Kotipizzan reseptin kehittelyä (taas..)

iina t_

Pääsin mielestäni aika lähelle kotipizzan bolognesekastikkeen makua seuraavalla reseptillä (mukailin täältä palstalta ennestään löytynyttä reseptiä). Tomaattikastiketta ei tarvitse erikseen lisätä pizzan pohjalle:

1kg paseerattua tomaattia
2-3 pientä purkkia pyrettä
400g jauhelihaa
1-2 lihaliemikuutiota
loraus hunajaa/siirappia
mausteita (kuiv. persiljaa, rosmariinia, timjamia, valkopippuria, muskottipähkinää)

Kaikki ainekset kerralla kattilaan (jauheliha raakana) ja sitten vaan keitellään 15min. Lihaliemikuutioissahan on aromivahvenne jo valmiiksi, joten sitä ei tarvitse erikseen lisätä.
Parannusehdotuksia?

Juusto on vielä hieman arvoitus. Milläköhän pääsisi lähimmäksi autenttista loppulosta? Emmental on ainakin ihan ok kompromissi, vaikka ei kotipizzan juustoa ihan vastaakaan.

Ne jotka eivät pidä kotipizzoista, ei tarvitse kommentoida. Minulle siinä kotipizzan jauhelihapizzassa on aina ollut "sitä jotain".

14

3332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoHuhHuhHuh

      Pakko vastata vaikka sitä et haluaisikaan. Miksi ihmeessä joku haluaisi tehdä Kotipizzan kaltaista einestä kotonaan vaikka parempaakin voisi tehdä? Jauhelihaa keittäen - häh? Lähimmäksi pääset kun ostat kaikkea mahdollisimman halvalla ja käytät niitä mahdollisimman vähän - paitsi tietysti aromivahvennetta (natriumglutamaattia). Juusto tietysti on esiraastettua muka "pizzajuustoa" ja jauheliha sitä halvinta lihankaltaista siasta. Tähän vähän vetistä "tomaattisoossia" maustettuna hitusella kuivayrttieillä, niin pitäisi alkaa muistuttamaan "kodin pizzaa".

    • Kokeile oltermannia

      Se normaalirasvainen oltermanni on parempi kuin emmental. oltermannin veitsellä paloittelen ja jauhan yleiskoneessa muruiseksi, helppoa sitten vain levitellä tasaiseksi. Pohjanpäälle levittelen makumestarin pizzapyrettä ihan ohuesti sitten tomaattimurskan ja lisukkeita mielenmukaan mm. vuohenjuustoa ja olternanni viimeisenä ja hiukka roiskii oliiviöjyä antamaan pehmeyttä.

      Itselläni on sama mieltymys kotipizzan jauhelihapizzaan mitään muuta vaihtoehtoa en koskaan tilaa.

      Emmental mielestäni pilaa koko pitsan ja pitääpä kokeilla jauheliakastike ohjettasi.

    • jatkaisin...

      Ruskistaa ensin pannulla sen jauhelihan ja valisee paistijauhelihaa. Sitten lisää sinne sen tomaattipyreen ja vähän sipulia, oliiviöljyä tai aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna sen öljyn kera (voi kokeilla mutta suolaa ei kannata silloin lisätä) ja natriunglutamaatitonta vaikka sitä luomuaromivahvennetta ja hieman sokeria ja tumma sokeri parempaa. Mausteet sitten maun mukaan, itse laitan mustaapippuria, valkosipulin kynsiä ja basilikaa. Voi kokeilla smetanaa tai ranskankermaa joukkoon jos tekee bolognese kastiketta. Ensin voi syödä sitä spagetti kastikkeena ja kun se päivän pari makuuntuu jääkapissa niin loppu pizzan täytteeksi.

      Mulla mies on nirso mutta ainoa ruoka mistä hän tykkää on spagetin kanssa on juuri tuo kastike mihinkä olen vielä smetana tai ranskankermapurkin lisännyt.

