Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Veitsenteroitin

rähmäkäpälä

En oikein löytänyt parempaa paikkaa, joten kysyn täällä. Minkälaisia kokemuksia teillä on veitsenteroittimista? Muutama keittiöveitseni on tylsynyt ja niitä alkaa olla tylsä käyttää. On isoja ja pieniä veitsiä, sahateriä ja suoriä teriä, joten pitäisi löytää sopiva laite näille kaikille. Puikkoa en uskalla käyttää. Kokemuksia ja ostovinkkejä. Kiitos!

14

7180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muratman

      Muistaakseni prismassa oli hyvä valikoima. Yleensä teroittimet on tarkoitettu kaikenlaisten veisten teroittamiseen eli olipa pieni, iso tai vino... niin sillä ei ole väliä.

      Toki se riippuu siitä, paljonko pistät tiskille? Hyvät ja kestävät v.teroittimien hinnat liikkuvat 30-50 euron paikkeilla.

      Markkinoiden paras teroitin on Work Sharp jonka hinta on laskenut 119 eurosta 69 euroon erikoistukku.fi osoitteessa.
      Se teroittaa kaiken SIIS KAIKEN! Ja arvoitu käyttöikä on 7 vuoden paikkeilla.

      Kemisti :)

      • puukonteroittaja

        Work Sharp on tosiaan kyllä kätevä. Tuolla saa tosiaan kaikki teräaseet niin teräväksi, että tarvittaessa voi vaikka parran ajaa. Eipä ole enää muita terottimia kaivannut sen jälkeen, kun tämän hankin.


    • veistähaavassa

      Halvin ja paras taitaa vieläkin olla vanha, kunnon hohkakivi. Veden kanssa pitkiä terän suuntaisia vetoja 20 asteen kulmassa. Veitsen terää voi myös hioa kahvimukin pohjan lasittamatonta osaa vasten loivassa kulmassa - ainakin ensiapu veitsen tylsyyteen. Sahalaitaisia veitsiä en kotikonstein lähtisi teroittamaan, kokemukseni mukaan sitä ei edes ole tarvis tehdä - ovat pysyneet ihan terävinä vuosien ajan.

      Veitsistä vielä - paras yleisveitsi taitaa olla leipäveitsi, eikä sitäkään ole koskaan ollut tarve teroittaa. Naurattaa nämä kukkauskilpailujen osallistujat veitsiarsenaaliensa kanssa - eräs ammattilainen kerran osoitti, miten ihminen tarvitsee oikeastaan vain kolme veistä ruoanlaittoon. Niiden laadusta ei sitten pidä tinkiä.

      • Anonyymi

        Minkälaisia ovat kukkauskilpailut?


    • tällä pärjätään
      • v niinku veitsi

        Samaa mieltä
        hyvä
        halpa
        helppo.
        Veitsi on oikeassa teroituskulmassa joten ei voi epäonnistua. Ei mikään ammatti tason tavara mutta tavalliselle kotikokille jolla on tavalliset veitset. Tää on paras.

        Ammattilaisten kokkiveitset teroitettakoon muilla tavoilla


    • AESRSTJYK

      Timanttiteroituspuikko , sillä saa terät ja sahalaidat hyvään iskuun.

      • Erämies83

        Täytyy kyllä kans antaa pisteet Work Sharp teroittimelle, olen käyttänyt erilaisiin teroittimiin paljon rahaa mm. Lanskyn setit ym. muut ja kun hommasin Work Sharpin sähkökäyttöisen vermeen ja mukana kulkevan timanttiteroittimen niin eipä ole kaduttanut päivääkään. Puukot saa todella teräviksi lyhyessä ajassa verrattuna kivilla hinkkaamiseen, mutta toki tuon käyttökin vaati hieman harjoitelua:

        http://www.erikoistukku.fi/work-sharp-teroittimet-c-114.html


      • K-ukko
        Erämies83 kirjoitti:

        Täytyy kyllä kans antaa pisteet Work Sharp teroittimelle, olen käyttänyt erilaisiin teroittimiin paljon rahaa mm. Lanskyn setit ym. muut ja kun hommasin Work Sharpin sähkökäyttöisen vermeen ja mukana kulkevan timanttiteroittimen niin eipä ole kaduttanut päivääkään. Puukot saa todella teräviksi lyhyessä ajassa verrattuna kivilla hinkkaamiseen, mutta toki tuon käyttökin vaati hieman harjoitelua:

        http://www.erikoistukku.fi/work-sharp-teroittimet-c-114.html

        Vanha ensi-apu halvoille keittiö veitsille : käytä keraamisten astioiden kääntöpuolella olevaa lasittamatonta kohtaa hiomakivenä , siis tassit lautast kupit .


    • Anonyymi

      Kumpi on parempi, lanskyn 5 osainen setti vai Work Sharp vastaavan näköinen?

      • Anonyymi

        Hyvällä vesihiomakivellä saa jo muutaman päivän opettelulla todella terävän lopputuloksen. Tavallinen käyttäjä pääsee alkuun jo yhdellä kivellä, esimerkiksi Shapton Kuromaku #1000 hioo eikä pelkästään kiillota, mutta ei ole missään tapauksessa liian karkea. Kuromakun kotelo toimii samalla kiven alustana. Jos opetellessa kivi raapii veitsen kylkeä liian ylhäältä ja nämä naarmut haittaa niin ne voi helposti hioa pois vesihiomapaperilla ja samalla karkeudella kun hioo koko veitsen kyljen niin pinta on yhtenäinen ja siisti.


    • Anonyymi

      Veitsen teroitusettiin(hiomakivi) on saatavilla myös ohjain jolla saat oikean kulman, mutta parhaan tuloksen saat kun viet veitset suutarille teroitettavaksi, ei maksa paljoa.

      • Anonyymi

        Ohjari toimii terän suoralla osalla, mutta kärjen teroittamisessa kulma muuttuu käytännössä koko ajan. Itseasiassa mikään mekaanisesti ohjattu teroitussysteemi (joko niin, että veistä liikutellaan ohjarin mukaisessa kulmassa tai veitsi paikallaan ja hiomakivi liikkuu ohjarin mukaan) ei pysty kunnolla teroittamaan terän kaarevan profiilin mukaan.

        Käsin teroittamisen oppii todella nopeasti. Kulman tarkkuudella ei ole ihan hirveästi merkitystä vaan tärkeintä on pitää kulma koko ajan samana ja tietysti kyetä tunnistamaan, milloin kivi hioo veitsen terää eikä pyöristä terän takana olevaa kylkeä. Sormella tuntuva jäyste on selvä merkki, että hiomakivi hioo terää eikä sen kylkeä. Sitten on taito saada jäyste pois teroittamalla molempia puolia vuoroin ja loppua kohti vähemmillä ja keveämmillä vedoilla.

        Itse sain jo parissa viikossa sellaisen terän, jolla pystyi leikkaamaan pyöreästä tomaatista vaakasiivuja niin, että tomaatti oli vapaasti leikkuulaudalla ilman kädellä kiinni pitämistä. Eikä opettelussa mennyt yhtään veistä pilalle. #1000 karkea kivi on riittävän hieno terävään terään eikä sillä toisaalta synny vahinkoa terälle kun se hioo sen verran hitaasti.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe