Haluaisin asiantuntijan lausunnon siitä, mikä (mahdollisimman selvästi/täsmällisesti) on ero
viinietikan ja (aidon) balsamicon/balsamiviinietikan välillä. Voimakkuus-, makeus- ym. makuerot? Kuinka ne yleisesti ottaen kulinaariselta eli ruoanlaiton kannalta eroavat toisistaan ja tavallisesta (väkiviina-?) etikasta? - Tieto olisi nyt kovin tarpeen nimenomaan liian etikkaiseksi toteamani reseptin muuntamiseksi paremmin makuani vastaavaksi.
Etikka-viinietikka-balsamiviinietikka/balsamico
8
6720
Vastaukset
- what an idiot
ja sitten etsit asiantuntijan lausuntoa TÄÄLTÄ .
Voiha tuohon vastata että kyllä ja joo ja eipä ja ehkä. Käykö se respetisi muuntamaan makuasi vastaavaksiMitä tarkoittaa viestissäsi sana "respetisi"?
Olen nähnyt näillä palstoilla hyvin asiantuntevia ja asiallisia lausuntoja ja mielipiteitä
mm. ruoanalittoon liittyvistä asioista. Sellaista ja vain sellaista odotan nytkin.- tätä
absolutelybegginer kirjoitti:
Mitä tarkoittaa viestissäsi sana "respetisi"?
Olen nähnyt näillä palstoilla hyvin asiantuntevia ja asiallisia lausuntoja ja mielipiteitä
mm. ruoanalittoon liittyvistä asioista. Sellaista ja vain sellaista odotan nytkin.Tieto olisi nyt kovin tarpeen nimenomaan liian etikkaiseksi toteamani reseptin muuntamiseksi paremmin makuani vastaavaksi.
- E.T. Ikka
Väkiviinaetikkaa käytetään pääasiassa säilöntään, toki myös muuhunkin. Viini-, siideri- ja muut aromaattiset etikat sopivat maustamaan salaatinkastikkeita ja muita ruokia. Makubalanssin vuoksi etikka tarvitsee kumppanikseen usein makeutta.
Suomessa myytävä balsamico-etikka ei ole useinkaan ihan aitoa tavaraa. Italiassa balsamicoa saatetaan kypsyttää todella pitkään ja hyvän balsamicon hinta on kova.
Itselläni on kaapissa tällä hetkellä halpaa balsamicoa, siideri- ja sherryetikkaa joita käytän ruuanlaittoon.
Jos jossain reseptissä on mielestäsi liikaa etikkaa, vähennä sitä, tai lisää hieman makeutta etikan puraisua pehmentämään.- absolutelybegginer1
Kiitokset E.T. Ikalle vastauksesta. Väkiviinaetikan tiedän näistä kaikista esillä olleista "kovimmaksi" tavaraksi. Otaksun, että viinietikat ovat siitä hieman "lempeämpiä" muotoja. Maistamalla on vaikeaa tätäkään todella varmasti havaita. (Ainakaan minun "tuohisuullani".) Erikseen toivoisin asiantuntijan mielipidettä viinietikan ja ns. balsamiviinietikan makuerosta ja nimenomaan sen merkityksestä ruoanlaitossa. Balsamiviinietikan/Balsamicon maku on mielestäni ehkä hivenen makeampi kuin viinietikan. Mikä mahtaa olla varsinaisen etikkahapon pitoisuus viini- ja balsamiviini-/balsamico-etikoissa. Väkiviinaetikassa se on 10%. Onko muissa mainituissa etikoissa hapon osuutta muutettu (vähennetty?) vai pelkästään erilaisella tuotatomenetelmällä ja/tai maustamalla saatu aikaan iloksemme toisenlainen tuote. Jos käyttämässäni ruokareseptissä on tietty määrä väkiviinaetikkaa ja ruoka on mielestäni liian etikkaista, auttaisiko, jos vahtaisin reseptin väkiviinaetikan määrän viinietikaksi tai balsamicoksi?
- täti
absolutelybegginer1 kirjoitti:
Kiitokset E.T. Ikalle vastauksesta. Väkiviinaetikan tiedän näistä kaikista esillä olleista "kovimmaksi" tavaraksi. Otaksun, että viinietikat ovat siitä hieman "lempeämpiä" muotoja. Maistamalla on vaikeaa tätäkään todella varmasti havaita. (Ainakaan minun "tuohisuullani".) Erikseen toivoisin asiantuntijan mielipidettä viinietikan ja ns. balsamiviinietikan makuerosta ja nimenomaan sen merkityksestä ruoanlaitossa. Balsamiviinietikan/Balsamicon maku on mielestäni ehkä hivenen makeampi kuin viinietikan. Mikä mahtaa olla varsinaisen etikkahapon pitoisuus viini- ja balsamiviini-/balsamico-etikoissa. Väkiviinaetikassa se on 10%. Onko muissa mainituissa etikoissa hapon osuutta muutettu (vähennetty?) vai pelkästään erilaisella tuotatomenetelmällä ja/tai maustamalla saatu aikaan iloksemme toisenlainen tuote. Jos käyttämässäni ruokareseptissä on tietty määrä väkiviinaetikkaa ja ruoka on mielestäni liian etikkaista, auttaisiko, jos vahtaisin reseptin väkiviinaetikan määrän viinietikaksi tai balsamicoksi?
jos ohjeessa käytetään väkiviinaetikkaa, ei sen vaihtaminen viinietikkaan tai balsamicoon ole vaihtoehto. Vähennä yksinkertaisesti väkiviinaetikan määrää enemmän omaa makuasi vastaavaksi.
- miten vähentää?
Minä laitan aina kahviini neljä lusikallista sokeria ja siitä tulee aivan liian makeaa. Voisiko joku asiantuntija kertoa, että voinko korvata sokerin vaikka hunajalla tai makeutusaineella vähentääkseni makeutta??
Tuossa balsamicossa pöydällä muuten happipitoisuus 6%.- Suomenmieli
....ota kuitenkin lusikka pois kupista ennen juontia, se auttaa kipeytynyttä silmää tervehtymään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Karhuryhmä
Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?283446- 973206
- 763034
Raisionkaaren koira hyökkäys
Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim793001"Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"
Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m532901Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti
Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.862678- 352490
- 572351
Satuit vain olemaan
Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se432235- 882002