Luin mielenkiinnolla alemman ketjun kuivalihasta. Sain sen kuvan, että kuivalihaa syödään sellaisenaan, ilman että siitä valmistetaan kuumentamalla ruokaa. Olenko oikeassa? Jos asia on noin, niin onko aivan varmaa, että että lihasta ei voi saada mitään tautia? Tarkoitan, että tappaako suola ja kuivuminen kaikki taudinaiheuttajat?
Kysymys kuivalihasta
7
4291
Vastaukset
- R-dmr
Juu, kyl paikkans pitää, ei siin mikään bakteeri jää kyl elään kun kuivatuksen vaan suorittaa oikeaoppisesti oikeaan aikaan, lapis tammikuun lopusta maaliskuun puoleen väliin on oikea aika. Ja säilytys pakastimes. Ja voi kyl hyvis ajoin ottaa poiski sieltä, meinaan säilyy parikin viikkoa huoneenlämmössäki, mut sit kyl tahtoo jo liiaksi kuivua ja sitkistyä.
- Luolamies
Onnistuisiko kuivalihan valmistaminen pienessä mittakaavassa pakastimessa? Pieninä suikaleina, ilman muovipussia?
- R-dmr
Luolamies kirjoitti:
Onnistuisiko kuivalihan valmistaminen pienessä mittakaavassa pakastimessa? Pieninä suikaleina, ilman muovipussia?
Empä ole kyl tuolleen ajatellu. Ei taida onnistua, se kun se lihan kuivuminen hyväksi vaatii pakkasen lisäksi talviaurinkoa ja ei tuulikaan pahitteeksi ole. Tämä tietty riippuu keväästä, joka kevät ei tule ihan samanlaiset lihat,parhaat lihat tulee ku pakkanen jäädyttää öisin ja aurinko sulattaa päiväl, se mureuttaa mut samalla kuitenki kuivaa sisältäki. Ainahan sitä silti voi kokeilla...
- Reitari
R-dmr kirjoitti:
Empä ole kyl tuolleen ajatellu. Ei taida onnistua, se kun se lihan kuivuminen hyväksi vaatii pakkasen lisäksi talviaurinkoa ja ei tuulikaan pahitteeksi ole. Tämä tietty riippuu keväästä, joka kevät ei tule ihan samanlaiset lihat,parhaat lihat tulee ku pakkanen jäädyttää öisin ja aurinko sulattaa päiväl, se mureuttaa mut samalla kuitenki kuivaa sisältäki. Ainahan sitä silti voi kokeilla...
Paras aika kuivalihan tekoon on napapiirin seudulla maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin ja ylempänä aina siihen asti, kun kärpäset tulevat. Pakkanen, aurinko ja tuuli tekevät tehtävänsä. Liha kuivuu nopeammin, mitä myöhemmin sen malttaa laittaa kuivumaan.
Aiemmin kuivaliha oli todella suolaista, mutta nyt suolaakin on vähennetty ja se ei voi olla vaikuttamatta kuivumiseen ja lihan bakteeripitoisuuteen. Itse en ole koskaan sairastunut kuivaklihasta.
Tammikuussa kuivumaan laitetun lihan kuivuminen kestää pari kuukautta, mutta maalis-huhtikuussa aikaa menee vain parisen viikkoa. Pakastimessa en usko, että liha kuivuu oikealla tavalla. En tiedä myöskään selitystä sille, kun jotkut väittävät, että joku Pudasjärven seutu (noin 140 - 150 km etelään Rovaniemeltä) on eteläisimpiä alueita, jossa kuivalihaa voi kuivata. Miksei etelämmässä? - R-dmr
Reitari kirjoitti:
Paras aika kuivalihan tekoon on napapiirin seudulla maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin ja ylempänä aina siihen asti, kun kärpäset tulevat. Pakkanen, aurinko ja tuuli tekevät tehtävänsä. Liha kuivuu nopeammin, mitä myöhemmin sen malttaa laittaa kuivumaan.
Aiemmin kuivaliha oli todella suolaista, mutta nyt suolaakin on vähennetty ja se ei voi olla vaikuttamatta kuivumiseen ja lihan bakteeripitoisuuteen. Itse en ole koskaan sairastunut kuivaklihasta.
Tammikuussa kuivumaan laitetun lihan kuivuminen kestää pari kuukautta, mutta maalis-huhtikuussa aikaa menee vain parisen viikkoa. Pakastimessa en usko, että liha kuivuu oikealla tavalla. En tiedä myöskään selitystä sille, kun jotkut väittävät, että joku Pudasjärven seutu (noin 140 - 150 km etelään Rovaniemeltä) on eteläisimpiä alueita, jossa kuivalihaa voi kuivata. Miksei etelämmässä?No joo, tosta kuivausajankohdasta voi olla montaa mieltä...Kuivaa ne myöhemmin nopeemmin, mut pakkane mureuttaa. Ja jos huonosti käy ni hongittuu,eikä sit hyvät.Ite Laitan tammihelmikuun vaihtees, ja hyvät tullee kolmes neljäs viikos. Pitää vaan laittaa eteläpuolelle talon seinästä.
