EntinenKeittiö

finskitheikoilla

Koska Suomesta ei nykyään enää tunnu saavan muuta kuin kebabia ja thai-moskaa eikä snakareitakaan enää juuri ole, niin eikö entinen keittiö ole tänä päivänä juuri sitä "etnistä" kukkausta.

16

369

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myöhään

      Perähikiän pojat herää

    • iuyi87yiuyft

      Ruoka-annos esim. kiinalaisessa ravintolassa tai kebabpaikassa maksaa usein alle 10 €. Suomalaisten ravintoloiden halvimpienkin annosten hinnat tuntuvat usein hipovan 20 € tai jopa ylittävän sen. Ei ole vaikea valinta - hyvää halvalla vai hyvää kalliimmalla. :P

      • entinentseffi

        Kyllä Suomessa saa "entisen" lounaan eli ruoka-annoksen 7-8 eken hinnalla -ei siihen kinkkistä tai persiäläistä raflaa tarvita.

        Mikä sitten on hyvää - se riippuu niin tekijöistä kuin nauttijistakin.

        Etninen keittiö vain tuntuu olevan nykyään niin yleistä, joten se vanha "entinen" keittiö onkin nykyajan "etnistä" ruokaa.


    • oma valinta

      Eikös tuo ole ihan päivänselvää.

      Ihmiset haluavat kokoajan halvempaa ja halvempaa ja enemmän ja enemmän. Kyllä Suomesta saa suomalaistakin ruokaa, mutta vaan moninkertaisella hinnalla. Ei kovinkaan moni nykyihminen halua maksaa perunamuusista ja lihapullista 40€ kun kebun saa vitosella.

      • Syökää paskaa EVVK

        Taivaallinen ateria kaikenmaailman tacopaskojen ja kebabbien jälkeen: Perunamuusi ja lihapullat. Vielä parempi: Perunamuusi ja läskisoosi!


      • nakit ja muuuusi
        Syökää paskaa EVVK kirjoitti:

        Taivaallinen ateria kaikenmaailman tacopaskojen ja kebabbien jälkeen: Perunamuusi ja lihapullat. Vielä parempi: Perunamuusi ja läskisoosi!

        Saat tehtyä perunamuusin ja lihapullat kotona 2€


      • irti arjesta

        Miksi mennä syömään ravintolaan kotiruokaa kun sitä voi tehdä kotona. Ulkona syödessä voi sitten herkutella jollain erikoisemalla.


      • mnnnmmmmnnn

        Tein eilen makkarakastiketta. Makkaralenkki makso 98 centtiä, perunat euron kilo, salaattia siihen ja itae tehtyjä sämpylöitä. Ruokaa riittää kolmeksi tai neljäksi päiväksi halpaa ja hyvää.


    • Chili vakiona?

      No joo, teettää jo työtä löytää ruokaa, joka ei olisi dumpattu täyteen chiliä.

    • päivisin joskus

      Erilaisissa lounasruokaloissa, myös eläkeläisten paikat ja niihin voi kuka tahansa mennä syömään, ympäri pk-seutua, saa erinomaista hyvin tehtyä suomalaista perinteistä ja monipuolista arkiruokaa, just sitä mitä tässä peräänkuulutetaan.
      Niit paikkoja on kymmenittäin ja. Monet on vähän piilossa mut esim netistä löytyy osoitteita ja sit esim Kallion kaupunginosassa ja Vallilassa on näitä perusruokamestoja ihan katutasossa - lounaan johon kuuluu salaatti ja kaks ruokavaihtaria saa yleensä 7-8 eurolla.

      Mut siis päivisin joo, illalla harva rafla laittaa mitään kotiruokaa.
      No, meitsi ei iltasin koskaan missään ulkona käykään syömässä, se on niin tylsää ja ankeeta istuu ravintolassa oli tarjoilu mitä tahansa, kun siihen kerran lopullisesti kyllästyy - sen jälkeen tekee mieluiten kaikki eksoottisimmatkin ruuat kotona, arabialaisesta kanakeitosta alkaen.

    • EntinenKokki

      Eikö vain kaupungilla kävellessä aina välillä varsinkin päiväkotien ja koulujen kohdalla tule vastaan houkutteleva jauhelihakastikkeen tuoksu? Jotain niin suomalaista ja koukuttavaa.

      Jauhelihakastikkeen teko on niin helppoa, ettei kenenkään tarvitse pelätä sen tekoa. Ruskistetaan liha ja sipuli voissa, lisätään vehnäjauhot (pari desiä) ja kypsytetään muutama minuutti. Lisätään vettä noin litra (tarpeen mukaan - aina sitä voi lisätä myöhemminkin), mausteet (suola, pippuri ja mitä itsekukin haluaa...vaikka chiliä). Annetaan kiehua rauhassa miedolla lämmöllä noin tunnin. Vaikka alussa näyttäisikin, että kastike jää vaalean väriseksi niin anna sen muhia rauhassa ja tunnin jälkeen värikin on ruokaisan ruskea. Tämä ohje on niille, jotka pelkäävät ruskistaa vehnäjauhoja voissa polttamisen pelossa, vaikka ruskistaminen onkin oikea tapa tehdä suomalaista ruskeaa kastiketta.


      Tämän oheen muutama hyvä peruna ja etikkaisia, niin herkkuateria on valmis.

    • Entinen heittiö

      Kokeilin ennakkoluulottomasti erinäisiä aineksia sekaisin ja ne räjähtivät niin tuloksena oli entinen keittiö.

    • älliä mukaan
      • saa kun hakee

        http://www.hel.fi/wps/portal/Palmia/Ruokalista

        " Hoitoalan ruokapalvelut vastaa talon asukkaiden ateriapalveluista. Heille on tarjolla päivittäin aamiainen, lounas, iltapäiväkahvit sekä päivällinen. Lisäksi palvelukeskuksen ateriapalvelut ja kahvila ovat kaikkien lähiseudun asukkaiden vapaasti käytettävissä - lounas klo11-14 eli asukkaat klo 11 ja me muut siinä 12.30 maissa " saa myös paketin mukaan esim kotiin, konttoriin jne


    • 12+19

      Viimeksi kun tarkistin, niin suomalaiset oli etninen ryhmä ihan siinä missä turkkilaiset, venäläiset tai kiinalaiset. Eli kyllä, jauhelihakastike potuilla on nimenomaan "etnistä" ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe