Kolme ateriaa päivässä

pitää hoikkana..

Harva on voinut välttyä uutisilta ja ravitsemusasiantuntijoiden kirjoituksilta, joiden mukaan tulisi syödä monta pientä ateriaa päivässä. Uusi tutkimus haastaa käsityksen muutaman tunnin välein nautittujen välipalojen ja pikkuaterioiden hyödyllisyydestä. Missourin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan erityisesti ylipainoiset naiset hyötyisivät siitä, että he söisivät vain muutaman aterian päivässä.

- Tutkimustuloksemme viittaavat siihen, että ylipainoisille naisille harvemmat mutta tukevammat ateriat ovat aineenvaihdunnan kannalta parempi ratkaisu kuin useiden pienten aterioiden syöminen pitkin päivää, kuvailee tutkimusryhmään kuulunut Tim Heden Science Daily -lehdelle.

Hänen mukaansa ero näkyy veren rasvatasossa.

- Ajan mittaan jatkuva harvojen mutta tukevien aterioiden syöminen laskee naisten veren rasvatasoa ja tämän myötä vähentää sydänsairauksien riskiä, sanoo Heden.

20

3196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • milla-o

      Aivan älytöntä onkin ollut suossitukset syödä vähän väliä. Elimistö on silloin koetuksella koko ajan eli tressi tilassa.

      • kusetuspolitiikka

        Pointtina onkin se että mitä enemmän ihminen stressaa, sitä enemmän kuluu energiaa ja ihminen laihtuu tätä kautta. Tosin tällöin lisääntyvät myös sairaudet. Ei siis laihtumisen vuoksi vaan stressaamisen vuoksi.

        Se millä kansa saadaan laihtumaan on syöttämällä kansalle kaikenlaista stressinaihetta. Välillä pitää syödä 5 ateriaa ja sitten se muutetaankin yhdeksi ateriaksi.

        Ei tuosta laihtumisesta ole tutkijoille tai medialle juuri muuta hyötyä kuin se että media saa rahaa turhasta uutisoinnista ja tutkijat saavat rahansa harhaanjohtavista tutkimustuloksista. Valtio kuitenkin hyötyy siitä kun ihmiset kuolevat pois nuorempina jos he stressaavat siitä mitä he syövät, miten he syövät ja milloin he syövät.


      • abcde3

        Kuulun sarjaan "en laihdu millään. nyt ajattelin kokeilla 3 ateriaa päivässä tyyliin 1. ateria rasvat, 2. ateria protskut ja illalla (!) hiilarit. Katsotaan mitä tapahtuu. ainakaan ei tarvii mennä maha kuristen nukkumaan.


    • Vanha Jojo

      Voisitko täsmentää, mitä tuo "muutama" tutkimuksessa tarkasti ottaen tarkoittaa?

      Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat kolmea pääateriaa (joista yksi on aamiainen) ja kahta välipalaa, joista tulee yhteensä viisi. Minun sanakirjassani "muutama" tarkoittaa neljää-viittä.

      Olisikohan tutkimuksessa kyse kuitenkin siitä, että tutkittavat ovat aikaisemmin napostelleet kaiken aikaa (mikä on ihan ERI ASIA kuin oikeat ateriat ja terveelliset välipalat 3-4 tunnin välein) ja alkaneet laihtua, kun ovat ruvenneet syömään ylläolevan suosituksen mukaisesti?

      • lounassalaatti

        Ylipainoisilla on taipumus vähätellä syömiään annoskokoja, "pienet välipalatkin" ovat usein normaali-ihmisen ruoka-annoksen kokoisia, lisäksi "napostellaan" jotain koko ajan.
        Säännöllisesti syödyt terveelliset ateriat varmasti laihduttavat liikunnan lisäksi.
        Itsensä pettäminen pikku välipaloilla lihottaa.
        Säälittäviä ovat nämä paksukaiset, jotka syövät lounaalla vain vihersalaatin ja silti lihovat koko ajan. Mistähän mahtaa johtua?


      • Salaatti_freak
        lounassalaatti kirjoitti:

        Ylipainoisilla on taipumus vähätellä syömiään annoskokoja, "pienet välipalatkin" ovat usein normaali-ihmisen ruoka-annoksen kokoisia, lisäksi "napostellaan" jotain koko ajan.
        Säännöllisesti syödyt terveelliset ateriat varmasti laihduttavat liikunnan lisäksi.
        Itsensä pettäminen pikku välipaloilla lihottaa.
        Säälittäviä ovat nämä paksukaiset, jotka syövät lounaalla vain vihersalaatin ja silti lihovat koko ajan. Mistähän mahtaa johtua?

        Paksukaisilla on myös laskutaito päässään, usko tai älä. Kyllä minä osaa paksukaisena laskea paljonko kcal missäkin annoksessa on. Voin sanoa että normi kcal annos on paljon pienempi kuin laihdutusannos, ja sen sijaan että olisin laihtunut onkin vatsa toiminut tosi hitaasti samoin muu aineenvaihdunta. Siis ihan ilman että olisin yrittänyt laihduttaa.

        Ja itse syön ainakin salaattia siksi, että tykkään sen mausta. Siis ihan oikeaa salaattia, ei mitään makaroni-"muka"-salaattia. Enkä kastikkeillakaan läträä.

        Mua vaivaa enemmänkin liikunnan puute ja hidas aineenvaihdunta sekä se, että joskus tulee herkuteltua helposti, kun kcal päivässä jäävät liian alhaisiksi niin siitähän se nälkä on tullutkin. Ruoka-annoksia ja päivän kcal lisäämällä olen onnistunut laihtumaan.

        Että ei kannata kuvitella tietävänsä MITÄ ja MITEN toinen syö. Ihmiset on helposti neuvomassa kun näkevät ylipainoisen.


    • Turhaa hössötystä

      Kun ei joka päivä syö niin ei lihokaan.

    • työnantaja perk..

      Jäät työttömäksi ja karenssin kera.. Varmaan olet laihtunut jo kahdessa kuukaudessa.

    • liikkujako

      Ne ateriamäärä suosittelut myöskin perustuu siihen, että henkilö liikkuu. Eikä vaan istu paikallaan tekemättä mitään koko päivänä ja syö 3-5 ateriaa. Siinä jos lihoo ku mikäki. Itse en hirveästi liiku ja syön 1-2 ateriaa päivässä. Se riittää minulle ihan hyvin, kun ei ole tarvetta.

    • Hihhii, 3 riittää

      Hehe, enpä ota kantaa tuohon tutkimukseen, kun niitä tehdään pilvin pimein eikä luotettavuudesta ole mitään takeita, mutta kerronpa, mitä terveydenhoitaja sanoi, kun kerroin syöväni kolme, tai joskus neljä ateriaa: Kyllä pitäisi syödä se viisi. Viisi! Mähän paisun kuin pulla jos syön niin usein! Eikä mun annokset ole mitenkään hirveen isoja, esim. välipalaksi riittää rasvaton jugurtti. Jokaisen pitäisi löytää itselleen sopiva rytmi ja ravinto.

    • hassuu

      Huhheijaa... Mitä enemmän syöt sitä enemmän laihut. Olet mitä syöt kuvaa hyvi tätäki tilannetta. Jos sä syöt niukasti ruokaa ja sitte ku sulle tulee nälkä ni sä alat mättää jottain herkkui ni kyl ne kilot suhun jää. Vaa siks et sun kehos varastoi sitä safkaa ku aatteelee et ei tiä koska sitä seuraavaks tulee sitä ruokaa. Jos haluut laihtuu ni syö terveellisesti jätä herkkui vähemmälle ja jos tekee mieli herkutella ni sitte syöt mut muistat liikkuu ne myös pois! :D Tällei mä laihuin :)

    • aika iisiä.

      Hyvä aamupala sitten kunnon lounas ja illalla iltapalaa.. Mitäs siinä sen kummempia tarvitsee paljon liikkuvat ottavat isommat annokset. Kahvi tai tee kupponen jossain välissä vielä niin eipä sitä ihminen muuta tarvitse.

    • tkjewrtlj

      Esim. Ranskassa ja Italiassa syödään vain 3 krt päivässä eikä välipaloja ollenkaan. Hoikempia ovat keskimäärin kuin jenkit tai meikäläiset.
      Itselleni sopii 3-4 ateriaa / pv. Haluan syödä kerralla sen verran, ettei nälkä jää kaivertamaan ja jos söisin tuon 6 ateriaa/ pv. olisin varmasti ylipainoinen. En myöskään jostain syystä pidä siitä, että koko ajan pitäisi syödä, on kivempi syödä nälkäänsä kuin pelkästään tankatakseen pienillä aterioilla. Toisille sen sijaan voi sopia tiheämpi frekvenssi.

      • Laihana pysyy

        Aina tuntuu keskustelijoilta unohtuvan totuus ruokamäärä ei lihota vaan ruuassa oleva energia.


    • Diidaaduu
    • Se on ihan

      vanha juttu, että välipalat lihottavat. Iltapalat kannattaa lopettaa kokonaan

    • Epäilemättä...

      Hei!

      Aineenvaihdunnan kannalta on parempaa, että ei puputeta koko ajan. Kolme atriaa päivässä. On ruokavalioitakin, jotka perustuvat siihen, ettei massun on välillä annettava tyhjentää sisältönsä ohutsuoleen, sillä jos ruoka viihtyy liian kauan vatsassa, se ei sula yhtä hyvin vaan hiilihydraatit alkavat käydä ja proteiinit mädäntyä, josta seuraa vähemmän ihanan tuoksuisia kaasuja..Lääketiede ei varmaankaan tätä allekirjoita, mutta jokainen voi kokemuksen kautta huomata, miten ruoka sulaa.

      Itse harrastan niitä pieniä välipaloja, koska se on itselleni helpointa. Tekee mieli syödä usein, enkä halua kuluttaa aikaa siihen, että mietin, koska seuraava ruoka-aika on. Olen pysynyt hoikkana.

      Paras ohje on kuunnella omaa kehoaan.

    • Jep...

      "Paras ohje on kuunnella omaa kehoaan. " Toi koskee vaan terveitä ja hoikkia. Pullukat kuin kuuntelee kehoaan niin mielitekohan se siellä silavan alla jyllää et hyvää tänne heti ja se on turmion tie..

      • eräs laihduttaja

        Totta kyllä, mutta mielestäni vähän eri syystä. Painavampikin voi kuunnella kehoaan, jos ei ole sekoittanut sitä esimerkiksi toistuvilla laihdutusyrityksillä. Jos jatkuvasti yritetään syödä liian vähän, se sekoittaa oikean näläntunteen. Esimerkiksi makeanhimo on useimmilla laihduttajilla seurausta liian vähäisestä syömisestä ja kertyneestä nälästä laihdutusaikana. Esimerkiksi Patrik Borg on kirjoittanut näistä paljon. Kun lisää oikean terveellisen ruoan määrää, jonkin ajan kuluttua voi alkaa luottamaan itseensä paremmin myös herkkujen kanssa.

        Varsinkin naisilla nälkä ei tule esiin selkeänä nälkänä, vatsan kurnimisena tms. vaan esimerkiksi haluna syödä herkkuja. Silloin kannattaa miettiä, milloin ja kuinka paljon on syönyt kunnollisen aterian. Esimerkiksi pelkkä salaatti edellisenä ateriana pitää nälän poissa vain vähän aikaa, ja pian alkaakin tehdä mieli makeaa. Usein makeanhimon kanssa tuskailevat naiset syövät juuri näin, eli vähentävät kaloreita aterioilta, jotta "jäisi varaa syödä herkkuja". Se johtaa vain aiihen, että niitä herkkuja kuluu entistä enemmän. Olen itsekin kokenut tämän aiemmin, ongelma poistui kun aloin syödä aterioilla riittävästi.

        Väli- ja iltapalatkaan eivät lihota sen enempää kuin muut ateriat, kunhan ne on koottu järkevästi ja päivän kalorimäärä on sopiva. Iltasyöntikielto on todettu jo kauan sitten perusteettomaksi. Kokonaiskalorit ratkaisevat, ei se mihin aikaan ne on syöty. Järkevä iltapala saattaa jopa pienentää seuraavan päivän kalorimäärää, kun nälkä ei kasva liian suureksi.


    • 4timesaday

      Minä syön neljästi päivässä, 8, 12, 16 ja 20. Tuo klo 20 iltapala on hedelmä tai maustamaton rahka, ei siis yhtä "tukeva" ruoka kuin nuo muut. Ei ole mielitekoja herkkuihin. En kyllä ymmärrä alkuperäistä viestiä, koska ainakin omasta mielestäni syön vain "muutaman" aterian, mutta syön myös muutaman tunnin välein, eli en nyt sitten tiedä kumpaan ryhmään kuulun?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe