Sipulileikkuri ja salaattilinko?

Salaattia

Tietäiskö kukaan hyvää sipulileikkuria? Olen ajatellut ostaa sellaisen, mutta mikä malli olisi hyvä? Haluaisin tehdä mahdollisimman pientä sipulisilppua. Entä onko kokemuksia salaattilinkoista? Sellainen olisi hyvä, jossa olisi niitä leikkureita mukana, mutta ystäväni osti yhden ja kasvisten palaset jäivät turhan isoiksi.

14

1642

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tuppervaari

   Joo tietää. En ole Tuppervaarifani, mutta sellanen narusta vedettävä sipulisilppuri kyllä oikeasti toimii.. Voi niitä olla jollain muullakin merkillä myynnissä (ja halvempaan hintaan ehkä?)

   Onko olemassa leikkureilla varustettuja salaattilinkoja, enpä ole koskaan nähnyt... Meillä on kyllä salaattilinko, mutta salaatin pesuun ja lähinnä kuivaukseen sitä käytetään.

  • helppokäyttöinenkö

   Miksi ostaa lisää laitteita yksinkertaisia tehtäviä varten? Hyvä, terävä veitsi riittää aivan mainiosti sipulin leikkaamiseen hyvinkin hienoksi. Salaatin taas saa kuivaksi ihan vain pesemisen jälkeen taputtelemalla sitä pellavaliinaan käärittynä ja sen saa myös pienittyä ihan vain käsin repimällä.

   Ihmisillä on muutenkin aivan liikaa erilaisia hilavitkuttimia ja sitten ihmetellään pöytätasojen ja kaappien riittämättömyyttä.

   Itseasiassa keittiössä tulee toimeen hyvinkin vähäisten tarvikkeiden kanssa. Muutama hyvä veitsi, muutama erikoisväline (raastin, siivilä, kulho jne...) riittävät aivan hyvin. Värkit vain vievät tilaa ja niiden puhdistaminen ja hoito taas aiheuttavat lisää duunia.

   • Anonyymi

    Totta maar


   • Anonyymi

    Esimerkiksi astianpesukonekin on tavallisessa taloudessa turhake - kannattaisi vähän opetella käyttämään harjaa ja käsiään. ...asennekysymys!


  • Sama vaari

   Siksi, ettå sipulin pilkkominen on useille melko tuskainen tehtävä. Ja se veitsen terävänä pitäminen taitaa olla useille vielä ylivoimaisempaa.. Salaattilinkoa pidin minäkin turhakkeena, mutta tosi pätevä laite se on ja sitä tulee kyllä oikeasti käytettyäkin.

   • sippulii

    Itket siis sipulia pilkkoessasi - minä taas ihmettelen ihmisiä, jotka kyynelihtivät sipulia leikatessaan. Itse en koskaan ole vuodattanut yhtään kyyneltä sipulia leikatessani sipulin voimakkuudesta riippumatta - tässä suhteessa ihmiset ilmeisesti reagoivat eri tavoin.


  • vähemmänonhyvä

   No hyvä - jollekin reumatautiselle sipulileikkuri (tekee vain sipulista mössöä) voi olla hyväkin asia, jos sen vain saa puhdistettua helposti, mutta muille kädellisille se on aivan turhake kuten myös salaattilinko. muutama hyvä veitsi ja pellavaliina kelpaa ihan hyvin. Jos on hyvä veitsi niin sitä ei edes tarvitse teroittaa usein. Uusavuttomuus kunniaan, mutta liika on silti liikaa. Minä itseasiassa pärjään keittiössä vain yhdellä veitsellä ja leikkuulaudalla - noin järjellä ajateltuna sen enempää ei oikeastaan kukaan tarvitse. Ja nyt oli ajateltuna vain pääruoka - etu- ja jälkiruokaan tarvitaan muutama väline enemmän.

  • Kyökkikyöpeli

   Salaattilinko on ihan älyttömän kätevä! Entinen meni rikki ja nyt googlailen mikä olisi hyvä uutta hankittaessa. Niin kovassa käytössä meillä että voin useammankin kympin maksaa, pyyhkeen kanssa puljaamisesta en tykkää eikä salaatti ole sillä käsittelyllä lingotun kaltaista rapeaa.
   Sipulileikkuri sattumalta kiinnostaa myös täällä, kun yleiskonee leikkuri meni rikki. Lisää siis suosituksia, kiitos!

  • sipulileikkuri

   Tupprerin sipulileikkuri on mainio apu,olen tosi tyytyväinen tähän tuotteeseen

   • käsipuolinen

    Kiitos vinkistä, pitää kuulostella onko kellään kutsuja. Mulla murtui ranne, oike vielä, joten silppumainen pieneksi on tosi vaikeeta.
    Eikä se pakastesipuli silppu vastaa tuoretta siinä missä semmoista tarvitaan, esim. sienisalaatissa.


   • Ees-taas
    käsipuolinen kirjoitti:

    Kiitos vinkistä, pitää kuulostella onko kellään kutsuja. Mulla murtui ranne, oike vielä, joten silppumainen pieneksi on tosi vaikeeta.
    Eikä se pakastesipuli silppu vastaa tuoretta siinä missä semmoista tarvitaan, esim. sienisalaatissa.

    Tupperinsilppuri on hyvä, jos tarvitsee pientä silppua.
    Mutta vaatii kaksi tervettä rannetta, koska tehdään eri suuntiin edestakaisin pyöräyttävää liikettä.


   • käsipuolinen

    Ahah no ei sitten toimi sekään. Kiitos tiedosta.
    Pitää varmaan sitten raastaa vasemmalla, oikeella voi pitää raastinta tai käyttää paahdettua sipulia
    ellei jollain muulla oisi tiedossa toimivaa peliä ?


   • Anonyymi

    Ylihintanen härväke.On olemassa paljon edullisempia ja toimii hyvin .


  • Anonyymi

   MOI !

   Sipulileikkureita on Tupperilla kolmea eri mallia. Minulla on se isompi malli tosi kätevä. Suosittelen jos tarvitset vain sipulin ohentamiseen sieltä löytyy sellainen malli joka on tilavuudeltaan 3 dl ja toimii vetonarulla. Käy tupperin sivuilla sieltä löytyy mallit.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   3900
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   163
   3520
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   721
   2010
  4. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   76
   1607
  5. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1446
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   109
   1159
  7. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1016
  8. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   99
   990
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   226
   967
  10. Oon päättänyt että palstailu loppuu kohta

   Aion lähestyä sinua oikeasti ja ottaa selvää onko sulla tunteita. Loppuu nämä arpomiset, toivomiset ja kuvittelut.
   Ikävä
   98
   931
  Aihe