Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MAANKUOREN ALLA

asiastakiinnostunut9

Ainahan on kerrottu, että mitä maankerroksia on ja mitä nämä maankerrokset sisältävät. Nyt kuitenkin, kun luin yhtä peruskoulun kirjaa, jossa tästä asiasta kanssa kerrottiin, mutta siinä myös sanottiin: "ihmisen syvimmät poraamat reiät eivät ole puhkaisseet maankuorta". Mistä siis tiedämme, mitä maankuoren alla on?

11

910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä kalloon tarttui

      Pienin laskutoimituksin selviää että esim. 100 km syvyydessä täytyy vallita valtavan suuri paine ja tilanne väistämättä vain "pahenee" syvemmälle mentäessä. Ilmeisesti aineen täytyy siellä syvällä olla aivan erilaisessa tilassa kuin se aine jota näemme maanpinnalla. Lämpötila nousee (aivan pintakerroksen alapuolella) jatkuvasti syvemmälle mentäessä.

      Oletettavasti maapallon koostumus "keskimäärin" melko pitkälti muistuttaa meteoriitien koostumusta koska maapallo ja meteoriitit ovat syntyneet samasta aineesta.

      Maan sisäosista on saatu tietoja mm. maanjäristysaaltojen etenemisen perusteella. Maapallo ei ole ihan yksinkertainen, mutta tarkan ajoituksen avulla saadaan selville maanjäristysyaaltojen etenemisnopeus eri syvyyksillä.

      Maapallo lie syntynyt sulana kappaleena. Tällöin tuntuu ymmärrettävältä että raskaimmat aineet ovat painuneet ytimeen ja kevyempi aines on jäänyt pinnalle kellumaan.

      Näin on päädytty siihen malliin että maapallon ydin koostuu metallista, nikkeliraudasta. Syvemmällä aine on nestemäistä mutta maapallon sisäosissa on myös "plastista" ainetta joka ei varsinaisesti ole nestettä, mutta kovan paineen alaisena se virtaa lähes kuin neste. Virtausta taas on siksi koska on lämpötilaeroja.

    • jjayhhaiu

      Saadaan myös näytteitä laavan muodossa.

      Näytteet tulevat meidän luo kuin itsestään. ja tulivuoria piisaa, joten aika kattavasti on saatu näytteitä syvältäkin maankuoresta. Laavan mukana tulee lohkareita syvältäkin maankuoresta.

      Seismisillä tutkimuksilla ollaa myös tosi hyvin perillä maankuoren rakenteesta.

    • slkfnhkfnh

      Maapallollahan on magneettikenttä. Sen täytyy johtua suuresta rautapitoisuudesta tai jostain, varmaan jotkut viisaat on sitten osanneet tehdä päätelmiään raudan määrästä ja vaikka mistä.

    • ontto-se-on

      Tutustukaa "ontto maapallo" teoriaan niin siitä saatte tieteellisen vastauksen. Maapallon sisällä on toinen itsenäinen ulottuvuus. Saksalaiset olivat tuosta teoriasta kiinnostuneita muutama vuosikymmen sitten.
      Siellä hyrrää onton tilapuoliskon asukkaiden jättigeneraattori joka antaa maapallolle magneettikentän. Maapallon molemmilla navoilla on sinne portit joten käykää tekemässä matkat uuteen ulottuvuuteen.
      Tulette yllättymään ja ymmärryksenne kasvaa.

      • Jospa siirtyisit tarinoinesi tiedepalstalta vaikka jollekin teinien fantasiasivustolle.


      • on tää
        Kollimaattori kirjoitti:

        Jospa siirtyisit tarinoinesi tiedepalstalta vaikka jollekin teinien fantasiasivustolle.

        Tämäkö tiedepalsta, heheheheheheheh.


      • pipero
        on tää kirjoitti:

        Tämäkö tiedepalsta, heheheheheheheh.

        Jules Vernehän sinne maan keskipisteeseen matkusti jo ajat sitten. Etelänavalla on kaksi aukkoa; n. 15 x 30 m, sisään ja uloskäynnit. Harmaat ne siellä pallon sisällä asustelevat ja heinää vetävät niin että välillä höyryä maan pinnalle purskahtelee. Siinä on teille tieteellinen arviointini joka on yhtä oikea kuin kaikki muutkin.


    • Visionisti

      Maapallo, tuo läpikäymättömistä korpimaista ensimmäinen ja viimeinen. Ai niin onhan kuussa käyty
      Avaruudessakin lentää kameroita, sen on kaikki nähneet kuvilla, jotka kyllä tehdään tietokoneilla sellaisista lähetyksistä, joita veronmaksajien rhoilla avaruuteen lähetetään. Kaikki voivat sen todistaa kun menevät katsomaan rakettien laukaisuja avaruuteen. Eihän ne mitään tyhjiä putkia taivaalle ammu, siellä on sisällä ihmisiä ja miljardien laitteita, jotka kaikki maksaa.

      • No nyt kun tuommoiselle kännisekoilulinjalle lähdetään, niin todettakoon, että ne kuuvideot on kuvattu Seutulan hiekkamontulla!!!11 Ei oo mittään ilimastoa olemassakaan!!!12


    • näinkö on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe