ärtynyt suoli ja superfoodit

innostunusuper

Sopiiko teidän kokemuksien mukaan nämä yhteen?
Voiko ärtynyt suoli oireyhtymä parantua superfoodeilla?
Vai paheneeko oireet?

ja jos teillä jollain käytössä superfoodit ja ärtynyt suoli niin olisi kiva jos laittaisitte ruokapäiväkirjaa =)

16

718

Vastaukset

 • Suosittelen sua kokeilemaan! Jokainen ärtynyt suoli on yksilöllinen eikä kaikki sovi yhdelle vaikka toisella ei olisi mitään ongelmia. Toisaalta ymmärrän, jos et halua ostaa kalliita foodeja jotka eivät sitten käykään... Esim erilaiset jauheet ovat aika tiukkaa tavaraa. Jos tiedät että vatsasi on herkkä mausteille ja voimakkaille ruoille niin sitten en usko että foodit käyvät.

  Itse sairastuin refluksitautiin, sen jälkeen eivät voimakkaat jauheet ole käyneet! :(

 • Viljat tai maitotuotteet (voi kokeilla raakamaitotuotteita) pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa.

  http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

  http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

  Raudan puute aiheuttaa anemiaa, josta kärsii noin 30% maailman väestöstä. Rautaa ei saa syödä, jos EI ole anemiaa todettu verikokeella.

  Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

  C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

  C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
  D-vitamiinia 50-125µg / vrk
  Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1
  Omega-3 rasvahappoja

  D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

  Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

  Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

  Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

  Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

  D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

  Miksi Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

  Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

  Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l.

  Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

  Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

  • Ravintolisiä ei tartte jos syö monipuolisesti. Ehkä D:tä talvella. Todellakaan ei tartte omega3:sta, nimittäin sitä saa kalasta ja öljyistä kuten suomalaisesta rypsiöljystä. Pellavansiemenöljy on omega3 rikkain!!!!

   Vegaanit tarttee B12-lisää. Muuten ei tartte mittään.


  • potaskaa kirjoitti:

   Ravintolisiä ei tartte jos syö monipuolisesti. Ehkä D:tä talvella. Todellakaan ei tartte omega3:sta, nimittäin sitä saa kalasta ja öljyistä kuten suomalaisesta rypsiöljystä. Pellavansiemenöljy on omega3 rikkain!!!!

   Vegaanit tarttee B12-lisää. Muuten ei tartte mittään.

   Joo, tää on se sama mantra jota monet lääkäritkin jaksaa jauhaa, tosiasi voi olla että jos syö ERITTÄIN monipuolisesti ja ERITTÄIN terveellisesti, niin ravintolisiä ei kannata ehkä syödä, mutta kuinka moni syö käytännössä päivittäin niin? Vastaus: itse asiassa erittäin harva suomalainen.

   Kokeilepa joskus esim. Acaita, jos et koe saavasi siitä yhtään virtaa fyysisesti ja henkisesti, niin ihmettelen. Itselläni vaikutus on ainakin ollut todella selvä.

   Myös vahvan B-vitamiinpillerin kuten Beko-Strong vaikutus on ihan selvä ainakin itselläni.


  • Ei tarvitse heti kokeilla noin radikaalisti. Kannattaa ottaa ensin selvää nimittäin Fodmap-ruokavaliosta, joka on räätälöity nimenomaan ärtyvästä suolesta kärsiville.

   Vanha mantrahan on, että kuidut auttavat. Joillakin kyllä, mutta on entistä enemmän näyttöä, että joillakin runsas kuitujen saanti ja karkeat kuidut aiheuttavat ongelmia. Eli ensin ruis ja muut runsaskuituiset pois.

   Maitotuotteet harvemmin aiheuttavat suuria ongelmia, ellei allergiaa ja laktoosi-intolarenssia erikseen.

   Myös hedelmät yms. täytyy kaikki erikseen kokeilla, mistä tulee oireita ja mistä ei. Usein esim. isokiviset hedelmät aiheuttavat oireita.

   Joillakin gefilus- ja probioottiset tuotteet auttavat. Eli maitohappoja kehiin. Ruoansulatusjogurttien kanssa kannattaa olla varoivainen, esim. activia ei todellakaan sovi kaikille.


  • noh ...mitkään suositukset ei 10v pitempään kestä katotaampa taas kohta kuin väärässä oltiin. vähän kuin rakentaminen tuo ruokavillitys.


 • Pakuritee on hyvä valinta edellä olevan ruokaremontin ja vitamiinen lisäksi.

 • Rypsissä ei ole Omega-3 rasvahappoja kuten EPA ja DHA.

  C-vitamiinin tarve on 500-1000mg, joten ruoka ei riitä.

  D-vitamiinia tarvitaan ympäri vuoden purkista.

  Magnesiumin puute on yleistä.

 • Suolistosairauksiin monet syövät serrapeptaasia, joka ei superfood vaan luontaistuote, mutta vähentää tulehduksia tehokkaasti. Monet käyttävät käsittääkseni serrapeptaasia ihan jonkin varsinaisen lääkkeen rinnallakin.

 • Maaperämme ei nykyään ole yhtä puhdas kuin ennen, joten ravintoaineet eivät myöskään ole riittävän vahvoja turvaamaan kaikkien ravintoaineiden ja vitamiinien saantia elimistöömme. Myöskin elämäntapamme, stessi ja vapaat radikaalit uhkaavat elimistöämme päivittäin, siksi sairastamme. Kaikki elimistömme systeemit tarvitsevat antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita, jotta ne pystyvät täydellisesti toimimaan ja pitämään meidät terveinä.
  Ystävälläni on Crohnin tauti ja hänelle nestemäinen supermarjavalmiste auttoi. Jo viiden päivän jälkeen hän huomasi, että olo koheni huomattavasti. Suolistosairauden takiahan ravintoaineet imeytyvät vielä huonommin. On siis tärkeää, että valmiste imeytyy, mikä pillereissä on vain noin 30%. Suosittelen kokeilemaan mainitsemaani tuotetta. Sitä saa esimerkiksi osoitteesta superfood4superyou.com.

 • yksilölliset erot ovat suuria. kannattaa kokeilla uusia ravintoaineita varovaisesti. Oman ummetus painotteisen ärtyvän suolen oireyhtymän taustalla on kyllä kilpirauhasen vajaatoiminta. toivottavasti olet käynyt kilpirauhaskokeissa.

 • riippu varmasti siitä oletko ummetus vai ripuli painotteinen. jotkut aineet edistää suolen toimintaa.

 • Hei,mulla kipu-ja kouristelukohtauksiin auttaa horse chestnut-uute,katkaisee kohtauksen ja rauhoittaa suolen,siis jos oireena ovat kovat kivut niinkuin mulla,auts.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  95
  3773
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1792
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  66
  1550