Useamman viikon reseptit?

opiskelijakki21124

Hei

Olen nuorehko miehen alku, joka ostaa lähes aina kaupasta pelkästään eines ruokia tai muita rasvaisia ja epäterveellisiä tuotteita ja ajattelin, että tämän on loputtava.

Haluaisin teiltä apuja suht. edullisiin resepteihin, jotka täydentäisivät toisiaan. Eli esimerkiksi että teen Maanantaina, Tiistaina ja Keskiviikkona eri ruokia, mutta yhdistämällä näiden ruokien "jämät" voin kehittää kokonaan uuden ruoan, kuten vaikkapa pyttipannun tms.

Haluaisin pysytellä edullisissa ruoissa mahdollisimman pitkälti sekä jos mahdollista niin kuivaruoat, sekä vihannes ruoat olisivat hyviä.

Voisitte mahdollisesti pistää reseptin, hinnan sekä mihin muuhun voidaan käyttää tai kerralla koko viikon reseptit hyville ruoille.

Kiitos jo etukäteen

49

2137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täti

      Hmmm...... mikäli äitisi on sinua ruokkinut muilla kuin einesruoilla, niin suosittelisin kääntymään hänen puoleensa. Äiti voi ihan kädestä pitäen opettaa sinulle ruoanlaittoa ja myös muuta ruokatalouteen liittyvää. Siinä on sitten mahdollissuus oppia niiden äidin tekemien herkkujen salaisuuskin. =)

      • rak armeija keittäjä

        kaupasta kymmenen perunaa,kaksi sipulia kaksi porkkanaa.kuori ja pilppua pieniksi.uunilennkiä otat vain toisen jötikän paketista ja pilppuar oikein pieniksi.yksi kanamuna ja suolaa hiukan vettä vatkaa suola vesi kanamuna hyvin.laita sipulisilppu vuokaan pohjalle porkkanat päälle ja makkara silppu sitten perunat pilkottuna kaada kanamuna vesi päälle.lisää vähän maitoa ei pakko lisää vettä että peittyvät hyvin.lisää pari voi nokaretta 25g 25g uunissa 100 astetta niin kauan että osa vedestä haihtuu pois alussa ilman kantta noin puolituntia sitten kansi päälle.ruisleipää voilla ja maitolasi johan on laatikko valmis pariksi kolmeksi päiväksi ja on maukas.


      • iem

        Osta kotikokki ruokakirja,siinä on helpot preseptit ja telkusta, kun tulee ruokaohjelma," mitä sieltä ei paljon muuta tuukkaa", niin laita telkku kiinni, niihin pitää olla jo ammattikokki. Tee ruokaa reilusti ja laita pakkaseen, aina kun oon yksin kotona niin otan sieltä, kun en kehtaa alkaa itelle keittelemään.


    • näin se menee

      Kuule, jonkun on syötävä niitä valmisruokiakin, ettei tuotantoa lopeta. Joten pistele vaan hyvillä mielin eineksiä naamaan. Sitten kun hankit perheen voitte tehdä lapsille ruokaa jos löydät sellaisen eukon joka osaa kokata. Vanhemmiten menee sitten taas valmisruoat, vaikkakin silloin varmaan brasilialaista tuotantoa.

      • Jauhelihakeitto

        Valmisruoat eivät välttämättä ole terveellisiä ja miehenkin on osattava ruokaa laittaa
        oli perhettä tai ei.Aloittajan kannattanee etsiä googlen kautta kaikenlaisia ruokareseptejä ja siihen liittyvää,eiköhän ne kaikki löydy sieltä mitä tarvitset.


