Kysymyksiä venyttelystä!

iramaria1

Olen 18-vuotias tyttö, ja olen elämäni aikana venytellyt joskus enemmän joskus vähemmän. Spagaattiin olen joskus päässyt ja sivuspagaatista on parhaimmillaan puuttunut pari senttiä. Nyt olen taas muutaman kuukauden ajan venytellyt lähes päivittäin, mutta revähdysten takia edistys on ollut melko hidasta. Tässä siis muutama minua askarruttava asia:

Miksi jotkut paikat notkistuvat niin nopeasti, ja joissain paikoissa ei tunnu mitään edistystä? Onko se joku rakenteellinen juttu vai teenköhän jotain väärin? Takareidet ja sisäreidet notkistuvat minulla todella nopeasti, mutta esimerkiksi pakaroissa ei tunnu minkäänlaista kehitystä. Lonkankoukistajatkin notkistuvat todella hitaasti.

Miksei venytystä kannata pitää enempää kuin maksimissaan se 2min? Näin ainakin olen ymmärtänyt, ja että 30-90sek venytys kerrallaan olisi paras mahdollinen? Kun joskus tuntuu, ettei millään haluaisi lähteä hyvästä venytysasennosta niin nopeasti.

Voiko liian usein venytellä? Onko jotain haittaa jos venyttelee kunnon pitkät venyttelyt vaikka 2 kertaa päivässä? Minulla tulee joskus jalat kipeiksi jos venyttelen tosi usein, mutta onkohan se niin vakavaa..

Mistäköhän johtuu, että sivuspagaattia treenatessani (ihan istualtaan jalat levälleen) kun menen maksimiasentooni, tuntuu, että jalkani muljahtavat pois paikoiltaan? Se on todella kivuliasta, mutta kipu loppuu samantien kun menen pois spagaatista. Samaa ilmiötä ei tule, jos istun jalat seinää vasten ja työnnän siitä itseäni seinää kohti (jos ymmärrätte mitä tarkoitan).

Onko jollain muulla sama ongelma kuin minulla, että olkanivelen liikkuvuus/ojentajien tai kylkien venyvyys on niin huono, että ei saa käsiä edes kunnolla ylös? Tuntuu, ettei venyttelystäkään ole apua, mitä siis voin tehdä?

Kiitos, jos voitte vastata edes osaan näistä kysymyksistä :)

2

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10vuottavoimistellut

      Revähdysten ja lihaskipujen estämiseksi LÄMMITTELE. Ei tee hyvää lähteä kylmiltään venyttelemään. Jalat myös venyvät paremmin, kun lihakset ovat lämpimiä.

      Itse en usko, että 30-90 s on paras aika venyttää. Palauttavana (tai avaavana) venytyksenä ok, mutta jos liikkuvuutta haluaa lisätä, niin pidemmät venytykset (2-3 min) parempia.

      Osa paikoista venyy, mutta myös jäykistyy nopeasti. Venyttely vaatii kärsivällisyyttä. Voi olla, että huomaat kehityksen jossain paikoissa nopeammin kuin toisissa (esim. takareisivenytyksessä kädet osuvat lattiaan, pakaravenytyksessä ei yhtä hyvää "mittaria"). Voi myös olla, että osa venytyksistä on tehokkaampia kuin toiset. Omasta mielestä juuri lonkankoukistaja- ja pakaravenytyksiä on hankala saada tuntumaan ("sattumaan") yhtä paljon kuin etu- ja takareisivenytyksissä.

      Kannattaa pitää myös muutama lepo- tai kevyempi päivä venyttelyistä viikossa. Kehitys tapahtuu nimittäin juuri levossa (sen jälkeen kun on venytellyt).

      En halua masentaa sinua ja ehkä tämän tiesitkin, mutta 12v jälkeen ei veny enää niin helposti. Venyy kyllä ja spagaatti on mahdollista saada, mutta vaatii enemmän työtä kuin nuorempana.

      Tsemppiä venyttelyyn!

      • iramaria1

        Kiitos vastauksista! Joo olen kyllä huomannut, että spagaattiin pääsy on paljon vaikeampaa, kun ala-aste ikäisenä. Ja lämmittelen joka kerta ennen venyttelyä. Nuo lepopäivät taitavat tosiaan tehdä hyvää, koska tuntuu, että venyn paremmin parin välipäivän jälkeen. Mutta nyt spagaatti on enää n. 5cm päässä, eli enköhän saavuta sen ennemmin tai myöhemmin :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe