Meemit

the dispossessed

Mikä on meemiteorian status sosiologiassa tällä hetkellä? Voidaanko sitä käyttää Karl Marxin ajatusten yhteiskunnallisesta evoluutiosta selittämiseen, samalla tavalla kuin genetiikka selitti Darwinin evoluution?

7

162

  Vastaukset

  • Totta kai!

   Geenit leviää ihmisten geenipoolissa ja meemit ihmisten kulttuurissa. Marxin ajatuksia voidaan verrata huonoihin geeneihin, jotka ovat kulttuurillisessa mielessä jalostuneet pois nykyihmisen geenipoolista.

   • Siis tarkennuksena: Marxin teoriat olivat vain elinkelvottomia mutaatioita ihmisen mielessä. Nämä mutaatiot karsiutuvat pois kuten elinkelvottomat yksilöt.

    Lisää aiheesta filosofian luennoilla Tampereen yliopistossa; etenkin Heikki Mäki-Kulmala on lytännyt Marxin teesit melko tylysti.


  • Lamarckismi todistettu: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11704457

   Memetiikka = lamarckistinen kulttuurievoluutio

   Marx: "aineellinen todellisuus luo edellytykset mentaaliselle toiminnalle, sen jälkeen mentaalinen todellisuus muotoilee aineellisen todellisuuden näköisekseen, jonka vapausasteita rajoittaa alkuperäisen materiaalisen todellisuuden edellytykset mentaalisen toiminnan jatkumiselle"

   Hyvin meni yhteen.

  • Että vastaus on filosofia, selittäisikin sen numeron 5:n.
   Entä, vastaa, "jos et veikkaa, et voi voittaa":
   1. Lasipallo
   X. Mustat letkut
   2. Kassi- Alma & Krusifiksi
   - Kun ihmisen voi sitoa tai kytkeä tahtomattaan mm. ympäristön, tai yhteiskunnan seurauksena niin, siten että hän on tasapainoton, ja aivan tahattomassakin jumissa. Vaan onko hän tasapainoton, onko hän edes tässä jumissa? Vai onko hän jotakin muuta, kuten aivan sisimmätön?
   - Sisimmättömästi sielun tuskassa, ilman turvallisuushakuista, rakkautta, varmasti köyhä ja orpo sielu, matkalla hektisyyden polulla, iloiten vain koruttomasti, rakkaudettomana, ja etsien sitä, terveytenä, lämpönä, ja läheisyytenä, jo valmiina turvallisuudentunteena.
   Kts. Etsivä Nuorisotyö....
   - "Älä hei sitä hämähäkkiä vie, se on Jumalan luoma, elävä luontokappale, ja luonnon Jeesus Kristuksen tuoma, elämän ilo, ei terrorismistä edes tapettavaksi." Pääsiäisennoita vm-82, "Parantaja"
   Kts. Uskonnot ja uskomukset, erityis uskonnolliset ryhmät
   ' erityis-ympäristöt, erityis-hektinen ympäristö, painostaminen

  • ensimmäisen meeeeeeeeeeeeemin teki jumala eli jeesus joka oli espanjalainen eli se meemi oli huono niin ihmiset tekivät parempia meemejä

  • Missä ovat todisteet meemeistä, jotka pakottavat aivot monistamaan ja muuntelemaan itseään?

   Jaa, googlataanpa.

   https://www.google.fi/search?q=proof+of+memes&oq=proof+of+memes&aqs=chrome..69i57.4078j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

   Onpa todella vakuuttavaa.

   Ainoatakaan tieteellistä havaintoa tai todistetta mistään meemistä, joka käyttää aivoja itsensä monistamiseen ja levittämiseen, ei siis ole. Saattaa pikemminkin olla niin, että meemiteoriaa itseään voidaan käyttää hyvänä esimerkkinä siitä, että kaikenlaisille terveysmittarein ilmaistuna viruksenomaisillekin ajatuksille löytyy paljon vapaaehtoisia kehittäjiä ja innokkaita levittäjiä.

   • Dawkinsin ajatukset geenikeskeisestä evoluutiosta on niin ikään lytätty (jos geenin itsekkyys -teoria pitäisi paikkansa meidän tulisi lisääntyä ensisijaisesti kloonaamalla), joten siihen päälle anaogiaksi rakennettu meemiteoria ei yllättäen pärjää yhtään sen paremmin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   189
   6235
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   325
   2911