmaan tietoinen Espanjan/ Portugalin suuresta herkusta, Pata Negrosta ?
        Siinä mustat siat saavat laiduntaa korkkitammien terhoja syöden ja marinoituvat pähkinän makuisiksi. Kun ne teurastetaan ja aikanaan ilmakuivakinkkuina myydään, niin se pähkinäinen maku on tulosta, nimenomaan tammenterhojen syönnistä.


      • mies sika
        pähkinäsikaa kirjoitti:

        Kyllä on kuule iso makuero noissa tarhatuissa ja oikeissa sioissa, vaikka kuinka maissikasasta syövätkin. Lieneekö tulee makuerot myös liikunnasta ja kesäisestä villiruoasta. Kyllä se oikeat villisiat syövät myös tammenterhoja, niitä ei tarhasioille anneta. Tammenterhot ovat sikojen suurta herkkua ja niitä ne tonkivat aina kun mahdollista.
        Olet varmaan tietoinen Espanjan/ Portugalin suuresta herkusta, Pata Negrosta ?
        Siinä mustat siat saavat laiduntaa korkkitammien terhoja syöden ja marinoituvat pähkinän makuisiksi. Kun ne teurastetaan ja aikanaan ilmakuivakinkkuina myydään, niin se pähkinäinen maku on tulosta, nimenomaan tammenterhojen syönnistä.

        En miettinyt noin pitkälle, anteeksi. Tuo epsanjan sika on varmasti hyvää. Tarkoitin vain näitä lähimaiden sikoja. Makuja tulee oikeisiin sikoihin myös kaatopaikoilta ja jäteojista kaikista ihanista mädäntyneistä raadoista. Trikiini vaara vaan on ilmeinen. Roudanaikaan sika ei valtavasti pysty herkkuja maasta löytään vaikka tehokas kärsä sillä on.


      • metsea praat
        mies sika kirjoitti:

        En miettinyt noin pitkälle, anteeksi. Tuo epsanjan sika on varmasti hyvää. Tarkoitin vain näitä lähimaiden sikoja. Makuja tulee oikeisiin sikoihin myös kaatopaikoilta ja jäteojista kaikista ihanista mädäntyneistä raadoista. Trikiini vaara vaan on ilmeinen. Roudanaikaan sika ei valtavasti pysty herkkuja maasta löytään vaikka tehokas kärsä sillä on.

        Viron villisiat / metssiga tonkii pottuamat ja maa-artisokat ihan maanvaivaksi asti.


    • voe tokkiinsa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat

      Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude
      Maailman menoa
      148
      13137
    2. Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta

      Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t
      Maailman menoa
      72
      9591
    3. Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat

      Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h
      Maailman menoa
      94
      9074
    4. Suomen velka kasvoi ennätysvauhtia - Mäkynen repostelee

      – Velka kasvoi eniten tilaston historiassa, Mäkynen kirjoittaa. – Vuoden 2025 toisella neljänneksellä selvästi eniten k
      Maailman menoa
      13
      7705
    5. Giorgia Meloni vs Riikka Purra

      Kyllä Italian pääministeri on kauniimpi ja seksikkäämpi, kuin Suomen valtiovarainministeri Riikka Purra. Mitä jotkut näk
      Maailman menoa
      38
      6704
    6. Johtuuko vasemmistolaisten inho kristinuskoa kohtaan heidän islamin uskostaan?

      Tätä jäin pohdiskelemaan.
      Maailman menoa
      147
      6124
    7. Ohhoh. Kokoomusvirkamiehen mukaan Suomessa ei ole työttömyyskriisiä

      Kun kokoomuksen johtama hallitus epäonnistuu täydellisesti talouspolitiikassaan, niin aikaisemmin erittäin pahaksi määri
      Maailman menoa
      15
      3104
    8. En lähde armeijaan enkä siviilipalvelukseen

      Maanantaina telkan uutisissa toistamiseen kerrottiin tästä luuserista, joka kärsii muka "masennuksesta", mutta nauraa rä
      Maailman menoa
      391
      1169
    9. Aikuisten säälittävä käytös

      Mikä mahtaa aikuisia hiertää ja mistä näin kovaa että alaikäisen pahoinpitelyn jälkeen vielä kirjotellaan täällä. Sana v
      Hyrynsalmi
      7
      1123
    10. YLE: Stora Enso Imatra aloittaa yyteet

      www.hs.fi/talous/art-2000011528377.html Yle: Stora Enso aloitti muutos­neuvottelut Imatran-tehtailla Metsäteollisuus|Yl
      Imatra
      84
      970
    Aihe