mausteet

yhteensopivia

Ruokaohjeissa kerrotaan aina mitä mausteita laitetaan ja monasti on lisäyksenä, että voit laittaa myös sitä tai tätä. Löytyyköhän mistään tietoa mitkä mausteet ja yrtit eivät ainakaan maistu hyvälle yhdessä. Siis "Älä laita tätä, jos laitat tätä". Makuasiahan se tietysti on, mutta kai joku on jotain mieltä.

Tuo maustaminen on nimittäin sellainen asia, että makua haluais, mutta ei tyystin pahanmakuista.

10

159

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tästä alkuun
  • täs muutama lisää
  • AnistaRuokaanNoEi

   Ei siihen mitään sivustoa löydy. mutta älä nyt ainakaan käytä parfyymeja (lavendeli, aniksenmakuiset ainekset, ruusuvesi, saframi jne..), käytä ruokasi maustamiseen, vaikka jotkut niistä ihme kyllä pitävätkin. Pippuri, sipuli, valkosipuli suolan ja sokerin oheen riittävät mainiosti - mitä nyt vähän chiliä siihen mukaan. Ja lisäksi vähän tuoretta yrttiä (persilja, timjami, basilika, liperi jne...) riippuen ruoasta ja maustasi.

  • Red Hot Ring of Fire

   Pippuri?

   Ruokaohjeissa on mukana yleensä pippuri, mutta ei tarkenneta, mikä pippuri. Ja roseepippurihan ei olekaan pippuri vaan marja. Eikä chilikään ole pippuri.

  • MarjojaKaikki

   Yleensä pippurilla tarkoitetaan joko valko- tai mustapippuria, jotka ovat oikeastaan samaa kamaa (valkopippuri vain on kuorittu kun taas mustapippurissa kuorikin on mukana). Rosee-pippurihan ei aivan oikein ole varsinainen pippuri kuin myöskään maustepippuri. Chilihän taas ei ole mikään pippuri, vaikka anglot sitä kutsuvatkin chili-pepperiksi. Lisää tietoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Pippuri.

   • Red Hot Ring of Fire

    Makuni mukaan on eri asia laittaa ruokaan valko- kuin mustapippuria, joten se pitäisi reseptissä olla määritelty, mutta aina ei ole.


   • peppaakehiin
    Red Hot Ring of Fire kirjoitti:

    Makuni mukaan on eri asia laittaa ruokaan valko- kuin mustapippuria, joten se pitäisi reseptissä olla määritelty, mutta aina ei ole.

    Sinullahan on tarkka maku-aisti, jos pystyt erottamaan valkopippurin mustapippurista. Yleensähän valkopippuria käytetään vaaleisiin ruokiin, jottei pippurin väri pilaa visuaalista nautintoa. Toki valkopippuri on pidempään kypsynyt kuin mustapippuri, mutta silti maussa en ole suurempaa eroa havainnut.

    Valitettavasti resepteissä ei yleensä määritetä pippurinlaatua tai määrää. Huvittuneena olen usein seurannut ns. tv-tseffien ruoan maustamista- muutama rouhaisu myllystä muka maustaa parin kilon lihalaatikon - no joo. Suolaahan sitten heitetäänkin ruokaan lähinnä kouramitalla - "hyppysellinen" ja meikä poikaa meininki naurattaa.


  • yhteensopivia

   Kiitoksia neuvoista ja vinkeistä. Tuo aikaisempi keskustelukin oli ihan hyvä juttu.

   Olen tehnyt yleensä niin, että etsin netistä mahdollisimman monta ko. perusaineeseen kuuluvaa reseptiä (esim. kukkakaali) ja merkannut muistiin mitä mausteita niissä kehotetaan laittamaan. Sitten valkkaan niistä mausteista mitä kulloinkin tulee mieleen tai minkä arvelen sopivan paremmin kuin edelliskerran valmistuksessa. Yleensä olen pystynyt syömään tekemäni ruoan.

   Olen melkein 80 v. ukko ja opettelen tässä vaiheessa tekemään itse ruokani.

  • olddoglearning

   Kunnioitukseni sinulle - vanha koira ja vielä valmiina oppimaan uusia asioita.

   Mausteita tulee käyttää kuin oma suu sanoo , mikä maistuu hyvältä sitä se myös useimmin on - toivottavasti pystyt vastaisuudessakin syömään itsetekemäsi ja maustamasi ruoan.

  • yrttejäkin kehiin

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia jätti koiransa tuulikaappiin ostostensa ajaksi

   Kirves kertoo kuvineen Sofian jättäneen Bambin vartioimatta tuulikaappiin mennessään ostoksille. Mulle ei tulisi mieleenkään jättää koiraani lukitsem
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   3045
  2. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   115
   2814
  3. Martina ja Eremenko

   Kun suhde tuli julki Martina kertoi Iltalehdelle haluavansa jatkaa suhdettaan Eremenkoon. Hän myös toivoi, että miehen tyttöystävä ymmärtäisi yskän j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   2718
  4. Lokki Böllörf taas humalassa

   Käsi ylös kuka yllättyi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   2403
  5. Kaivattusi ominaisuus

   Mitä kaipaat hänessä eniten?
   Ikävä
   105
   2337
  6. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   175
   1878
  7. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   11
   1666
  8. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1471
  9. Irtisanoudun kristinuskosta

   Olen tehnyt päätöksen, etten enää rukoile, lue Raamattu tai mitään muutakaan hengellistä kirjallisuutta. En käy missään hengellisessä tilaisuudessa. R
   Helluntailaisuus
   412
   1351
  Aihe