10% suolaliuos

matematiikkakymppi

Paljonko suolaa tulee 10 prosentin suolaliuokseen? 5 litran tonkka pitäisi sillä täyttää

22 kommenttia

Vastaukset

  • kun heinän teko, jos tehdään esimerkki 1000gr siitä 10% on 100gr niin10 gr

  • Valistunut arvaus on, että kyse on kymmenestä painoprosentista. Tällöin viiden litran tonkkaan tulisi puoli kiloa suolaa.
    Mikäli kyse on tilavuusprosenteista homma mutkistuu, koska erityyppisten suolakiteiden koko vaihtelee huomattavasti. Esmes tavallinen hienoksi jauhettu pöytäsuola, on huomattavasti tiheämpää, kuin karkearakeinen merisuola.

  • 10%

  • miksiksikään onko karkeaa vain hienoa suolaa puolikiloa on aina puolikiloa.

  • veikkaisin 32%

    • Perusarvo on 5000 ml.Siis 5 litraa. Mikä luku on 10 prosenttia tästä arvosta? Arvaisin 500 g eli puoli kiloa ? Olenko metsässä-


  • ZAi viittuuu että on tyhmä aloitus, haistaa paaaskaa aloittaja.

  • 0.1 x 5l= 0,5l=500ml suolaa

  • 500g suolaa ja loput 4,5litraa vettä niin menee aika tasan 10%

    • Kuinka paljon painaa puoli litraa suolaa?


    • vartia kirjoitti:

      Kuinka paljon painaa puoli litraa suolaa?

      Riippuu suolasta eli sormisuola/litra painaa vähemmän kuin normisuola/litra.

      Edellisen kirjoittajan 500 grammaa suolaa 4,5 litraan vettä on lähellä oikeaa.


    • uusavuttomuuskunniaan kirjoitti:

      Riippuu suolasta eli sormisuola/litra painaa vähemmän kuin normisuola/litra.

      Edellisen kirjoittajan 500 grammaa suolaa 4,5 litraan vettä on lähellä oikeaa.

      Eikä se ole niin tarkkaa muutenkaan, koska 10-prosenttia voi olla mitä tahansa välillä 5–15%.


  • Tämän ratkaisemiseen tarvitaan selvästi suhteellisuusteoriaa :D

  • Tyhmää kysyä täällä ei ne oikein itsellään tiedä, paskaa voi jauhaa muuallakin. 500g5litraan vettä tai 5desiä 5 litraan vettä

    • Ei taida prosenttilasku olla sinulla hallussa, hehee. Onko apukoulu käy?


  • Kuinka paljon suola painaa? Se pitäisi tietää, jos ei ole painopuntaria käytössä. Raskaampaa suola ainakin on kuin vesi, koska suola uppoaa veteen.

  • Itse suolaan kalan noin 10% suolaliuoksessa. Kahteen litraan vettä, 2 desiä suolaa. Aika kuinka kauan kala ui siinä vedessä, on ratkaisevampaa, kun tarkka % luku. Esim. Sampi suolaliemessä 5-6 tuntia ennen savustusta. Olenkohan väärässä, mutta suola on ollut kuitenkin kohdillaan.

    • Jotkut suolaavat pikkukalat vasta savustuksen jälkeen 10% suolaveteen kastaen. Jokainen kait voi tehdä kokemuksensa perusteella kuinka vain. Pieni virhe ei taloutta kaada, jos kyseessä on vaikka kilo silakoita tai muikkuja.


    • Jatkan vielä kahta aiempaa. Muistelen että jossain prosentissa tulee suolan liukenemiseen raja vastaan. Kuolleessa meressä on hurjat prosentit, mutta saadaanko ilman mitään keittämistä kovinkaan suolaista vettä aikaiseksi. Joku voi kertoa mikä on maksimi liukeneminen tavallisissa olosuhteissa.


  • linnkiä ei vain sisältää voi.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.