Aihe

sulkapallo ei ole urheilua

Jorba

sulkapallo on PELI, pelejä on myös Afrikan tähti ja kirppuPELI. Peli ei voi olla urheilua.

20

1289

  Vastaukset

  • ----KÄY PELAAMASSA VAIKKA AMATÖÖRI-PELAAJAN KANS ...ET SAA
   YHTÄÄN POJOO.
   TOI SUN TIETO JA MYÖS TAITO ON HUU-HHAATA'. YKS MAAILMAN
   RANKIMMISTA MAILA-PELEISTÄ.

  • jääkiekkoki on peli siis ei urheilua ja jalkapallo

  • Ja sitten tätä puolustavat menevät GOLF-palstalle haukkumaan ettei se ole urheilua, vaan peli :)

  • PERSKUTTA KYLLÄHÄN SULKIS ON URHEILUA JA KYLLÄ VIESTIKETJUN ALOITTAJAKIN SEN TIETÄÄ HALUU VAAN PROVOSOIDA

  • Sulkapallo on urheilua, ei kai kukaan voi olla niin tyhmä ettei sitä tajua. -_-

  • Peli on kilpailua jossa voittaja ratkaistaan mm. fyysisen kunnon, strategian ja siirtojen perusteella. Pelissä on aina säännöt joita noudatetaan. Pelissä pyritään voittamaan vastustaja tai oma itsensä.

   Eli mikä nyt on epäselvää? Urheilulajit ovat pelejä. Lautapeli on peli...

  • Alottaja on todellakin oikeassa. Sulkapallo on vain pallon tökkimistä yli verkon toivoen, että vastustaja lyö huti. Itse liikkuminen on vähäistä eikä lihaksia tarvita. Myös maila on kevyt kuin kärpäslätkä toisin kuin esimerkiksi tenniksessä, joka onkin kunnon urheilulaji.

  • (https://fi.wikipedia.org/wiki/Peli)
   Peli on ajanvietteeksi harjoitettava määrämuotoinen ja -sääntöinen kilpailu tai leikki... Pelin aikana osallistujat toimivat peliä ohjaavien sääntöjen mukaan. Pelin kulkuun voivat lisäksi vaikuttaa pelaajien tekemät valinnat ja strategiat, sattuma sekä urheilullisissa peleissä pelaajien fyysiset kyvyt. -Wikipedia

   • Lisäksi Sulkapallo on maaliman nopein peli, joten tämä jos mikä on urheilua.


   • Eikös maailman nopein peli ole kuitenkin jääkiekko?   • Sulkapallon aerodynaamiset ominaisuudet ovat kyllä niin heikot, ettei verkon ylittäessä vauhtia ole jäljellä kuin korkeintaan muutama metri sekuntissa. Näin ollen pallon nopeus lyötäessä on huomattavasti pienempi kuin tenniksessä. Pöytätenniskin on sulkista nopeampi laji, kun reaktioajassa mitataan, onhan etäisyydet paljon sulkista pienempiä.


  • Tosiasia on kuitenkin, ettei sulkapallo pääse nopeudessaan lähellekään esimerkiksi squashin nopeutta. Sulkapallo on myös teknisesti yksinkertaista ja aloittelevakin pelaaja voi yltää kohtalaisiin suorituksiin.

   • Ehkä siellä mökin takapihalla lyöminen ei paljoa vaadikkaan, mutta jos olet seurannut huippusulkapalloa tai vaikka olympialaisia niin miesten kaksarissa ja nelurissa pelit ovat jo erittäin vaativia ja uuvuttavia pelaajille.
    Verrataan vaikka tennistä ja sulkapalloa. Tennisottelu voi kestää n.3 tuntia ja sulkapallo-ottelu noin 1 tunnin ja 30 min. Tuossa ajassa tenniksessä lyödään n. 1000 kertaa, sulkapallossa lähemmäs 2000 lyöntiä. Lisäksi Tennisottelussa liikutaan n.3 kilometriä kun sulkapallossa matka voi olla jopa lähemmäs 6.5 kilometriä.
    Sulkapallossa pelivälineen voi lyödä useammalla eri tavalla eri paikkaan vastustajan kenttään joka luo peliin vastustajalle arvailuja minne liikkua ja squashissa on vain yksi seinä josta näkee pallon kimpoamissuunnan jolloin pelaaja pystyy liikkumaan oikeaan paikkaan ajoissa.


   • Et taida olla squashia koskaan peannut. Erilaisia lyöntivariaatioita on lukemattomia (mm. voima, suunta, korkeus, pomput...), muttei niistä nyt sen enempää.
    Sulkapallossa taas vastustajan ollessa vastapäätä tuleva lyönti on helppo ennakoida lyöntiradasta. Normaalissa kunnossa olevalle pelaajalle ei tunnissa tule edes hiki. Jopa olympiatasolla laji on huomattavan kevyttä, esimerkiksi loukkaantumisia on paljon vähemmän kuin vaikkapa tenniksessä.


  • MINULTA LÄHTEE AIVOT PÄÄSTÄ JOS JOKU VIELÄ VÄITTÄÄ ETTÄ SULKAPALLO EI OLE URHEILUA. Kuinka monen vuoden pelikokemus sulla on?! HERRA/ROUVA NERO KAIKKI TIETÄVÄ!!!

   • Tyypillistä, että heti suututaan, kun totuus tuodaan esiin. Itse olen käynyt säännöllisesti pelaamassa ja tiedän, että sulkapallo kuuluu keilailun kanssa samaan kastiin.


  • Tietenkään sulkapallo ei ole urheilua, sehän on tehty linnusta.
   Osaako kukaan muuten selittää termiä "trollaus"?

   • En tiedä onko trollausta vai ei mutta samaa mieltä kyllä olen. Sulkapallo ei ole yhtä rankkaa kuin oikeat urheilulajit.


  • Oma kokemukseni on se että tennistä voi pelata pari tuntia eikä tule edes hiki, mutta sulkapalloa pelatessa 20 minuutin jälkeen on ihan puhki. Molemmat ovat toki hienoja lajeja ja siksi niitä pelaankin, mutta ainakin näin kuntourheilijalle sulkapallo on vaativampi ja raskaampi laji. Sitten kun puhutaan huipputasolla pelaamisesta niin jokainen joka urheilusta ymmärtää mitään niin tietää että molemmat ovat erittäin vaativia lajeja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9793
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5069
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   93
   3193
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   56
   3024
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1422