      Pizzaan oltermannin sekaan voi raastaa hieman sitä parmesaani juustoa vinkkinä.

    • iina_t

      Edelliseen kommentiin viitaten: en epäile etteikö reseptilläsi tulisi hyvää jauhelihakastiketta. Jauhelihan ruskistaminen on kuitenkin juuri se "virhe", jonka useimmat tekee, mikäli tavoitteena on sellainen kotipizza-tyyppinen kastike, joka tämän ketjun aiheena oli.

      Suosittelen myös ns. pizzakiven hankkimista, jos tykkää ohuesta, rapeasta pohjasta.

    • ............

      En ole koskaan syönyt Kotipizzan jauhelihapizzaa, koska minun mielstä paras pizza on Kotipizzassa tonnikala-katkarapu-aurajuustopizza.

      • Ttppii

        Jos kunnon bolognese-kastiketta haluaa, niin keittoaika on vähintään 2 tuntia. Ja mukaan vähän porkkanaa ja/tai varsiselleriä.


      • teukk32
        Ttppii kirjoitti:

        Jos kunnon bolognese-kastiketta haluaa, niin keittoaika on vähintään 2 tuntia. Ja mukaan vähän porkkanaa ja/tai varsiselleriä.

        Mielestäni 4 tuntia keitto aikaa on ns. Maaginen raja, jossa tomaatti ja liha yhtyy kastikkeeksi.


    • bulkkitavaraa

      Teollista hömppää. Lähimmäksi pääsee kun ostaa kaupata halvan jauhelihan ja bolognesekastikepussin. Siinä on aromivahventeiden makukin kohdallaan.

    • läölölölöö

      Ja tomaatit kuoritaan sekä otetaan sisus pois, siitä se maku tulee kun oreganon,valkosipulin seassa muhii kunnolla. Hieman porkkanaraastetta joukkoon ja paprikajauhoa. Sitten ruskistettu ja maustettu jauheliha.

      • etsemmosiituruust

        Et kai tosissasi väitä, että Kotipitsassa ne alkais tomaatteja kuorimaan ja sisuksia poistamaan? Halvinta purkkikamaa pannulle ja luista riivityt sianlihankaltaiset ainekset pannulle yrtinkaltaisten kuiva-ainesten ja tusinajuuston kera vehnälätylle ja asiakkaiden suihin. Näin se kate saadaan.


    • älyhoi111

      Mitä te yritätte saada tolla kotipizzan vastasella kirjottelulla aikaseks? En väitä että kotipizza käyttäisi mitään maailman laadukkaimpia raaka-aineita, mutta joku niistä kuitenkin pitää kun kerta käyvät syömässä. Keneltä se on pois jos tykkää kotipizzasta?

      • HemmaPizza

        Ei nää kirjoitukset mitään Kotipitsan vastaisia ole vaan kertovat olemassaolevan totuuden niiden lättyjen laadusta. Saahan sitä itsekukin syödä mitä moskaa tahansa, mutta lähinnä se on pois syöjän makunautinnosta. Pitsaakin kun on myös hyvää tarjolla.


    • garlig

      Makuja on niin MONENLAISIA! Itse tykkään myös kotipizzan pitsoista. Ja silloin tällöin teen itsekin. Ohut pohja (kaulimella), hyvin maustettu tomaattikastike (yrtit, oliiviöljy, valkosipuli jne) ja toisinaan esipaistan pohjaa muutaman minuutin. Ps. Kotipizzan pitsoja ostaisin enemmänkin, mutta minusta ne ovat hiukka turhan kalliita...

    • valioherkku

      Valion pizzajuusto on samaa mikä menee kotipizzalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      16
      2326
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1261
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      70
      897
    4. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      45
      821
    5. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      134
      816
    6. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      59
      797
    7. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      766
    8. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      44
      725
    9. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      161
      709
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      130
      673
    Aihe