Laihdutan ja lihon

Ahmija

Hei,

Olen diagnosoinut itseni BEDiä sairastavaksi, mutta en ole ikinä uskaltanut mennä lääkäriin asian tiimoilta, koska olen normaalipainoinen ja pelkään lääkärien nauravan minut pihalle. Olen 163cm pitkä ja painan nyt varmaankin noin 53kg (vaaka meni pari viikoa sitten rikki). En myöskään haluaisi mitään hullun leimaa papereihini...

Takana on viikon ahmintaputki ja olo on mitä kamalin. Eilen jo ajattelin, että tänään aamulla olisin aloittanut laihdutuksen, mutta eihän siitä mitään tullut, kun kaapeissa oli vielä ruokaa. Olen nyt ollut viikon käymättä kaupassa, mutta sen seurauksena on tullut syötyä miehen itselleen pakkaseen ostamat makkaratkin yms. mistä en edes oikeastaan pidä.

Pysyn normaalipainoisena, sillä ahmintajaksojen välissä pidän kurinalaisia aikoja, jolloin käyn 2 tunnin aamulenkeillä ja syön pelkkää rahkaa, maustamatonta kanaa ja parsakaalia. Tätä en pystyisi ilman lääkitystä, joka on toiseen vaivaan (minulle kuitenkin laillisesti myönnetty). Pärjäisin ilman tätä toista lääkitystä, mutta se saa ruokahalun katoamaan, joten syön sitä pysyäkseni kuosissa. Jatkuvasti en tätä lääkettä pysty syömään (aiheuttaa unettomuutta, "vaihdevuosihikoilua" ja sydämen tykytystä).

En ymmärrä kuinka sorrun aina tähän ahmintaan, vaikka joskus menee ihan hyvin ns.laihdutusjakson jälkeen. Sitten alan syömään ns. normaalisti ja siitä parin viikon jälkeen iskee hulluus ja syön jatkuvasti siten että on paha olo. Sängyllä maattuani pahimman tuskan pois menen keittiöön ja alan syömään lisää. Aivan käsittämätöntä enkä ymmärrä miksi teen niin. Tiedostan kyllä tekeväni typerästi, mutta silti annan itseni jatkaa.

Onko muilla vastaavaa "jojoilua"? Moralisoikaa edes toimiani, jos se saisi minuun järkeä! Huomenna aloitan tämän ns. kuntokuurin ja pyrin tavoitepainon saatuani välttämään ahmintaa toivottavasti paremmin kuin aiemmin....

3

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ellet asu pääkaupunki seudulla, niin et tule apua saamaankaan, vaikka yrittäisitkin.... Itse olen koittanut saada apua useamman vuoden Pirkanmaalla. Pääkaupunki seudulla lääkärien apua saa:

      http://www.hus.fi/default.asp?path=1,46,616,617,618,42809,44778

    • Lavylan

      Minulla on ollut puolisen vuotta sama kuvio käynnissä. Se alkoi kun petyin itseeni ja elämä kohteli muutenkin kaltoin - aloin laihduttamaan. Päästyäni tarpeeksi lähelle tavoitepainoani, palkitsin itseni mielettömällä määrällä ruokaa ja muita herkkuja. Loppujenlopuksi huomasin tekeväni tätä joka viikon päätteeksi. Nyt tilanne on riistäytynyt käsistä ja saatan kuluttaa hirveän määrän rahaa päivässä siihen, että saan itseni ahdettua täyteen ja aikaan huonon olotilan. Nykyään ahmimis-aikakauteni kestää n. 1 viikon kerrallaan. Pudotan painoani 1-2 viikkoa ja taas tulee tämä huono aikakausi. Haluaisin itsekin hakeutua lääkärin juttusille, mutta en myöskään halua mitään merkintöjä tms. tietoihini. Nyt ongelmanani on se, etten kerkeä pudottamaan painoa takaisin lähtöpisteeseen, vaan "ahmimisaikakauteni" alkaa jo liian varhain, joten alan olemaan kohta jo pysyvästi ylipainoinen.
      Täytyisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja jättää kaikki herkut yms. kauppaan ja elää terveellisesti, mutta kuitenkin tiedostan, etten pääse tästä ongelmasta yksin eroon.

    • kristallinen1

      Pystyisitkö suhtautumaan itseesi lempeämmin? Omasta kokemuksesta tiedän, että ryhdistäytymisyritykset/kunto- ja laihdutuskuurit - vaikka alkaisivatkin hedelmällisesti - päättyvät kuitenkin vain itkuun ja hampaidenkiristykseen eli sortumiseen ahmimaan lopulta. Olet muutenkin erittäin normaalipainoinen, jopa normaalipainon alarajalla, joten älä missään nimessä yritä laihduttaa, vaan keskity olemaan onnellinen, syömään säännöllisesti 3-4 tunnin välein ruokaa joka on hyväksi terveydellesi, elämään elämääsi ja hyväksymään itsesi ja vartalosi. Näillä ohjeilla ahmimiskohtausjaksot pysyvät loitolla kaikkein parhaiten.

      Itse olen kärsinyt myöskin ahmimisesta parin vuoden ajan yksinäisyyteni vuoksi - tyhjään oloon pitää saada jotain täytettä ja kappas, eikös vain kaapin syöminen tyhjäksi jollain sairaalla tavalla sitä tuo. Samalla riittämättömyyden, ahdistuksen ja masentuneisuuden tunteet ovat ruokkineet tätä kierrettä. Ehkä hyvistä neuvoistani huolimatta en ole itsekään pystynyt ahmimiskierrettä katkaisemaan, mutta olen huomannut, että ahmimiset ovat harvemmassa ja rajoittuvat kerrallaan yhteen päivään, jos elän elämääni ahmimiskohtauksen jälkeen mahdollisemman normaalisti. Tällä tarkoitan, että pitää syödä seuraavana aamuna aamupalaa (vaikka se tekisi kuinka tiukaa ahmimisen jälkeen!), mennä töihin/kouluun, eikä jäädä kotiin soimaamaan itseään neljän seinän sisälle itseinhon vallassa.

      Valitettavasti se itseinho/moralisointi ei auta mitään, ainoa vaihtoehto on hyväksyä menneet, olla kiitollinen siitä mistä on selvinnyt kaikesta sonnasta huolimatta ja mennä eteenpäin elämässä. Jos pystyt keskustelemaan jonkun kanssa ongelmastasi, se olisi kaikkein parasta. Ongelman myöntäminen ääneen on usein helpottavaa, vaikka tuntuisikin kamalalta, että joku saisi tietää miten "sairaasti" käyttäydyn.

      Toivon todella, että pääset asiassa itsesi kanssa sopuun niin, ettei sinun tarvitse enää ahmia. Muista, että kehosi voi vaatia ahmimiskohtauksia juuri sen takia, että se on aliravittu parsakaali-maitorahka-kana-kuurien aikana. Kehosi kaipaa myös laadukkaita hiilihydraatteja (täysjyväistä leipää, kaurapuuroa, täysjyväriisiä/-pastaa) sekä hyvälaatuisia rasvoja (oliivi- ja rypsiöljy, pähkinät, avokado, lohi), ja jos se ei näitä aikoihin saa, ei ole ihmekään, että ahmimiskohtauksissa "vahinko otetaan takaisin" täyttämällä varastot täyteen, valitettavasti tosin huonompilaatuisista hiilihydraatin ja rasvan lähteistä.

      Lisäksi herkuttelu kohtuudellisesti kuuluu elämään, ja kaikesta hyvästä kieltäytyminen on oiva tapa tehdä itsensä alttiiksi ahmimiselle. Jos herkuttelussa kohtuudessa pysyminen on vaikeaa, muista aina syödä ns. oikeaa ruokaa alle, osta vain se määrä herkkuja kotiin mikä on kohtuullinen kertaherkuttelumäärä (esim. pieni jäätelötötterö/-puikko, irtopulla, suklaapatukka, lakupatukka, pieni max 100g karkkirasia/-pussi) tai syö herkku seurassa. Herkuttelu kannattaa myös ajoittaa päiväsaikaan, sillä illalla syömistä on vaikeampi hallita. Jos syö pienen määrän herkkua kerralla, esimerkiksi pikkupullan tai pienen suklaapatukan, voi herkutella joka päivä lihoamatta tai syömättä epäterveellisesti.

      Kaikkein tärkein vielä kertauksena, joka lienee opintojen äiti - älä soimi itseäsi, hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, katso eteenpäin ja nauti elämästäsi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe