Haluaisin asiantuntijan lausunnon siitä, mikä (mahdollisimman selvästi/täsmällisesti) on ero
viinietikan ja (aidon) balsamicon/balsamiviinietikan välillä. Voimakkuus-, makeus- ym. makuerot? Kuinka ne yleisesti ottaen kulinaariselta eli ruoanlaiton kannalta eroavat toisistaan ja tavallisesta (väkiviina-?) etikasta? - Tieto olisi nyt kovin tarpeen nimenomaan liian etikkaiseksi toteamani reseptin muuntamiseksi paremmin makuani vastaavaksi.
Etikka-viinietikka-balsamiviinietikka/balsamico
8
6674
Vastaukset
- what an idiot
ja sitten etsit asiantuntijan lausuntoa TÄÄLTÄ .
Voiha tuohon vastata että kyllä ja joo ja eipä ja ehkä. Käykö se respetisi muuntamaan makuasi vastaavaksiMitä tarkoittaa viestissäsi sana "respetisi"?
Olen nähnyt näillä palstoilla hyvin asiantuntevia ja asiallisia lausuntoja ja mielipiteitä
mm. ruoanalittoon liittyvistä asioista. Sellaista ja vain sellaista odotan nytkin.- tätä
absolutelybegginer kirjoitti:
Mitä tarkoittaa viestissäsi sana "respetisi"?
Olen nähnyt näillä palstoilla hyvin asiantuntevia ja asiallisia lausuntoja ja mielipiteitä
mm. ruoanalittoon liittyvistä asioista. Sellaista ja vain sellaista odotan nytkin.Tieto olisi nyt kovin tarpeen nimenomaan liian etikkaiseksi toteamani reseptin muuntamiseksi paremmin makuani vastaavaksi.
- E.T. Ikka
Väkiviinaetikkaa käytetään pääasiassa säilöntään, toki myös muuhunkin. Viini-, siideri- ja muut aromaattiset etikat sopivat maustamaan salaatinkastikkeita ja muita ruokia. Makubalanssin vuoksi etikka tarvitsee kumppanikseen usein makeutta.
Suomessa myytävä balsamico-etikka ei ole useinkaan ihan aitoa tavaraa. Italiassa balsamicoa saatetaan kypsyttää todella pitkään ja hyvän balsamicon hinta on kova.
Itselläni on kaapissa tällä hetkellä halpaa balsamicoa, siideri- ja sherryetikkaa joita käytän ruuanlaittoon.
Jos jossain reseptissä on mielestäsi liikaa etikkaa, vähennä sitä, tai lisää hieman makeutta etikan puraisua pehmentämään.- absolutelybegginer1
Kiitokset E.T. Ikalle vastauksesta. Väkiviinaetikan tiedän näistä kaikista esillä olleista "kovimmaksi" tavaraksi. Otaksun, että viinietikat ovat siitä hieman "lempeämpiä" muotoja. Maistamalla on vaikeaa tätäkään todella varmasti havaita. (Ainakaan minun "tuohisuullani".) Erikseen toivoisin asiantuntijan mielipidettä viinietikan ja ns. balsamiviinietikan makuerosta ja nimenomaan sen merkityksestä ruoanlaitossa. Balsamiviinietikan/Balsamicon maku on mielestäni ehkä hivenen makeampi kuin viinietikan. Mikä mahtaa olla varsinaisen etikkahapon pitoisuus viini- ja balsamiviini-/balsamico-etikoissa. Väkiviinaetikassa se on 10%. Onko muissa mainituissa etikoissa hapon osuutta muutettu (vähennetty?) vai pelkästään erilaisella tuotatomenetelmällä ja/tai maustamalla saatu aikaan iloksemme toisenlainen tuote. Jos käyttämässäni ruokareseptissä on tietty määrä väkiviinaetikkaa ja ruoka on mielestäni liian etikkaista, auttaisiko, jos vahtaisin reseptin väkiviinaetikan määrän viinietikaksi tai balsamicoksi?
- täti
absolutelybegginer1 kirjoitti:
Kiitokset E.T. Ikalle vastauksesta. Väkiviinaetikan tiedän näistä kaikista esillä olleista "kovimmaksi" tavaraksi. Otaksun, että viinietikat ovat siitä hieman "lempeämpiä" muotoja. Maistamalla on vaikeaa tätäkään todella varmasti havaita. (Ainakaan minun "tuohisuullani".) Erikseen toivoisin asiantuntijan mielipidettä viinietikan ja ns. balsamiviinietikan makuerosta ja nimenomaan sen merkityksestä ruoanlaitossa. Balsamiviinietikan/Balsamicon maku on mielestäni ehkä hivenen makeampi kuin viinietikan. Mikä mahtaa olla varsinaisen etikkahapon pitoisuus viini- ja balsamiviini-/balsamico-etikoissa. Väkiviinaetikassa se on 10%. Onko muissa mainituissa etikoissa hapon osuutta muutettu (vähennetty?) vai pelkästään erilaisella tuotatomenetelmällä ja/tai maustamalla saatu aikaan iloksemme toisenlainen tuote. Jos käyttämässäni ruokareseptissä on tietty määrä väkiviinaetikkaa ja ruoka on mielestäni liian etikkaista, auttaisiko, jos vahtaisin reseptin väkiviinaetikan määrän viinietikaksi tai balsamicoksi?
jos ohjeessa käytetään väkiviinaetikkaa, ei sen vaihtaminen viinietikkaan tai balsamicoon ole vaihtoehto. Vähennä yksinkertaisesti väkiviinaetikan määrää enemmän omaa makuasi vastaavaksi.
- miten vähentää?
Minä laitan aina kahviini neljä lusikallista sokeria ja siitä tulee aivan liian makeaa. Voisiko joku asiantuntija kertoa, että voinko korvata sokerin vaikka hunajalla tai makeutusaineella vähentääkseni makeutta??
Tuossa balsamicossa pöydällä muuten happipitoisuus 6%.- Suomenmieli
....ota kuitenkin lusikka pois kupista ennen juontia, se auttaa kipeytynyttä silmää tervehtymään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1575970
- 1145555
Olen miettinyt kauan
miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h465247Vanhempi mies
Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa323255- 552789
Ostiko maailma sinut minulta?
Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue252601- 432290
- 232090
Minne sä aina välillä joudut
Kun pitää hakemalla hakea sut sieltä ja sitten oot hetken aikaa esillä kunnes taas menet piiloon, en ymmärrä 🤔❤️ Oot ta131900On niin vaikea olla lähelläsi
En saa ottaa kädestäsi kiinni, en saa halata. En saa silittää hiuksiasi. Enkä saa sinua koskaan omakseni. ☔ Miehelle na151821