Mistä graavilohta?

nuori1

Mistä graavilohta saa ostettua? Söin sitä ravintolassa ja ihastuin siihen, mutta se oli todella kallista, joten saako sitä ostettua ihan kaupasta? Kuten vaikka tavallisesta Prismasta?
Onko kellään tietoa sen hinnasta?

41

2882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • €kuja se

      vain maksaa ja sentit päälle.

    • nuori1

      ketään?

    • Timpurin eväät

      Onhan graavilohta aika monessa kaupassa. Lidlistä ostin juuri eilen pienen pakkauksen.

    • kanadalainen

      Valmista itse. Osta pala lohta. Sekoita yksi osa karkeata suolaa ja kaksi osaa Fariini sokeria. Laita lohi laudalle ja heitä sekoitusta lohen pinnalle. Jos haluat maustaa, tilliä ja jauhettua mustapippuria pinnalle.

      Laita lohi lasiseen pitkään kulhoon. Foliopaperi päälle, asetti ja tiiliskivi, jos on tai vaikkapa painava purkki. Älä koske 48 tuntiin, sitten on valmista, jos haluat sivellä pinnan oliveöljyllä ja tuoreella sitruunalla, maistuu hyvältä. Kukkarosikaan ei itke.

    • Kaupasta löytyy

      vakumipakattuna ja valmiiksi siivutettuna.

    • helppo nakki

      Voit kyllä tehdä suomalistakin, ei tarvia fariinisokeria, eik ätiiliskiveä.
      Merisuolaa päälle ja hyppysellinen sokeria,laita kelmu päälle ja yöksi jääkaappiin. siivuta siivuiksi seuraavana päivänä ja syö.

      • Vanha kalamies

        Reilusti karkeaa merisuolaa ja tilliä fileen päälle, yöksi jääkaappiin. Siinä on aidon suomalaisen graavilohen resepti! Jäljellä olevat merisuolarakeet toki pyyhitään sitten pois ennen nauttimista...


      • Vanha kalamies kirjoitti:

        Reilusti karkeaa merisuolaa ja tilliä fileen päälle, yöksi jääkaappiin. Siinä on aidon suomalaisen graavilohen resepti! Jäljellä olevat merisuolarakeet toki pyyhitään sitten pois ennen nauttimista...

        Siihen "aitoon" graaviloheen kuuluvat sekä suola että sokeri. Tuo sinun lohesi kuuluu kastiin "suolakala". Ja se "aito suomalainen" graavilohi on muuten alunperin lähtöisin Ruotsista.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Siihen "aitoon" graaviloheen kuuluvat sekä suola että sokeri. Tuo sinun lohesi kuuluu kastiin "suolakala". Ja se "aito suomalainen" graavilohi on muuten alunperin lähtöisin Ruotsista.

        No sinä se et vieläkään tiedä mistään mitään!


    • kanadansuomalainen.

      Reseptini on suomalaisen, Kanadassa asuvan ammattikalastajan, oliveöljy pintaan on Martha Steward ruokaohjelmasta. Martha on ukrainalaista syntyperää. Amerikan televisiossa oma ohjelma, Marthas Cooking school.
      Olen itse ollut metsäkämpillä töissä, ravintoloissa ja omistanut oman ruokalan.

      On hyvä oppia nuoresta. Asuu sitten missä tahansa.

    • otappa opiksi kanukk

      No ihme jargonia pidät, olit nyt mikä tahansa kokki, tuollainen graavaus on kyllä aivan pohjanoteeraus. Ei tiedä kanadan martat graavista mitään.
      Pane se sokeri vaikka kahviisi ja ota lohi pois jo seuraavana päivänä, niin hyvä tulee.

    • täällä osataan

      Aivan niin, kokeileppa kanuski sinäkin oikein graavattua lohta, niin saat maistaa herkkua. Unohda ne omat höpöohjeesi.

    • kanadansuomalainen

      Juu, kiitos pojat. Voihan sitä suolata vaikka ei ole sokeriakaan.
      Sirkku sokeri sulaa suussa. Dan Sukker nykyään.

    • kanukki.