      • iso isä

        unohda valmis ruuat,ei niitä syö meidän koirakaan.kauppaan ostamaan porkkanoita perunoita sipulia ja vaikka punajuuria kuori pilppua ne ja halpaa makkaraa pilppuaa sekaan ne laitat vuokaan ja voita siihen,peitä vedllä ne kokonaan niin ja suolaa uuniin ja kun ne siellä uunissa on tunnin onkin kolmen neljän päivän ruoka ja vitamiinin saanti turvattu rauta a vitamiini ym.aikaa menee noin 10 minuttia juuri tein nyt laitan uuninn ja tunnin puolentoista kuluttua on ruokaa.ossnhan minäkin vaikka en kotitalous tunteja paljon saanut.leipää voi leipoa itse hiivapala vettä suolaa ja vehnäjauhoja sämpyläjauhoja vähän ruisjauhoja 20 prosenttia eli viides osa,vatkaa vaikka pesuvadissa ja antaa kohota kunnolla sitten pellille sellaisia mykyjä lastalla vähän siistii pyöreämmäksi ja uuniin 120 astetta tunnin kuluttua onkin leipää joka maksaa 60 senttiä kappale eli jauhojen suolan ja veden hinta ja sähköä hiukan.näin se menee tumpelo ukoltakin uuniin


    • 12+25

      Tee erilaisia keittoja. Ne ovat halpoja ja terveelisiä.

      • KeittoTielläPitää

        Keitot eivät ole kovin vaativia joten onnistuu vasta-alkajaltakin, ja helppo muunnella eikä haittaa jos ihan kaikkia aineksia ei aina olisikaan. Ja jos yksin syö, voi puolet keitosta siirtää suoraan kattiloineen päivineen jääkaappiin ja seuraavana päivänä, lisäät hiukat vettä ja sekoitat ja lämmität ja ruoka on valmis.


      • Kochie
        KeittoTielläPitää kirjoitti:

        Keitot eivät ole kovin vaativia joten onnistuu vasta-alkajaltakin, ja helppo muunnella eikä haittaa jos ihan kaikkia aineksia ei aina olisikaan. Ja jos yksin syö, voi puolet keitosta siirtää suoraan kattiloineen päivineen jääkaappiin ja seuraavana päivänä, lisäät hiukat vettä ja sekoitat ja lämmität ja ruoka on valmis.

        Jep, kalakeitto on meidän perheen suosikki. Keität paloitellut pelurnat, heität joukkoon kasvissuikaleita (valmis pakaste) ja kalaliemikuution,ja lopuksi kirjholohipalat (saa valmiina esim Pirkka). Sit viel 2 dl ruokakerman liemen joukkoon niin NAM :-) Niin helppoa ja edullista.


    • Kokkikikkoja

      Kysypä löytyykö lähikirjastosta esim. Nuoren miehen keittokirja, Marttaliiton Penninvenyttäjän keittokirja tms niistä löytyy helposti hyviä, halpoja ja helppoja perusohjeita ruuanvalmistuksen alkutaipaleelle.
      Onnea kokkailuun!

    • 500g vihanneksia

      Valmisruoista saa hyvän aterian kun täytät lautasesi lautasmallin mukaan puoleksi vihanneksilla. Eli tee pari kertaa viikossa iso satsi salaattia tai raastetta. Käytä niitä aineksia mistä tykkäät ja mitkä on sesongin mukaisia. Nyt esimerkiksi punajuuri, omena, selleri, porkkana, lanttu ja kaali.

      Kun jääkaapista löytyy aina raikasta tuoretta salaattia valmiina, niin sitä tulee syötyä. Eihän kukaan siinä tilanteessa enää jaksa mitään salaattia alka pipertämään kun tulee koulusta kotiin ja on kova nälkä.

      Salaatin kanssa voit sitten vaihdella erilaisia proteiinin lähteitä sen mukaan mistä tykkäät ja mikä tuntuu maistuvan: broileria, kalaa, jauhelihaa, raejuustoa ... ja välillä voit tehdä jonkin isomman laatikkoruuan tai keiton, josta puolet pakastat kerta-annoksiksi ja puolet laitat jääkaappiin ja lämmität lautasellisen kerrallaan. Ei joka päiväksi tarvitse olla eri ruokaa.

      Jälkiruuaksi rahkaa ja siihen hedelmiä tai marjoja.

    • Hyvät hyssykät!

      Netti on täynnä ruokareseptejä,kannattaa googlata.

    • möttönen

      Mun yks lemppareista on helppo ja edullinen kanamakarooni. Keitettyjä makarooneja ( saa olla isokin satsi), paketti kanasuikaleita, purkki smetanaa ja purkki tai pari ruokakermaa. Kanat ruskistetaan ja joukkoon vaan smetana ja ruokakerma, sekoitetaan makaroonien kanssa yhteen. Syö monta päivää ja salaatti sopii hyvin lisukkeeksi :)

    • Yksinäinen muori

      Perunat, riisi, pasta ovat arkiaterian perusta. Riisn ja pastan pakkauksessa on keitto-ohje. Perunat kypsyvät n.20-25 min. vähän koosta riippuen. Kananmunat ovat monipuolista ravintoa. Niitä on helppo keittää/paistaa/tehdä munakkaaksi. Pakastealtaassa on puolivalmisteita kuten kalapuikkoja, kananugetteja jne. Pakkausten kyljessä on kypsennysohje. Edelleen voit käyttää esim. valmiita lihapullia ja vaikka paistaa perunoita. Sulattamalla juustoa saa helposti kastiketta. Sitä voi jatkaa esim. ketsupilla. Makujen ihmeellinen maailma aukeaa rohkeasti kokeilemalla. Onnea!

      • PerusKastikeKaikelle

        Ja kunhan opettelet tekemään jauhoista itse ruskean (jauhot ruskistetaan vesi) ja valkokastikkeen (jauhoja ei ruskisteta maito/vesi), ja salaatin, niin osaat perusruuanlaiton: peruna/riisi/pasta joku liha/kala-puolivalmiste kastike salaatti. Ruskeasta kastikkeesta voi oman maun mukaan tehdä pippurista, sinappista, ketsuppista, chilistä, jne. Valkoisesta kastikkeesta voi tehdä vaikka curry-kastikkeen kanaruuille. Helppoa.


    • laiska.

      perunasipulisekoitus ruokakerma kinkkusuikaleet / tonnikala / jauheliha / kebablastut.. ja uuniin. helppoa

    • Jokainen on kokki!

      Suosittelen kirjaa Otavan suuri keittokirja. Siinä on laaja valikoima perusreseptejä - muuta keittokirjaa ei minusta peruskotitalous kaipaa.
      Vinkkejä:
      maanantaina uunilohta ja keitettyjä perunoita
      tiistaina pitsaa, johon loput lohet täytteeksi
      keskiviikkona pyttipannua, johon maanantaiset perunat sekä lisäksi nakkeja (kyllä joskus voi oikaista).
      Ja tätä rataa. Tsemppiä - sinä osaat!

    • IGOHGIA

      Kanan kanssa on sitten muistettava että sitä voi syödä samana päivänä kun sen on tehnyt ja vielä sitä seuraavana, mutta sitten ei enää, kana menee kovin helposti ja nopeasti huonoksi=ruokamyrkytys. Kokemusta tästä on ja se olo mikä siitä seurasi oli sanalla sanoen JÄRKYTTÄVÄ.

    • äetmuori

      Mun poikieni helppo lemppari: Italianpata-ainespussi jauhelihapaketti, lisäävät ohjeen määrään pari-kolme desiä enemmän vettä ja spagetinpätkiä saman verran, riittää muutamalle jätkälle mahan täytöksi.. =)

    • kokkitäti

      Maanantaille vaikka kinkkukiusaus pakaste peruna-sipulisekoituksesta, kinkkusuikaleista ja ruokakermasta. Jos ostaa kinkkua isomman satsin voi ylimääräisiä suikaleita hyödyntää seuraavana päivänä minestronekeitossa, Kinkkua, pastaa, pakaste herne-maissi-porkkana, lihaliemi, tomaattisosetta. Keskiviikkona isompi paketti broilerisuikaleita, puolet suikaleista risottoon; riisiä, sipulia, broilerit, pakasteherneitä tai maissia. Torstaina loput broilerit voi hyödyntää broilerpastaan, mieleistä pastaa, broilerit, loraus ruokakermaa, sipulia, valkosipulia.. Perjantaille vaikka keitetyt perunat ja jauhelihakastike. Keittää reilummin perunaa niin saa lauantaille sen pyttipannun, sipulia, paistetut perunat, nakkeja... Sunnuntaille lauantaina ylimääräiseksi jääneistä nakeista munakas..

      Sellaset tuli nyt mieleen ainaki.

