herkälle iholle alkoholittomia luomutuotteita?

sheavoitako

Moikka! Kyselisin vinkkejä ihonhoitoon. ihoni on TODELLA kuiva ja herkkä, ja tuotteiden on EHDOTTOMASTI oltava alkoholittomia ja Luonnonkosmetiikkaa/muuta luomumatskua.! Tässä kysymykset:

- Hyvä kasvovoide päiväksi? (Öisin laitan ruokakaupan hyllyltä ostamaani avokadoöljyä)

- hyvä meikinpoistoaine? (jos mahd. niin sellainen joka poistaa myös tavallisen ripsarin)

-hyvä kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio?

-te muut öljyjä käyttävät, onko teille tullut näppyjä/muita ongelmia öljyjen jatkuvasta käytöstä kasvoihin?

kiitos ihan kauheesti vastauksista! iho kirvelee ja hilseilee.. ja tosi vaikeeta löytää hyvää tuotetta ilman alkoholia..voi olla että imetyskin vaikuttaa tähän ihon kuntoon..?

14

1666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotakin :)

      Olen käyttänyt luomu ruusunmarjansiemenöljyä ja luomu neitsyt kookosöljyä kasvoihin, ollut molempiin muuten tyytyväinen, mutta jos käyttää monta päivää peräkkäin, niin tulee pienenpieniä finnejä (ja olen sentään keski-iässä!).

      Shea butter on mielestäni aivan loistavaa, kasvoihin ja koko vartalolle, minulla menee sitä tosi paljon. Muihin kysymyksiisi en valitettavasti osaa vastata.

      • Colosé jm

        Mistä lähtien Oriflame on ollut jtn sertifioitua luonnonkosmetiikkaa?? En ainakaan nettisivuilta löytänyt siitä mainintaa...

        Ehkä sekoitat Colosé-tuotesarjaan, joka on korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa Sveitsistä. Tehtaalla mm. sertifikaatti joka takaa yhtä puhtaan valmistuksen kuin lääkkeissä. Lisäksi ei eläinkokeita, ei raaka-aineissakaan.
        Colosé myyjä takaa yksilöllisen ihonhoito-ohjauksen ja suosittelee sopivat tuotteet, usein heillä on käytössä myös ihoskanneri, jolla voidaan todeta ihon kunto ja mitä se vaatii. Mm. kasvovedet ovat alkoholittomia. Suosittelen ehdottomasti!!

        www.colose.fi


      • jkjmnk
        Colosé jm kirjoitti:

        Mistä lähtien Oriflame on ollut jtn sertifioitua luonnonkosmetiikkaa?? En ainakaan nettisivuilta löytänyt siitä mainintaa...

        Ehkä sekoitat Colosé-tuotesarjaan, joka on korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa Sveitsistä. Tehtaalla mm. sertifikaatti joka takaa yhtä puhtaan valmistuksen kuin lääkkeissä. Lisäksi ei eläinkokeita, ei raaka-aineissakaan.
        Colosé myyjä takaa yksilöllisen ihonhoito-ohjauksen ja suosittelee sopivat tuotteet, usein heillä on käytössä myös ihoskanneri, jolla voidaan todeta ihon kunto ja mitä se vaatii. Mm. kasvovedet ovat alkoholittomia. Suosittelen ehdottomasti!!

        www.colose.fi

        Ei en todellakaan sekoita johonkin überkalliiseen coloseen.

        Oriflamen Ecobeauty sarjalla on neljä sertifikaattia; reilun kaupan, Ecocertin, FSC:n sekä Veganin sertifikaatit eli käy myös vegaaneille.

        Kannattaa tutustua asiaan jos on kiinnostunut, voi tilata edustajalta joka ohjaa ja neuvoo tuotteiden käytössä tai sitten voi tilata ihan netin kautta itsenäisesti.


      • Niinpä___

        Juu mut eihän noi sovi herkälle iholle, koska päivävoiteessa ei ole UV-suojaa ja tuotteet sisältävät herkistäviä ja allergisoivia hajusteita.


    • tosi luomuu..

      Eipä ole mikään ihme, että iho kirvelee ja hilseilee, jos siihen lotraa jatkuvasti rasvaa.

      Nyrkkisääntö: hilseilevää ihoa on pestävä vedellä ja saippualla/pesuaineella eikä rasvattava.

      Ihon punoitus, kirvely, kutina, karheus ja hilseily eivät ole välttämättä mitään herkän ihon reaktioita vaan ihon omien hiivojen aiheuttamaa. Ne elävät rasvasta, pilkkovat ja härskiinnyttävät rasvaa, mikä aiheuttaa ihoärsytyksen ja edellä kuvatun ihottuman.

