sulkapallo ei ole urheilua

Jorba

sulkapallo on PELI, pelejä on myös Afrikan tähti ja kirppuPELI. Peli ei voi olla urheilua.

21

3071

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • A-TÄHTKO

   ----KÄY PELAAMASSA VAIKKA AMATÖÖRI-PELAAJAN KANS ...ET SAA
   YHTÄÄN POJOO.
   TOI SUN TIETO JA MYÖS TAITO ON HUU-HHAATA'. YKS MAAILMAN
   RANKIMMISTA MAILA-PELEISTÄ.

  • kgthjk

   jääkiekkoki on peli siis ei urheilua ja jalkapallo

  • Jorba

   Ja sitten tätä puolustavat menevät GOLF-palstalle haukkumaan ettei se ole urheilua, vaan peli :)

  • MASSE

   PERSKUTTA KYLLÄHÄN SULKIS ON URHEILUA JA KYLLÄ VIESTIKETJUN ALOITTAJAKIN SEN TIETÄÄ HALUU VAAN PROVOSOIDA

  • sulkapalloilija1

   Sulkapallo on urheilua, ei kai kukaan voi olla niin tyhmä ettei sitä tajua. -_-

  • Peli on kilpailua jossa voittaja ratkaistaan mm. fyysisen kunnon, strategian ja siirtojen perusteella. Pelissä on aina säännöt joita noudatetaan. Pelissä pyritään voittamaan vastustaja tai oma itsensä.

   Eli mikä nyt on epäselvää? Urheilulajit ovat pelejä. Lautapeli on peli...

  • EiMielipideVaanFakta

   Alottaja on todellakin oikeassa. Sulkapallo on vain pallon tökkimistä yli verkon toivoen, että vastustaja lyö huti. Itse liikkuminen on vähäistä eikä lihaksia tarvita. Myös maila on kevyt kuin kärpäslätkä toisin kuin esimerkiksi tenniksessä, joka onkin kunnon urheilulaji.

  • wikpediasa_kaiki_o_totta

   (https://fi.wikipedia.org/wiki/Peli)
   Peli on ajanvietteeksi harjoitettava määrämuotoinen ja -sääntöinen kilpailu tai leikki... Pelin aikana osallistujat toimivat peliä ohjaavien sääntöjen mukaan. Pelin kulkuun voivat lisäksi vaikuttaa pelaajien tekemät valinnat ja strategiat, sattuma sekä urheilullisissa peleissä pelaajien fyysiset kyvyt. -Wikipedia

   • jep_pp

    Lisäksi Sulkapallo on maaliman nopein peli, joten tämä jos mikä on urheilua.


   • 6y76h5

    Eikös maailman nopein peli ole kuitenkin jääkiekko?


   • HS_on_aina_oikeassa

   • TanBoonHeong

    Sulkapallon aerodynaamiset ominaisuudet ovat kyllä niin heikot, ettei verkon ylittäessä vauhtia ole jäljellä kuin korkeintaan muutama metri sekuntissa. Näin ollen pallon nopeus lyötäessä on huomattavasti pienempi kuin tenniksessä. Pöytätenniskin on sulkista nopeampi laji, kun reaktioajassa mitataan, onhan etäisyydet paljon sulkista pienempiä.


  • Sulkapallopeli

   Tosiasia on kuitenkin, ettei sulkapallo pääse nopeudessaan lähellekään esimerkiksi squashin nopeutta. Sulkapallo on myös teknisesti yksinkertaista ja aloittelevakin pelaaja voi yltää kohtalaisiin suorituksiin.

   • aaabeesee

    Ehkä siellä mökin takapihalla lyöminen ei paljoa vaadikkaan, mutta jos olet seurannut huippusulkapalloa tai vaikka olympialaisia niin miesten kaksarissa ja nelurissa pelit ovat jo erittäin vaativia ja uuvuttavia pelaajille.
    Verrataan vaikka tennistä ja sulkapalloa. Tennisottelu voi kestää n.3 tuntia ja sulkapallo-ottelu noin 1 tunnin ja 30 min. Tuossa ajassa tenniksessä lyödään n. 1000 kertaa, sulkapallossa lähemmäs 2000 lyöntiä. Lisäksi Tennisottelussa liikutaan n.3 kilometriä kun sulkapallossa matka voi olla jopa lähemmäs 6.5 kilometriä.
    Sulkapallossa pelivälineen voi lyödä useammalla eri tavalla eri paikkaan vastustajan kenttään joka luo peliin vastustajalle arvailuja minne liikkua ja squashissa on vain yksi seinä josta näkee pallon kimpoamissuunnan jolloin pelaaja pystyy liikkumaan oikeaan paikkaan ajoissa.


   • mailapelitietäjä

    Et taida olla squashia koskaan peannut. Erilaisia lyöntivariaatioita on lukemattomia (mm. voima, suunta, korkeus, pomput...), muttei niistä nyt sen enempää.
    Sulkapallossa taas vastustajan ollessa vastapäätä tuleva lyönti on helppo ennakoida lyöntiradasta. Normaalissa kunnossa olevalle pelaajalle ei tunnissa tule edes hiki. Jopa olympiatasolla laji on huomattavan kevyttä, esimerkiksi loukkaantumisia on paljon vähemmän kuin vaikkapa tenniksessä.


  • 7vuottapelannut

   MINULTA LÄHTEE AIVOT PÄÄSTÄ JOS JOKU VIELÄ VÄITTÄÄ ETTÄ SULKAPALLO EI OLE URHEILUA. Kuinka monen vuoden pelikokemus sulla on?! HERRA/ROUVA NERO KAIKKI TIETÄVÄ!!!

   • sulkispeluri

    Tyypillistä, että heti suututaan, kun totuus tuodaan esiin. Itse olen käynyt säännöllisesti pelaamassa ja tiedän, että sulkapallo kuuluu keilailun kanssa samaan kastiin.


  • owaks

   Tietenkään sulkapallo ei ole urheilua, sehän on tehty linnusta.
   Osaako kukaan muuten selittää termiä "trollaus"?

   • skawo

    En tiedä onko trollausta vai ei mutta samaa mieltä kyllä olen. Sulkapallo ei ole yhtä rankkaa kuin oikeat urheilulajit.


  • kuntourheilija

   Oma kokemukseni on se että tennistä voi pelata pari tuntia eikä tule edes hiki, mutta sulkapalloa pelatessa 20 minuutin jälkeen on ihan puhki. Molemmat ovat toki hienoja lajeja ja siksi niitä pelaankin, mutta ainakin näin kuntourheilijalle sulkapallo on vaativampi ja raskaampi laji. Sitten kun puhutaan huipputasolla pelaamisesta niin jokainen joka urheilusta ymmärtää mitään niin tietää että molemmat ovat erittäin vaativia lajeja.

  • Anonyymi

   Vaikka se sulka onkin kevyt ja maila myös tarvitset silti kovan kunnon että jaksat edes minuutin kestävän erän pelata ilman että pallo osuu maahan etenkin 2 pelaajan pelissä kun joudut kokoaika juoksemaan ympäri kenttää ja ennakoimaan mihin vastustaja lyö. Sulkaa pitää myös lyödä yllättävän kovaa että saat sen lentämään kentän päädystä päätyyn.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   156
   10471
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   204
   4322
  3. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   33
   3425
  4. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   46
   2372
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   72
   1475
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   66
   905
  7. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   6
   857
  8. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   117
   778
  9. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   44
   776
  10. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   131
   768
  Aihe