    • 18v pojan äiti

      Olen hiljattain tutustunut miumaukas.blogspot.fi, käypä tutustumassa. Siinä oikein kuvineen ja hintoineen annetaan todella hyviä ja monipuolisia ruokaohjeita.

      Siinä kyllä uppoudut ihanaan ja kiehtovaan ruokamaailmaan!

      Ruokaretken iloja!

      • 18v pojan äiti

        Korjaan:

        osoite onkin pikkasen väärin kirjoitettu, tässä oikea:

        miumaumaukas.blogspot.com

        Ole hyvä!


    • Helppoa ja nopeaa

      Paistat lihan kattilassa, jossa teet keiton tai pannussa, jos teet laatikkoa. Perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, paparikaa tai mitä tahansa muuta vihannesta haluatkaan kuorit, pilkot ja laitat kattilaan/uunivuokaan. Päälle vettä/kermaa ja hellalle/uuniin 200 asteeseen. Kylkeen jääsalaattia, tomaattia, kurkkua sun muuta vihannesta salaatiksi.

      Keiton jämän joukkoon voi laittaa nuudeleita/pastaa tai sitten pakkaseen odottamaan ja seuraavaan keittoon joukkoon.
      Jos ei kiinnosta syödä viikkoa samaa ruokaa laita loput pakkaseen.

    • EX -opiskelija

      Pakastin kannattaa hankkia, jos ei jo ole. Tekee kerralla vähän isomman satsin ja pakastaa loput annoksiksi. Yksi pyttiksen vaihtoehto on wokki. Esim. kanaa ed. päivänä ja seuraavana päivänä wokkaa kasviksia nuudelin ja kanan kanssa selkä lisää siihen hieman wokkikastiketta. Suosi täysjyvä tuotteita ja ruokaöljyö ruoan valmistuksessa, ne eivät ole epäterveellisiä. Kokeilua vaan kehiin ja kyllä sitä nopeasti oppii valmistamaan maukkaita, terveellisiä ja edullisia aterioita.

    • hyväruokaparempimiel

      Miksi tehdä joka päivä eri ruokia?

      Keitot ja laatikkoruoat kestää pitkään, voi vaikka pakastaa. Itse teen paljon esim makaronilaatikkoa, lasagnea, jauheliha/nakki/lohikeittoja. Perunaakin jos keittää ja sitä jää niin sen voi käyttää vaikka siihen pyttipannuun. Muusia jos jää yli siitä voi tehdä vaikka rieskaa.

      Mä asun yksin ja esim makaronilaatikko kestää helposti viikon verran mulla, samoin lasagne ja keitot. Niitä tulee välillä laitettua pakastimeen jos ei jaksa viikko tolkulla samaa syödä. Sieltä sitten sulattelee vaan.

      Leipää teen paljon itse ja samalla kertaa tulee myös leivottua, on sitten pakastimet täynnä leipää ja pullaa sun muuta.

      Marjoja poimin paljon kun sen aika on, itsellä on mansikka istutuksia mutta mustikat, puolukat yms poimin metsästä. Niistä teen piirakoita, pirtelöitä, mitä keksiikään. Terveellistä.

      Hyi valmisruokia en osta koskaan, ennen söin paljon kun asuin asuntolassa opiskeluaikoina. Kyllä itse tehty ruoka on parasta!

      Teen paljon erilaisia salaatteja, ne on hyviä ja jopa täyttäviäkin.

      Kukkakaali/parsakaaligratiinit on myös hyviä. Ja kasviksethan on terveellisiä.

    • Kotikokki.net

      Kirjat on vanhanaikaisia ja tuolta saat helposti ja nopeasti parhaat reseptit!

    • Koska kaikki maksaa

      Yhdellä asialla pilattu koko itse kokkaaminen, eli ruuan valmistukseen kuluu rahaa paljon enemmän itse tehtynä kuin valmiina ostettuna kun lasketaan sähköt ja tiskaamis kulut ym mausteet ja raaka aineet yhteen sekä se että aikaa kuluu tietenkin hellan ääressä enemmän kuin micron.
      Onko muuten kukaan laskenut moisia kuluja kumpi halvempi ?

      • ellimelli2

        Et voi olla tosissasi???? Siis tämä on niin moneen kertaan laskettu ja todeksi todistettu, että itsetehty tulee HUOMATTAVASTI edullisemmaksi vaikka laskisi ne kulut potenssiin kaksi. Ja entä se mikro sitten, tappaa ne vähätkin vitamiinit mitä siellä ruoassa mahdollisesti on, hei halooo. Kuluja on siis todellakin laskettu ja oikein ns asiantuntijoiden toimesta ja kun ihan kikkasen asiaan vaivaudut itse perehtymään niin ei ole niin vaikeata huomata sitä itsekään!


    • Ei oo totta

      Voiko enää tyhmempää aloitusta tehdä?
      Oletko tosiaankin noin uusavuton nuori mies?

    • Äiji-Ii

      Tee vesipohjaisia keittoja. Makkarapottu, Jauhelihakeitto, ja monia muita. Reseptejä tosiaankin köytyy joka lähtöön, Googlesta ja keittokirjoista. ITSE .. Teen .. varsinkin noita keittoja .. n. 6. n. litran kattilalla. Sitä on hyvä seuraavana päivänä lämmittää " Maikro softissa ". Silloin ollaankin jo puolessa viikkoa. SITTEN .. on .. KALA .. ruuan vuoro. Nykyisin on aikasta "halpaa" lohta tarjolla .. useissakin liikkeissä. .. Kuoritut perunat .. , eli potut .. kuten meillä sanotaan. Lohi uuniin muhimaan ja .. " Bärnäis " .. Bearnais kastike .. , Pienillä lisämausteilla .. V. S. ja kalamauste Tottakai .... Rakuuna. SE ei ole , Hevonen. Veikkaan että .. Kyllä käy " Nokkiin ". Loppuviikosta on hyvä keittää. Makaroonipohjaisia ruokia. Sillä niitä on paljon helpompi "Oksentaa". Koska te nuoret. .. Anteeksi vain. .. Monesti vietätte niitä , " kosteitta " viikonloppuja keskenänne. .. Rakastan teitä nuoria. Onnea ja ELÄMÄN .. YMMÄRRYSTÄ teille. Terveisin .. 200. v. vanha, ÄIJI. Hups. En kai nyt "profiloitunut". Ei haittaa .. HUUTONI vastaan, jos joku tunnistaa.

    • Mikäs vitutuslauma tänne on iskeny ko lähes kaikissa kommenteis o 10-60 ei tykkääjää? :D

      mutta, tosiaan, netti on täynnä reseptejä. Itse olen opiskelija ja joudun selviämään pienellä ruokabudjetilla. Nuudeleista saa yllättävän monipuolisia reseptejä koska niihin voi lisätä vaikka mitä: pakaste vihanneksia, lihaa, kastikkeita..suosittelen siis nuudeleihin sekoittamaan edellisenpäivän jämät jos muuta ei keksi. Sitten jauhelihakastikkeesta ja spaghetista saa monelle päivälle syötävää, ja jos alkaa kyllästyttmään tekee niistä spaghettivuoan!

      Ole luova ja selaa nettiä, kyllä niitä ohjeita löytyy :)

    • rak armeija keittäjä

      kaupasta kymmenen perunaa,kaksikymmentä sipulia kaksitoista porkkanaa.kuori pippurit pieniksi. Silavapurkin otat vain toisen jötikän paketista ja pilppuarotat oikein pieniksi.yksitoista kanamunaa ja siirappia hiukan punaviinietikkaa vatkaa sokeri vesi kanamunaasi hyvin.laita chilisilppu vuokaan pohjalle punajuuret päälle ja Sipulisilppu sitten pähkinät pilkottuna kaada siirappimem vesi päälle.lisää vähän piimää -
      ei pakko lisää vettä etteivät peitty1.

      lisää pari voi nokaretta 250g 259g uunissa 200 astetta niin kauan että osa vedestä lisääntyy alussa ilman kantta noin puolitoistatuntia sitten kansi päälle .ruisleipää voilla ja maitolasi johan on laatikko valmis pariksi kolmeksi päiväksi ja on maukas.
      Lisää ihraa, inkivääriä tai tomusokeria!

      • ex opiskelija

        No eipä ollut erityisen helppo tuo ohjeesi, yritin.


    • ex opiskelija

      Opiskelijan viikon ruokalista:
      1.päivä keitä kilo riisiä, ota kattilasta lautaselle riisiä ja lisää tonnikalaa.
      2.päivä jatka eilistä riisiä vedellä, turvota ja ota kattilasta lautaselle ja lisää tonnikalaa
      3.-7.päivä tee kuten 2.päivänä.
      8.päivänä keitä taas kilo riisiä ja aloita viikon ruokalista alusta.

      Sadepäivinä syö lisäksi porkkana, aurinkoisina juhli ja osta 100 grammaa jauhelihaa ja lisää siihen 900 grammaa korppujauhoa ja tee siitä mureke.

    • skörä

      Sen nimisestä kuin Opiskelijan keittokirja löytyy paljon hyviä reseptejä ja vinkkejä tähteiden uusiokäyttöön. Suosikkini on porkkanakeitto:

      3 porkkanaa, 1 sipuli, kasvisliemikuutio, 2 rkl ruokaöljyä, 6 dl vettä, 1/2 dl puuroriisiä.

      Pilko porkkanat ja sipulit ja kuullota ne öljyssä riisin kanssa. Lisää vesi ja liemikuutio, keitä kunnes kasvikset on pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Syö vaikka ruisleivän kanssa. Nam.

    • Jos jollain Suoli24:n "työntekijällä" on oikeasti tuollainen huoli, niin kysyköön neuvoa joltain muulta Suolilaiselta.
      Ei jaksa lukea viestiketjua, mutta löisin vetoa että jossain välissä tarjotaan aloittajalle jotain keittokirjaa, joka taatusti on emokonsernin kustantama. Kuinka ollakaan.....

    • konkreettisia vinkke

      Ma: Lihapyörykät ja keitettyjä perunoita
      Ti: Nakkaa loput lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja syö spagetin kera
      Ke: Paista maanantaiset perunat, sipulin, nakkien ja kananmunien kanssa pyttipannuksi
      To: Tee lopuista nakeista nakkikeitto (niistä mitkä on jäänyt pakettiin, ei tarvi pyttiksestä poimia)
      Pe: Broileria tai kalaa riisin kera
      La: Syö loput broilerit kanasalaatissa tai tee broileripitsa, kalasta voit tehdä vaikka lohikiusausta
      Su: Jotain mieluista ruokaa, possua, naudanlihaa tms. mistä sitten tykkäätkin tai pidä einespäivä:)

    • -170

      Osaako joku sanoa miten voisin saada siinä about -170 miinusta?

      • The king of ±

        Näin joulun alla se tuntematon miinusbottien hallitsija varmaan toteuttaa mielellään muiden toiveita.

        Itse toivon 1935 peukkua!


    • Koululainen

      Rupea ihmeessä noudattamaan Salon kaupungin koululounasmenuta. On edullista. Syö keittoa kaksi kertaa viikossa: kalakeittoa kerran ja joka toisella viikolla vuorottele joko makkara/nakki- tai lihakeittoa. Kalakeittoon saa kummallista eloa ja vaihtelua nimeämällä sen eri nimellä joka kerta: esim. seikalakeitto, sekakalakeitto, kahden kalan kalakeitto, lohikeitto, tomaattinen kalakeitto..!

      Karsi myös kaikki jälkiruoat (esim. rahkat) ulkomailta tuoduilla hedelmillä. Tai ota kokonaan pois.

    • diudiudiudiudiu

      Itse toivoisin oi miinus bottien haltijalta -1935 peukkua!

    • kysy lisää

      Keitä makarooneja koko pussi (siis se normaali pieni),
      syö osa heti vaikkapa rapeaksi paistetun pekonin (leikkaa pekoni siivut kahtia luhempinä helpompi paistaa ja kääntää) ja vihannesten kera( tomaatin lohkoja tms.)
      Jos haluat syödä aldentenä ei liian kypsänä - loput vois keittää vähän enemmän heitä iso nokare voita ja sekoita makaroonin joukkoon, kun olet kaatanut veden pois kaada makaroonit siivilään valumaan (riittävän iso lävikössä) sekoita voi makaroonien joukkoon ettei ne klimppiinny.
      Kaada sitten ne vuokaan ja laita viileään, kun ovat jäähtyneet. Makarooneista riittää pari kolme desiä seuraavan päivän evääksi tonnikala salaattiin laita heti kannelliseen astiaan jossa tilaa pilkotuille vihanneksille; purkki tonnikalaa öljyssä, jäähtyneet makaroonit sulatettuja pakaste herneitä huuhtele siivilässä kuumalla vedellä ja jäähdytä kylmällä juoksevan hanan alla (valuta astian päällä hetki) , lisäksi ananaspaloja mausta yrttisuolalla ja maista.

      Keitä seuraavana päivänä vedessä (suolaa 1 tl joukkoon) peunoita sen verran, että jää yli n. 3-4 perunaa ja jemmaa ne jäähdyttyä jääkaapiin. Tee esim. Hk-sinisestä makkaran paloja n.1/4 osa, kuori ja silppua sipuli ja kuullota pannulla lisää (tai tee erikseen sipulit välillä pois pannulta) reilu rkl vehnäjauhoja ja pari reilua n. rkl voita ja ruskistat hieman, lisää vettä ja paina lastalla ( muovinen taipuisa) jatka pienellä panulle sopivalla vispilällä ja lisää vettä sen verran, että kastike on sopivan paksuista ja ei sakene enempää lisää mausteita esim.lihaliemikuutio tai fondia lusikallinen tai mausta ketsuppia loraus, suolaa ja valkopippuria n. 1/4 tl korkeintaan - muista makkaroissa on suolaa ettet laita liikaa.

      Seuraavana päivänä tai sitä seuraavana päivänä kaadat vuokaan ruokakermaa 2 dl ja ripottele n.1- 1 1/2 tl suolaa tai esim. herpamare tms. yrtti suolaa kaada vielä kolmen juuston (valio) kermaa purkki päälle. Laita uuniin n. 200 astetta paista n. 35-40 min. kuori saa ruskettua katso ettei kuivu liikaa syö esim. porkkana raasteen kanssa ja osta valmista kinkkua pala ja leikkaa siivuja lisäkkeeksi.

      Paita aluksi esim. valmiita liha suikaleita pannulla esim. kanasuikaleita ja mausta valmiiksi maustetuita ei tarvitse paljoa maustaa ehkä soijaa ripaus paistettua voit hetken hauduttaa lisää pari desiä vettä (ruokakermaa lopuksi tilkka tai kosken laskijaa musta nokare joukkoon sulatten - sekoita) n. 10 min. riippuen palojen koosta keitä lisäkkeeksi riisiä sen verran, että voit tehdä vaikka lounas salaatin seuraavaksi päiväksi.
      Tai jos illalla on kiljuva nälkä syö lämmitettyä riisiä voi nokareen kera ripaus yrttisuolaa lisäksi esim. kinkkkua kuutioina tai keitä ( kattilaan ja kylmä vesi ja kun vesi alkaa kiehua keitä kymmenen min jäähdytä anna tiskialtaassa kattilaan juosta hetken aikaa kylmää vettä ja kuori niin kuori irtoaa tai paista kananmunia tulevat vieläkin nopeammin - paista voissa jos haluat hyvän maun.

      Sitten vois tehdä pyttipannua, perunat (kuori) sipulin ja makkaran voit pilkkoa paisto valmiiksi, niin saat nopeasti ruokaa kiireisenä päivänä -mausta grillimausteella valmis pannu.
      Pyttipannu ei ole rasvaita mikäli laitat lisäkkeeksi salaattia vihanneksia maun mukaan.

      Siis systeemi on yksinkertainen jotain aina valmiina niin ei tarvi aloittaa tyhjästä ja saa arkena nopeasti valmista, etkä tee heräte ostoksia. Muistaa vaan ettei riisi tai broileri kypsänäkään säily kauan jääkaapissa.

    • häppä

      Kinkun ja makkaran, sekä marinoidut ja pussiruoat mainitsevat neuvojat voi jättää kuulematta, sellaisella ruokavaliolla saa pilattua terveytensä ja kuolee nuorena.
      Käytä mahdollisimman vähän prosessoituja ruoka-aineita, niin voit paremmin ja saat täyttä tavaraa rahasi vastineeksi. Tekisin myös sinuna ruokani oliiviöljyyn enkä voihin. Kananmunaa pitäis syödä korkeintaan kerran viikossa eikä vähän jokatoinen päivä.
      Pienenä vinkkinä ois ruisleivän suosiminen, halpaa ja terveellistä ja täyttävää, sekä vehnäleivän, pastan ja riisin syöminen täysjyväversioina sekä vaihteleminen bulguuriin tai couscousiin. Muista syödä vihersalaattia joka aterialla, myös leivällä.
      :) Reipas nuorimies olet.

      • lisäterveyttä

        Jos oikein terveellisesti elää, voi syödä vaihdellen päivästä toiseen erilaisia lihalaatuja, nautaa, sikaa, kanaa, kalaa, äyriäisiä jne. ja makuaistin voi myös totuttaa käyttämään papuja, jyviä ja linssejä näiden seurana. Muista pitää pakastekasvissekoitusvalikoimaa kotona, josta heität aina pari kourallista mukaan melkein jokaiseen ruokaan. Perunat, porkkanat ja sipuli kuuluu jokaiseen ruokakomeroon, kunnon kaurapuuroa aamuin illoin maidon kanssa. Tomaatti kaikissa muodoissaan on syöpääehkäisevä aine, eli tomaattimurskaa, tuoreita tomaatteja, tomaattipyrettä jne. voi käyttää joka aterialla, myös ketsuppi on ihan ok. Hanki kunnon valikoima mausteita niin makuaistisi tottuu nopeammin uudenlaisiin ruokiin. Vähän ajan päästä huomaat miten olet pirteämpi ja myös rahakkaampi, koska puhdas ruoka on myös edullista. Toivottavasti sinulla on jonkunlainen pakastin, sitä käyttämällä laittaen ruokaa rasioihin ei tule niin paljon tähteitä ja vähän ajan päästä kun olet laitellut ruokia, huomaat miten olet oppinut ennakoimaan ruoantarpeesi, jolloin tähteiden määräkin vähenee.


    • kokki.kolmonen

      osta nuudeleita noin 0,50 euro/pkt,siinä ei tartte kuin vesi kuumentaa ja eri makujakin löytyy. Varo vaan ettei silmät mene vinoon.

    • Ärsyttävää touhua

      Valvojalle!
      Mistä nämä miinukset tulevat?
      Korjatkaa asia.

    • netistä saa

      googleta esim. letut, makaronilaatikko.

      Lisäksi hyviä ohjeita mm. kotikokki.fi ja ingmanin sivulla.

      Vanhat kotsan kirjat voi kaivaa myös esille.

    • Kinkka. .

      Hei.

      Mene kauppaan , osta Joulukinkku.... laita uuniin ja valele rasvalla ja lopuksi tee sinappi kuorrutus päälle... Syö monta päivää...

      Ai niin, pullo olutta kuuluu reseptiin!

      Olut kuuluu juopotella sitten sen kinkun kera...

      • ---- ...

        Tee näin
        Syö joka kolmas päivä samaa ruokaa kuukauden ajan. Vaikka vihanneskeittoa tai hernekeittoa.
        Sitten vaihdat seuraavassa kuussa tämän rungon.
        Huomaat että aina on syötävää vaikka rahat vähissä.
        Tänään perunoita ja jauhelihakastiketta, huomenna täytettyjä ohukaisia, joihin vihanneksia ja ed päivän soosia täytteeksi juustoraasteella kuorrutettuna.
        Ylihuomenna tähteeksi jäänestä jauhelihakastikkeesta täytettyjä paprikoita.

        Uunikalaa
        Sei findus-pakastekala, anna sulaa huoneenlämmössä 2 tuntia.
        Ripota mausteita, tilliä, juustoraastetta, kermaa 2 dl
        Uuniin 200 astetta 1 tunti. Lisänä keitetyt perunat ja salaatti

        Halpa salaatti tulee keitetyistä ohrasuurimoista, pakastevihanneksista ja ranskalaisesta öljykastikkeesta.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      289
      19753
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      99
      4069
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2336
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      198
      2041
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1940
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      306
      1788
    7. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      94
      1454
    8. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1452
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1227
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      267
      1172
    Aihe