    • sheavoitako

      just vasta aloin testaamaan avokadoöljyä, ja nyt myös sheavoidetta. Molemmat toimii upeasti, ei kirvele ja karheat hilseilevät kohdat hävinneet. Suosittelen, kummassakaan ei inc listassa kuin yksi aine, sitä itseään siis eli sopii superherkällekin iholle!

      vielä puhdistusaine hakusessa, tilasin inkutosta mustan saippuan, katotaan jos sillä lähtis meikit eikä kuivattais liikaa :)

    • Dida...

      Mullakin on erittäin herkkä iho ja jos sanon aivan rehellisesti niin luonnonkosmetiikka on valinta huonoimmasta päästä tässä tapauksessa. Ei vaan alkoholi ole iholle ikävää vaan myös hajusteet, eteeriset öljyt ja tietyt kasviuutteet.

      Voiteen tai putsarin pitäisi siis olla alkoholiton, hajusteeton ja vailla noita ärsyttäviä aineita.

      Sitten tulee ongelmaksi se, että jos tuotteessa ei ole alkoholia, onhan kumminkin hyvä säiöntäaine.

      Lisäksi päivävoiteessa pitää olla UV-suoja kesäksi. Ja tuotteiden pitäisi olla huolellisesti pakattu (ei avopurkki). Ja pitäisi olla mahd. sekaiholle vaihtoehdot.
      Vaikka sanot että ihosi on kuiva, tarkoitat ilmeisesti finniongelmiin vihajten, että ihosi on pintakuiva sekaiho. Bottom line luonnonkosmetiikasta on se, että suurin osa tuotteista sopii paremmin kuivalle ihotyypille, tuotteet kun on tehty luonnonöljyillä, joista monet juuri pistävät sekaihon pukkaamaan näppyä.

      Erittäin vaikea löytää noilla kriteereillä, en suosittele kokeilemaan yleensä ellei nuo kriteerit täyty, mutta hyvällä mielellä suosittelen yleensä vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut.

      En ole itse testannut (ihaillut purkkejä kyllä) tästä sarjasta, mutta tietojen perusteella se olisi paras vaihtoehto (jos ei ole pähkinäallergia eikä allerginen tuotteiden kasveille): ruotsalainen Estelle & Thild, heidän Frgrance Free sarjansa (ks. linkki). Voidepuoli voi olla parempi kuivalle iholle, mutta putsareista löytyy vaihtoehto sekaiholle. Hajusteeton, ei alkoholia. Laadukkaat purnukat. EI kuitenkaan UV-suojaa. Säilöntäaine. Suomessa tätä myy Kicks.

      http://estellethild.com/category/skin-care/fragrance-free

      Itse olen vaan huomannut että omalle herkälle iholle sopivampi, laadukkaampi ja edullisempi(!) on synteettinen kosmetiikka, myös turvallisempi. Löydän yhdestä apteekkisarjasta lähes kaikki tarvitsemani tuotteet, myös kesäksi päivävoiteen UV-suojalla.

      Luonnotuotteita käytän niin että ovat mahd. puhtaita (ei hajusteita yms.) joten ostan pienen pullon 100% arganöljyä kasvoille (pieni siksi että öljyt härskiintyvät nopeasti), neitsytkookosöljyä 100% hiuksille ja kynsille. Olen kokeillut sheavoidetta, tuli vaan mun mielestä aika kalliiksi. Vihreää savea voi käyttää rasvaiselle iholle, yms.

      Jos nyt kuitenkin ihosi on kovin kuiva akuutisti, suosittelen hätäavuksi tuotetta, joka huom! ei ole luonnonkosmetiikkaa vaan apteekkitavaraa: Xyliderm-voide on geelimäinen riittoisa leviää helposti iholle (jos couperosa tai arka iho, ei tartte voimahieroa ihoon) ja sekaiholle kiva, kun jättää mattapinnan (oletan että tuohon saa helposti meikin päälle tarvittaessa). 100 ml tuubi maksaa alle 10 euroa ja sitä voi käyttää koko keholle mutta myös kasvoille ja testasin sitä omalle superherkälle iholleni jopa silmänympäryksiin, eikä ärsyttänyt. Ollakseen noin helppo ja riitoisa voide, kostetuttaa hyvin. Tätä siis uskallan suositella omien "testieni" perusteella.

      INCI: Aqua, Xylitol, Glycerin, Carbomer, Methylparaben, Sodium Hydroxide.

      Ei alkoholia, ei hajusteita, ei mitään suoraan ärsyttävää. Tehoaineet siis xylitol ja glyseriini. Säilöntäaine metyyliparabeeni, eli ei kasva pöpöt (jos pelkää parabeeneja voi miettiä että viranomaisten mukaan se on turvallista ja että metyyliparabeenia on myös luonnossa mm. mustikoissa). Natriumhydroksidi eli lipeä tasapainottaa tuotteen pH:n - tämä on tärkeää jos haluaa ihon säilyvän kosteuttetuna että siinä on joku vastaava aine (toinen on sitruunahappo - eli citric acid).

      Itse kosteutan ihoani usein niin että heitän tuollaisen tehokosteuttavan tuotteen päälle vielä ohuen kerroksen luonnonöljyä yöksi.

    • 19+10

      Kaikenlaisten kokeilujen jälkeen (joita olen tehnyt löytääkseni sopivat tuotteet punoittavalle, kutisevalle sekaiholleni) käytössä on nyt ollut parisen kuukautta:

      - putsaukseen oliiviöljysaippua
      - voiteeksi Providan bio-neutral creme

      Samalla ryhdyin käyttämään mineraalimeikkiä.

      Ovat luonnonkosmetiikkaa, INCI-listoilla ei mitään ylimääräistä. Iho on parempi kuin koskaan ennen.

      • Seniori60

        Olisin kiinnostunut siitä, mitä mineraalimeikkiä käytät. Minulla on samanlainen iho, ja mineraalimeikki on hakusessa, se ei saisi aiheuttaa näppylöitä eikä toisaalta ärsytystä, mikä tietysti on aika yksilöllistä


      • 19+10
        Seniori60 kirjoitti:

        Olisin kiinnostunut siitä, mitä mineraalimeikkiä käytät. Minulla on samanlainen iho, ja mineraalimeikki on hakusessa, se ei saisi aiheuttaa näppylöitä eikä toisaalta ärsytystä, mikä tietysti on aika yksilöllistä

        Käytän Jane Iredalea.


    • MattiMyöhäinen

      Meikin poistoon suosittelen joko voitelemaan naaman neitsyt kookosöljyllä ja sen jälkeen pyyhkimään kasvot vanulapulla.

      Toinen vaihtoehto meikin poistoon on VAUVAÖLJY jota laitetaan vaan kasvoihin ja sit pyyhitään vanulla... Ei sisällä alkoholia ja hajusteettomiakin versioita löytyy. Tällä lähtee jopa vedenkestävät meikit silmistä, maksaa 2-3e ja itsellä kestää yksi purkki yli puoli vuotta ja tää myös pehmittää ihoa kivasti :)

      Iltaisin käytän kasvoihini Natusanin first touch protection rasvaa joka ei myöskään sisällä alkoholia tai hajusteita ja kontrolloi ihon hilseilyä ja punoitusta.

      Sopivaa päivävoidetta en ole toistaiseksi löytäny. Toi first touch protection on vähän turhan ''raskasta'' meikin alle. Natusanilta löytyy myös Intensive care repair cream rasva joka imeytyy heti kasvoihin, mutta se sisältää alkoholia ja ainakin itsellä sai naaman helahtamaan kirkkaanpunaiseksi ja kirveleväksi heti kun sitä kasvoihini laitoin :/

    • MeKy

      Itse olen allergikko-astmaatikko ja olen herkistynyt tuoksuille ja kemikaaleille. Olen käyttänyt kauan apteekin tuoksutonta Louis Widmer sarjaa, mutta varsinkin kesäisin ihohuokoset tuntuu tukkeutuvan voiteista. Ihomatojen puristeluun on pitänyt uhrata aikaa säännöllisesti tai käydä kalliilla kosmetologilla. Aika-ajoin on myös esiintynyt ärsytyspunoitusta. Rupesin miettimään, olisiko öljystä apua, koska se ei sisällä mitään paksua tököttiä tukkimaan ihohuokosia. Taloustilanteeni huononi enkä voinut suunnitella mitään kallista. Ostin muutama vuosi sitten apteekin Ceridal ihoöljyä kuivalle iholle ja heureka, ihomadot vähenivät vähenemistään. Onneksi, sillä enää ei ole varaa käydä kosmetologillakaan. Aluksi epäröin käyttää öljyä kesällä, mutta turhaan. Toimii myös kesällä ja varsinkin kesällä, koska se ei tuki ihohuokosia. Eikä sitä tarvitse lotrata niin että rasva tippuu. Kostealle iholle levitellään ja välillä painelen kasvopaperilla liiat pois. Silloin tällöin kuorin ihoa apteekin Favora kasvojen kuorintavoiteella ja varsinkin sen jälkeen ohut öljy tuntuu imeytyvän ihanasti ihoon.

      Taloustilanteeni vuoksi piti etsiä halvempaa puhdistusmaitoa LW:n tilalle. Satuin kokeilemaan Erisan rauhoittavaa puhdistusemulsiota herkälle iholle. Tuoksuton kotimainen emulsio on aivan loistolöytö ja maksaa muutaman euron. Tällä hetkellä kasvovetenä on apteekin Eucerin DermatoClean clarifying toner, tuoksuton ja kaikille ihotyypeille. Toimii hyvin Erisanin kanssa.

      Kaikenkaikkiaan ihoni voi todella hyvin näiden halvempien tuotteiden kanssa. En olisi uskonut.

    • 3.14A

      Itselläni on kasvovetenä toiminut puhdas ruusuvesi, siis pelkkää ruusua ja vettä, ei mitään muuta, kannattaa tutkia tuoteseloste.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe