Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yhteenvetoa tieteen rajoittuneisuudesta

On suurta tyhmyyttä vaatia tieteellisiä todisteita sellaisesta, mikä ei kuulu tieteen piiriin.
Tieteen piiriin kuuluu ainoastaan materiaaliseen eli tähän fyysiseen maailmaan kuuluvat asiat. Tieteellisillä menetelmillä ei ole mitään mahdollisuutta tutkia tämän maailmankaikkeuden ulkopuolella olevia hengellisiä asioita. Tämä on ensiarvoisen tärkeä tietää silloin kun keskustellaan Jumalan olemassaoloon liittyvistä todisteista.

Hengellisiä asioida voidaan tutkia ja tarkastella vain hengellisillä aisteilla, hengellisillä kokemuksilla ja Jumalan Sanalla.
Ne edustavat korkeampaa todellisuutta ja suurempaa viisautta kuin mikään tiede.
Siksi kaikkia maallisiakin asioita pitäisi aina tutkia Jumalan sanan näkökulmasta käsin.

Tiede ei koskaan, eikä missään tilanteessa pysty viisaudessa ohittamaan Jumalan sanaa. Tiede on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Jos tiedemiesten tekemät tieteelliset tutkimukset ja Raamattu ovat keskenään ristiriidassa, niin silloin tiedämme 100%:lla varmuudella, että vika on tieteellisissä tutkimuksissa tai niistä tehdyistä johtopäätöksissä. Tiedemiesten velvollisuutena on silloin etsiä vika ja saattaa tutkimustulokset yhdenmukaisiksi Raamaun kanssa. Näin vältymme joutumasta harhapoluille.

11

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Voi pikkuista.

    • 234erfgg

      Suksi jo vttuun höpöttämästä.

    • 50ja50

      Sitten kun säieteoria saadaan todistettua niin silloin romahtaa uskovaisten maailmat...

      kyseinen teoria kun selittää kaikesta kaiken. Siis kaiken, eikä voi olla mitään epäselvyyttä sanassa kaikki.

      Mutta koska en halua ottaa kantaa suuntaan eikä toiseen, niin helpotan uskovaisten tilannetta hieman:

      Jos tiede voi todistaa säieteorian paikkansa pitävyyden, on mahdollista myös että sitä kautta löytyy myös Jumala ja sitä kautta paljastuu Jeesuksen ihmeteot mahdollisiksi, jolloin puolestaan ateistin maailmankuvat romahtavat.

      Mutta säieteorian todistusta odotellessa...

    • SamiA

      ”On suurta tyhmyyttä vaatia tieteellisiä todisteita sellaisesta, mikä ei kuulu tieteen piiriin.”

      Tieteellinen todiste ei vakuutta ketään. Koska näin on, tiede luisuu helposti teologian puolelle. Vain teologian avulla olevainen voi saada kasvot, jotka muuttuvat subjektiivisiksi kokemuksellisuudeksi.

      Tieteen tekijät eivät voi välttyä siltä, että heidän tekemät havainnot todellisuudesta eivät vaikuttaisi subjektiiviseen kokemuksellisuuteen. Subjektiiviset kokemuksemme eivät ole puhtaita, vaan maailmankatsomuksemme värittää ja vaikuttaa siihen, miten koemme todellisuuden. Mitään neutraalia tiedettä ei ole olemassa.

      Teologian avulla kykenemme selittämään ja arvioimaan oikean ja väärän; tieteellinen menetelmä ei tähän samaan kykene. Teologian avulla kykenemme myös määrittämään ihmisarvon; tieteellisen menetelmän avulla arvioituna, ihmisen arvo on kastemadon tasolla. Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka kauan ja teologia voittaisi aina tieteellisen menetelmän.

      Nyrkkisääntö voisi olla, että teologia korostaa olevaisen arvoa ja että tiede mitätöi kaiken olevaisen merkitystä ja arvoa.

      • 17 + 11

        "Tieteen tekijät eivät voi välttyä siltä, että heidän tekemät havainnot todellisuudesta eivät vaikuttaisi subjektiiviseen kokemuksellisuuteen."

        Eiköhän tässä ihan kaikkikin eletä todellisuudesta tehtyjen havaintojen pohjalta, vai millä kurin itse toimit?


    • Älä sitten sotkeenu tieteeseen kerran sillä ei ole mitään annettavaa pään sisäiseen todellisuuteesi.

    • näin on

      Näin on. Viime kädessä vain papit tietävät totuuden maailmankaikkeudesta ja kaikesta muusta sensellaisesta.

    • 11.11.11

      Aloittaja on siis sitä mieltä, että kristinusko on ainoa oikea uskonto ja raamattu on absoluuttisesti totta.

      """Jos tiedemiesten tekemät tieteelliset tutkimukset ja Raamattu ovat keskenään ristiriidassa, niin silloin tiedämme 100%:lla varmuudella, että vika on tieteellisissä tutkimuksissa tai niistä tehdyistä johtopäätöksissä."""

    • mie tiiän

      Jumalauta on vain hyvä siihen että siitä voi tehdä jee jee sukset.

    • "Hengellisiä asioida voidaan tutkia ja tarkastella vain hengellisillä aisteilla, hengellisillä kokemuksilla ja Jumalan Sanalla."

      Ovatko ne tässä maailmankaikkeudessa? Jos ovat, niitä voidaan tutkia. Jos eivät, niin silloinhan sinäkään et voi käyttää niitä.

      "Tiede ei koskaan, eikä missään tilanteessa pysty viisaudessa ohittamaan Jumalan sanaa. Tiede on hyvä renki, mutta huono isäntä."

      Tiede on uskonnotonta. Se ei piittaa onko jumalia olemassa vai ei. Uskonnottomuus ei ole sama asia, kuin ateismi. Miten jumalia voitaisiin tutkia? Ei mitenkään, joten ne eivät kuulu tieteeseen.

      "Jos tiedemiesten tekemät tieteelliset tutkimukset ja Raamattu ovat keskenään ristiriidassa, niin silloin tiedämme 100%:lla varmuudella, että vika on tieteellisissä tutkimuksissa tai niistä tehdyistä johtopäätöksissä. Tiedemiesten velvollisuutena on silloin etsiä vika ja saattaa tutkimustulokset yhdenmukaisiksi Raamaun kanssa. Näin vältymme joutumasta harhapoluille."

      -"Tiede on kuin koira, joka ohjaa sokeaa ihmistä. Kreationisti tahtoo sokeana ohjata koiraa."
      -Kari Enqvist

    • Miksi uskonnon pitäisi puuttua tieteeseen ja sen tekemiseen, eikö se ole pelkästään typerää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe