Näin Ylä-Savon SOTE hoitelee ihmisiä ja asioita

tuhlausta vai ei

Vähän yli kaksi vuotta sitten kehuin näillä palstoilla Iisalmen terveyskeskusta. Olin Suomessa parin viikon lomalla ja jouduin käymään siellä akuutin silmätulehduksen takia. Sain hoidon, muutaman tunnin odotuksella tosin. Se, mistä olin (silloin) otettu, oli se, että en koskaan saanut laskua käynnistä. Kehuin täällä, miten hienosti suomalaisturistia kohdeltiin. Unohdin asian.

Kun siis menin terveyskeskukseen, tarjouduin maksamaan käteisellä, heti, koska olin pian taas lähdössä pois eikä minulla ollut osoitetta SUomessa, jonne postia olisi voinut lähettää. Minulle sanottiin:

Ei käy - käteismaksuja ei voida ottaa vastaan. Lasku lähetetään myöhemmin.

Annoin sitten ulkomaisen osoitteeni ja odottelin aikani laskua, mutta kun sitä ei tullut, unohdin koko jutun. Olin antanut myös senhetkisen olinpaikkani Suomessa, mutta korostin, että jos sitä osoitetta käytettäisiin, lasku pitäisi lähettää kahden viikon sisällä, koska muuten en sitä saisi.

Muutin tänä vuonna takaisin Suomeen. Palasin äsken pari viikkoa muualla oltuani asunnolleni. Siellä odotti kirje, arvatkaas mistä? Ulosottovirastostapa tietysti. Se oli lähetetty edellisellä viikolla ja kirjeen päiväyksestä asti oli annettu armonaikaa maksaa 48 euroa, mihin sisältyi ulosottomaksut. Viisisivuinen dokumentti, mutta vaikka sen täikammalla tutkin, ei siinä missään mainittu, mitä tämä muka velka koski. Maksan yleensä aina laskuni ennen eräpäivää, eikä minulla edes ole luottokorttia, joten olin ihmeissäni. Kävelin paikkakuntani ulosottovirastoon.

Virkailija katsoi koneeltaan: "Täällä on jotain Ylä-Savon SOTElta", hän sanoi. Aha, ajattelin. Sisareni oli ollut hoidossa SOTElla hiljattain. Laskutettiinko minua nyt siitä? Miksi ei ollut lähetetty laskua, vaan viety heti perintään ja he ulosottoon?
"Tämä on vuodelta 2010", jatkoi virkailija. Silloin muistin sen käynnin.

Voitteko kuvitella? Jos en olisi sattunut käymään asunnollani ennen kuin ensi viikolla, olisi tuo lasku, jota yritin maksaa jo 2010, viety ulosottoon ja minulle olisi tullut luottotietoihini tahra!

Uhkauskirje saapui käsiini sisareni hautajaispäivänä.

Hän kuoli Ylä-Savon SOTEn hoteissa.

Hän oli mennyt pyytämään apua masennukseensa ja pyytänyt hoitoa. Heitähän pidetään jonkinlaisina asiantuntijoina. He eivät olleet katsoneet hälyttäväksi sitä, että toinen oli niin emotionaalisesti lukossa, ettei kyennyt purkamaan mieltään painavia asioita. Hänet jätettiin sielläkin yksin. Hän käveli ulos ja hukuttautui.

Jos tämä SOTE antaa ihmisten kuolla nostamatta sormeaan, eikä osaa edes laskuttaa kunnolla ja tekee epäpätevyydellään viattomista ihmistä luottokelvottomia, MIKSI ANNAMME KÄYTTÄÄ VERORAHOJAMME SELLAISEN PULJUN YLLÄPITOON???

Sisareni "hoidosta" he varmaan tunnollisesti laskuttavat kuolinpesältä sopivaksi katsomansa summan.

65

2679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuhlausta vai ei

      Vielä yksi asia mausteeksi:

      He laittoivat ulosoton vireille sisarvainajani syntymäpäivänä.
      Osoitteeni Suomessa he saivat kirjeestä, jossa tiedustelin sisareni viime hetkistä. Viime hetkistä heillä ei ollut muuta sanottavaa kuin lässyn lässyn ja otamme osaa, mutta hoksasivatpahan oivan tilaisuuden saada toinen entinen mokansa korjattua! Mahtava ajoitus!

      Tästä opin ainakin yhden asian:
      Ei kannata uskoa luottotietoihin - jonkun luottotiedot on voitu pilata juuri näin. Tai monilla muilla tavoilla. Uhri ei ole aina syyllinen.

      Mihin Suomi oikein on menossa?!

    • mallu.

      Tässä tapauksessa taitaisi olla aihetta SOTEn korvata perintätoimiston ja ulosottoviraston kulut. Ja kirjallinen anteeksipyyntö tietysti.

      • tuhlausta vai ei

        Perintätoimisto oli Intrum Justitia. Onkohan heillä aina tapana laittaa heille annettu lasku heti ulosottoon sen sijaan, että laittaisivat muistutuksen laskusta? Vai ovatko laitelleet laskuja kunhan-nyt-johonkin- osoitteeseen, joista ei tietysti ole tulosta tullut, kun lasku ei ole mennyt perille. Onkohan tuo nykyään Suomessa yleinenkin tapa toimia? Minusta se on törkeä.


      • tuhlausta vai ei
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Perintätoimisto oli Intrum Justitia. Onkohan heillä aina tapana laittaa heille annettu lasku heti ulosottoon sen sijaan, että laittaisivat muistutuksen laskusta? Vai ovatko laitelleet laskuja kunhan-nyt-johonkin- osoitteeseen, joista ei tietysti ole tulosta tullut, kun lasku ei ole mennyt perille. Onkohan tuo nykyään Suomessa yleinenkin tapa toimia? Minusta se on törkeä.

        Maksoin sen laskun ulosottovirastossa, koska en halunnut mitään tahroja luottotietoihini ilman omaa syytäni. Lähetin kuitenkin Iisalmen terveyskeskukselle kirjeen, jossa vaadin heitä lähettämään minulle lopultakin sen alkuperäisen laskun, sekä hyvittämään minulle nuo perintäkulunsa. Saa nähdä, miten käy. Kerron täällä sitten. Todella paha maku jäi suuhun koko Iisalmesta. Älytöntä sekoilua! Ja he muka toimisivat ihmisten terveyden hyväksi. Saattavat ihmisiä luottokelvottomiksi, ja jopa ajavat ihmisiä itsemurhaan.

        Mikä esti heitä silloin kaksi vuotta sitten ottamasta vastaan käteismaksua, turistilta? Onko se niin selviö, että kassaneidit ovat varkaita - siksikö ei käteistä hyväksytä? Mitään ongelmaa ei olisi koskaan ollut, jos olisin saanut maksaa käyntini heti.


    • soten sotkuja

      http://www.hs.fi/kotimaa/Oikeustieteilijät sättivät kuntien perintää/a1354421044269

      Oikeustieteilijöiden mielestä kuntien maksamattomien terveyskeskus- ja sairaalamaksujen ulkoistaminen perintäyhtiöille on ongelmallista, mutta ei laitonta.

      "Suoranaista lainvastaisuutta perintätoimistojen käytössä tuskin on, jos kyse on tuomioistuimessa vahvistettavasta kunnan saatavasta. Asetelma on kuitenkin erikoinen, jos velalliselta peritään moninkertaisesti velkaa suurempia perintäkuluja. Ei tällainen menettely missään tapauksessa hyvältä näytä", sanoo Helsingin yliopiston prosessioikeuteen erikoistunut oikeustieteen määräaikainen professori Mikko Vuorenpää.

      "Sosiaali- ja terveydenhuollon maksuissa perintäyhtiöt eivät voi olla ulosotossa hakijoina, vaan ainoastaan kunta. Ongelma on siinä, tekeekö päätöksen ulosmittauksesta todellisuudessa kunta vai sen toimeksiannosta toimiva perintäyhtiö", sanoo oikeustieteen akatemiaprofessori Kaarlo Tuori. Hänen mielestään oikeuspoliittisesti oleellinen kysymys on juuri perinnän kustannukset.

      "Jos kustannukset ovat hyvin suuret, perintäyhtiö tekee liiketoimintaa kaikista heikoimmassa asemassa olevien kustannuksilla. Se on kansalaisten oikeusturvan kannalta hyvin pulmallista", Tuori sanoo.

      Mäenpää ihmettelee myös sitä, että kunta saa perintäpalvelun melkein ilmaiseksi, mutta ei ota huomioon kuluttajan oikeusturvaa.

      "Voisihan kunta ulkoistamisessa asettaa joitakin edellytyksiä esimerkiksi sille, että perintäkulut voisivat olla kohtuullisia. Kyllä tässä velallisen oikeusturva on retuperällä, eivätkä kunnat ihan puhtain paperein tästä selviä", Mäenpää sanoo.

      • tuhlausta vai ei

        "...jos kyse on tuomioistuimessa vahvistettavasta kunnan saatavasta..."

        Jos kirjeeni ei tuota tulosta, pitää pyytää myös kopiot tuomioistuimen päätöksestä, sekä kopiot muka minulle lähetetyistä laskuista ja muistutuksista ja selitys siitä, miksei niitä lähetetty edes osoitteisiin, jotka olin antanut, aikoina, jolloin olin siellä. Tätä asiaa en jätä kesken. En tiennyt, että tämä on yleisempikin ongelma. Kannattaa jokaisen taistella oikeuksiensa puolesta, tai suomalainen mielivaltaisuus ja virkamiesdiktatuuri vain lisääntyy, ja ihmiset voivat yhä huonommin.


    • pankkikortti myös.

      Ainakin Iisalmessa käteismaksu käy! Ihmettelen vähän kertomustasi?

      • tuhlausta vai ei

        Ihmettele vaan. Minulla oli todistaja mukana. Ulkomaista pankkikorttia en olisi noin pieneen summaan käyttänyt, mutta seteliä tarjosin ja kieltäytyivät ottamasta sitä. Siksi se, mitä seurasi, onkin niin törkeää, koska en minä yrittänyt kartella maksua vaan he!


    • on raadollista

      Kuulostaa kovin tutulta, kun on kyse julkisesta terveyden- tai vanhustenhoidosta. Minulla on kokemusta varsinkin vanhustenhoidon asioista yli 15 vuoden ajalta.

      Sen olen havainnut, että laskutus on ainakin aikataulussaan, hinnoittelut ovat ylisuuria asiakkaan maksukykyyn nähden ja hoidon taso on mitä sattuu. Ilmiö on hyvin tavallinen kunnassa kuin kunnassa. Tosin on sanottava, että on hyviäkin kuntia, mutta ne ovat kai vähemmistönä. Koko ajan on kuitenkin menty huonompaan suuntaan.

      Erityisesti täällä Pohjois-Savossa olisi paljon parantamisen varaa. Täällä kun on paljon pieniä kuntia, jotka haluavat olla itsenäisiä hamaan tuomiopäivään saakka. Se on taas johtanut siihen, että katetta pitää tehdä hinnalla millä hyvänsä. Helpoin tapa kai on tehdä kuristamalla perusturvan puolelta ja erityisesti vanhuksia. He eivät ole aina kovin puolustuskykyisiä ja omaiset eivät välitä. Heille on tärkeintä, että saavat tuoda vanhuksen johonkin pieni nyssäkkä mukana ja kenties pankkikirja tilistä, jolla ei juuri ole mitään rahaa. Kaikki eläke ja kunnan KeLalta hakemat tuet menevät sitten kunnalle. Omaiset käyvät sitten katsomassa jouluna ja äitienpäivänä heitä omaatuntoaan leputtaakseen ja kuolinilmoituksessa kiittävät hyvästä mummun tai ukin huolenpidosta.

      Sen takia juuri esimerkiksi vanhukset ovat heikoin lenkki, koska niin kuin edellä mainitsin, heidän puoliaan ei pidä kukaan ja itse he eivät pysty asioitaan hoitamaan ja omaiset eivät välitä. Näin sosialiviranomaiset voivat sitten kohdella vanhuksia, miten tahtovat. Tulee mieleen, että mitähän varten nämäkin vanhukset ovat aikanaan veronsa maksaneet ja tämän yhteiskunnan eteen työnsä tehneet. Itseäni pelottaa tulla vanhaksi edellä mainitsemistani syistä.

    • tuhlausta vai ei

      Ylä-Savon SOTE velotti sitten lähes 500 euroa. "Hoito oli hyvää, mutta potilas kuoli." Mahtavaa toimintaa Iisalmen terveydenhuollolta; yhden potilaan antoivat kuolla epätoivoonsa, toiselle yrittivät tehdä tahran luottotietoihin. Kopiota alkuperäisestä laskusta he eivät vieläkään ole lähettäneet, eivätkä selitystä siitä, miksi eivät lähettäneet sitä aikaisemmin. En toki unohda asiaa.

      • yksityiselle

        Sairaalassa hoidetaan sairaita ja hoitopäivistä veloitetaan maan lakien mukaan. Valitettavasti vaan kaikkia ei pystytä parantamaan. Elämä päättyy meiltä jokaiselta, toisilta nuorempina toisilta vanhempina. Valitettavasti elämä on sellaista.


      • dfgdsg dg ds
        yksityiselle kirjoitti:

        Sairaalassa hoidetaan sairaita ja hoitopäivistä veloitetaan maan lakien mukaan. Valitettavasti vaan kaikkia ei pystytä parantamaan. Elämä päättyy meiltä jokaiselta, toisilta nuorempina toisilta vanhempina. Valitettavasti elämä on sellaista.

        Mielisairaalaan menee joku siksi, että pelkää tekevänsä itsemurhan. Mitä hoitoa se sellainen on, että sallitaan potilaan toteuttaa pelkonsa? Onko hoito on vain sitä, että syötetään pillereitä ja pistetään sairaat ryhmään juttelemaan muka toisilleen terapeuttisesti, ja siitä sitten velotetaan heitä?

        Joillakin tosiaan on tuollainen asenne, että kaikkien elämällä ei ole arvoa, valitettavasti.


    • sotelle loppu

      Se onse ylimielinen pohjanmaalainen Pekkanen . SOn varmaan kytköksiä Atendoon

    • perusturvaako

      Ylimielisyyttä löytyy kaikkien kuntien perusturvassa. Täytyy vaan ihmetellä, miten kuntien hallintoon pesiytyykin niin paljon ylimielisyyttä, epärehellisyyttä, narsismia ja kaikkea muutakin pahaa.

    • tuhlausta vai ei

      Niin, en nyt oikeastaan muista, oliko se Iisalmen terveyskeskus vai sairaalan viikonloppupäivystys. Maassa, josta muutin, julkisen sairaalan päivystyksessä käynti korvataan sataprosenttisesti verovaroista, eli on potilaalle maksutonta. Yksityisellä lääkärillä käynti maksaa siellä suunnilleen 40 euroa, josta osa korvataan.

      Muutenhan käynti oli ongelmaton, laskutuksen möhlintä poisluettuna. Odotus oli kyllä kolme tuntia muistaakseni, mutta he osasivat antaa arvion odotusajasta, joten ei tarvinnut istua odotushuoneessa koko aikaa - tämä oli hyvä. Lääkärikin oli pätevänoloinen. Tuo laskutus kyllä nyt sitten jätti niin pahan maun suuhun, että tunsin tarpeelliseksi kirjoittaa selostuksen tänne; tuskin olen ainut, jota on kohdeltu näin.

    • yksityiselle

      Ulkomailla asuvathan eivät kuulu suomalaisen Kela-sairasvakuutuksen piiriin. Siitä putoaa muistaakseni, jos asuu yli puoli vuotta vuodesta ulkomailla. Eiköhän ole kätevämpää mennä Suomessa yksityiseen lääkärikeskukseen ja hakea asuinmaansa vakuutuksesta maksamansa kulut takaisin. Niin minä tein, kun asuin ulkomailla.

      • tuhlausta vai ei

        Entisen kotimaani ja Suomen välillä on sopimus, joka takaa sairaanhoidon kummassakin maassa kummankin maan kansalaisille. Kysymys ei nyt kuitenkaan ollut minun maksukyvyttömyydestäni tai -haluttomuudestani, vaan heidän haluttomuudestaan tai kyvyttömyydestään ottaa maksuni vastaan järkevästi samalla käynnillä, ja siitä, etteivät he koskaan edes lähettäneet minulle laskua.


      • yksityiselle
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Entisen kotimaani ja Suomen välillä on sopimus, joka takaa sairaanhoidon kummassakin maassa kummankin maan kansalaisille. Kysymys ei nyt kuitenkaan ollut minun maksukyvyttömyydestäni tai -haluttomuudestani, vaan heidän haluttomuudestaan tai kyvyttömyydestään ottaa maksuni vastaan järkevästi samalla käynnillä, ja siitä, etteivät he koskaan edes lähettäneet minulle laskua.

        Et halunnut maksaa pankkikortillasi kuten tuossa aiemmin mainitsit. Suomeen veronmaksavatkin vaivautuvat maksamaan pankkikortilla. Suomessa ollaan menty niin paljolti korttimaksamiseen, että käteistä ei ole järkevää käsitellä. Kenties olisit joidenkin maiden tapaan halunnut maksaa shekillä ?=)


      • tuhlausta vai ei
        yksityiselle kirjoitti:

        Et halunnut maksaa pankkikortillasi kuten tuossa aiemmin mainitsit. Suomeen veronmaksavatkin vaivautuvat maksamaan pankkikortilla. Suomessa ollaan menty niin paljolti korttimaksamiseen, että käteistä ei ole järkevää käsitellä. Kenties olisit joidenkin maiden tapaan halunnut maksaa shekillä ?=)

        Taidat haastaa riitaa? Olet joko virheen tehnyt kanslisti itse, tai muuten asiaan sekaantunut. Ei se puolustelemalla miksikään muutu, että laskutus tehtiin täysin ammattitaidottomasti, ja kaiken huippuna se, että sen sijaan, että laskuja olisi edes lähetetty, laitetaankin sitten ulosottokirje, kun saadaan kuulla, että henkilö on muuttanut Suomeen.

        Ja kuten sanoin, entisessä asuinmaassani julkisella käynti on täysin ilmaista. Ei siis ihme, jos kuvittelin, että sama käytäntö oli Suomessakin. Kohta varmaan joku älymööliö alkaa jankuttaa, että minun olisi pitänyt ottaa yhteyttä sairaalaan/terveyskeskukseen myöhemmin ja tiedustella laskua. Näinhän se ei käy.

        Ylä-Savon SOTE (vai mikä se siihen aikaan oli) toimii horjuvilla jaloilla, kun ei osaa edes laskuttaa, eikä edes suostu ottamaan vastaan maksua asiakkaalta, joka sitä heille tarjoaa. Vääntäkää vaan se asiakkaan syyksi, mutta kaikille on selvää, missä vika oli.


      • yksityiselle
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Taidat haastaa riitaa? Olet joko virheen tehnyt kanslisti itse, tai muuten asiaan sekaantunut. Ei se puolustelemalla miksikään muutu, että laskutus tehtiin täysin ammattitaidottomasti, ja kaiken huippuna se, että sen sijaan, että laskuja olisi edes lähetetty, laitetaankin sitten ulosottokirje, kun saadaan kuulla, että henkilö on muuttanut Suomeen.

        Ja kuten sanoin, entisessä asuinmaassani julkisella käynti on täysin ilmaista. Ei siis ihme, jos kuvittelin, että sama käytäntö oli Suomessakin. Kohta varmaan joku älymööliö alkaa jankuttaa, että minun olisi pitänyt ottaa yhteyttä sairaalaan/terveyskeskukseen myöhemmin ja tiedustella laskua. Näinhän se ei käy.

        Ylä-Savon SOTE (vai mikä se siihen aikaan oli) toimii horjuvilla jaloilla, kun ei osaa edes laskuttaa, eikä edes suostu ottamaan vastaan maksua asiakkaalta, joka sitä heille tarjoaa. Vääntäkää vaan se asiakkaan syyksi, mutta kaikille on selvää, missä vika oli.

        "Ulkomaista pankkikorttia en olisi noin pieneen summaan käyttänyt" ja nyt siis et ollut kertomasi mukaan varautunut yllättäviin maksuihin edes tuohon reilun kymmenen euron lääkärimaksuun. Kovin on uskottavaa nuo väitteesi turistien tuovan rahaa. Perisuomalaiselta kyllä konsulaatti hoitaa- tyyliltä vaikuttaa.

        En asu Ylä-Savon alueella enkä toimi terveydenhoito-alalla. Mutta taisivat tehdä laskutuksen kuten kaikille muillekin ja siinä normaali rytmissä. Vaatimasi erityiskohtelu ei toteutunut. Tuolla Hesassa asuessani kävin kerran lähellä asuntoani olleessa ns omalääkärin vastaanotolla. Sillä kaikki käynnit laskutetaan ja lasku tuli oli tehty useiden kuukausien päästä.


      • fggdhgfhj
        yksityiselle kirjoitti:

        "Ulkomaista pankkikorttia en olisi noin pieneen summaan käyttänyt" ja nyt siis et ollut kertomasi mukaan varautunut yllättäviin maksuihin edes tuohon reilun kymmenen euron lääkärimaksuun. Kovin on uskottavaa nuo väitteesi turistien tuovan rahaa. Perisuomalaiselta kyllä konsulaatti hoitaa- tyyliltä vaikuttaa.

        En asu Ylä-Savon alueella enkä toimi terveydenhoito-alalla. Mutta taisivat tehdä laskutuksen kuten kaikille muillekin ja siinä normaali rytmissä. Vaatimasi erityiskohtelu ei toteutunut. Tuolla Hesassa asuessani kävin kerran lähellä asuntoani olleessa ns omalääkärin vastaanotolla. Sillä kaikki käynnit laskutetaan ja lasku tuli oli tehty useiden kuukausien päästä.

        "Varautunut kymmenen euron maksuun" ... siis, mitä tarkoitat? Suunnitellut saavans silmätulehduksen ja järjestänyt ehkä etukäteen pankkisiirron sairaalan tilille tulevan matkalla tapahtuvan sairastumisen varalta?

        Yritä nyt päättää, vaatiko aloittaja mielestäsi erityispalveluja, kieltäytyikö maksamasta, vai oliko laskutus ihan normaali käytäntö, ja siis konttoristi lupaili liikoja, kun sanoi voivansa lähettää laskun ajoissa annettuun osoitteeseen. Jostakin haluat syyttää aloittajaa, mutta et ole oikein varma, mistä? Huvittavaa!

        Soten ylimielisyys ja epäpätevyys kerran taas esillä. Tuttu tarina.


    • yksityiselle

      Ulkomaalaisilta tai ulkomailla asuvilta Suomenkin kansalaisilta pitäisi terveydenhoidon maksut veloittaa etukäteen ilmoittautuessa. Eihän meidän veronmaksajien pidä joutua maksamaan sitä laskujen tekoa ja perintäyrityksiä. Maailmalla vaaditaan maksu etukäteen. Jos et käytä luottokorttiasi tai pankkikorttiasi, noit mennä selliaseen lääkärikeskukseen missä käteinen käy. Käteisen rahan käsittelystä on kustannussyistä luovuttu korttimaksamisen ollessa Suomessa niin yleistä.

      • tuhlausta vai ei

        Ilmeisesti ei ole niin helppoa ilmaista itseään riittävän yksinkertaisesti. Siis minä tarjosin maksua, mutta sitä ei huolittu. Jos he olisivat kertoneet, etteivät osaa lähettää laskuakaan viikon sisällä, tai eivät osaa lähettää sitä sähköpostitse tai silloisen asuinmaani osoitteeseen, olisin tietysti etsinyt paremman lääkärin. Kun olisivat kertoneet. Ajatustenlukutaitoa kun minullakaan ei ole. Helppo sanoa jälkikäteen, mikä olisi ollut "parempi" vaihtoehto. Tärkeää onkin tiedottaa etukäteen.


      • yksityiselle
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Ilmeisesti ei ole niin helppoa ilmaista itseään riittävän yksinkertaisesti. Siis minä tarjosin maksua, mutta sitä ei huolittu. Jos he olisivat kertoneet, etteivät osaa lähettää laskuakaan viikon sisällä, tai eivät osaa lähettää sitä sähköpostitse tai silloisen asuinmaani osoitteeseen, olisin tietysti etsinyt paremman lääkärin. Kun olisivat kertoneet. Ajatustenlukutaitoa kun minullakaan ei ole. Helppo sanoa jälkikäteen, mikä olisi ollut "parempi" vaihtoehto. Tärkeää onkin tiedottaa etukäteen.

        Tuon perusteella on entistäkin tärkeämpää veloittaa kaikilta ulkomailla asuvilta maksu luotto/pankkikortilla ennen lääkärillepääsyä. Liian höveliähän tuo on ollut. Perinnälläkään ei maksua useimmiten saada ollenkaan. Ja julkisen terveydenhoidan on syytä keskittyä ennenkaikkea omiin veronmaksajiin ja hoitaa ulkomailla asuvat hallinnollisesti yksinkertaisesti. Mutta ulkomailla asuvat vaativat erityiskohtelua =)



        Etkö todellakaan katsonut tarpeelliseksi kenenkään käydä asunnossasi niiden kahden vuoden aikana. Asunto-osakeyhtiötkin vaativat säännöllisiä tarkastuskäyntejä. Ulkomailla asuessani kaverini kävi muutaman kuukauden välein katsomassa ja nytkin veli käy katsomassa Hesan asuntoa.


      • fggh dghy jhdfj
        yksityiselle kirjoitti:

        Tuon perusteella on entistäkin tärkeämpää veloittaa kaikilta ulkomailla asuvilta maksu luotto/pankkikortilla ennen lääkärillepääsyä. Liian höveliähän tuo on ollut. Perinnälläkään ei maksua useimmiten saada ollenkaan. Ja julkisen terveydenhoidan on syytä keskittyä ennenkaikkea omiin veronmaksajiin ja hoitaa ulkomailla asuvat hallinnollisesti yksinkertaisesti. Mutta ulkomailla asuvat vaativat erityiskohtelua =)



        Etkö todellakaan katsonut tarpeelliseksi kenenkään käydä asunnossasi niiden kahden vuoden aikana. Asunto-osakeyhtiötkin vaativat säännöllisiä tarkastuskäyntejä. Ulkomailla asuessani kaverini kävi muutaman kuukauden välein katsomassa ja nytkin veli käy katsomassa Hesan asuntoa.

        Sinusta on erityiskohtelun vaatimista se, että potilas tarjoaa maksua käynnistään. Sehän on erikoinen mielipide. Ei kannata yhtään kademielin katsella maksavien turistien hoitokäyntejä. Turistit tuovat maahan rahaa, paikalliset taas ovat julkisten palvelujen suurkuluttajia ja huomattavasti kannattamattomampia kuin satunnaiset turistit. Pitää levittää tutuille sanaa, etteivät erehdy tuomaan rahojaan tarjolle Ylä-Savon sairaanhoitopalveluihin. On niitä lääkäreitä muuallakin.


      • minä tärkeä
        fggh dghy jhdfj kirjoitti:

        Sinusta on erityiskohtelun vaatimista se, että potilas tarjoaa maksua käynnistään. Sehän on erikoinen mielipide. Ei kannata yhtään kademielin katsella maksavien turistien hoitokäyntejä. Turistit tuovat maahan rahaa, paikalliset taas ovat julkisten palvelujen suurkuluttajia ja huomattavasti kannattamattomampia kuin satunnaiset turistit. Pitää levittää tutuille sanaa, etteivät erehdy tuomaan rahojaan tarjolle Ylä-Savon sairaanhoitopalveluihin. On niitä lääkäreitä muuallakin.

        Monessa paikassa ei enää hyväksytä käteismaksua ja suositaan korttimaksamista. Tässä jutussahan valitetaan, että ei voitu maksaa käteisellä siis saada erityiskohtelua. Turisteilla nimenomaan tuppaa olemaan luottokortti tai edes pankkikortti mukana. Nythän ei halunnut maksaa pankkikortillaan.=) Temppuiluahan tuo olisi myös tavallisen suomalaisen osalta.

        Kademielestä ei todellakaan ole kysymys. Itsekin asuin aikaisemmin ulkomailla. En yrittänyt käyttää silloin Suomen julkista terveydenhoitoa vieläpä maksamalla suomessa asuvan verran. Asiakasmaksut eivät kata kuin pienen osan kuluista. Jouduin käymään kerran lääkärissä Suomen lomallani ja menin yksityiselle lääkäriasemalla ja hain asuinmaani vakuutuksesta rahat takaisin

        Eu ja Eta-alueella voi tosiaan eu-kelakortilla käyttää toisen maan julkista terveydenhoitoa kiireellisissä hoidontarveasioissa.Silloin veloitetaan samansuuruinen summa kuin tavallisiilta suomalaisilta ja maksu siis halutaan maksettvaksi ensisijaisesti kortilla. Niinhän meidän tuon terveydenhoidon maksavien suomalaisten veronmaksajienkin pitää tehdä. Ai mutta nyt näyttää olevan kysymyksessä ulkosuomalainen, jolle tavallinen toiminta ei kelpaa.

        Sano niille tutuillesi, että siirtyvät asumaan Ylä-Savon ulkopuolelle, jotta eivät veroissaan tuo rahojaan Ylä-Savon sairaanhoitopalveluihin =) Valtionosuuksien myötä tosin heidän rahojaan voi tulla Y-Savon soteen eteläisessä Suomessa asuessakin.=)


      • ei erityiskohtelua
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Ilmeisesti ei ole niin helppoa ilmaista itseään riittävän yksinkertaisesti. Siis minä tarjosin maksua, mutta sitä ei huolittu. Jos he olisivat kertoneet, etteivät osaa lähettää laskuakaan viikon sisällä, tai eivät osaa lähettää sitä sähköpostitse tai silloisen asuinmaani osoitteeseen, olisin tietysti etsinyt paremman lääkärin. Kun olisivat kertoneet. Ajatustenlukutaitoa kun minullakaan ei ole. Helppo sanoa jälkikäteen, mikä olisi ollut "parempi" vaihtoehto. Tärkeää onkin tiedottaa etukäteen.

        "Lasku sähköpostitse" onpa erityiskohtelua. Miksi olit antanut muun kuin vakituisen osoitteesi asuinmaassasi ?


      • hgfdhdgjghj
        ei erityiskohtelua kirjoitti:

        "Lasku sähköpostitse" onpa erityiskohtelua. Miksi olit antanut muun kuin vakituisen osoitteesi asuinmaassasi ?

        Mistä keksit tämän "muun kuin vakituisen osoitteen asuinmaassa"?

        Mielikuvitusta sinulta löytyy, mutta asiatonta.


    • ....................

      Törkeän epäpätevää toimintaa SOTElta. Julkisia varoja taas tuhlaantuu, kun joutuvat setvimään mokiaan. Jos ei edes laskutus pelaa, ei ihme, että kannattavuus heikkenee.

      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        Tuo on ollut vain tarpeetonta pokkurointia ulkomailla asuvan edessä. Maksun vaatiminen etukäteen kortilla kuten muualla maailmassa tehdään.


      • fdgdfsghshh
        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Tuo on ollut vain tarpeetonta pokkurointia ulkomailla asuvan edessä. Maksun vaatiminen etukäteen kortilla kuten muualla maailmassa tehdään.

        Maailmalla käteinen kelpaa oikein hyvin. Oli tietenkin tarpeetonta pokkurointia epäpätevän kanslistin edessä, tarjota maksua, mutta kun sitä on oppinut niin kohteliaaksi.


      • syvin kumarrus
        fdgdfsghshh kirjoitti:

        Maailmalla käteinen kelpaa oikein hyvin. Oli tietenkin tarpeetonta pokkurointia epäpätevän kanslistin edessä, tarjota maksua, mutta kun sitä on oppinut niin kohteliaaksi.

        Kortilla Suomessa asuvat maksavat ja siksi käteismaksumahdollisuutta ei enää ole. Mutta kun pitää näyttää olevansa muka joku, kun asuu ulkomailla ja vaatii saada maksaa erityistapauksena käteisellä tai laskutusprosessi pitä tehdä hänen korkeutensa ulkomailla asuvan tahtomalla tavalla. Oli hyvä, että et kertonut halunneesi maksaa shekillä, kuten vielä paikoin tehdään.=)


    • tuhlausta vai ei

      Jos käyttäisit edes puolet energiastasi asiakaspalveluun siellä potilasvastaanotossa, sen sijaan, että kyhäisit ilkeitä, pahansuopia ja kateellisia viestejäsi täällä, moni ongelma voitaisiin välttää.

      Sinun mielestäsi ulkosuomalaisuus on jotenkin hieno asia, josta pitää olla kateellinen - no, onhan se hieno kokemus. Mene itsekin, niin ei tarvitse olla kateellinen muille. Suomikin on hieno maa, mutta monet käytännöt täällä ovat vieraita, eivätkä aina asiakasystävällisiä eivätkä loogisia.

      Kuten sanoin, entisessä asuinmaassani käynti olisi ollut ilmainen, myös Suomesta tulevalle turistille, jolla olisi ollut näyttää suomalainen Kela-kortti (luulen - kenties pelkkä passikin olisi riittänyt - en tiedä, koska ei ole ollut tarvetta kokeilla). Toin pienen matkakassani kortilla, johon olin vaihtanut euroja jo kotona. Sillä voi sitten niitä euroja nostaa ottomaatista. Jokainen nosto maksoi aika tavalla, ja jos olisin käyttänyt korttia typerästi joka pikku maksuun, maksut olisivat nousseet järjettömiin prosentteihin. Eli siis nostin rahat parissa erässä ja käytin käteistä. Ymmärrätkö? Tyhmä kanslisti ei osannut sanoa, ettei hän saanut ottaa vastaan käteistä (luottamuspula työnantajan taholta), vaan mutisi vain, ettei maksua voi tehdä siinä ja että lasku lähetetään. Hänen olisi kuulunut ilmoittaa turistille, jos laskun lähettäminen oli heille ylivoimainen juttu suorittaa. Lasku ei ollut minun ideani. Ymmärrätkö?

      Suomessa muutenkin käytetään kortteja holtittomasti. Monissa maissa tilille kuuluu tietty määrä ilmaisia ottoja ja maksuja (esimerkiksi kahdeksan kuukaudessa), jonka jälkeisistä nostoista menee aika korkea palvelumaksu kustakin. Tuollaisia asioita ei voi vieraassa maassa arvata, ei lukea ajatuksista, eikä omaksua osmoosin kautta; ne pitää kertoa, tai sitten hyväksyä vieraan tapa, jos ei osaa oman maansa käytäntöjä selittää.

      Sinä yrität vain sotkea selvää asiaa, kun et halua myöntää virheitäsi. Kuten niin monesti, potilas ei ollut tässäkään tapauksessa väärässä vaan sairaala (vai oliko se terveyskeskus). Sinä ilmeisesti yrität todistella seuraavaa:

      "Potilas oli ylimielinen ulkomaalainen, ja toivoi voivansa välttää maksun tarjoamalla käteistä. Antoi väliaikaisen osoitteensa Suomessa tietäen (jotenkin konttoristin ajatuksia lukien) ettei lasku sinne ehdi ajoissa. Mahtoiko antaa ulkomaista osoitettaan lainkaan, tai sähköpostiosoitetta. Ei koskaan ottanut yhteyttä sairaalaan kotiin palattuaan ja kinunnut laskua. Nyt on sitten saatu kiinni ja ulosottoviraston kautta maksu peritty. Sisaren kuolema oli mitätön asia, niitähän kuolee SOTEn hoteissa niin paljon, ettei niistä lukua pidetä - kunhan laskutus siltä osin pelaa; tämä on tärkeää, koska vainaja ei luultavasti reagoisi edes ulosottoviranomaisen vaatimuksiin."

      Kullakin oma kantansa katsella maailmaa. Neuvoisin, että puolustelun sijaan pyrkisit parantamaan asiakaspalvelutaitojasi.

    • blaasotebuu

      Olen 100% sesti sitä mieltä ettei ylä-savon soteen kannata luottaa.. itse jo suunnittelenkin muuttamista toisaalle.
      Iisalmen terveyskeskuskin on aivan kauhee paikka, en tiedä kuinka he sen tekivät, mutta menetin kaksi läheistä heidän käsiinsä.. olisimpa ollut enemmän vahtimassa mitä piikkejä siellä oikein annettiin.. ja kaikkihan sen tietää että siellä tk:ssa ei huolehdita vanhuksien oikeuksista. heitä ei juoteta,syötetä , ulkoileta, kylvetetä KUIN VAIN JA AINOASTAAN SILLOIN KUN SATTUU HUVITTAMAAN.. paskalaitos...

      Mutta se mikä on jännä, niin eikö sinulle tullut oikeesti yhtään laskuja? itselleni ne kerran antoivat laskun käteen ja kahden viikon jälkeen sain ins.justitialta perintä laskuja jotka menivät sitten ulosottoon suoraan, kun en suorittanut maksua heille sopivalla ajankohdalla.. pyysin nimittäin että selvitetään miksi jo perintätoimistolla lasku kun ei edes eräpäivä ollut vielä silloin ekan karhun tullessa vielä mennyt ja jne.. KUINKA SOTE SAADAAN UNHOLAAN?

      • tuhlausta vai ei

        Ei todellakaan tullut yhtään laskua. Liekö lähettäneet ne väliaikaiseen loma-asuntooni, tyhmät. Kerroin kyllä heille, että se osoite ei toimisi lomani jälkeen. He olisivat voineet laittaa laskun vaikka sähköpostitse, niin olisin laittanut rahat tililleen netin kautta. Ihme ketkulointia heiltä, että yritetään pilata toisen luottotiedot oman munauksensa takia. Osoitteeni olisi kyllä helposti löytynyt googlaamallakin, vielä helpommin kuin he löysivät nykyisen Suomen osoitteeni.

        Pahoittelen soten tappamia läheisiäsi. Jokin siellä on vikana ja pahasti. Sairas systeemi ei paranna ketään.

        Minulle eivät ole vieläkään vastanneet. Pitää viedä asiaa eteenpäin, jos mitään ei kuulu.


      • kumma kyllä
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Ei todellakaan tullut yhtään laskua. Liekö lähettäneet ne väliaikaiseen loma-asuntooni, tyhmät. Kerroin kyllä heille, että se osoite ei toimisi lomani jälkeen. He olisivat voineet laittaa laskun vaikka sähköpostitse, niin olisin laittanut rahat tililleen netin kautta. Ihme ketkulointia heiltä, että yritetään pilata toisen luottotiedot oman munauksensa takia. Osoitteeni olisi kyllä helposti löytynyt googlaamallakin, vielä helpommin kuin he löysivät nykyisen Suomen osoitteeni.

        Pahoittelen soten tappamia läheisiäsi. Jokin siellä on vikana ja pahasti. Sairas systeemi ei paranna ketään.

        Minulle eivät ole vieläkään vastanneet. Pitää viedä asiaa eteenpäin, jos mitään ei kuulu.

        Miksi et antanut silloista asuinosoittettasi heti alkuunsa ? Miksi ihmeessä annoit väliaikaisen loman aikaisen osoitteesi, kummallista. Tai käyttänyt maksamiseen pankkikorttiasi. Kummallista....


      • tuhlausta vai ei
        kumma kyllä kirjoitti:

        Miksi et antanut silloista asuinosoittettasi heti alkuunsa ? Miksi ihmeessä annoit väliaikaisen loman aikaisen osoitteesi, kummallista. Tai käyttänyt maksamiseen pankkikorttiasi. Kummallista....

        Annoin kaikki osoitteet. Suomen osoitteen, jotta voisin maksaa nopeasti, jos lasku tulisi nopeasti. Pysyvän osoitteen siksi, jos lasku viivästyisi. Valuuttakortin käytön jo selitin, vaikkei se tähän kuulu. Virhe oli vain ja ainoastaan Iisalmen terveyskeskuksen. En kartellut maksua enkä salaillut osoitteitani. Siis virhe oli täysin Iisalmen terveyskeskuksen. (vai oliko se sairaalan päivystys - en muista enää)

        Jos he eivät pystyneet hoitamaan laskutusta, heidän olisi pitänyt osata sanoa se silloin ja siinä. EI ollut paljon vaadittu. Olisin kärsinyt silmätulehdusta ne pari viikkoa pitempään ja hoidattanut sen ilmaiseksi kotona.

        Vihoviimeisenä virheensä oikaisuna heidän olisi edes pitänyt lähettää se kunnon lasku sitten, kun saivat kuulla, että olin muuttanut Suomeen. Sen sijaan, että laittoivat laskun perintätoimistolle. Ja perintätoimiston olisi ainakin pitänyt lähettää minulle lasku sen sijaan, että laittoivat laskun ulosmittaukseen. Ymmärrätkö? Ei voi maksaa laskua, jonka olemassaolosta ei tiedä.

        Turha yrittää vängätä tätä minun viakseni, kun syy oli vain ja ainoastaan Iisalmessa.

        Turha puhua Suomesta hyvinvointimaana ja turha ihastella terveydenhoitoa, kun se ei toimi. Entisessä asuinmaassani julkinen terveydenhoito on ilmaista. Jopa suomalaiselle turistille.


      • pikku vaatimukset...
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Annoin kaikki osoitteet. Suomen osoitteen, jotta voisin maksaa nopeasti, jos lasku tulisi nopeasti. Pysyvän osoitteen siksi, jos lasku viivästyisi. Valuuttakortin käytön jo selitin, vaikkei se tähän kuulu. Virhe oli vain ja ainoastaan Iisalmen terveyskeskuksen. En kartellut maksua enkä salaillut osoitteitani. Siis virhe oli täysin Iisalmen terveyskeskuksen. (vai oliko se sairaalan päivystys - en muista enää)

        Jos he eivät pystyneet hoitamaan laskutusta, heidän olisi pitänyt osata sanoa se silloin ja siinä. EI ollut paljon vaadittu. Olisin kärsinyt silmätulehdusta ne pari viikkoa pitempään ja hoidattanut sen ilmaiseksi kotona.

        Vihoviimeisenä virheensä oikaisuna heidän olisi edes pitänyt lähettää se kunnon lasku sitten, kun saivat kuulla, että olin muuttanut Suomeen. Sen sijaan, että laittoivat laskun perintätoimistolle. Ja perintätoimiston olisi ainakin pitänyt lähettää minulle lasku sen sijaan, että laittoivat laskun ulosmittaukseen. Ymmärrätkö? Ei voi maksaa laskua, jonka olemassaolosta ei tiedä.

        Turha yrittää vängätä tätä minun viakseni, kun syy oli vain ja ainoastaan Iisalmessa.

        Turha puhua Suomesta hyvinvointimaana ja turha ihastella terveydenhoitoa, kun se ei toimi. Entisessä asuinmaassani julkinen terveydenhoito on ilmaista. Jopa suomalaiselle turistille.

        Paikkakunnalla asuvakaan ei voi odottaa, että vaikka terveyskeskus huomioisi hänen liikkumisensa eri osoitteissa laskun tehdessään. Vaikkapa, että nyt olen kotiosoitteesa mutta sitten pari viikkoa tuossa lomaosoitteessa ja sitten viikon päivät kyläilemässä sukulaisen luona. Ja laskun tahdon tulevan sen järjestyksen mukaan. Ja vielä vuoden päästä pitäisi selvittää tehtyjä muuttoilmoituksia, johan jotakin =)

        Kannattaisikohan sinun palata sinne" ilmaisen" terveydenhoidon maahan. Ei ole ilmaisia lounaita....


      • polvet notkuen
        tuhlausta vai ei kirjoitti:

        Annoin kaikki osoitteet. Suomen osoitteen, jotta voisin maksaa nopeasti, jos lasku tulisi nopeasti. Pysyvän osoitteen siksi, jos lasku viivästyisi. Valuuttakortin käytön jo selitin, vaikkei se tähän kuulu. Virhe oli vain ja ainoastaan Iisalmen terveyskeskuksen. En kartellut maksua enkä salaillut osoitteitani. Siis virhe oli täysin Iisalmen terveyskeskuksen. (vai oliko se sairaalan päivystys - en muista enää)

        Jos he eivät pystyneet hoitamaan laskutusta, heidän olisi pitänyt osata sanoa se silloin ja siinä. EI ollut paljon vaadittu. Olisin kärsinyt silmätulehdusta ne pari viikkoa pitempään ja hoidattanut sen ilmaiseksi kotona.

        Vihoviimeisenä virheensä oikaisuna heidän olisi edes pitänyt lähettää se kunnon lasku sitten, kun saivat kuulla, että olin muuttanut Suomeen. Sen sijaan, että laittoivat laskun perintätoimistolle. Ja perintätoimiston olisi ainakin pitänyt lähettää minulle lasku sen sijaan, että laittoivat laskun ulosmittaukseen. Ymmärrätkö? Ei voi maksaa laskua, jonka olemassaolosta ei tiedä.

        Turha yrittää vängätä tätä minun viakseni, kun syy oli vain ja ainoastaan Iisalmessa.

        Turha puhua Suomesta hyvinvointimaana ja turha ihastella terveydenhoitoa, kun se ei toimi. Entisessä asuinmaassani julkinen terveydenhoito on ilmaista. Jopa suomalaiselle turistille.

        Ei Iisalmi ole sentään niin pieni paikka, että yhden henkilön takaisinmuuttamisen tietävät kaikki ja osaavat siis lähettää sinulle laskun vieläpä oikeaan osoitteeseen. Entistä syvempi kumarrus hänen korkeudelleen... En ole asunut ylä-savossa enkä toimi terveydenhoitoalalla ja olen asunut monilla paikkakunnilla useammassa maassa.


      • fgdfgdsfghfhf
        pikku vaatimukset... kirjoitti:

        Paikkakunnalla asuvakaan ei voi odottaa, että vaikka terveyskeskus huomioisi hänen liikkumisensa eri osoitteissa laskun tehdessään. Vaikkapa, että nyt olen kotiosoitteesa mutta sitten pari viikkoa tuossa lomaosoitteessa ja sitten viikon päivät kyläilemässä sukulaisen luona. Ja laskun tahdon tulevan sen järjestyksen mukaan. Ja vielä vuoden päästä pitäisi selvittää tehtyjä muuttoilmoituksia, johan jotakin =)

        Kannattaisikohan sinun palata sinne" ilmaisen" terveydenhoidon maahan. Ei ole ilmaisia lounaita....

        Et ilmeisesti osaa lukea. Kyllä minä ymmärsin aloittajan tarinan - mikset sinä?


      • dfsgddhdh gdh
        polvet notkuen kirjoitti:

        Ei Iisalmi ole sentään niin pieni paikka, että yhden henkilön takaisinmuuttamisen tietävät kaikki ja osaavat siis lähettää sinulle laskun vieläpä oikeaan osoitteeseen. Entistä syvempi kumarrus hänen korkeudelleen... En ole asunut ylä-savossa enkä toimi terveydenhoitoalalla ja olen asunut monilla paikkakunnilla useammassa maassa.

        Et ilmeisesti osaa lukea. Kyllä minä ymmärsin aloittajan tarinan - mikset sinä?


      • heh heee
        fgdfgdsfghfhf kirjoitti:

        Et ilmeisesti osaa lukea. Kyllä minä ymmärsin aloittajan tarinan - mikset sinä?

        Siellä taitaa olla tarvetta lukemisen kertaamiselle. Ihan suoraanhan tuossa vastasin kirjoitetuun.

        Tarinalta tämä juttu tuntuukin. Tai ei ole kaikille tarttunut mitään oppia maailmalla.


      • heh heeee
        dfsgddhdh gdh kirjoitti:

        Et ilmeisesti osaa lukea. Kyllä minä ymmärsin aloittajan tarinan - mikset sinä?

        Ja taas luetun kertaaminen paikallaan =)


      • arkut valmiiks

        Sote iisalmi ! Sinne jos hoitoon menee,eipä tiijä seleviikö henkissä pois.jotkut ei oo selvinneetkäät,ajatellaan ovat muka ammattilaisia ja henki lähtöö heijän virheistään.kehtoovat vielä kehua hyvää hoitoo saa sielä,mikä lie kun taijot ei riitä heillä,jos kuolee potilaat.


    • einiinhyvä

      Pahoittelen saamaasi kohtelua. Kyllä tuo valitettavasti aika tavallista on täällä. Ei Ylä-Savon Sotesta ole juuri kuullut muuta kuin valituksia. Kannattaa valittaa saamastaan huonosta kohtelusta. Mitä useammat valittavat, sitä varmemmin korjauksia saadaan aikaan. Kaikkihan sitä palvelua käyttävät, turistitkin, joten kaikkien etuhan se on, että asiat saadaan rullaamaan.

      Jännää, että muissa maissa saa ilmaista terveydenhoitoa. Ja kuitenkin Suomi muka on niin hyvinvointimaa. Verot ainakin on niin korkealla, että luulisi palvelujenkin toimivan, vaan eivät toimi. Eivät ainaskaan Iisalmessa.

    • taas niin tätä

      Jos oikein ymmärsin, et terveyskeskuksessa käydessäsi tiennyt muuttavasi myöhemmin Suomeen? Jos näin on, vastaanottovirkailijalta oli aika tyhmää kieltäytyä ottamasta vastaan maksuasi heti. Eihän hän voinut olla varma, että saa maksun myöhemmin. Siis tarkoitan, että kai hän tiesi, miten paljon aikaa heiltä menisi sen laskun tulostamiseen ja postittamiseen, että hän pystyi arvioimaan, ehtisikö lähettää sen lomasi aikana. Jos olisit jo palannut kotimaahasi, ei sinulta olisi pientä summaa voitu Suomesta käsin periä, paitsi jos asuit EU:n alueella.

      In..just... :n toiminnasta voi valittaa Kuluttajavirastoon. He toimivat myös väärin. Moni ei viitsi alkaa valittaa pikku summien epämääräisistä perimisistä, vaan maksavat kuluineen, kuten sinäkin. Kannattaa kuitenkin tehdä valitus. Ehkä vähitellen saadaan korjattua tuollaisten puljujen toimintaa. Sinuna vaatisin valituksessani ainakin kopiota alkuperäisestä laskusta ja terveyskeskukselta mahdollisesti saamiaan tietoja/väitteitä toimenpiteistään laskun lähettämiseksi. Tuntuisi oudolta, että perintätoimisto kieltäytyisi antamasta kopiota laskusta, jos Kuluttajavirasto sitä kehottaa antamaan. Voithan pyytää sitä suoraankin, terveyskeskukselta ja perintätoimistolta. Good luck!

      • ei kuluttaja-asemass

        Kuluttajavirasto hoitaa kuluttajan ja yrityksen välisiä riitatapauksia ei julkisen hallinnon toimintaa.


    • maksu vain etukäteen

      Ei se vastaanottovirkailija kieltäytynyt ottamasta maksua vastaan, vaan tässä kieltäydyttiin maksamasta kortilla. Hyväuskoista toki on se, että ulkomailla asuvalta ei vaadittu ehdottomasti maksua etukäteen. Paljonhan venäläisiltä turisteiltakin on yritetty turhaan periä maksua jälkikäteen.

    • elä eteenpäin

      Virheitä sattuu muissakin terveyskeskuksissa. Siilinjärvellä äitini sai mm. pelkän laskun ilman, että lääkärintodistusta oli edes tehty ja se sattui silloin, kun siellä terveyskeskus vielä toimi ennen Siilisettiä.

      Jaksamista sinulle ja älä mieti tapahtumia liikaa, kun on sukurasitustakin. Mielenterveysasioissahan on siirrytty jo liiaksi avohoitoon ja sillä on ollut tramaattisia seurauksia. Voimia sinulle.

      • fgh fh gjhgj

        Hyi hitto, vai jo alat nimitellä "sukurasitteisiksi" tuntemattomia ihmisiä muutaman nettifoorumin rivin perusteella? Ei se kuule niin ole, että jos jossain suvussa tai perheessä jollakin diagnosoidaan mielisairaus, koko suku on kahjoja! Juuri tuollaisia asenteita varmaan mielisairaat saavat kohdata ja se, jos mikä, voi ajaa heitä itsemurhiin. Toivottavasti sinun lähimmäisesi ovat ymmärtäväisempiä sitten joskus, kun joudut hoitoon.


      • fghgjdjjgfhs
        fgh fh gjhgj kirjoitti:

        Hyi hitto, vai jo alat nimitellä "sukurasitteisiksi" tuntemattomia ihmisiä muutaman nettifoorumin rivin perusteella? Ei se kuule niin ole, että jos jossain suvussa tai perheessä jollakin diagnosoidaan mielisairaus, koko suku on kahjoja! Juuri tuollaisia asenteita varmaan mielisairaat saavat kohdata ja se, jos mikä, voi ajaa heitä itsemurhiin. Toivottavasti sinun lähimmäisesi ovat ymmärtäväisempiä sitten joskus, kun joudut hoitoon.

        Ei edellinen luultavasti edes tarkoittanut loukata, hänen asenteensa pulpahti esiin tahattomasti. Mikä ei ole sen parempi.


    • rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

      Monet psyykenlääkkeet ovat olleet osallisina joukkosurmissa ja itsemurhissa, mm. seuraavat:

      Zoloft, Luvox, Prozac, Paxil, Effexor, Celexa, Ritalin ja bentsodiatsepiini. Monet Amerikan koulusurmaajista, samoin kuin Suomenkin, ovat olleet noilla "lääkkeillä". Saavatko ne aggressiot lisääntymään vai aiheuttavatko ne epätoivoa tai pelkoa tai masennusta, vai miten se toimii?

      • fghgfdfj

        Aloittajan kannattaisi ottaa selvää, mitä lääkkeitä oli määrätty - ne voivat hyvinkin olla syy itsemurhaan. Minä toivon, että myrkkyjen valmistajat ja jakelijat pian joutuvat vastaamaan teoistaan, rikoksistaan ihmiskuntaa vastaan. Todennäköistähän se ei ole, niin kauan kuin tavalliset ihmiset ovat sen hypnoosin vallassa, että "lääketehtaat haluavat potilaiden parasta".

        Vahingonkorvausten virta olisi yksi keino vaikuttaa moraalittomien lääketehtaiden toimintaan. Vain raha merkitsee heille.


    • eu:n suostumuksella

      Iisalmen terveyskeskusta pyörittää Atendo niminen veroparatiisi yritys, joka makssaa voitostaa n 2% veroa suomeen. Näin pystyy kilpailemaan suomalaisten yritysten kanssa suvereenisesti.

      • kunnallista toiminta

        Kirjoittelet omiasi. Sote kuntayhtymä sitä terveyskeskusta pyörittää ei Attendo.


      • kylässä kerran!!x
        kunnallista toiminta kirjoitti:

        Kirjoittelet omiasi. Sote kuntayhtymä sitä terveyskeskusta pyörittää ei Attendo.

        Menin päiväkirurgiaan jalkaterä leikkaukseen,erään hoitsun jonka muutkin tietää,lärvi rupes laulamaan het aamusta.rupes väittelemään ,et miks käytäyt kahta tulehus kipulääkettä.vaikka toinen ei ollu tulehuskipulääke,sit ol esilääkkeet annettu.lääkäri tul sanomaan ,et ei voija leikata ei oo vehkeitä.eli laitto piiloon.tätä ihmetteli moni ,et ei tämmöstä ennen oo tapahtuna.taxsilla kotiin yhteiskunta makso,kahvilla ja wc.ssa käynin.lasku kotiin perästä yli 80e.en maksana.Menin uuvestaan sit leikkaus onnisti,no tälle samalle hoitsulle ilmotin het mäntyä ,et laskusta en tarvii maksaa kuin puolet.sanoin et ol johtavan kans sovittu,no eipä hänelle passana.tämä rupes leikkuun jälkeen ,ehtojaan latelemaan ,et ei käy vaan ilmoitat sinne tilinumeros.sanoin useaan kertaan hänelle,et se on sovittu ajat sit johtavan kans.ei kun ruppee potilaan kans tappelemaan,joka on lääkkeen alasena.ei tarvina maksaa kuin puolet,tämä sano et oo onnellinen kun sait tahtos läpi.muuttupa kellossa ääni ,kun sanoin et johtavan varpailla että hypi.sit tekojaan rupes puolustamaan ja valehtelemaan.ym.virheitä paljon .mut on kauheen kateellisia,se tiettää vaikka mitä.kaikista ei oo hoito alalle,muutkin on sen talon henkilökunnasta sanona.muitakeepa elekee antako periks ja antakee samalla mitalla takas lääkäri neuvo minua.


      • fghgjhgjkgf

        Mistä tietosi on peräisin, nimimerkki "eu:n suostumuksella"?


    • luetamajaoleiloinen

      TÄMÄ ON TOTTA!!
      Kerran yks tyyppi sai tän viestin. Hän oli kaikkien suosikki ja kaikki halusivat olla hänen kavereita. Myös luokan ei suosittu oppilas sai tämän. Ei suosittu oppilas lähetti tämän eteenpäin ja hänestä tuli luokan suosituin. Suosittu oppilas ei lähettänyt ja hänet hakattiin.

      • totta tämä

        Samalla mitalla takas turpaan vaan.


    • ääliöitä vai ei

      Ja saaga jatkuu. Kolmen vuoden takainen terveyskeskuskäynti, josta virkailija kieltäytyi ottamasta tarjottua maksua, ja josta ei koskaan lähetetty laskua, mutta lähetettiin ulosottoviraston uhkauskirje muutettuani Suomeen ja nykyosoitteeni tultua ilmeisesti SOTE:n tietoon sitä kautta, että he tappoivat (= lääkitsivät horrokseen asti ja antoivat hortoilla läheiseen järveen) sisareni - tiedustelin sisarestani ja he hoksasivat, että tältähän voi nyhtää parin vuoden takaisesta käynnistä, sen lisäksi, että laskutetaan muutama sata euroa sisaren tappamisesta.

      Siis kävin siellä ulosottovirastossa ja maksoin, mistä on kuitti. Myös äänitin käynnin, asiassa viattoman virkailijan harmiksi.

      Tänään tuli toisesta ulosottovirastosta toinen maksumääräys. Hassua vain, että tällä kertaa asianumero on eri ja jopa karhuttava summa on eri. En ole jalallani astunut siihen sotepuljuun sen harmittavan käynnin jälkeen, eikä tulisi mieleeni koskaan sinne mennäkään. Mistä nyt keksaistiin uusi lasku?!

      Kirjoitin jo viime vuonna Iisalmen sotkusotelle ja vaadin alkuperäisiä laskuja ja selitystä, mikseivät oilleet lähettäneet niitä minulle aikaisemmin. He eivät koskaan vastanneet kirjeeseeni.

      Kuinkahan monta kertaa he aikovan siitä käynnistä laskuttaa ja kuinka monen ulosottotoimiston kautta? Ja kuinkahan monta laskua sisareni tappamisesta vielä saapuukaan? Ovatko he aivan hulluja, täysin ammattitaidottomia, vai onko jollakulla siellä jotain henkilökohtaisesti hampaankolossa minua vastaan? Ymmärrän, että Iisalmi on niin pikku paikka, että sikäläinen virkailija saattaa hyvinkin olla vaikka entinen luokkatoveri tai muu tuttu. Silti...

      Onko teille muille tehty tällaista Iisalmen terveyskeskuksessa?

    • ihmejuttua

      Mikä siinä on, ettei terveyskeskus lähetä laskua, vaan laittaa laskun suoraan perintätoimistolle? Ja miksi perintätoimisto ei ota yhteyttä vaan pistää jutun suoraan ulosottoon. Mistä perintätoimisto siis velottaa?

      Tekisin valituksen sekä huonosti hoidetusta terveyskeskuksen toiminnasta että perintätoimistosta. Jos kukaan ei valita, koskaan ei tule muutoksia. Perintätoimistot ovat nyky-yhteiskunnan loisia, jotka eivät tee mitään, mutta joita köyhät ihmiset elättävät. Oikeastaan köyhien pitäisi saada vähentää nuo heistä riippuvaiset loiset verotuksessaan, kuten muutkin huollettavat.

    • kyssyy...

      Onko asiaan tullut selvyyttä?

    • apuatarviva

      ymeran sinua täysin olen ulkomaalain ja yrita psykiatrin luon käyda tarvin apua koska tulen sodasta siitä on monta vuota 18v sielä sanotin vaan et eiko aika unohta ne traumat...

    • soppaahan tämäkin

      Minullakin on huonoa kerrottavaa siitä, miten Iisalmen SOTE on toiminut, kun ihminen ei vaikeiden asioiden kasaannuttua enää omillaan tilapäisesti jaksa? Kerrompas miten tämä ihminen otettiin Iisalmen SOTE:n niin tömäkkään "hoitoon", että hoidettava itsekkään ei muista tuosta yhtään mitään. Ei muista, edes sellaista lääkäriä, joka on hänen potilaskertomukseensa kirjaillut aivan utopistisia asioita. Tämä Iisalmen SOTE:n "hoitoon" otettu ihminen on ainakin potilaskertomuksen mukaan leimattu ties minkälaiseksi ihmiseksi vainoharhaisuudesta puhumattakaan. Itsemurhastakin tuo "outo" lääkäri on kirjoittanut potilaskertomukseen, vaikka ikimaailmassa hänen kohdallaan sellainen ei tulisi kysymykseen ja kuuloonkaan, koska tunnen tämän ihmisen enemmän, kuin hyvin. Itse en ole tietoinen tästä hänen SOTE-kaappauksestaan.

      Nyt kun tätä asiaa on joutunut tosissaan pohtimaan, niin on miettinyt sitäkin, että voihan olla niinkin, että tuo SOTE-porukka pillereillä kuin pillereillä saa ihmisen kuin ihmisen tajunnan pellolle jos niin haluaa ehkäpä vaikka jonkun muun itressin takia? Ehkäpä voi olla myöskin niin, että noilla potilaskertomukseen kirjoiteluilla voi olla joku muu tarkoitus, kuin itse burnoutin hoito? Kannattaa Iisalmelaisten SOTE:n asiakkaiden tarkistaa omat potilastiedonsa, koska niillä on merkitystä, minkälaiseksi ihmiseksi SOTE-porukka voi sinut leimata. Tuota leimaa on vaikea jälkeenpäin tavallisena tallaajana korppi korpin silmää byrokratia-viidakossa oikaista?

    • Anonyymi

      On ainaki yks niin epäpätevä lääkäri että ei ees osaa tutkia potilasta. Pöydän takaa vaan mulkoilee ja kirjoittaa reseptin.
      Kyllä joutais tuo tyyppi enskasta pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      243
      2101
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1817
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      70
      1523
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1225
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe