Pääsin mielestäni aika lähelle kotipizzan bolognesekastikkeen makua seuraavalla reseptillä (mukailin täältä palstalta ennestään löytynyttä reseptiä). Tomaattikastiketta ei tarvitse erikseen lisätä pizzan pohjalle:
1kg paseerattua tomaattia
2-3 pientä purkkia pyrettä
400g jauhelihaa
1-2 lihaliemikuutiota
loraus hunajaa/siirappia
mausteita (kuiv. persiljaa, rosmariinia, timjamia, valkopippuria, muskottipähkinää)
Kaikki ainekset kerralla kattilaan (jauheliha raakana) ja sitten vaan keitellään 15min. Lihaliemikuutioissahan on aromivahvenne jo valmiiksi, joten sitä ei tarvitse erikseen lisätä.
Parannusehdotuksia?
Juusto on vielä hieman arvoitus. Milläköhän pääsisi lähimmäksi autenttista loppulosta? Emmental on ainakin ihan ok kompromissi, vaikka ei kotipizzan juustoa ihan vastaakaan.
Ne jotka eivät pidä kotipizzoista, ei tarvitse kommentoida. Minulle siinä kotipizzan jauhelihapizzassa on aina ollut "sitä jotain".
Kotipizzan reseptin kehittelyä (taas..)
14
3172
Vastaukset
- NoHuhHuhHuh
Pakko vastata vaikka sitä et haluaisikaan. Miksi ihmeessä joku haluaisi tehdä Kotipizzan kaltaista einestä kotonaan vaikka parempaakin voisi tehdä? Jauhelihaa keittäen - häh? Lähimmäksi pääset kun ostat kaikkea mahdollisimman halvalla ja käytät niitä mahdollisimman vähän - paitsi tietysti aromivahvennetta (natriumglutamaattia). Juusto tietysti on esiraastettua muka "pizzajuustoa" ja jauheliha sitä halvinta lihankaltaista siasta. Tähän vähän vetistä "tomaattisoossia" maustettuna hitusella kuivayrttieillä, niin pitäisi alkaa muistuttamaan "kodin pizzaa".
- Kokeile oltermannia
Se normaalirasvainen oltermanni on parempi kuin emmental. oltermannin veitsellä paloittelen ja jauhan yleiskoneessa muruiseksi, helppoa sitten vain levitellä tasaiseksi. Pohjanpäälle levittelen makumestarin pizzapyrettä ihan ohuesti sitten tomaattimurskan ja lisukkeita mielenmukaan mm. vuohenjuustoa ja olternanni viimeisenä ja hiukka roiskii oliiviöjyä antamaan pehmeyttä.
Itselläni on sama mieltymys kotipizzan jauhelihapizzaan mitään muuta vaihtoehtoa en koskaan tilaa.
Emmental mielestäni pilaa koko pitsan ja pitääpä kokeilla jauheliakastike ohjettasi. - jatkaisin...
Ruskistaa ensin pannulla sen jauhelihan ja valisee paistijauhelihaa. Sitten lisää sinne sen tomaattipyreen ja vähän sipulia, oliiviöljyä tai aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna sen öljyn kera (voi kokeilla mutta suolaa ei kannata silloin lisätä) ja natriunglutamaatitonta vaikka sitä luomuaromivahvennetta ja hieman sokeria ja tumma sokeri parempaa. Mausteet sitten maun mukaan, itse laitan mustaapippuria, valkosipulin kynsiä ja basilikaa. Voi kokeilla smetanaa tai ranskankermaa joukkoon jos tekee bolognese kastiketta. Ensin voi syödä sitä spagetti kastikkeena ja kun se päivän pari makuuntuu jääkapissa niin loppu pizzan täytteeksi.
Mulla mies on nirso mutta ainoa ruoka mistä hän tykkää on spagetin kanssa on juuri tuo kastike mihinkä olen vielä smetana tai ranskankermapurkin lisännyt.
Pizzaan oltermannin sekaan voi raastaa hieman sitä parmesaani juustoa vinkkinä. - iina_t
Edelliseen kommentiin viitaten: en epäile etteikö reseptilläsi tulisi hyvää jauhelihakastiketta. Jauhelihan ruskistaminen on kuitenkin juuri se "virhe", jonka useimmat tekee, mikäli tavoitteena on sellainen kotipizza-tyyppinen kastike, joka tämän ketjun aiheena oli.
Suosittelen myös ns. pizzakiven hankkimista, jos tykkää ohuesta, rapeasta pohjasta. - ............
En ole koskaan syönyt Kotipizzan jauhelihapizzaa, koska minun mielstä paras pizza on Kotipizzassa tonnikala-katkarapu-aurajuustopizza.
- Ttppii
Jos kunnon bolognese-kastiketta haluaa, niin keittoaika on vähintään 2 tuntia. Ja mukaan vähän porkkanaa ja/tai varsiselleriä.
- teukk32
Ttppii kirjoitti:
Jos kunnon bolognese-kastiketta haluaa, niin keittoaika on vähintään 2 tuntia. Ja mukaan vähän porkkanaa ja/tai varsiselleriä.
Mielestäni 4 tuntia keitto aikaa on ns. Maaginen raja, jossa tomaatti ja liha yhtyy kastikkeeksi.
- bulkkitavaraa
Teollista hömppää. Lähimmäksi pääsee kun ostaa kaupata halvan jauhelihan ja bolognesekastikepussin. Siinä on aromivahventeiden makukin kohdallaan.
- läölölölöö
Ja tomaatit kuoritaan sekä otetaan sisus pois, siitä se maku tulee kun oreganon,valkosipulin seassa muhii kunnolla. Hieman porkkanaraastetta joukkoon ja paprikajauhoa. Sitten ruskistettu ja maustettu jauheliha.
- etsemmosiituruust
Et kai tosissasi väitä, että Kotipitsassa ne alkais tomaatteja kuorimaan ja sisuksia poistamaan? Halvinta purkkikamaa pannulle ja luista riivityt sianlihankaltaiset ainekset pannulle yrtinkaltaisten kuiva-ainesten ja tusinajuuston kera vehnälätylle ja asiakkaiden suihin. Näin se kate saadaan.
- älyhoi111
Mitä te yritätte saada tolla kotipizzan vastasella kirjottelulla aikaseks? En väitä että kotipizza käyttäisi mitään maailman laadukkaimpia raaka-aineita, mutta joku niistä kuitenkin pitää kun kerta käyvät syömässä. Keneltä se on pois jos tykkää kotipizzasta?
- HemmaPizza
Ei nää kirjoitukset mitään Kotipitsan vastaisia ole vaan kertovat olemassaolevan totuuden niiden lättyjen laadusta. Saahan sitä itsekukin syödä mitä moskaa tahansa, mutta lähinnä se on pois syöjän makunautinnosta. Pitsaakin kun on myös hyvää tarjolla.
- garlig
Makuja on niin MONENLAISIA! Itse tykkään myös kotipizzan pitsoista. Ja silloin tällöin teen itsekin. Ohut pohja (kaulimella), hyvin maustettu tomaattikastike (yrtit, oliiviöljy, valkosipuli jne) ja toisinaan esipaistan pohjaa muutaman minuutin. Ps. Kotipizzan pitsoja ostaisin enemmänkin, mutta minusta ne ovat hiukka turhan kalliita...
- valioherkku
Valion pizzajuusto on samaa mikä menee kotipizzalle
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581321Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491155- 1271018
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?207990Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18976Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42889
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875