Kirjaston remontti

aina samaa

Toivottavasti remontti saa kirjaston eloisamman tuntuiseksi.

Tärkeimpiä paikkoja tiheästi asioivalle asiakkaalle ovat palautushylly ja uutuushylly. Nyt on palautushylly ikävästi järjestetty, yleensä ovat jotenkin silmänkorkeudella ja tilaahan hyllyssä olisi muttei ole pantu kirjoja esille.
kaunokirjalllisuuden uutuushylly on hankala ja siinä seisoo samat ikivanhat kirjat kerrasta toiseen niin että ei viitsi alkaa kaikkea taas penkoa että olisiko joku uusikin joukossa.

33

468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjaston käyttäjä

      Kemin kaupunginkirjasto on eloisa ja siellä käy iloinen puheensorina. Siitä pitävät huolen nuoret ja nykyään myös aikuiset. Aikaisemmin kaupunginkirjaston lukusalissa oli pöydillä kyltti: "Kirjastossa hiljaisuus". Silloin viihtyi kirjastossa paremmin ja oli helpompi keskittyä lukemiseen. Nyt siellä vallitsee kapakkameininki. Alkoholitarjoilu vain puuttuu. Henkilökunta ei vaivaudu puuttumaan tilanteeseen, koska he saavat saman palkan muutenkin.

    • Kirjaston käyttäjä

      Olisi parempi, jos uutuuskirjoista olisi kansiossa luettelo. Luettelo voisi olla ryhmitelty viikottain sen mukaan, milloin teos on tullut lainattavaksi. Vielä parempi olisi, jos uutuuslutteloa voisi selata tietokoneella ja tehdä samalla varauksia. Kaupunginkirjaston byrokratia on kuitenkin niin kankea, että siinä ei paljon huomioida lainaajien mielipidettä.

      • houkuttelua!

        Kirjaston nettisivut kaipaavat myös remonttia.

        Vähemmästäkin rahasta saa enemmän irti kun on hyvä esille tuonti.


    • lukeminen kanattaa

      Meidän perheessä kirjastokäynti joka toinen viikko on tapahtuma, johon kuuluvat myös trip ja pieni keksi/leivos Iiriksen kahviossa. Toivottavasti Iiris saa pitää kahvilansa, ainakin meidän perheelle se tarjoaa aina pienen levähdyshetken kiihkeän ja joskus kinastelunsävuisenkin kirjastokäynnin jälkeen.

      Kirjasto voisi myydä vanhoja tietokirjoja pois, osasta keräilijät olisivat valmiita maksamaan useamman kympin. Ärsyttää että uudesta asiasta ei löydy kirjallisuutta, mutta vanhoista jutuista, joita kukaan ei ole käyttänyttkään 10 vuoteen.

      • 4 + a

        Kyllä ihan uutuudet pitäisi olla paremmin esillä.
        Miksi on 1 viikon lainoja, siellä seisoo ihan hyviä kirjoja, jotka ilman muuta menisivät lainaan tavallisesta hyllystä? Nykyajan elämänmeno on sellaista ettei joka viikko ole mahdollisuutta piipahtaa kirjastoon. No joillain on, mutta joillain ei ole.


      • Anonyymi

        No iiris on lähtenyt jo aika päiviä sitten muualle nyt siellä häärää kyösti minne menneisyyteen olet jäänny


    • Tietävä

      Tässä vastauksia joihinkin kommentteihin.

      PALAUTUSHYLLY: Sieltä hyllytetään aamuisin lähes kaikki kirjat oikeille paikoilleen, joitain kappaleita tietysti jätetään. Päivä aikana KAIKKI palautetut kirjat kerääntyvät tuohon hyllyyn ja niitä saa lainata. Hyllyn kirjamäärä siis vaihtelee suuresti mutta sinne EI lisätä kirjoja normaalihyllyistä koska silloinhan se ei olisi palautushylly :-)
      UUTUUSKIRJOISTA on olemassa luettelot jotka ovat vapaasti kaikkien katsottavissa joko verkossa tai kirjastossa. Henkilökunnalta voi kysyä jos ei löydä.
      POISTOJA tehdään kirjastossa jatkuvasti, sekä romaaneja, lastenkirjoja, tietokirjoja, lehtiä ja äänitteitä. Äänitteitä lukuunottamatta poistettuja kirjoja on myynnissä kirjaston aulassa, lainaustiskiä vastapäätä. Kirjojen hinnat vaihtelevat 10 sentistä muistaakseni 50 senttiin.
      VIIKKOLAINAT ovat uuden hittikirjan valtavan varausmäärän helpottamiseksi. Uutuuskirjan normaalikappaleita voi varata ja jonottaa TAI lainata se suoraan viikkolainana. Kun varaussuma on purettu, viikkolaina-niteestä tulee normaalisti lainattava nide.

      • aina voi parantaa

        Kylläpä kai kaikki on ASIALLISESTI hoidettu.
        Mutta houkuttelevuuteen ei niin ole kiinnitetty huomiota eikä siihen että asiakas olisi tyytyväinen tuossa kohdin.
        Huomasin että kirjaston omakin virkailija oli tuskastunut kun koetti pyöritellä uutuustelineestä jotain esiin. Siitä on TODELLA vaikea havaita mitään, ja vähänkin isompaa on vaikea siitä repiä irti. Olisi teline edes sijoitettu niin, että sen ympäri voisi kävellä. Kirjat ei kuuluisi olla toistensa lomassa. Uutuusterlineessä ei kuuluisi olla ikivanhoja kirjoja.
        Toivottavasti remontti tuo parannuksen tähän asiaan.
        Lastenosaston uutuudet onkin aika hyvin esillä.

        Missähän ne kirjastossa olevat uutuuslistat on ja onkohan niissä kansikuva niin kuin jossain on?
        Verkon uutuusluetelo ei mielestäni ole niin, että uusimmat olisi ensin. Siis että voisi katsoa vaikka viikon välein mitä uutta on hankittu, ilman että pitää lukea kaikki muukin jo ennen nähty.

        Palautuskirjat tulisi olla paremmalla korkeudella ja houkuttelevammin pantu esiin, (niin olisi hyllyttäjälläkin vähemmän työtä kun siitä lainattaisiin enemmän ...)


      • Taukki

        Kiitos Tietävälle. Olet aivan selvästi kirjastoalan ammattilainen. Kirjoituksesi selvitti asiaa ja nyt osaamme etsiä uutuuskirjoja kaupunginkirjaston netti-sivuilta.


    • Tietävä

      Kirjaston remontti on kirjaston remontti, ei sillä ole mitään tekemistä kirjaston päivittäisten toimintojen kuten uutuushyllyn toimivuuden kanssa.
      Satutteko te ihmiset ymmärtämään että on olemassa asiakkaita jotka laskevat kirjoja käsistään minne sattuu? Siksi esim uutuushyllyyn päätyy kirjoja jotka olivat uutuuksia vuonna 2002. :-/
      Lisäksi...kun uutuushylly on täynnä, sieltä siirretään vanhimpia normaalipaikoille. Tästä seuraa se että virkailija (katsoessaan koneelta) näkee että kirja on uutuus mutta sitä ei silti löydy uutuushyllystä. Toinen syy on tietysti se etää se on jollakin asiakkaalla käsissä ja vasta menossa lainaan. Valitettavasti kirjaston järjestelmissä ei ole ennustavaa lainausta.
      Uutuusluetteloita voi siis kysyä henkilökunnalta. Niitä ei ole naulattu mihinkään kiinni joten saattavat liikuskella missäpäin kirjastoa tahansa.
      Tuosta palautuskirja-tilanteesta vielä pieni kommentti...Kirjaston asiakkaat eivät ole standardimittaisia joten oikeaa korkeutta kirjoille ei ole olemassakaan.

      • lukemista harrastava

        Oikea korkeus kaikille on pöytä, johon kirjat pannaan kauniisti esille selattaviksi.
        Näin on muualla, ja kyllä olisi tilaa täälläkin.
        Uutuusteline on älyttömän täynnä ikivanhaa kirjaa joka vaan seisoo siinä kuukaudesta toiseen, kolmanteen, neljänteen ... .
        Sama koskee osittain viikkolainaosastoakin.

        Remontti voikin olla heräte parempaan.
        Ajatelkaapa vaikka omaa kotia. hankitaan uusi kaappi. Huomataan, että pitäisi hankkia uudet verhotkin. Huomataan, että ikkunapuitteen maalaus näyttää rähjäiseltä. Nyt huomataan, että ... että ... että ...
        silmä on vaan tottunut samaan niin että ei osata muuta ajatellakaan, ellei tule jokin sysäys.


    • Hohhoijaa...

      Kirjat pitäisi kyllä järjestää ihan eri tavalla. Tämä nykyinen on aikansa elänyt. Kirjat voisivat olla esimerkiksi koko järjestyksessä ja ne suurimmat siinä keskihyllyssä, että ei tarvitse kumarrella. Sisällöltään arveluttavat ja siveettömät kirjat voisivat olla vaikka lukollisessa vitriinissä.

      • Hoi Hoi

        Minä pidän ehdottomasti parempana järjestelyn perusteena kirjan väriä kuin kokoa. Ensimmäisessä hyllyssä voisi olla punaiset kirjat ja viimeisessä hyllyssä mustat kirjat. Tosin mustissakin kirjoissa voisi olla isoimmat ensin ja aivan pienet viimeisenä. Sensuuri sen sijaan on aikansa elänyt. Kirjat, joissa on loistavia kuvia, pitäisi olla kirjastovirkailijan näkyvissä, jotta niistä ei revitä kuvia.


      • ei hullumpaa
        Hoi Hoi kirjoitti:

        Minä pidän ehdottomasti parempana järjestelyn perusteena kirjan väriä kuin kokoa. Ensimmäisessä hyllyssä voisi olla punaiset kirjat ja viimeisessä hyllyssä mustat kirjat. Tosin mustissakin kirjoissa voisi olla isoimmat ensin ja aivan pienet viimeisenä. Sensuuri sen sijaan on aikansa elänyt. Kirjat, joissa on loistavia kuvia, pitäisi olla kirjastovirkailijan näkyvissä, jotta niistä ei revitä kuvia.

        Ollessani kirjastonhoitajana tein joskus myös värin mukaisia näyttelypöytiä, silmälle iloksi.


    • lisää centtejä

      nykyisin kirjailija saa 4 senttiä per laina, kyllä pitäisi saada koko kolmevarttia kossua, syntys niitä uusia kirjojakin enemmän...

      • onko totta?

        et kirjasto suljetaan 14.1-28.2 remontin takia


      • ,,,,,,,,,,
        onko totta? kirjoitti:

        et kirjasto suljetaan 14.1-28.2 remontin takia

        Hae nyt tarvitsemasi lainat, laina-aika on pitkä.


    • Lukija

      Nyt voisivat rakentaa kirjastoon lukusalit, jossa voisi keskittyä lukemiseen. Höpinä puhelimeen pälpättäminen kielletty, samoin syöminen ja juominen. Pöydille laput: KIRJASTOSSA HILJAISUUS. Järjestystä valvomaan virkailija. Sääntöjen rikkoja saakoon porttikiellon lukusaleihin. Laput ovat jo jossain varastossa valmiina, tarttee vain ottaa käyttöön.

      • T Toivomus

        Toivoisin että tulee asiakkaiden kirjojen ja lehtien vaihtopöytä, samalla periaatteella kuin se muissakin kirjastoissa jo on: voit ottaa silloin kun on kiinnostavaa, voit tuoda silloin kun sinulla on vaihdettavaa. Kukin pöytää tutkinut asiakas myös järjestää pöydän niin että se on nätisti. Ei tarvita virkailijoita juuri ollenkaan.
        Olen muualta tehnyt todella kiinnostavia ammattiin ja harrastuksiin liittyviä löytöjä, ja olen myös vienyt tarpeettomia kirjoja mieluummin vaihtopöydälle kuin roskikseen. Aina ne on sieltä nopeasti kelvanneet.


      • Lukija
        T Toivomus kirjoitti:

        Toivoisin että tulee asiakkaiden kirjojen ja lehtien vaihtopöytä, samalla periaatteella kuin se muissakin kirjastoissa jo on: voit ottaa silloin kun on kiinnostavaa, voit tuoda silloin kun sinulla on vaihdettavaa. Kukin pöytää tutkinut asiakas myös järjestää pöydän niin että se on nätisti. Ei tarvita virkailijoita juuri ollenkaan.
        Olen muualta tehnyt todella kiinnostavia ammattiin ja harrastuksiin liittyviä löytöjä, ja olen myös vienyt tarpeettomia kirjoja mieluummin vaihtopöydälle kuin roskikseen. Aina ne on sieltä nopeasti kelvanneet.

        Nimimerkille Toivo Toivomus: "Kukin pöytää tutkinut asiakas myös järjestää pöydän niin että se on nätisti.". Noinhan se ei toimi, vaan suurin osa kävijöistä vain penkoo hyllyä ja kirjat ovat miten päin sattuu ja suurimmassa osassa kirjoista selkä on katsojasta poispäin, joko alaspäin, hyllyn takaseinää kohden tai kirja on etukansi hyllyä vasten. Näitä asioita, kuten julkisissa liikennevälineissä käyttäytymistäkään, ei opeteta koulussa. Vanhemmat eivät osaa opettaa lapsiaan käyttäytymään oikein, kun eivät osaa itsekään. Kirjasto voisi järjestää koululaisille ja heidän vanhemmilleen kursseja, kuinka kirja sijoitetaan kirjahyllyyn. Virjailija, joka on saanut kirjastoalan koulutuksen, hallitseen tämän tehtävän.


      • T Toivomus
        Lukija kirjoitti:

        Nimimerkille Toivo Toivomus: "Kukin pöytää tutkinut asiakas myös järjestää pöydän niin että se on nätisti.". Noinhan se ei toimi, vaan suurin osa kävijöistä vain penkoo hyllyä ja kirjat ovat miten päin sattuu ja suurimmassa osassa kirjoista selkä on katsojasta poispäin, joko alaspäin, hyllyn takaseinää kohden tai kirja on etukansi hyllyä vasten. Näitä asioita, kuten julkisissa liikennevälineissä käyttäytymistäkään, ei opeteta koulussa. Vanhemmat eivät osaa opettaa lapsiaan käyttäytymään oikein, kun eivät osaa itsekään. Kirjasto voisi järjestää koululaisille ja heidän vanhemmilleen kursseja, kuinka kirja sijoitetaan kirjahyllyyn. Virjailija, joka on saanut kirjastoalan koulutuksen, hallitseen tämän tehtävän.

        Vaihtopöytä on eri asia. Asiakkaat pitävät sitä suuressa arvossa ja myös tietävät, ettei sen järjestely kuulu henkilökunnalle vaan vaihtajille itselleen. Näin se on toiminut niissä kolmessa paikassa, joita olen käyttänyt.
        Vaihtopöydällä on kerrallaan ollut esim. parikymmentä lehteä ja 20 kirjaa. Kyllä ne pysyy järjestyksessä.
        Joskus (tosi harvoin) olen huomannut likaisen yms. kirjan taikka homeeltahaisevan. Se joka huomaa, voi järjestää sellaisen lähimpään roskikseen.

        Mitä varsinaisiin kirjaston hyllyihin tulee, niin pikkulapset kyllä pudottevat/sekottavat kirjoja mutta heitäkin voi opettaa. Juuri isompi lapsi sanoi pikkusiskolleen (n. 3-vuotiaalle): jos pudottelet kirjoja, niin ei oteta mitään.
        Kouluikäiset eivät havaintojeni mukaan sekota, mutta aikuiset ovat välinpitämättömömpiä.


      • Lukija
        T Toivomus kirjoitti:

        Vaihtopöytä on eri asia. Asiakkaat pitävät sitä suuressa arvossa ja myös tietävät, ettei sen järjestely kuulu henkilökunnalle vaan vaihtajille itselleen. Näin se on toiminut niissä kolmessa paikassa, joita olen käyttänyt.
        Vaihtopöydällä on kerrallaan ollut esim. parikymmentä lehteä ja 20 kirjaa. Kyllä ne pysyy järjestyksessä.
        Joskus (tosi harvoin) olen huomannut likaisen yms. kirjan taikka homeeltahaisevan. Se joka huomaa, voi järjestää sellaisen lähimpään roskikseen.

        Mitä varsinaisiin kirjaston hyllyihin tulee, niin pikkulapset kyllä pudottevat/sekottavat kirjoja mutta heitäkin voi opettaa. Juuri isompi lapsi sanoi pikkusiskolleen (n. 3-vuotiaalle): jos pudottelet kirjoja, niin ei oteta mitään.
        Kouluikäiset eivät havaintojeni mukaan sekota, mutta aikuiset ovat välinpitämättömömpiä.

        Hyvä TToivomus, niissä kirjastoissa, joissa olen viime aikoina käynyt, on pyörillä kulkevia hyllyjä, joihin asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan tai viedä niitä kotiinsa. Välillä kirjoja on kymmeniä, välillä toista sataa. Eivät ne pöydälle mahdu. Jos mahtuisivatkin pöytiä pitäisi olla paljon. Joskus olen niitä katsastellut. Työ on hankalaa, kun joutuu kääntelemään suurimman osan kirjoista, jotta näkee, mitä aihetta ne käsittelevät. Osa teoksista on nuorisokirjoja, osa yleistietoteoksia ja välillä näkee tosi vanhoja jonkin ammattialan hakuteoksia, usein jopa saksankielisiä. Kirjat kyllä vaihtuvat ajan mittaan. En tiedä, minkä varren menee paperinkeräykseen ja minkäverran asiakkaiden mukana.
        Ne kirjat, mitä virkailijat ovat pöydille asetelleet, ovat joko uutuuksia tai jonkin ajankohtaisen aiheen mukaisia. Niitä voi lainata.


      • harras toivomus
        Lukija kirjoitti:

        Hyvä TToivomus, niissä kirjastoissa, joissa olen viime aikoina käynyt, on pyörillä kulkevia hyllyjä, joihin asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan tai viedä niitä kotiinsa. Välillä kirjoja on kymmeniä, välillä toista sataa. Eivät ne pöydälle mahdu. Jos mahtuisivatkin pöytiä pitäisi olla paljon. Joskus olen niitä katsastellut. Työ on hankalaa, kun joutuu kääntelemään suurimman osan kirjoista, jotta näkee, mitä aihetta ne käsittelevät. Osa teoksista on nuorisokirjoja, osa yleistietoteoksia ja välillä näkee tosi vanhoja jonkin ammattialan hakuteoksia, usein jopa saksankielisiä. Kirjat kyllä vaihtuvat ajan mittaan. En tiedä, minkä varren menee paperinkeräykseen ja minkäverran asiakkaiden mukana.
        Ne kirjat, mitä virkailijat ovat pöydille asetelleet, ovat joko uutuuksia tai jonkin ajankohtaisen aiheen mukaisia. Niitä voi lainata.

        Toivottavasti YHDELLEKÄÄN PYÖREÄLLE telineelle ei enää ole tilaa! Heti kun näen sellaisen, tulee ärtynyt ja toivoton olo. Pyöreästi aseteltuja kirjoja katsellessa tulee huono olo. Telineet eivät toimi. Isompia kirjoja on vaikea kiskoa siitä irti. Kun ottaa jonkun kirjan katseltavakseen niin sillä välin joku toinen pyörittää telineen ihan eri kohtaan ja taas on etsittävä että mikä kohta olikaan katsomatta ja mihin sen kirjan panisi.


      • toisen aarre arvaama
        Lukija kirjoitti:

        Hyvä TToivomus, niissä kirjastoissa, joissa olen viime aikoina käynyt, on pyörillä kulkevia hyllyjä, joihin asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan tai viedä niitä kotiinsa. Välillä kirjoja on kymmeniä, välillä toista sataa. Eivät ne pöydälle mahdu. Jos mahtuisivatkin pöytiä pitäisi olla paljon. Joskus olen niitä katsastellut. Työ on hankalaa, kun joutuu kääntelemään suurimman osan kirjoista, jotta näkee, mitä aihetta ne käsittelevät. Osa teoksista on nuorisokirjoja, osa yleistietoteoksia ja välillä näkee tosi vanhoja jonkin ammattialan hakuteoksia, usein jopa saksankielisiä. Kirjat kyllä vaihtuvat ajan mittaan. En tiedä, minkä varren menee paperinkeräykseen ja minkäverran asiakkaiden mukana.
        Ne kirjat, mitä virkailijat ovat pöydille asetelleet, ovat joko uutuuksia tai jonkin ajankohtaisen aiheen mukaisia. Niitä voi lainata.

        Joka tapauksessa, kirjastoissa ON tuollainen pöytä. Miksei siis Kemissäkin?
        Saksankieliset kirjat olisivatkin nannaa, samoin ammattiin (historia) liittyvät, ikä ei haittaa kunhan lukukelpoisia!
        Joka etsii löytöjä, ei jätä mitään kiveä - eikun kirjaa - kääntämättä!

        Luulisi että esim. vanhoja tietosanakirjoja ei kukaan kaipaa. mutta kaipaapas! Sukututkimusharrastajat löytävät niistä nimenomaan vanhaa tietoa henkilöistä, paikoista ja tehtaista jne. ja vanhoja kuvia, joita ei enää muualta löydä helposti.


      • Kirjastojen asiakas
        toisen aarre arvaama kirjoitti:

        Joka tapauksessa, kirjastoissa ON tuollainen pöytä. Miksei siis Kemissäkin?
        Saksankieliset kirjat olisivatkin nannaa, samoin ammattiin (historia) liittyvät, ikä ei haittaa kunhan lukukelpoisia!
        Joka etsii löytöjä, ei jätä mitään kiveä - eikun kirjaa - kääntämättä!

        Luulisi että esim. vanhoja tietosanakirjoja ei kukaan kaipaa. mutta kaipaapas! Sukututkimusharrastajat löytävät niistä nimenomaan vanhaa tietoa henkilöistä, paikoista ja tehtaista jne. ja vanhoja kuvia, joita ei enää muualta löydä helposti.

        En ole nähnyt missään kirastossa pöytää sitä varten, että asiakkaat toisivat OMIA kirjojaan sinne ja voisivat vastaavasti viedä siitä ilmaiseksi kotiinsa toisien asiakkaiden hylkäämiä kirjoja. Olisi kyllä aikamoinen sekamelska ja kasan kasvaessa kirjat valuisivat lattialle. Sen sijaan olen nähnyt monessa kirjastossa kirjojen vaihtohyllyn, jolle asiakkaat voivat tuoda kirjoja, joista haluavat luopua ja vastaavasti viedä kotiinsa toisten luovuttamia kirjoja. Tämä hylly on lähes aina oikealla puolen hyllyjä, joista voi ostaa sellaisia kirjaston kirjoja, joista kirjasto haluaa luopua. Kirjaston vanhat kirjat ovat maksullisia. Pari kirjastossa olen nähnyt isot muovilaatikot, joihin asiakkaat voivat tuoda hylkäämiään omia kirjoja. Hyllyratkaisu on kuitenkin parempi löytämisen kannalta.


    • Tietävä

      Nyt kun uusi työllistämislaki tuli voimaan ja nuoria ei enää saadakaan hommiin 9 e:n kulukorvauksella niin saattaa alkaa kirjastossakin "vähän" näkymään :-D

      • ? .

        Mitä nämä nuoret sitten tekevät?


    • Tietävä

      Niin siis...On siellä 9 e:lla aikuisiakin mutta uus laki poisti nuorilta nuo hommat, luojan kiitos.
      Ilmanen työvoima pyörittää koko palautuspuljua. Otetaan vastaan kaikki palautettu materiaali, tarkastetaan, kunnostetaan ja toimitetaan palautushyllyyn. Koko ajan järjestellään jotain hyllyä tai sitten ollaan aakkostamassa kirjoja joko osastoilla tai sitten siinä maailman tunkkasimmassa varastossa.tehdään näyttelyitä, järjestellään uutushyllyjä yms JA aamuvuoro hyllyttää kaikki edellisenä päivän palautetut romaanit.
      Kirjasto on kylläollu yks suurimmista ilmasen työvoiman hyödyntäjistä, harvempi vaan on tienny. Siellä palautushuoneessa ei oo yhtään palkattua työntekijää!

      • Asi akas

        On se hyvä, että palautettujen kirjojen järjestelijöillekin maksetaan jonkinlaista palkkaa, tekeehän se työnteon mielekkäämmäksi. Tuntuu lisäksi oudolta, että laki sallii tuollaisen orjatyövoiman käytön. Nopeasti tulee mieleen, että tämä täyttää jo riiston ja ihmiskaupan kriteerit. Kiva, kun kerroit.


      • Tietävä
        Asi akas kirjoitti:

        On se hyvä, että palautettujen kirjojen järjestelijöillekin maksetaan jonkinlaista palkkaa, tekeehän se työnteon mielekkäämmäksi. Tuntuu lisäksi oudolta, että laki sallii tuollaisen orjatyövoiman käytön. Nopeasti tulee mieleen, että tämä täyttää jo riiston ja ihmiskaupan kriteerit. Kiva, kun kerroit.

        Palkkaa? Mistäs sinä sen palkan tähän keksit? 9 e/pv kulukorvausta eli ruokaan ja matkoihin. Sakki tekee 6 tunnin päivää, sekä aamu-että iltavuorossa ovat ja vuorotellen ovat töissä myös lauantaisinkin. Korvaus on aina sama, 9e. Juuri tällaisten takia se nuorisotakuu muuttikin asiaa kun todettiin että ihmisiä käytetään hyväksi ja oikeana henkilökuntana vaikka se on nimenomaan kiellettyä.Työvoimatomisto sinne sakkia lappaa kun kirjastosta vaan soitetaan. Tämän kaiken tiedän koska tyttäreni on siellä ollut.


      • Asi akas
        Tietävä kirjoitti:

        Palkkaa? Mistäs sinä sen palkan tähän keksit? 9 e/pv kulukorvausta eli ruokaan ja matkoihin. Sakki tekee 6 tunnin päivää, sekä aamu-että iltavuorossa ovat ja vuorotellen ovat töissä myös lauantaisinkin. Korvaus on aina sama, 9e. Juuri tällaisten takia se nuorisotakuu muuttikin asiaa kun todettiin että ihmisiä käytetään hyväksi ja oikeana henkilökuntana vaikka se on nimenomaan kiellettyä.Työvoimatomisto sinne sakkia lappaa kun kirjastosta vaan soitetaan. Tämän kaiken tiedän koska tyttäreni on siellä ollut.

        Kulukorvauksen sijasta työntekijöille on maksettava palkkaa. En ole sitä itse keksinyt. Työstä maksetaan palkkaa, ellei ole kysymys vapaaehtoistyöstä tai talkootyöstä.


      • Tietävä
        Asi akas kirjoitti:

        Kulukorvauksen sijasta työntekijöille on maksettava palkkaa. En ole sitä itse keksinyt. Työstä maksetaan palkkaa, ellei ole kysymys vapaaehtoistyöstä tai talkootyöstä.

        Niinhän sitä pitäisi työstä saada palkkaa mutta kun kirjasto teetättää ilmaiseksi. Eläkkeet yms eivät kerry koska eivät ole työsuhteessa vaan harjoittelijoina. Eihän kirjasto ainoa paikka ole mutta ehkäpä juuri se josta vähiten tiedetään.


      • käy pöytäkin
        Tietävä kirjoitti:

        Niinhän sitä pitäisi työstä saada palkkaa mutta kun kirjasto teetättää ilmaiseksi. Eläkkeet yms eivät kerry koska eivät ole työsuhteessa vaan harjoittelijoina. Eihän kirjasto ainoa paikka ole mutta ehkäpä juuri se josta vähiten tiedetään.

        "En ole nähnyt missään kirastossa pöytää sitä varten, että asiakkaat toisivat OMIA kirjojaan sinne ja voisivat vastaavasti viedä siitä ilmaiseksi kotiinsa"

        Tiedän 2 kirjastoa, jossa on nimenomaan pöydät, ja ei ole ollut mitään ongelmaa. Toisessa on pöytä siten seinää vasten, että saa kirjoja pystyyn, ja sitten on siirreltävä tuki. Näin ollen osa kirjoista on pystyssä, osa kirjoista ja lehdet on lappeellaan.
        Toisessa paikassa on ihan vaan lappeellaan, joskus muutama päällekkäin. Nopeaahan ne siitä on katsoa kunneihan niitä mitenkään valtavasti ole. No joskus on, kuten silloin kun selvittelin kuolinpesää ja vein niitä, mutta ne hävisivät melkein kaikki parissa päivässä pöydältä. (Jätin niitä pöydälle pusseissa.)

        Jos joku pudottaisi kirjan lattialle, niin kai hän sen nostaisikin sentään!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe