Olisi tuossa muutama 3 - 5 kilon lohi jotka savustetaan savustusuunissa, ei missään kenkälaatikossa. Monenko prosentin suolaliuos ja kauanko pidetään?
Joskus tuota tein, mutta ei muista enää suolan määrää. Asiasta on jo aikaa 20 vuotta. En halua kalasta mitään tikkusuolaista, mutta suolan maku täytyy olla.
Pikkukalat suolattiin jälkikäteen, kuten ahven ja silakka.
Savukalan suolaus?
4
639
Vastaukset
Fileoitu lohi 3-5kg 10% suolavesi noin 4-5 tuntia. Kuivataan kala hyvin laitetaan
savustumaan noin 80 asteeseen. Niin pitkään kuinnes kala saa kauniin rusketuksenKalan ja lihan kylmäsavustus oppaan ja tarvikkeet saa.
www.savusampo.fi- tsouenlai2
Suolaa kala vasta savustuksen jälkeen em. liuoksessa. Parikymmentä minuuttia riittää.
- jackyl96
kylmäsavustimen voi tehdä itse vastuslangasta ,jota saa sähköliikkeistä eikä maksa paskaakaa . 5-6 pulttia pystyyn ja niiden välille vastuslangat . Noin 5 amp. 12 v laturi perään ,jopa toimii ! Eikä maksa kuin pari euroa !!!!! Langan päälle oon laittannu leppä palikan !
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1086927- 954441
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista483846Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee483522- 513518
- 1893465
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san242969- 672674
- 472507
- 131904