Aihe

"Räkääpäänokkia" ei Suomeen

onko kysymysksessä n

Kaikk nuoreti innoissaan Sex Pistols Suomeen 1978. Suomen uskonnolliset likkeet ja nuorisojärjestöt esittivät yhdessä vastalauseen maan poliittiselle johdolle. Heidän tulo estettävä ja epäuskonnollinen ja taantumuksellisuus kiellettävä. Urkki hyväksyi vastalauseen. Sex Pistolsin Suomeen tulo kiellettiin.

5

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • oli toimeen tartutta

   Vuotta aiakisemmin oli Suomessa jyrkästi hyökätty Aku Ankan housuttomuutta vastaan. Aku ankan housuttomuus oli herättänyt Suomen sivistyspiireissä jyrkkää vastuullisuutta. Pitkän poliittisen keskustelun jälkeen Aku Ankka vielä hyväksyttiin. Ulkomailla saatu naurunalaisuus ehken vaikutti.

  • säpinää kaduilla

   1978-katastrofilta vielä selvittiin mutta Eput ja muut punkbändit viritteli jo omia biisejä Epe Heleniuksen studioissa. Lopulta ullkopoliittisen ja sisäpoliittisen johdon oli annettava periksi. "Ne" pääsi televisioonkin.

  • wr699

   Mellastus alkoi ja kaikkee vastustettiin paitsi tietysti Urkkia joka Pyhä.

  • Sid on kusihousu

   Se oli oikea päätös , punk on ihan paskaa ja kekkonen tiesi sen

  • mantrap

   Tässä tapahtui punkeille sellainen moka, joka vieläkin herättää myötähäpeää. Hesari kirjoitti lonkalta humoristisen tilanneanalyysin Pistolsin musasta ja sen herättämästä vasta-aallosta, ja punkit ottivat tämän ironisen sekä mukapaheksuvan analyysin tosissaan. Vieläkin joku vaahtoaa tuosta Hesarin jutusta. 70-luvulla pidettiin vielä kaikkea lehdessä kirjoitettua jumalansanana ja tilannetaju oli airfix-nenillä hukassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   10028
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   82
   3492