      Graavilohi. fi , Bing ja sieltä tuli ohje ja aika sama kun mulla. Jätin pois sen talouspaperilla pyyhkimisen. Ostin Torontossa käydessäni Top Chef ohjelman yhden tuomarin omistamasta kaupasta, McEvan graavilohta.

      Amerikan mantereelle graavilohen ovat tuoneet Scandinaviasta tulleet siirtolaiset. Kyllä sitä voi syödä vaikka on vain 12 t valmistamisesta. Pidän vaan, että kala tulee suolata pintaan asti.

      Kanadan yksi suurin vientiartikkeli on juuri kala. Japani ostaa. Helsingin eteläsataman hallissa myytiin Kanadasta tuotettua siikaa. Lohta itä ja länsirannikolta. Valtava busness.

      Helsingissä ostettiin lapsuudessani 200 gr kohta jouluksi. Se oli kallista. Tein juuri lohivoileivän, itsesuolatusta. Tulee lännelta vaguumissa, ei niitä muuten voi laitata vientiin.

    • ota opiksisesi

      Lohi oli aikoinaan kallista, mutta Norjan busineksen takia se on nykyään köyhien ruokaa. Unohda kuule nuo kanukkigraavaukset, niinkuin sanoit, niin pohjoismaalaiset on sen tekniikan teille tuoneen ja täällä ei sokerien kanssa läträtä.
      Ne topsehvit voivat työntää kalansa vaikka hanuriin, jos tököttävät sokeria siihen.
      Liika suola on myös pahasta ja siksi ei pidä kahta päivää antaa seistä suolassa, paino graavattavan kalan päällä on myös aivan turhaa. Siitä on täällä luovuttu jo 30 vuotta sitten.

    • kanukki1

      Hei, otaopiksesi, kokeilenpa sitten ensi kerralla sinun tapaasi tehdä graavilohta. Norjasta tietenkin saatte kalaa. Sisko, Torontosta juuri kertoi, että ei uskalla ostaa Supermarketista kalaa, vaikka mieli tekisi.
      Neuvoin, osta purkitettua Sokey salmon. Siitä saat yhden naisen kalakeiton tai laatikon.

      Olin 11 vuotta kalastajan hellu. Suolakalan teossa pätee, kesken ei sai kientää.

    • otaopiksesi

      No Norjan lohta kasvatetaan myös Chilessä, se on maailmalla kalojen broileria se.
      On teillä sitten vanhaa kalaa marketeissa myynnissä, ei sellaista kannata ostaa.
      Noh, ei marketit yleensä ole keskimäärin mitään kalakauppoja. Joissakin on tosin ulkoistettu kalatiski ja sellasista saa tietenkin tuoretta, hyvää kalaa.
      Meillä tosiaan myydään myös Kanukkien siikaa, tuodaan pakastettuna konteissa, ihan on paperin makuista mössöä.
      Saa meillä tuorettakin siikaa, tosin sekin on suurelta osin kasvatettua.
      Eilen sain mukavan kokoisen kuhan uistelemalla, joten jos kalastaa, niin ainakin saa tuoretta kalaa.

      • kanukki1

        Kalatiski niissä on, mutta jäissä ei kaloja pidetä. Tuoksuukin ja tietää minne suunnata. Ostan kalasavustamosta, suomalaisilta ja saan kotia tuotuna.

        Kuha se on parasta, ostettuna kallista, ongittuna haluttua. Montako kalaa saa siellä ottaa kerralla. Meillä on kiristynyt, että olikohan kolme ja tarkat mitat oltava. Amerikkalaiset tulevat kalaan, eivät noudata lakia ja sakot ja voi menettää veneen, autonsa ja onkensa valtiolle.


      • Crudo, kirjautumaton
        kanukki1 kirjoitti:

        Kalatiski niissä on, mutta jäissä ei kaloja pidetä. Tuoksuukin ja tietää minne suunnata. Ostan kalasavustamosta, suomalaisilta ja saan kotia tuotuna.

        Kuha se on parasta, ostettuna kallista, ongittuna haluttua. Montako kalaa saa siellä ottaa kerralla. Meillä on kiristynyt, että olikohan kolme ja tarkat mitat oltava. Amerikkalaiset tulevat kalaan, eivät noudata lakia ja sakot ja voi menettää veneen, autonsa ja onkensa valtiolle.

        Crudo nauraa ja revittelee peräreikäänsä ääriasentoon, koska olet niin typerä kanukki! Älä koskaan tule Suomeen pelleilemään hei! Crudo pieree päällesi oikein kunnon kanamukapierut ja nauraa räksyttää aina enemmän ja enemmän.


      • otaopiksi
        kanukki1 kirjoitti:

        Kalatiski niissä on, mutta jäissä ei kaloja pidetä. Tuoksuukin ja tietää minne suunnata. Ostan kalasavustamosta, suomalaisilta ja saan kotia tuotuna.

        Kuha se on parasta, ostettuna kallista, ongittuna haluttua. Montako kalaa saa siellä ottaa kerralla. Meillä on kiristynyt, että olikohan kolme ja tarkat mitat oltava. Amerikkalaiset tulevat kalaan, eivät noudata lakia ja sakot ja voi menettää veneen, autonsa ja onkensa valtiolle.

        Meillä sitä saa kuhaa ottaa sen minkä saa, alamitatkin poistettiin, vaikka paikkakohtaisia suosituksia on sen suhteen.
        Minä olen alamittana pitänyt sellaista 47 cm, se on sopiva annoskala kahdelle, kun fileoi. Minä asun järven lähellä, niin kalastan kesällä pari kertaa viikossa syömäkalat.
        Ainahan sitä ei kyllä kalaa saa, vaikka mitenkä yrittää, mutta yleensä saa kyllä syömäkalat, kuhaa ja ahventa. haukea en juuri ota, ehkä kerran pari kesässä, kun muuta ei tule. Naapurijärvestä saa verkolla siikaa ja loppukaudesta muikkua, se onkin tosi herkkua se.
        Minkä koinen se on alamitta teillä kuhalle ?


    • kanukki1

      otaopiksi, kysyin putkimieheltä, joka oli juuri täällä ja oli lähdössä kämppäreissulle vaimonsa kanssa, mutta varmistaa, että minulla on vettä viikonlopuksi. Putkiongelmia talon kellarissa.
      Hän sanoi, 12 inssiä eli 30 cm. Muikku on ihana kala. Yhdellä suomireissulla Lahden lähellä, poikkesimme Markettiin. Kuvasin sitä kala ja lihatiskiä. Oli niin upea. Kun kerroin, etten ollut kaynyt 20 vuoteen Suomessa, niin hän löi pakettiin loputkin.

      Hietalahden rannassa , Helsingissä on merimieskapakka ja siellä saa paistettua silakkaa ja muusia. Annos on yleensä 7 Itämeren kiertäjää annos, mulle 14, viimeisen otin hännästä, ja söin.

      Oli oikein mukava keskustella kanssasi kalasta. Tuolle edelliselle henkilölle. Käänsin vistinsä tälle kaupungin tarkastajalle ja putkimiehelle, ja he ihmettelivät miten ihminen voi olla ilkeä.

      Juhannuksena tuli 54 vuotta Kanadassa. Kirjoitan ja puhun hyvän suomen kielen ja olen ottanut lapsillenikin, 4 tytölle.

    • kanukki1

      Otaopiksi, vielä oli ensi kerta kun vierailin tällä suomi24 palstalla. Virheitä tulee kaikille. En lukenut lähettämääni ja sitten kenkuttaa jälkeenpäin.

      Mikähän joitakin suomalaisia miehiä, tuo meistä edellinen vaivaa. Tunnuit oikein mukavalta aviomieheltä, joka kalastaa ja syötte vaimonne kanssa meren antimia.

      Toivon, että löydän Sinut joltakin palstalta samalla nimimerkillä.

    • otaopiksi

      Ilkeitä ihmisiä löytyy näille palstoille, missä ei ole rekisteröintipakkoa.
      Toivottavasti saitte putkiongelmat kuriin.
      Tuli mieleen, että graavaatteko siikaa koskaan ? minusta se on parempaa kuin graavi lohi, kun olen siihen tottunut lapsesta asri. Jos uusi tuttavuus, niin kannattaa kokeilla.
      Suurehko siika fileiksi ja ripottele merisuolaa runsaasti molempiin puoliin ja aavistuksen verran sokeria. Toiselle fileelle tuoretta tilliä ja sitten fileet vastakkain ja kääri ne voipaperiin tiiviisti. Laita paketti jääkaappiin ja voi pienen painonkin laittaa päälle, käännä paketti kerran suolautumisen aikana. Kala on parasta 8-10 tunnin jälkeen.
      Hyvää kesää sinne Kanukkilaan ja otan saman nimimerkin jos sinut joskus jossain palstalla huomaan, siihen asti kaikea hyvää ja varsinkin kalaa.

    • kanukki1

      Otaopiksi, juuri on kaksi pakettia siikaa pakastimessa ja aion suolata ohjeesi mukaan. Edesmennyt kaveri, elän yksin nyt, tykkäsi enemmän siikaa suolattuna kun lohta.

      Putkihommat selvisivät ja vettä tuli sitten kraanasta. Kaupungin vesijohtolaitoksen tarkastajallekin täytyi maksaa erikseen.

      Hyviä kalasaaliita. Kiitos ystävällisyydestäsi.

      • Crudo, kirjautumaton

        Sori Kanukki, tuli ehkä sanottua vahingossa hieman pahasti. En siis piere päällesi kananmunapieruja enkä naura sinulle enkä edes venyttele vuoksesi peräreikääni.

        Mukavaa kesää sinne kanukkilaan ja tulkaahan käymään täällä Suomessa. Minä asustetelen täällä Suomen Turussa jota huumoriveikot myös Suomen peräreiäksi kutsuvat mutta minä tykkään tästä miljööstä jokilaivoineen. Ja Kanadasta minulla on sen verran kokemusta kun söin kerran majavan persetä kun kaveri kännipäissään ampui Saimaalla muutaman.


    • Crudo, unlogged

      I am sorry if I happened to say you something bad. I won´t fart on you my egg farts, I don´t laugh at you and I do not even stretch my asshole because of you.

      Have a nice summer there in Canada and you should come to Finland. I live in Turku of Finland that is also called the asshole of Finland but I like this milieu with its riverboats. My only experience of Canada happened when i ate the ass of beaver when my drunk friend shot a few of beavers by the lake Saimaa.

    • kanukki1

      Crudo, nyt pidän sinusta.
      Suomalaisille on vaikeata tunnustaa olleensa väärässä ja anteeksi pyytäminen vieläkin vaikeampaa.

      Asia oli niin, että alunperin oli aikomus sanoa sinulle,että ohjeesi oli paras, mutta sitten otaopiksi painoi enemmän päälle neuvoillansa, niin ajattelin ensin voittaa hänet puolelleni.

      Vai Turust. On siitä ajeltu läpi. Koita nyt olla pieremättä, että ei peräpää viotu. Kalja, piimä, ruislimppu ja rieska vähemmälle.

      Terveisiä Kanadasta.

    • Raija23 vuotta

      Vieläkö tuo sekopää stadin nuija rääpii asioita toisten nimimerkkien suojissa? Kuole paska pois, mene seisomaan vessanpönttöösi ja vedä nupista ääliö. Tuollaiset paskajutut kuuluvat viemäriin sinun seuraksesi!

    • Crudo (ei kirj.)

      Tässäpä Sinulle oivallinen ceviche-esepti!

      Stadin kundi kokkaili viime perjantaina eräälle latinonsuomalaiselle mimmille ja hänen frendilleen cevichea et sillei hei! Ceviche on sitruunamarinoitua kalaa - yleensä jotain vaaleaa fisua. Teppo sovelsi ja innovoi perinteistä lattarireseptiä. Tepon tarkoitus oli tehdä parasta cevichea, jota mimmit ovat koskaan saaneet et sillei hei!

      Teppo osti kaupasta ehdottoman tuoreita kuhafileitä. Stadin kundi aloitti valmistuksen puolenpäivän aikoihin, sillä fisun on hyvä marinoitua ainakin kuusi tuntia et sillei hei!