Kyllä sitä voi ihan hyvin etelässäki kuivata, luulisin. Ite ainakin söin joskus Maltalla ilmakuivattua mullikkaa, eikä se juuri omatekosista eronnu ku suolan määräs...
Vaik olis vähemmänki suolaa, ni ei siin kyl mitään bakteereita ole, kunhan liha on kuivunut "läpi",eli kiinteä ja tumma sisältäki. ja tosiaan muistaa ottaa ne pois kuivaamasta ennenku paskakärpäset alkaa lentämään. - kuivanlihan syöjä
Reitari kirjoitti:
Paras aika kuivalihan tekoon on napapiirin seudulla maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin ja ylempänä aina siihen asti, kun kärpäset tulevat. Pakkanen, aurinko ja tuuli tekevät tehtävänsä. Liha kuivuu nopeammin, mitä myöhemmin sen malttaa laittaa kuivumaan.
Aiemmin kuivaliha oli todella suolaista, mutta nyt suolaakin on vähennetty ja se ei voi olla vaikuttamatta kuivumiseen ja lihan bakteeripitoisuuteen. Itse en ole koskaan sairastunut kuivaklihasta.
Tammikuussa kuivumaan laitetun lihan kuivuminen kestää pari kuukautta, mutta maalis-huhtikuussa aikaa menee vain parisen viikkoa. Pakastimessa en usko, että liha kuivuu oikealla tavalla. En tiedä myöskään selitystä sille, kun jotkut väittävät, että joku Pudasjärven seutu (noin 140 - 150 km etelään Rovaniemeltä) on eteläisimpiä alueita, jossa kuivalihaa voi kuivata. Miksei etelämmässä?Syynä siihen että kuivaa lihaa ei pysty tekemään kovin etelässä on ilman kosteus! mitä lähempänä merta sitä huonommin se kuivuu! Lämpötilat eivät voi olla selityksenä koska on etelämpänäki kylmempää kuin 5 tammi-maaliskuu välillä.
Näin ainakin olen funteeranu! - kuivanlihan syöjä!
Reitari kirjoitti:
Paras aika kuivalihan tekoon on napapiirin seudulla maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin ja ylempänä aina siihen asti, kun kärpäset tulevat. Pakkanen, aurinko ja tuuli tekevät tehtävänsä. Liha kuivuu nopeammin, mitä myöhemmin sen malttaa laittaa kuivumaan.
Aiemmin kuivaliha oli todella suolaista, mutta nyt suolaakin on vähennetty ja se ei voi olla vaikuttamatta kuivumiseen ja lihan bakteeripitoisuuteen. Itse en ole koskaan sairastunut kuivaklihasta.
Tammikuussa kuivumaan laitetun lihan kuivuminen kestää pari kuukautta, mutta maalis-huhtikuussa aikaa menee vain parisen viikkoa. Pakastimessa en usko, että liha kuivuu oikealla tavalla. En tiedä myöskään selitystä sille, kun jotkut väittävät, että joku Pudasjärven seutu (noin 140 - 150 km etelään Rovaniemeltä) on eteläisimpiä alueita, jossa kuivalihaa voi kuivata. Miksei etelämmässä?Jos haluatta voin kirjottaa tarkemmat ohjeet valmistuksesta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - Patteriauto syttyi parkkihallissa Tampereella - 50 autoa LUNASTUKSEEN!
"Palon aikaan parkkihallissa oli 90 autoa, joista noin 50 tuhoutui palossa korjauskelvottomiksi. Lisäksi palo vaurioitti25645623Kristillisistä Siionisteista asiallista tietoa Hesarissa.
KD ja Persut ovat kaiken takana avoimesti!4411359Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %
Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy22110961Sanna Marin saa ylistystä Hillary Clintonilta
Jos joku ei tiedä kuka tämä rouva Hillary Clinton on, niin kerrottakoon "fun fact", eli hän on se keneltä Donald Trump389775Ja jälleen uusi latauksessa olleen sähköauton palo! Nyt Keravan Prisman parkkihallissa.
IS 3.10.2025 Latauksessa ollut sähköauto syttyi yöllä tuleen Keravan Prisman parkkihallissa, Keski-Uudenmaan pelastusla908618Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija
https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua2776664Kalja-Kristus Kutsuu Luokseen
Nyt on Oikea Hetki Ottaa Ryppyys Vastaan! Lue Pelastusryyppy ja tee Promillista elämäsi Herra! Pelastusryyppy on teksti23325Perussuomalaisiin minä luotan
Bensaa raaskii taas tankata ja ensi vuonna laskee ruoan verotus. Nämä muutokset parantavat pienituloisten asemaa.132594Persut on SYYLLISIÄ KAIKKEEN NEGATIIVISEEN SUOMESSA
, ne haluaa neuvostoliiton putinin kanssa takaisin, shit voi valvoa kaikkea ja kaikkia, no tietty makeeta mannaa itselle22583Jos mä joisin
Itteni känniin nyt, voi olla että mä tunnustaisin sulle kuinka ihastunut oon ollu suhun viimeiset 2 vuotta. Eikä mua pys442350