Millaisesta piirakasta pidätte eniten?
Piirakka
8
235
Vastaukset
- namskista
Karjalanpiirakasta uunituoreena ja voita päälle.
- domsku
Suolaisista karjalanpiirakka (riisi) lämpöisenä ja munavoita päällä. Toinen on tomaattinen ja sipulinen pitsa - hyvää niin kuumana kuin kylmänäkin - sopii hyvin myös hiukopalaksi jääkaappikylmänäkin.
Makeista ehdottomasti mustikkapiirakka pullataikinalla. Hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin raikkaan maidon tai makean maitokahvin kera nautittuna. Tein äsken ihan vain kokeillakseni rahkapullaa ja sekin on aivan mainion hyvää. - redellica
Suolaisista oma suosikkini on kinkku-purjopiirakka voitaikinapohjalla ja kananmunasidoksella.
Makeista tykkään eniten murotaikinapohjaisesta rahkapiirakasta, johon tulee sekaisin esimerkiksi mustikkaa ja punaviinimarjoja. Ja rahkapäällysteen on oltava riittävän hyvin sokeroitu, ettei maku mene liian kitkeräksi (: Myös omenapiirakka sellaisella reseptillä, jossa taikinaan tulee kermaa, on aivan mahtavaa! - teletappi-pai
Toivottavasti rahkasi on myös maustettu raastetulla sitruunankuorella ja mukana on hitunen vaniljaa.
Pomppupiirakasta paras on simppelein lastentarhapiirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Oikea omenalajike (happamahko ja kiinteä) ja riittävästi sokeria ja kanelia. - redellica
Raastettua sitruunankuorta en ole siihen tullut laittaneeksi - taidanpa kokeilla. Mutta vaniljaa on aina mukana (:
Omppupiirakkaan tosiaan kiinteät talviomenalajikkeet on tosi hyviä. Sopiva happamuus tuo raikkautta. - vaintekemälläoppii
Myös muita sitrus-hedelmien kuorta raasteena rahkaan sekoitettuna voi kokeilla, jos sitruuna on liian voimakas - kuten appelsiinin tai mandariinin. Pese kuitenkin hedelmä ensin hyvin haalean veden alla juuresharjalla ja kuivaa hyvin. Raasta vain värillinen pintakerros kuorta äläkä valkoista osaa (se on kitkerää).
Pomppupiirakkaan aina happamia ja kiinteitä lajikkeita, niin maku on hyvä ja raikas. Paras syöntiomena taas mielestäni on nykyään puolalainen Ira Red - ei vahaa pinnassa ja sopivan kiinteä, hapokas ja makea vielä näin keväälläkin.
Hyvää onnea ja makuja kokeiluihisi.- Iisisti, iisisti!
"Pese kuitenkin hedelmä ensin hyvin haalean veden alla juuresharjalla ja kuivaa hyvin."
Niin perusteellisesti ei kuitenkaan kannata juuresharjaa käyttää, että se riipii rikki ne kuoressa olevat pienet nystyrät, jotka sisältävät ko. sitrushedelmän aromia, ja tyhjentää kaikii maut pesuveteen. - hellääkinhellempi
Iisisti, iisisti! kirjoitti:
"Pese kuitenkin hedelmä ensin hyvin haalean veden alla juuresharjalla ja kuivaa hyvin."
Niin perusteellisesti ei kuitenkaan kannata juuresharjaa käyttää, että se riipii rikki ne kuoressa olevat pienet nystyrät, jotka sisältävät ko. sitrushedelmän aromia, ja tyhjentää kaikii maut pesuveteen.No ei tietenkään pidä hangata niin kovaa, että hedelmän pintakerros hajoaa, koska kaikki maku on juuri siinä. Mutta silti kannattaa harjata hedelmä haalean veden alla, jotta mahdolliset vierasaineet saa pois. Paras olisi käyttää jotain luomuhedelmiä, joiden pinnassa ei ole vahaa eikä torjunta-aineita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta703560Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1483533Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463322- 532779
- 322036
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘301962Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k421704- 481676
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä961635- 391400