Mojo-kastike

Anonyymi

Ostin Teneriffalta mojo-jauhetta. Tietääkö kukaan, miten sitä tehdään, paljonko öljyä ym. aineita?

2 kommenttia

Vastaukset

  • Lisää ruokaöljyä, viinietikkaa, vettä ja suolaa oman maun mukaan. Noin suhteessa: 5/10 osaa öljyä, 4/10osaa vettä, 1/10 viinietikkaa ja sekaan vähän suolaa.

    • Tätä Mojo- kastiketta tarjoillaan Kanariansaarilla esimerkiksi ryppyperunoiden, eli Papas Arugadas kanssa. Sopii hyvin myös grillatulle lihalle-rasvainen kala
      PUNAINEN MOJO- KASTIKE (MOJO COLORADO)
      AINEKSET
      1 Kokonainen valkosipuli
      1 tl Suolaa
      200 ml Oliiviöljyä
      1 Kokonainen punainen paprika
      1 - 2 tl Kuminan siemeniä
      2 Paahtoleipäviipaletta ilman kuoria
      50 - 100 ml Valkoviinietikkaa
      1 tl Paprikajauhetta
      TYÖVAIHEET
      1. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Poista siemenet paprikasta ja pilko kuutioiksi.
      2. Laita valkosipulin ja paprikan lohkot sekä kuminan siemenet, paprikajauhe, suola, paahtoleipäviipaleet ja 50 ml valkoviinietikkaa yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.
      3. Lisää öljy vähitellen koneen käydessä. Lisää tarvittaessa valkoviinietikkaa.'Jos jauheessa kiinteät aineet, vain nesteet mukaan ...

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.