Graavilohi

lohi

Miten valmistan graavilohta?

11

5863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piia

      noin.1kg lohta
      3-4rkl karkeaa suolaa
      4rkl sokeria
      2nippua tilliä
      murskattua valkopippuria

      laita kalafile nahkapuoli alaspäin. ripottele mausteet. samoin toiselle fileelle ja laita ne vastakkain.kääri vaikkapa voipaperiin tai kelmuun tiiviiksi kääröksi ja jokin paino päälle sitten jääkaappiin noin vuorokaudeksi.
      käännä kalapaketti tänä aikana 1-2kertaa.
      ota kala kääröstä ja raaputa mausteet pinnalta.
      leikkaa kala irti nahasta ohuina vinoina viipaleina.

      ps.kalapaketti on hyvä laittaa johonkin astiaan, nesteen takia.

      • graavaaja

        liikaa sokeria. itse laitan vähemmän sokeria mutta perään pienen tyjauksen konjakkia


      • joo
        graavaaja kirjoitti:

        liikaa sokeria. itse laitan vähemmän sokeria mutta perään pienen tyjauksen konjakkia

        kyll minustakin liikaa sokeria. Konu on hyvä. Graavisiikaan tilkka giniä.


      • Einomies
        graavaaja kirjoitti:

        liikaa sokeria. itse laitan vähemmän sokeria mutta perään pienen tyjauksen konjakkia

        om myöskin liikaa, mutta niin on toisaalta konjakkikin. Mielummin konjakki lasissa sitten syömisen jälkeen. :)

        Itse en tuota suolaa, sen paremmin kuin sokeriakaan, mittaa, vaan huiskin niitä siihen kalalle ihan näppituntumalla.

        Suolaa saa olla graavantumisajasta riippuen sitä runsaammin, mitä vähemmän kala ehtii olla suolassa. Lisäksi hyppysellinen sokeria, musta- ja valkopippuria sekä runsaasti tilliä. Lopuksi file tiukkaan pakettiin ja jääkaappiin painon alle.


      • piia
        graavaaja kirjoitti:

        liikaa sokeria. itse laitan vähemmän sokeria mutta perään pienen tyjauksen konjakkia

        minulle on tullut nyt kirjoitus virhe, tarkoitin noin 4tl, mauste määräthän on (noin) mittoja, jokainen nyt laittaa oman näppituntumansa mukaan.


      • Poika

        Mausteiden määrään ja laatuun en ota kantaa, ne ovat mielestäni makuasioita. Sensijaan haluan kertoa, että noinkin pitkään suolattua kalaa kutsutaan meilläpäin suolakalaksi, tässä tapauksessa siis suolaloheksi. Graavikala suolaantuu riittävästi parissa tunnissa, joidenkin mielestä jopa nopeammin. No, makuja ja tapoja on monenlaisia.


      • Einomies
        Poika kirjoitti:

        Mausteiden määrään ja laatuun en ota kantaa, ne ovat mielestäni makuasioita. Sensijaan haluan kertoa, että noinkin pitkään suolattua kalaa kutsutaan meilläpäin suolakalaksi, tässä tapauksessa siis suolaloheksi. Graavikala suolaantuu riittävästi parissa tunnissa, joidenkin mielestä jopa nopeammin. No, makuja ja tapoja on monenlaisia.

        hyvin pitkältä kalafileen paksuudesta. Esimerkiksi joku 2-3 senttiä paksu lohifile ei taatusti suolaannu läpi asti edes vähää muutamassa tunnissa vaikka sen hautaisi merisuolaan.


    • piia

      nyt antamaan sinulle ohjeen ,joista muut ovat erimieltä, mutta NIIN KUIN OLEN AIKAISEMMIN MAININNUT MAUSTE YM. OVAT JOKAISEN OMASSA NÄPPITUNTUMASSA, kyllähän Lohen voi kypsentää raakana vaikkapa KOSKENKORVAAN, kunhan onnistuu laittamaan kaikki aineet kohdalleen. Minulla esim. Ravintolassani on tarjolla eri alkoholijuomin maustettua kalaa, Valkoviini kyllä suosituin lohelle ym kalalle. Punaviini taas lihalle..
      Toivottavasti olet saanut näiltä muilta asiantuntijoilta viisaampia neuvoja.

      • kokki

        alkoholin tarkoitus graavia valmistaessa ei todellakaan ole maku, vaan sen ensisijainen tehtävä on ollut pöpöt pois..ehkä konjakki ym..
        mausteiset viinat voivat makua antaa.säilyvyys pitenee alkoholin ansiosta.(asian tiesivät jo viikingit ja intiaanit)


      • piia
        kokki kirjoitti:

        alkoholin tarkoitus graavia valmistaessa ei todellakaan ole maku, vaan sen ensisijainen tehtävä on ollut pöpöt pois..ehkä konjakki ym..
        mausteiset viinat voivat makua antaa.säilyvyys pitenee alkoholin ansiosta.(asian tiesivät jo viikingit ja intiaanit)

        nyt että joku teistä viisaamista, voisi antaa Graavilohen reseptin alkuperäiselle kysyjälle, siittä kai oli alunperin kysymys, kaikki esittää omiaan (niitä, näitä tarvitsee olla) mutta keneltäkään ei tule kunnon ohjetta, se on vain sellaita toisten kommenteihin puuttumista ja unohdetaan se varsinainen kysyjä. antakaahan kunnon Graavilohen valmistus ohje, olen itsekkin kiinnostunut ja saan taas asiakkaillenikin uusia makuja,useampaa makua kyllä löytyy nytkin mutta, lisä ei ole mitenkään pahaksi.


      • Keittiömestari
        piia kirjoitti:

        nyt että joku teistä viisaamista, voisi antaa Graavilohen reseptin alkuperäiselle kysyjälle, siittä kai oli alunperin kysymys, kaikki esittää omiaan (niitä, näitä tarvitsee olla) mutta keneltäkään ei tule kunnon ohjetta, se on vain sellaita toisten kommenteihin puuttumista ja unohdetaan se varsinainen kysyjä. antakaahan kunnon Graavilohen valmistus ohje, olen itsekkin kiinnostunut ja saan taas asiakkaillenikin uusia makuja,useampaa makua kyllä löytyy nytkin mutta, lisä ei ole mitenkään pahaksi.

        ... lohen graavaamisessa on aina toimiva ja miljoona kertaa kokeiltu juttu. Norjalainen n. 1,5 kg lohifilee graavaantuu aina nappiin kun laittaa reilusti ja ihan kunnolla karkeaa suolaa pintaan, antaa olla vuorokauden, pesee suolat ja mausteet pois ja antaa tasaantua toisen vuorokauden. Aina sopiva suola eikä varmaan mene ikinä "pitkäksi". Tietty laitetaan myös sokeria, tilliä ja valkopippuria myllystä, mut ne on ihan makuasioita. Voi kai siihen viinojakin lorotella jos haluaa. Mut helppo resepti... ei tarvi väännellä ja käännellä ja mittailla suoloja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6935
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      40
      1231
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1032
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      891
    5. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      61
      827
    6. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      47
      824
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      794
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      781
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      746
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      723
    Aihe