Aihe

mausteet

yhteensopivia

Ruokaohjeissa kerrotaan aina mitä mausteita laitetaan ja monasti on lisäyksenä, että voit laittaa myös sitä tai tätä. Löytyyköhän mistään tietoa mitkä mausteet ja yrtit eivät ainakaan maistu hyvälle yhdessä. Siis "Älä laita tätä, jos laitat tätä". Makuasiahan se tietysti on, mutta kai joku on jotain mieltä.

Tuo maustaminen on nimittäin sellainen asia, että makua haluais, mutta ei tyystin pahanmakuista.

10

112

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tästä alkuun
  • täs muutama lisää
  • AnistaRuokaanNoEi

   Ei siihen mitään sivustoa löydy. mutta älä nyt ainakaan käytä parfyymeja (lavendeli, aniksenmakuiset ainekset, ruusuvesi, saframi jne..), käytä ruokasi maustamiseen, vaikka jotkut niistä ihme kyllä pitävätkin. Pippuri, sipuli, valkosipuli suolan ja sokerin oheen riittävät mainiosti - mitä nyt vähän chiliä siihen mukaan. Ja lisäksi vähän tuoretta yrttiä (persilja, timjami, basilika, liperi jne...) riippuen ruoasta ja maustasi.

  • Red Hot Ring of Fire

   Pippuri?

   Ruokaohjeissa on mukana yleensä pippuri, mutta ei tarkenneta, mikä pippuri. Ja roseepippurihan ei olekaan pippuri vaan marja. Eikä chilikään ole pippuri.

  • MarjojaKaikki

   Yleensä pippurilla tarkoitetaan joko valko- tai mustapippuria, jotka ovat oikeastaan samaa kamaa (valkopippuri vain on kuorittu kun taas mustapippurissa kuorikin on mukana). Rosee-pippurihan ei aivan oikein ole varsinainen pippuri kuin myöskään maustepippuri. Chilihän taas ei ole mikään pippuri, vaikka anglot sitä kutsuvatkin chili-pepperiksi. Lisää tietoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Pippuri.

   • Red Hot Ring of Fire

    Makuni mukaan on eri asia laittaa ruokaan valko- kuin mustapippuria, joten se pitäisi reseptissä olla määritelty, mutta aina ei ole.


   • peppaakehiin
    Red Hot Ring of Fire kirjoitti:

    Makuni mukaan on eri asia laittaa ruokaan valko- kuin mustapippuria, joten se pitäisi reseptissä olla määritelty, mutta aina ei ole.

    Sinullahan on tarkka maku-aisti, jos pystyt erottamaan valkopippurin mustapippurista. Yleensähän valkopippuria käytetään vaaleisiin ruokiin, jottei pippurin väri pilaa visuaalista nautintoa. Toki valkopippuri on pidempään kypsynyt kuin mustapippuri, mutta silti maussa en ole suurempaa eroa havainnut.

    Valitettavasti resepteissä ei yleensä määritetä pippurinlaatua tai määrää. Huvittuneena olen usein seurannut ns. tv-tseffien ruoan maustamista- muutama rouhaisu myllystä muka maustaa parin kilon lihalaatikon - no joo. Suolaahan sitten heitetäänkin ruokaan lähinnä kouramitalla - "hyppysellinen" ja meikä poikaa meininki naurattaa.


  • yhteensopivia

   Kiitoksia neuvoista ja vinkeistä. Tuo aikaisempi keskustelukin oli ihan hyvä juttu.

   Olen tehnyt yleensä niin, että etsin netistä mahdollisimman monta ko. perusaineeseen kuuluvaa reseptiä (esim. kukkakaali) ja merkannut muistiin mitä mausteita niissä kehotetaan laittamaan. Sitten valkkaan niistä mausteista mitä kulloinkin tulee mieleen tai minkä arvelen sopivan paremmin kuin edelliskerran valmistuksessa. Yleensä olen pystynyt syömään tekemäni ruoan.

   Olen melkein 80 v. ukko ja opettelen tässä vaiheessa tekemään itse ruokani.

  • olddoglearning

   Kunnioitukseni sinulle - vanha koira ja vielä valmiina oppimaan uusia asioita.

   Mausteita tulee käyttää kuin oma suu sanoo , mikä maistuu hyvältä sitä se myös useimmin on - toivottavasti pystyt vastaisuudessakin syömään itsetekemäsi ja maustamasi ruoan.

  • yrttejäkin kehiin

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   280
   19958
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13975
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   347
   10596
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   73
   7815
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   363
   4798