Skepsismistä ylipäätänsä.

skeptikkopeptikko

Olen sitä mieltä, että nämä keskustelupalstat voisi jakaa kahteen osaan: Skepsismi sekä paraskepsismi.
"Oikeassa" skepsismissä yritetään tieteellisesti selvittää joidenkin poikittaistieteellisten väitteiden todenperäisyys (esim valokuullokkeet, energiarannerenkaat sekä mayakalenterien loput).

Mielestäni suoranaisesti skepsismiin ei kuulu väitteet esim "ilmastosalaliitosta" tai "kuuhuijauksesta." Tämä sen takia koska nämä väitteet ovat pääosin lähtöisin juuri poikittaistieteilijöiltä, jotka ovat hankkineet informaationsa suhteellisen epäluotettavista lähteistä.

Tietenkin edellämainitsemani skeptisyys on aivan yhtä arvokasta, voihan se kuitenkin olla, että kuumiehet ovatkin suuria huijareita yms.
Kuitenkin huijauksen todennäköisyys on niin pieni, että luokittelisin juurikin tämäntyyppisen skepsismin joko para- tai poikittaiskeptisyydeksi.

Tämä on tietenkin vain oma mielipiteeni, sen suhteen saa olla täysin skeptinen, varsinkin tällä palstalla :) Pahoittelut myös kirjoitusvirheist ä jo alkuunsa, en muista miten sana skeptisisyys taipuu.

5

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tangenttimies

      Maya-kalenterin loppuminenhan tarkoittaa sitä että heillä alkaa ajanlasku uudestaan. Aika harva tuntuu tämän tietävän...

    • skeptikkopeptikko

      Asia on juuri näin. Osaa ne siellä youtubessa kuitenkin aika hyvin vakuuttaa, kuinka juuri siihen aikaan tapahtuu kaikki mahdolliset maailmanlopunskenaariot.
      Tietenkin vähänkin tarkempi tonkiminen tuo esille sen, että polarshiftit ja nibirut ei ehkä ole kuitenkaan tuhoamassa meidän planeettaamme...

      Hyvänä puolena tossa maailmanloppujutussa näen sen, että jotkut ovat keksineet pitää massiivisia bileitä kyseisenä päivänä. Allekirjoittanut ainakin osallistuu :D

    • Arrakis

      Olen pannut merkille, että skeptikot Suomessa lähinnä nojaavat omaan epäuskoonsa, siis oikeastaan omaan uskoonsa siitä että tietyt ilmiöt ovat roskaa. Jos joku väittää nähneesä ufon skeptikko heti kiistää ilmiön (hän siis uskoo ettei ilmiö pidä paikkaansa), sama koskee paranormaaleja ilmiötä sun muita. Skeptisyydessä itseäni on aina häirinnyt perusteiden puuttuminen.

      Se mitä kirjoitit on ihan totta, nykyään elämme erilaisten salaliittoteorioiden aikaa. On ilmastosalaliittoa, kuuhuijausta, WTC-salaliittoa vanhan tapaus JFK:n lisäksi. Tyypillisesti nämä kaikki perustuvat lähinnä pelkkään roskaan.

    • 09uhn fdsfsag

      väärin. jos joku väittää keksineensä toimivan korvavalon, niin ei se ole skeptikoiden tehtävä alkaa tutkimaan hullujen keksintöjen toimivuutta, vaan se jää sille korvavalo-taholle.
      korvavalon keksijä voi tehdä asiasta sitten esim. väitöskirjan, altistaa väitteensa kansainväliselle peer rewieville jne ja jos sieltä tulee kritiikkiä niin se on taas hänen keksijän yritettävä korjata.
      jos korjaaminen ei onnistu, niin huijaus jäi seulaan. jos onnistuu korjaamaan puutteet, niin onhan se varmaankin hienoa tehdä historiaa.

    • skeptikko_korruptio

      Tuon korvavalon kritisoinnin vielä ymmärrän mutta tämä uusin skepsis huuhaa palkinto geenimanipuloidun ravinnon vastustajille menee yli mun ymmärryksen.

      Paljonkohan Mon(ster)santo firma maksoi skepsikselle?

      Nyt kun geeneistä paljastui vielä toinen koodi niin on entistä todennäköisempää että geenimanipuloijat eivät alkuunkaan ymmärrä mitä ovat tekemässä.

      aiheeseen liittyen:

      http://rt.com/op-edge/monsanto-gmo-studies-reports-588/

      Tiedeyhteisö ei ole sen enempää korruptiosta vapaa kuin mikään muukaan yhteiskunnan tai maailman instituutio. Kun raha ja valta hallitsevat niin totuus kärsii aina - näin tieteessäkin.

      Herää muutenkin kysymys että mikä taho rahoittaa skeptikkopiirejä kun ne tuntuvat olevan niin hyvin organisoituja ja mielipiteineen aivan kuin yhden ja saman "keskuskomitean" alaisuudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe