Villisikaa

Hogman.

Sain palan villisikaa, ehkä jotain potkan ja kinkun välimailta oli koska putkiluun pätkä mukana. En asu Suomessa ja perimätiedon mukaan kyseessä oli aito villisika.

Tein siitä eräänlaista karjalanpaistia (ei koskaan aikaisempaa kokemusta villisian kokkaamisesta). Haudutin uunissa sipulien ja porkkanoiden kera muutaman tunnin, tuli tosi mureaa. Maku yllätti. Voimakas maksan maku, ei olisi uskonut sianlihaksi. Täytynee kai lisätä kermaa liemeen, sehän sopii maksan kanssa.

Nyt kaivattaisiin neuvoja konkareilta. Olen syönyt villisikaa ravintolassa, mutta maku ei ollut lainkaan samanlainen.

P.S. Laitoin tämän viestin jo liharuokaosastolle, en hoksannut tätä riistaosiota...

14

2596

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylikypsää

      Tarhaaja, jolta hankin sisäpaistin, varoitti kypsentämästä liikaa. Suositteli 65 astetta. Koska kyseessä on kuitenkin sika, päätin kokeilla kypsempää. Sisälämpö oli lopussa 75, liha lähes täysin kypsän "väristä" sisältä. Maksa ei vielä maistunut, liha oli erinomaista.

    • varokee ny

      Suomessa liha tarkastetaan, ja mm. sianliha, villisianliha ja karhunliha (sekaravinnonsyöjät) tarkastetaan trikiinin varalta.

      On aika riskiä syödä sekaravinnon syöjien lihaa mediumina, jos ei ole varmuutta, että liha on tarkastettu trikiinin varalta tai ainakin pakastettu ennen käyttöä riittävän pitkään ja riittävän kylmässä.

      Trikinoosi ei ole mikään pikku flunssa, eikä ole mitenkään epätodennäköistä että sen saa puoliraa'asta tarkastamattomasta sianlihasta.

      • Ei trikiiniä

        Tottakai rekisteröidyltä tarhaajalta ostettu liha on trikiinitarkastettu. Lisäksi paisti oli pakastettu. Kuukauden kuluttua lihan syönnistä ei ole ilmennyt vielä mitään oireita.


      • metssea praat ulukid

    • riistan nimiä
    • rosvo2

      villisika nam rosvopaistiin sopiva liha.teen itse joka vuosi tutuille rosvopaistia,sekä possusta ja villisiasta.ekan kerran saatuani villisikaa lähes tukoon järkytyi rasvan määrästä kun suolasin lihat.mut 8tunnin montussa paperi käärössä olevat rasvat hävis ja liha oli kaikkien mielestä mahtavaa myös lapset tykkäs enemmä kuin possusta .kerroin vasta ruokailun jälkeen mitä herkku oli.

    • oikea villisika

      Tarhattu "villisika" ei kyllä edes maistu villisialle. Kun on syötetty rehulla, niin jää se oikean villisian maku tavoittamatta.

      • Sikamies

        Oikee villisika jota metsästetään syö just sitä mitä vironpoika sille illaalla antaa , että suuri metsästäjä sen pääsee siittä ruoka kasalta ampuun. Ainut makuero tulee siitä kun ne "oikeet siat " on ammuttu mahoille ja niitä on raahattu kurassa. Niissä on se riistan maku. Tarha siat ammutaan aivoihin lopettamalla ja käsittely on puhtaampaa. Ruoka on aikaslailla samaa.


      • pähkinäsikaa
        Sikamies kirjoitti:

        Oikee villisika jota metsästetään syö just sitä mitä vironpoika sille illaalla antaa , että suuri metsästäjä sen pääsee siittä ruoka kasalta ampuun. Ainut makuero tulee siitä kun ne "oikeet siat " on ammuttu mahoille ja niitä on raahattu kurassa. Niissä on se riistan maku. Tarha siat ammutaan aivoihin lopettamalla ja käsittely on puhtaampaa. Ruoka on aikaslailla samaa.

        Kyllä on kuule iso makuero noissa tarhatuissa ja oikeissa sioissa, vaikka kuinka maissikasasta syövätkin. Lieneekö tulee makuerot myös liikunnasta ja kesäisestä villiruoasta. Kyllä se oikeat villisiat syövät myös tammenterhoja, niitä ei tarhasioille anneta. Tammenterhot ovat sikojen suurta herkkua ja niitä ne tonkivat aina kun mahdollista.
        Olet varmaan tietoinen Espanjan/ Portugalin suuresta herkusta, Pata Negrosta ?
        Siinä mustat siat saavat laiduntaa korkkitammien terhoja syöden ja marinoituvat pähkinän makuisiksi. Kun ne teurastetaan ja aikanaan ilmakuivakinkkuina myydään, niin se pähkinäinen maku on tulosta, nimenomaan tammenterhojen syönnistä.


      • mies sika
        pähkinäsikaa kirjoitti:

        Kyllä on kuule iso makuero noissa tarhatuissa ja oikeissa sioissa, vaikka kuinka maissikasasta syövätkin. Lieneekö tulee makuerot myös liikunnasta ja kesäisestä villiruoasta. Kyllä se oikeat villisiat syövät myös tammenterhoja, niitä ei tarhasioille anneta. Tammenterhot ovat sikojen suurta herkkua ja niitä ne tonkivat aina kun mahdollista.
        Olet varmaan tietoinen Espanjan/ Portugalin suuresta herkusta, Pata Negrosta ?
        Siinä mustat siat saavat laiduntaa korkkitammien terhoja syöden ja marinoituvat pähkinän makuisiksi. Kun ne teurastetaan ja aikanaan ilmakuivakinkkuina myydään, niin se pähkinäinen maku on tulosta, nimenomaan tammenterhojen syönnistä.

        En miettinyt noin pitkälle, anteeksi. Tuo epsanjan sika on varmasti hyvää. Tarkoitin vain näitä lähimaiden sikoja. Makuja tulee oikeisiin sikoihin myös kaatopaikoilta ja jäteojista kaikista ihanista mädäntyneistä raadoista. Trikiini vaara vaan on ilmeinen. Roudanaikaan sika ei valtavasti pysty herkkuja maasta löytään vaikka tehokas kärsä sillä on.


      • metsea praat
        mies sika kirjoitti:

        En miettinyt noin pitkälle, anteeksi. Tuo epsanjan sika on varmasti hyvää. Tarkoitin vain näitä lähimaiden sikoja. Makuja tulee oikeisiin sikoihin myös kaatopaikoilta ja jäteojista kaikista ihanista mädäntyneistä raadoista. Trikiini vaara vaan on ilmeinen. Roudanaikaan sika ei valtavasti pysty herkkuja maasta löytään vaikka tehokas kärsä sillä on.

        Viron villisiat / metssiga tonkii pottuamat ja maa-artisokat ihan maanvaivaksi asti.


    • voe tokkiinsa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      97
      6977
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      52
      4766
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      76
      4437
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4121
    5. 62
      3990
    6. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      3138
    7. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      8
      2858
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      39
      2428
    9. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      47
      2297
    10. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      205
      2218
    Aihe