      Teppo viipaloi ja pilkkoi kuhat sellaisiksi, joita olisi hyvä syödä. Ei kuitenkaan liian pieniksi paloiksi, vaikka naisten suu ei olekaan yhtä iso kuin Tepon kita.

      Teppo nakkasi kuhanpalat kulhoon ja puristi päälle neljä sitruunaa ja kolme limeä. Sitten rouhittua merisuolaa & sokeria perään ja kulho tekeytymään jääkaappiin kylmään osaan et sillei hei! Noin neljän tunnin kuluttua kuha oli muuttunut valkoiseksi - se oli siis raakakypsynyt. Nyt oli aika aloittaa liemen teko.

      Teppo kaatoi kulhoon muutaman ruokalusikallisen (maun mukaan) makeaa chilikastiketta, hieman pippuria ja pienen tilkan kuohukermaa. Sitten sekoitetaan, mutta varotaan rikkomasta kuhan rakennetta et sillei hei! Teppo maistoi lientä ja havaitsi sen taivaalliseksi et sillei hei! Sitten vain stadilainen ceviche jääkaappiin odottamaan vieraita.

      Teppo tarjosi innovoimaansa cevichea itsetekemänsä aiolin ja K-kaupan tuoreen chapatan kanssa et sillei hei! Liemi oli niin hyvää, että aiolia ei oltaisi välttämättä edes tarvittu. Liemeen on hyvä kastaa leipää.

      Tepon vieraat, kaksi neiti-ihmistä, kehuivat Tepon stadilaista cevichea kilvan. Ja täytyyhän Teponkin tunnustaa: Se oli todella loistavaa et sillei hei! Lisäksi cehiche on helppotekoista ja terveellistä!

      ps. monissa ceviche-resepteissä neuvotaan laittamaan korianteria. Teppo osti korianteriruukun, mutta se lensi yksintein roskikseen. Korianteri on todella vastenmielisen makuinen - toisin kuin Tepon vieraat et sillei hei! Siitä Teppo voisi kertoa lisää, mutta se kuuluu K18-palstalle et sillei hei!

      • Vanha kokki

        Tässä Vanhan kokin versio tapahtuneesta:

        Vanha kokki kokkaili viime perjantaina eräälle eläkeläiskarjulle ja hänen bottomilleen cevichea et sillei hei! Ceviche on sitruunamarinoitua kalaa - yleensä jotain vaaleaa fisua. Vanha seniili kokki sovelsi ja innovoi perinteistä lattarireseptiä. Vanhan kokin tarkoitus oli tehdä parasta cevichea, jota gay-karjut ovat koskaan saaneet et sillei hei!

        Vanha kokki osti kaupasta ehdottoman tuoreita kuhafileitä. Harjavallan seniili höseltäjä aloitti valmistuksen puolenpäivän aikoihin, sillä fisun on hyvä marinoitua ainakin kuusi tuntia et sillei hei!

        Vanha kokki viipaloi ja pilkkoi kuhat sellaisiksi, joita olisi hyvä syödä. Ei kuitenkaan liian pieniksi paloiksi, vaikka gay-karjujen suu ei olekaan yhtä iso kuin Vanhan kokin moneen kertaan munalla ja jopa meloneilla venytetty peräsuoli.

        Vanha kokki nakkasi peräsuoli pitkällään kuhanpalat kulhoon ja puristi päälle neljä sitruunaa ja kolme limeä. Sitten rouhittua merisuolaa & sokeria perään (ei Vanhan kokin) ja kulho tekeytymään jääkaappiin kylmään osaan et sillei hei! Noin neljän tunnin kuluttua kuha oli muuttunut valkoiseksi - se oli siis raakakypsynyt. Nyt oli aika aloittaa liemen teko.

        Vanha kokki kaatoi kulhoon muutaman ruokalusikallisen (maun mukaan) makeaa chilikastiketta, hieman pippuria ja pienen tilkan kuohukermaa. Sitten sekoitetaan, mutta varotaan rikkomasta kuhan rakennetta et sillei hei! Vanha kokki maistoi lientä ja havaitsi sen taivaalliseksi, vaikka tässä vaiheessa ruoanlaittoahan Vanha kokki on jo niin soosseissa, että makuaisti on mennyt kauan aikaa sitten et sillei hei! Sitten vain harjavaltalainen ceviche jääkaappiin odottamaan vieraita.

        Vanha kokki tarjosi innovoimaansa cevichea itsetekemänsä aiolin ja K-kaupan tuoreen chapatan kanssa et sillei hei! Liemi oli niin hyvää, että aiolia ei oltaisi välttämättä edes tarvittu. Liemeen on hyvä kastaa paljasta terskaa ja antaa kundin imaista se pois.

        vanhan kokin vieraat, kaksi kovaksikeitettyä homoa, kehuivat Vanhan kokin cevichea kilvan. Ja täytyyhän Vanhankin kokin tunnustaa: Se oli todella loistavaa et sillei hei! Lisäksi cehiche on helppotekoista ja terveellistä!

        ps. monissa ceviche-resepteissä neuvotaan laittamaan korianteria. Vanha kokki osti korianteriruukun, mutta se lensi yksintein roskikseen. Korianteri on todella vastenmielisen makuinen - toisin kuin Vanhan kokin vieraiden persereiät et sillei hei! Siitä vanha kokki voisi kertoa lisää, mutta se kuuluu K18-palstalle et sillei hei! Sen verran Vanha kokki voi kuitenkin raottaa, että VK ei ollut saanut edes syötyä kun jo joutui ensimmäisen kerran anaalirankaisun kohteeksi.


      • Stadin kundi (aito)
        Vanha kokki kirjoitti:

        Tässä Vanhan kokin versio tapahtuneesta:

        Vanha kokki kokkaili viime perjantaina eräälle eläkeläiskarjulle ja hänen bottomilleen cevichea et sillei hei! Ceviche on sitruunamarinoitua kalaa - yleensä jotain vaaleaa fisua. Vanha seniili kokki sovelsi ja innovoi perinteistä lattarireseptiä. Vanhan kokin tarkoitus oli tehdä parasta cevichea, jota gay-karjut ovat koskaan saaneet et sillei hei!

        Vanha kokki osti kaupasta ehdottoman tuoreita kuhafileitä. Harjavallan seniili höseltäjä aloitti valmistuksen puolenpäivän aikoihin, sillä fisun on hyvä marinoitua ainakin kuusi tuntia et sillei hei!

        Vanha kokki viipaloi ja pilkkoi kuhat sellaisiksi, joita olisi hyvä syödä. Ei kuitenkaan liian pieniksi paloiksi, vaikka gay-karjujen suu ei olekaan yhtä iso kuin Vanhan kokin moneen kertaan munalla ja jopa meloneilla venytetty peräsuoli.

        Vanha kokki nakkasi peräsuoli pitkällään kuhanpalat kulhoon ja puristi päälle neljä sitruunaa ja kolme limeä. Sitten rouhittua merisuolaa & sokeria perään (ei Vanhan kokin) ja kulho tekeytymään jääkaappiin kylmään osaan et sillei hei! Noin neljän tunnin kuluttua kuha oli muuttunut valkoiseksi - se oli siis raakakypsynyt. Nyt oli aika aloittaa liemen teko.

        Vanha kokki kaatoi kulhoon muutaman ruokalusikallisen (maun mukaan) makeaa chilikastiketta, hieman pippuria ja pienen tilkan kuohukermaa. Sitten sekoitetaan, mutta varotaan rikkomasta kuhan rakennetta et sillei hei! Vanha kokki maistoi lientä ja havaitsi sen taivaalliseksi, vaikka tässä vaiheessa ruoanlaittoahan Vanha kokki on jo niin soosseissa, että makuaisti on mennyt kauan aikaa sitten et sillei hei! Sitten vain harjavaltalainen ceviche jääkaappiin odottamaan vieraita.

        Vanha kokki tarjosi innovoimaansa cevichea itsetekemänsä aiolin ja K-kaupan tuoreen chapatan kanssa et sillei hei! Liemi oli niin hyvää, että aiolia ei oltaisi välttämättä edes tarvittu. Liemeen on hyvä kastaa paljasta terskaa ja antaa kundin imaista se pois.

        vanhan kokin vieraat, kaksi kovaksikeitettyä homoa, kehuivat Vanhan kokin cevichea kilvan. Ja täytyyhän Vanhankin kokin tunnustaa: Se oli todella loistavaa et sillei hei! Lisäksi cehiche on helppotekoista ja terveellistä!

        ps. monissa ceviche-resepteissä neuvotaan laittamaan korianteria. Vanha kokki osti korianteriruukun, mutta se lensi yksintein roskikseen. Korianteri on todella vastenmielisen makuinen - toisin kuin Vanhan kokin vieraiden persereiät et sillei hei! Siitä vanha kokki voisi kertoa lisää, mutta se kuuluu K18-palstalle et sillei hei! Sen verran Vanha kokki voi kuitenkin raottaa, että VK ei ollut saanut edes syötyä kun jo joutui ensimmäisen kerran anaalirankaisun kohteeksi.

        Stadin nuori ja komea kundi toivoo asiallista keskustelua palstalle et sillei hei!


    • siinä sulle hei

      Crudo oli viimeksi Perinneruoka palstalla joku päivä sitten.

      • Maj-Lis toimistosta

        Crudo kirjoittaa vain omalla nimimerkillään rekisteröityneenä. Nämä muut copycatit ovat kaikenmaailman teppoja ja muita napanöyhtiä.


    • Lukija

      Kummastuttaa ylläpidon suhtautuminen tuohon peräsuoli ja homoasioihin mielistyneeseen "Stadin Teppoon" , kun ei poista ruokapalstalle sopimattomia selvästi mieleltään vinksahtaneen tyypin ala-arvoisiin ja muiden nimimerkkien suojissa kirjoittelevan vuodatuksiin.

      Tyyppi on karkoittanut palstalta suurimman osan asiallisista kirjoittajista käytöksellään.
      Ehkäpä ylläpidon suosiollisella avustuksella?

    • kolikon 2 puolta

      No onhan hän saanut hyvääkin aikaan. Ne narsistiset itsensä ylentäjät ovat lähteneet palstalta, vaikka teppo niiden nimissä joskus huuteleekin.

      • Kalattaja kala

        Totta. Crudo, Vanha kokki ja Porkkanapää olivat ne pahimmat narsistit.


    • kanukki1

      Ai, sellaistako täällä on ollut. Kiva tietää. Varoo vastaisuudessa, että ei erehdy kertomaan liikoja.

    • Stadinvalpasorivarsa

      Stadin Teppo kiittää ja pokkaa noille kahdelle mainitulle taitajalle. Nuori orivarsa olisi niin toivonut saavansa tuntea syvällä haisevasssa suolessaan molempien mestareiden kormuskullit mutta eivät herrat halunneet yhtyä stadin kuuluisimpaan homppeliteppoon! Sen vuoksi orivarsa on katkera eikä ikinä lopeta noiden kahden solvaamista.

    • ja eiku syömään

      Kyllä saa joka kaupasta. Kilohinta vaihtelee kalalajista ja kaupasta riippuen, taitaa tällä hetkellä pyöriä 20-40e/kg.
      On kyllä helppoa itsekin tehdä.
      Fileen päälle karkeaa merisuolaa, hieman sitruunamehua(mehu parantaa kypsymistä ja antaa makua) ja tilliä oman maun mukaan. Kiedo kunnon paketti(jos teet 2 filettä kerralla, laita ne lihapuolet vastakkain pakettiin) ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Tuommoinen 12-14 tuntia on hyvä kypsymisaika.
      Tällä tavoin tulee hyvää. Olen itse kala-alalla töissä, yleinen valmistustapa "meidän piireissä":)

    • Anonyymi

      Hyvää joulua!

    • Anonyymi

      Kyllä se useimmisten itse graavataan tai ostetaan kauppahallista pala lohta, johon laittavat suolan valmiiksi sinulle ja parin päästä se on valmista syötäväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe