Kysymys karppaajilla

trew3

Elikkä miten teillä maha toimii kun jätätte viljat pois?? Minä olen yrittäny karpata mutta se tössää siihen :kun vatsa lakkaa toimimasta.

15

507

  Vastaukset

  • Tulipa otsikko kirjoitettua väärin!

  • itselläni on ollut ihan päinvastainen vaikutus. ilmavaivat poistuu ja suoli toimii liukkaasti kun rasvaa käytän riittävästi. kuituja saa myös kasviksista ja niitä kannattaa syödä niin paljon kuin sielu sietää.

  • P*ska lentää kuin varpusparvi....

  • Psyllium ja pellavansiemenrouhe ovat hyviä kuidun lähteitä, samoin sokerijuurikaskuitu. Niitä kun nakkailee sapuskoihin sopivissa määrin niin suoli toimii. Ja kasviksia pitää tietysti syödä joka aterialla.

  • Se ottaa muutaman päivän että vatsa totuttelee uuteen ruokavalioon, eli tuo kuuluu asiaan. Paljon vettä ja kasviksia ja tosiaan vaikka tuota pellavansiemenrouhetta. Itse laitan sitä pari rkl turkkilaisen jogurtin sekaan joka päivä.

  • Sillä saa myös mukavan viikkoja kestävän vesiripulin. Ja jos ei heti hoksaa että se johtuu siitä niin siinä tosissaan menee kuukausi jos toinenkin aika letkeästi vessanpyttyä pesten. En ainakaan pysty sitä päivittäin käyttämään. Toisaalta sitä voi vähän laittaa esim. sämpylöihin, pizzapohjaan tai lihapulliin niin siinä se menee jotenkin paremmin;)

  • Hae apteekista Vi-Siblin S nimistä valmistetta! Minulle riittää kun otan mitallisen aamuisin veden kanssa (heitän mitallisen suuhun ja juon ison lasin vettä päälle). Tuo S versio on sokeriton eikä aiheuta suolistolle tottumista ja on hyvä kuitulisä. Minulla toiminut tämä ratkaisu jo vuosia.

   • Käytin aikoinaan Vi-Siblintuotetta ja oli kovaa vatsaa, pukamia ja pitkiä istuntoja.
    Kävin suolenhuuhtelussa ja sain ohjeen olla käyttämättä kuituja, varsinkin leseitä.
    Sen jälkeen on kaikki ollut hyvin!


  • Itse otan illalla 1-2 emgesan merkkistä magnesiumtablettia ja pas*a lentää kuin varpusparvi seuraavana päivänä.

  • Eliminoidessani kaikki viljat ruokavaliostani meni pari viikkoa ennen kuin suoli alkoi toimia normaalisti. Mutta nyt toimii paremmin kuin koskaan.

   Ehkä kannattaa kerta rysäyksen sijaan vähitellen hivuttautua uuteen ruokavalioon.

  • ja höpöhöpö! Ihan tavallisesti on suolenmutka toiminut vaikka olen vuosia karttanut jauhoja, pastaa, riisiä...eikä visibliniä saa raakana helttaan heittää, pitää sekoittaa veteen!

   • Vi-siblin on ruokosokerilla tai sorbitolilla makeutettu eikä sovi karppaajille. Jos osaa oikein karpata, ei mitään ulostuslääkkeitä tarvita.


  • itselläni tulee melkein tasan 2pv karppauksen aloituksesta täydellinen vatsan tyhjennys. siis normi kakkahätä, menee vessaan, liukkaasti tulee pönttöön koko suolen sisältö (tää kaikki tapahtuu alle puolessa minuutissa) ja sit ku katot miten paljon tullu ni säikähdät. Siellä on kaikki aiemmat tukokset pöntössä.

   tyhjennyksen jälkeen vatsa toimii joka aamu säännöllisesti ja hienosti, niin kuin kuuluukin. Jos vertaa taas "normi" ruokavalioon, kun saa ravata 10 kertaa päivässä vessassa ja joka kerta tuntuu ettei tullu kaikki. hirveät ilmavaivat

  • Muistaa vaan syödä tarpeeksi rasvaa, niin kyllä luistaa...

   • Minä käytän opti msm rikkiä 1 tl päivässä. On auttanut ummetukseen. Otan 1 tl suoraan suuhun ja appelsiinimehua päälle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4892
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   102
   3248
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   3008
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   37
   1530