Just hommasin metsästyskortin, ja alan perehtyy tähän touhuun. Nyt haluaisin tietää, voiko rusakosta tehdä ruokaa? Onko sen käyttö samaa kun jäniksellä?
Rusakko
6
2509
Vastaukset
- voi
Tottakai voi ja hyvää ruokaa saatkin. Tosin riippuu siitä, miten sen laitat. Kaiken a ja oo on kuitenkin suolistus välittömästi kaadon jälkeen, kunnon riiputus ja hidas, hauduttamalla tapahtuva paistin kypsytys. Mausteet saat laittaa oman maun mukaan.
- Ummikko
Kiitokset molemmille! Helpottaa huomattavasti tietää, että tuosta pihalta voi vierailijoita poistaa, ja vielä saada niistä sapuskaa. Lisää reseptejäkin ottaisin mieluusti vastaan.
- resepti
Ummikko kirjoitti:
Kiitokset molemmille! Helpottaa huomattavasti tietää, että tuosta pihalta voi vierailijoita poistaa, ja vielä saada niistä sapuskaa. Lisää reseptejäkin ottaisin mieluusti vastaan.
Tässä sulle yksi mainio resepti jänikselle:
Jäniskääryleet ja valkosipuliperunapyreetä (4 annosta)
Ainekset:
500 g jauhettua jäniksenlihaa
2 kpl salottisipulia
1 tl murskattuja katajanmarjoja
2-3 tl suolaa
valko- ja maustepippuria
riistamaustetta
rosmariinia ja timjamia
2 1/2 dl ruokakermaa
1 kpl kaalinpäätä
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl siirappia
Valkosipuliperunapyree:
6 kpl kiinalaista solo- valkosipulia
4 kpl isoa Rosamunda- perunaa
2 dl vettä
2 dl maitoa
timjamia
suolaa ja valkopippuria
3 rkl voita
Rosmariinikastike:
2 kpl punasipulia
1 kpl valkosipulia
5 dl punaviiniä
1 dl punaviini/vadelmaviinietikkaa
7 dl lihalientä
rosmariinia
2 kpl laakerinlehteä
6-8 kpl valkopippuria
oliiviöljyä
suolaa
100 g voita
Leikkaa kaalinpäästä kanta ja irrottele lehdet varovasti toisistaan. Ryöppää lehdet suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa pannulla n. 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan sipulisilppu sekä kaikki mausteet. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan yhdeksi tunniksi. Lisää sitten tehosekoittimessa tai voimakkaasti käsivatkaten kerma jauhelihataikinaan. Tarkista maku ja paranna tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Laita reilu lusikallinen täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja rullaa ne napakoiksi kääryleiksi. Paista uunipannulla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Sekoita siirappi ja kahvi keskenään ja valele kääryleitä seoksella paiston aikana.
Valkosipuliperunapyree:
Ryöppää kuoritut valkosipulit kiehuvassa vedessä. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun maito-vesiseokseen ja lisää sinne ryöpätyt valkosipulit sekä mausteet. Kaada liika neste talteen ja soseuta perunat ja valkosipulit. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää voi. Tarkista paksuus ja maku.
Rosmariinikastike:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä n. 5 minuuttia. Lisää punaviini ja etikka sekä mausteet. Keitä kunnes seoksesta on ½ jäljellä. Lisää liemet ja keitä jälleen, kunnes jäljellä on 1/3. Vatkaa kastikkeeseen huoneenlämpöinen voi ja tarkista maku.
(http://www.ruokala.tv) - Opiskelija
resepti kirjoitti:
Tässä sulle yksi mainio resepti jänikselle:
Jäniskääryleet ja valkosipuliperunapyreetä (4 annosta)
Ainekset:
500 g jauhettua jäniksenlihaa
2 kpl salottisipulia
1 tl murskattuja katajanmarjoja
2-3 tl suolaa
valko- ja maustepippuria
riistamaustetta
rosmariinia ja timjamia
2 1/2 dl ruokakermaa
1 kpl kaalinpäätä
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl siirappia
Valkosipuliperunapyree:
6 kpl kiinalaista solo- valkosipulia
4 kpl isoa Rosamunda- perunaa
2 dl vettä
2 dl maitoa
timjamia
suolaa ja valkopippuria
3 rkl voita
Rosmariinikastike:
2 kpl punasipulia
1 kpl valkosipulia
5 dl punaviiniä
1 dl punaviini/vadelmaviinietikkaa
7 dl lihalientä
rosmariinia
2 kpl laakerinlehteä
6-8 kpl valkopippuria
oliiviöljyä
suolaa
100 g voita
Leikkaa kaalinpäästä kanta ja irrottele lehdet varovasti toisistaan. Ryöppää lehdet suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa pannulla n. 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan sipulisilppu sekä kaikki mausteet. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan yhdeksi tunniksi. Lisää sitten tehosekoittimessa tai voimakkaasti käsivatkaten kerma jauhelihataikinaan. Tarkista maku ja paranna tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Laita reilu lusikallinen täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja rullaa ne napakoiksi kääryleiksi. Paista uunipannulla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Sekoita siirappi ja kahvi keskenään ja valele kääryleitä seoksella paiston aikana.
Valkosipuliperunapyree:
Ryöppää kuoritut valkosipulit kiehuvassa vedessä. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun maito-vesiseokseen ja lisää sinne ryöpätyt valkosipulit sekä mausteet. Kaada liika neste talteen ja soseuta perunat ja valkosipulit. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää voi. Tarkista paksuus ja maku.
Rosmariinikastike:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä n. 5 minuuttia. Lisää punaviini ja etikka sekä mausteet. Keitä kunnes seoksesta on ½ jäljellä. Lisää liemet ja keitä jälleen, kunnes jäljellä on 1/3. Vatkaa kastikkeeseen huoneenlämpöinen voi ja tarkista maku.
(http://www.ruokala.tv)Olisiko lisää jänisruokia, jos olisi yksinkertaisempia reseptejä? teen päättötyötä riistasta ja tietoa olisi kiva saada =)
Kiitos =) - vinkinantaja
Opiskelija kirjoitti:
Olisiko lisää jänisruokia, jos olisi yksinkertaisempia reseptejä? teen päättötyötä riistasta ja tietoa olisi kiva saada =)
Kiitos =)Kirjastoissa on hyviä ruokakirjoja, myös riistaruoista. Käypä katsomassa ja lainaamassa. Saat lisäksi päättötyösi lähdeluetteloon viitteitä oikeisiin kirjoihin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 836349
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj524566- 764297
- 1314091
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?563417Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️263078Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan72747- 362386
- 2052198
- 462046