Kotipizzan reseptin kehittelyä (taas..)

iina t_

Pääsin mielestäni aika lähelle kotipizzan bolognesekastikkeen makua seuraavalla reseptillä (mukailin täältä palstalta ennestään löytynyttä reseptiä). Tomaattikastiketta ei tarvitse erikseen lisätä pizzan pohjalle:

1kg paseerattua tomaattia
2-3 pientä purkkia pyrettä
400g jauhelihaa
1-2 lihaliemikuutiota
loraus hunajaa/siirappia
mausteita (kuiv. persiljaa, rosmariinia, timjamia, valkopippuria, muskottipähkinää)

Kaikki ainekset kerralla kattilaan (jauheliha raakana) ja sitten vaan keitellään 15min. Lihaliemikuutioissahan on aromivahvenne jo valmiiksi, joten sitä ei tarvitse erikseen lisätä.
Parannusehdotuksia?

Juusto on vielä hieman arvoitus. Milläköhän pääsisi lähimmäksi autenttista loppulosta? Emmental on ainakin ihan ok kompromissi, vaikka ei kotipizzan juustoa ihan vastaakaan.

Ne jotka eivät pidä kotipizzoista, ei tarvitse kommentoida. Minulle siinä kotipizzan jauhelihapizzassa on aina ollut "sitä jotain".

14

3022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoHuhHuhHuh

      Pakko vastata vaikka sitä et haluaisikaan. Miksi ihmeessä joku haluaisi tehdä Kotipizzan kaltaista einestä kotonaan vaikka parempaakin voisi tehdä? Jauhelihaa keittäen - häh? Lähimmäksi pääset kun ostat kaikkea mahdollisimman halvalla ja käytät niitä mahdollisimman vähän - paitsi tietysti aromivahvennetta (natriumglutamaattia). Juusto tietysti on esiraastettua muka "pizzajuustoa" ja jauheliha sitä halvinta lihankaltaista siasta. Tähän vähän vetistä "tomaattisoossia" maustettuna hitusella kuivayrttieillä, niin pitäisi alkaa muistuttamaan "kodin pizzaa".

    • Kokeile oltermannia

      Se normaalirasvainen oltermanni on parempi kuin emmental. oltermannin veitsellä paloittelen ja jauhan yleiskoneessa muruiseksi, helppoa sitten vain levitellä tasaiseksi. Pohjanpäälle levittelen makumestarin pizzapyrettä ihan ohuesti sitten tomaattimurskan ja lisukkeita mielenmukaan mm. vuohenjuustoa ja olternanni viimeisenä ja hiukka roiskii oliiviöjyä antamaan pehmeyttä.

      Itselläni on sama mieltymys kotipizzan jauhelihapizzaan mitään muuta vaihtoehtoa en koskaan tilaa.

      Emmental mielestäni pilaa koko pitsan ja pitääpä kokeilla jauheliakastike ohjettasi.

    • jatkaisin...

      Ruskistaa ensin pannulla sen jauhelihan ja valisee paistijauhelihaa. Sitten lisää sinne sen tomaattipyreen ja vähän sipulia, oliiviöljyä tai aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna sen öljyn kera (voi kokeilla mutta suolaa ei kannata silloin lisätä) ja natriunglutamaatitonta vaikka sitä luomuaromivahvennetta ja hieman sokeria ja tumma sokeri parempaa. Mausteet sitten maun mukaan, itse laitan mustaapippuria, valkosipulin kynsiä ja basilikaa. Voi kokeilla smetanaa tai ranskankermaa joukkoon jos tekee bolognese kastiketta. Ensin voi syödä sitä spagetti kastikkeena ja kun se päivän pari makuuntuu jääkapissa niin loppu pizzan täytteeksi.

      Mulla mies on nirso mutta ainoa ruoka mistä hän tykkää on spagetin kanssa on juuri tuo kastike mihinkä olen vielä smetana tai ranskankermapurkin lisännyt.

      Pizzaan oltermannin sekaan voi raastaa hieman sitä parmesaani juustoa vinkkinä.

    • iina_t

      Edelliseen kommentiin viitaten: en epäile etteikö reseptilläsi tulisi hyvää jauhelihakastiketta. Jauhelihan ruskistaminen on kuitenkin juuri se "virhe", jonka useimmat tekee, mikäli tavoitteena on sellainen kotipizza-tyyppinen kastike, joka tämän ketjun aiheena oli.

      Suosittelen myös ns. pizzakiven hankkimista, jos tykkää ohuesta, rapeasta pohjasta.

    • ............

      En ole koskaan syönyt Kotipizzan jauhelihapizzaa, koska minun mielstä paras pizza on Kotipizzassa tonnikala-katkarapu-aurajuustopizza.

      • Ttppii

        Jos kunnon bolognese-kastiketta haluaa, niin keittoaika on vähintään 2 tuntia. Ja mukaan vähän porkkanaa ja/tai varsiselleriä.


      • teukk32
        Ttppii kirjoitti:

        Jos kunnon bolognese-kastiketta haluaa, niin keittoaika on vähintään 2 tuntia. Ja mukaan vähän porkkanaa ja/tai varsiselleriä.

        Mielestäni 4 tuntia keitto aikaa on ns. Maaginen raja, jossa tomaatti ja liha yhtyy kastikkeeksi.


    • bulkkitavaraa

      Teollista hömppää. Lähimmäksi pääsee kun ostaa kaupata halvan jauhelihan ja bolognesekastikepussin. Siinä on aromivahventeiden makukin kohdallaan.

    • läölölölöö

      Ja tomaatit kuoritaan sekä otetaan sisus pois, siitä se maku tulee kun oreganon,valkosipulin seassa muhii kunnolla. Hieman porkkanaraastetta joukkoon ja paprikajauhoa. Sitten ruskistettu ja maustettu jauheliha.

      • etsemmosiituruust

        Et kai tosissasi väitä, että Kotipitsassa ne alkais tomaatteja kuorimaan ja sisuksia poistamaan? Halvinta purkkikamaa pannulle ja luista riivityt sianlihankaltaiset ainekset pannulle yrtinkaltaisten kuiva-ainesten ja tusinajuuston kera vehnälätylle ja asiakkaiden suihin. Näin se kate saadaan.


    • älyhoi111

      Mitä te yritätte saada tolla kotipizzan vastasella kirjottelulla aikaseks? En väitä että kotipizza käyttäisi mitään maailman laadukkaimpia raaka-aineita, mutta joku niistä kuitenkin pitää kun kerta käyvät syömässä. Keneltä se on pois jos tykkää kotipizzasta?

      • HemmaPizza

        Ei nää kirjoitukset mitään Kotipitsan vastaisia ole vaan kertovat olemassaolevan totuuden niiden lättyjen laadusta. Saahan sitä itsekukin syödä mitä moskaa tahansa, mutta lähinnä se on pois syöjän makunautinnosta. Pitsaakin kun on myös hyvää tarjolla.


    • garlig

      Makuja on niin MONENLAISIA! Itse tykkään myös kotipizzan pitsoista. Ja silloin tällöin teen itsekin. Ohut pohja (kaulimella), hyvin maustettu tomaattikastike (yrtit, oliiviöljy, valkosipuli jne) ja toisinaan esipaistan pohjaa muutaman minuutin. Ps. Kotipizzan pitsoja ostaisin enemmänkin, mutta minusta ne ovat hiukka turhan kalliita...

    • valioherkku

      Valion pizzajuusto on samaa mikä menee kotipizzalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      452
      4901
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1357
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1248
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe