kuinka saadaan hevonen rennoksi ?

rentoutuja

Tässä on nyt aika paljon kysymyksiä mutta miten saan ratsastettua hevosen rennoksi ja peräänantoon ? Mitä tarkoitta hevosen ratsastamine alas kädelle ? Haittaako raipan käyttö hevosen rentoutumista ?

4

2750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hebbaa

      leikittele kuolaimella,eli teet pieniä merkkejä sisäohjalla ja myötäät istuntaa,että käsiä hevosen liikkeiden mukaan.
      Ite ainakin saan ratsastettua noin hevosen peräänantoon käytän paljon istunta apuja ja teen pieniä merkkejä pohkeilla,riippuu tietty hevosesta (:

    • _katherine_

      Hebbaa:n ohjeilla hevosen saa kyllä kaula kaarelle. Jos peräänantoon hevosen haluaa, kaikista tärkeintä on saada pohjeavut läpi. Peräänannossa oleva hevonen liikkuu eteenpäin reippaasti ja energisesti ja kuuntelee pohjetta. Siksi pohje on yksi tärkeimmistä avuista.

      Eli ensin ratsastetaan hevonen eteen ja herkäksi pohkeelle. Samalla muistetaan istunnan käyttö, eli istunta ei saa jarruttaa hevosen liikettä. Ohjat pidetään tasaisella tuntumalla, ulko-ohja voi pysyä hyvin vakaana, sisäohjalla voi pidätteitä tarvittaessa tehdä. Liikaa ohjan heiluttelua pitää välttää.

      Tärkeintä on muistaa, että peräänanto on tulos hyvästä ratsastuksesta. Ei ole yhtä keinoa miten hevosen saa peräänantoon, vaan peräänanto tulee, kun ratsastaja ratsastaa oikein. Eli istuu oikein, käyttää pohjetta oikein ja pitää ohjat kädessä oikein.

    • Miniaz

      Peräänanto on kiitos ratsastajalle oikein ratsastamisesta.

      Kaikki liike lähtee takaa, hevosen on siis oltava aktiivinen, kuulolla ja poljettava jalkojaan kunnolla. Yleensä alussa hevosta täytyy herätellä liikkumaan, jolloin voit kevyin raippanäpäytyksin ja pohkeiden työstämisellä esim. pohkeenväistön avulla saada hevosen hereille (pohkeenväistö aktivoi hevosta, sillä siihen täytyy keskittyä).

      Ilman reipasta tahtia ja hevosen omaa eteenpäinpyrkimystä ei voi saada oikeaoppista peräänantoa. Kun hevonen alkaa käymään rennoksi (laskee pikkuhiljaa päätään alas), pysy itse tiukkana. Pidä kädet paikoillaan (älä lähde nojautumaan eteen tai viemään käsiä alas), vaan anna hevoselle tukea ohjastuntumalla. Ratsasta hevosta ns. kuiluun pohkeiden ja ohjastuntuman väliin. Peräänanto vaatii ratsastajalta hyvää kehonhallintaa.

      Älä koskaan ala sahaamaan hevosta "peräänantoon", sillä se ei ole rehellinen peräänanto. Sivuohjat voivat auttaa hevosta ja kannustamaan sitä alasmenoon, se ei ole rankaisu (mutta muut ohjashärpäkkeet itse ainakin jättäisin). Voit leikitellä kuolaimella, mutta se ei tarkoita sitä, että alat vetämään toiselta puolelta ja sitten toiselta jne.

      Ja muista, ettei mikään täydellinen peräänanto tule hetkessä!! Hevosen turvan on oltava luotiviivalla, sen on liikuttava itse eteen, sen on nostettava selkäänsä.... ja paljon muuta, jotta peräänanto olisi oikeaoppisesti "täydellinen". Onnea yrityksiin!

    • Anonyymi

      Hevosen täysin rennoksi ratsastaminen vie paljon aikaa, sillä tarvitsee luottamuksen, lisäksi istuntaan pitää tsemata, istu istuinluiden päällä ja kevennä saappalle niin ettet kokoajan pyydä lisää vahingossa. Ja muista asetella alusta asti kulmiin.
      Yleisesti raipan käyttö ei vaikuta hevosen rentouteen ellei hevonen pelkää raippaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe