Venyttelystä

venyävä

Venyttelystä olisin halunnut kysyä ensinnäkin, että voiko venytellä liikaa? Pitäisikö venyttelyssäkin siis pitää välipäiviä, kuten muussa urheilussa, vai voiko/kannattaisikinko venytellä joka päivä? Entäs se väite, ettei heti treenin jälkeen kannattaisi venytellä - pitääkö paikkansa, ja jos pitää, niin miksi? Itse nimittäin venyttelen yleensä SEKÄ ennen treeniä ETTÄ treenin jälkeen - usein myös jonkin ryhmäliikuntatunnin jälkeen on venyttelytunti (tai vain puolituntinen), ja ohjaaja nimenomaan kehottaa jäämään myös venyttelytunnille. Kotona on mielestäni hankalampi venytellä, kun huoneessa on kylmä, ja venytellähän pitäisi lämpimänä (- missä mielessä heti treenin jälkeen on hyvä aika).
Lopuksi haluaisin myös kysyä, kuinka pitkäkestosia venytysten tulisi olla, jotta niistä ylipäänsä olisi jotain hyötyä? Ja osaatteko sanoa, missä ajassa huomaa venyttelyn auttavan omaan "venymiseen"/notkeuteen?

Kiitos asian tunteville!

5

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • foo bar

      http://www.iltalehti.fi/terveys/200907239974618_tr.shtml

      Vastaukset yllä olevasta artikkelista. Joo, lähde on IL, mutta vastaukset ihan pätevältä lääkäriltä.

      Sinällään outoa jos ohjaaja kehottaa jäämään venyttelytunnille heti (rankan tunnin) perään. Yleensä saliohjaajat nimenomaan vain muistuttavat lähinnä tekemään venyttelyt parin tunnin päästä kotona. Ei varmaan haittaa jos kysyt ensi kerralla ohjaajalta asian tiimoilta.

      Jos kylmä vaivaa kotona niin paremmat vaatteet päälle ja patteriin pöhää. Toisekseen kotona voi venytellä leppoisasti vaikkapa TV:n ääressä joten aika menee mukavammin.

      Useampikin lähdi viittaisi 30 sekunnin venytyksen olevan ideaali (staattisissa):

      http://www.thefactsaboutfitness.com/research/stretchtime.htm

      itse lähtisin siitä että kaikki ollaan yksilöitä ja joissain tapauksissa riitää 5-10 sekunnin napakka pito ja toisissa hieman pidempi. Vaikutuksen kyllä huomaa.

    • venyävä

      Kiitos vastauksistasi!

      Artikkelista sai siis käsityksen, ettei kannattaisi venytellä ennen eikä jälkeen treenin, vaan korkeintaan parin tunnin päästä treenistä, jos silloinkaan - ei siis ainakaan venyttelyn puolesta puhuttu.

      Asun ulkomailla, jossa sisälämpötila on matalampi kuin Suomessa, eikä patteriin täällä niin vain väännetä pöhinää. Telkkaria en omista.

      • foo bar

        Pieniä avaavia liikkeitä kannattaa tehdä ennen treeniä, eli siis rullauksia, jalan/käsien heilautuksia mutta staattiset pidot kannattaa suosiolla jättää sinne treenin jälkeen parin tunnin päähän.

        Tosiaan jos ei lämpöä saa eikä TV:tä ole niin neuvoni oli turha. :) -- ehkä kuitenkin se perusidea tuli esille, eli venyttelyn pystynee yhdistämään johonkin toiseen aktiviteettiin. Itse kuuntelen podcasteja venytellessä.

        Ohjatuissa venyttelyissä yleensä tehdään pieni 5-10 min lämmittely ennen staattisia venytyksiä, sinun kannattanee tehdä sama juttu kotonakin.


    • venyttelevä

      Mielestäni ei voi venytellä liikaa. Esim. henkilökohtainen harjoitusohjelma sisälsi jalkaoperaation jälkeen venytysharjoitteita kahdesti päivässä.
      Treenien jälkeen venyttely on ehdoton. Lisäksi käytän palautumisen tukena Relaxant palauttavaa voidetta. Ks. www.detria.fi

    • Lihas jumi

      Venyttely on kaiken a ja o, meillä juniorit meinaa unohtaa venyttelyyn ja välillä iskee jumi jalkoihin. Olen käyttänyt relaxantin palauttavaa voidetta apuna (www.relaxant.fi)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe