OSTIN LIHAMYLLYN

hyvää tuli

ja sitä heti koekäytin, naudan sisäpaistia 650g ja 380g paketti pekonia tuli jauhetuksi, pussi sipulikeittoa kermaviili 2munaa... eli peruslisukkeet ja ei kun paistamaan... lihapullan littasin vähän kasaan , sellaisia pihvin tapaisia ja puolet uuniin murekkeeksi.Voin sanoa että kannatti se myllyn osto, kyllä on eroa kuin yöllä ja päivällä sillä lihan maulla. Eikä tullut mitään lillinkiä pannulle niinkuin kaupan'jauhelihoista'Varmasti tulee yhtä hyvää vaikkei sisäpaistista teekkään, mutta halusin kokeilla oikein hyvästä raaka-aineesta, kun muutenkin käytän parempia osia aina.Suosittelen myllyn hankintaa kaikille kuka on tympiintynyt näihin kaupan epämääräisiin 'jauhelihoihin ja kuka haluaa myöskin hyvän makuista, koe maistaja sanoi ettei ole koskaan maistanut niin hyvää jauhelihapihviä ja samaa mieltä olen itsekin.Maksoi 149e, eli ei halvin eikä muovinen vaan teräs mylly.Nyt on jo myllyn lainaajia tiedossa koemielessä, kun ekana kokeilevat niin sitten hankii omat myllyt.

40

5819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuleehan sillä

      Saahan siinä muutaman kerran tietenkin myllytä ennenkuin on kuoletettu.
      Ei sillä että minun rahoissani tuo ei tunnu missään mutta noin niinkuin yleisesti.

      • käteisen jyke

        No eihän se maksa itseään ikinä takaisin kun paisti on kalliimpaa kuin jauheliha. Vaan meneehän sitä rahaa suurempia summia turhempaankiin.


      • hyvää tuli
        käteisen jyke kirjoitti:

        No eihän se maksa itseään ikinä takaisin kun paisti on kalliimpaa kuin jauheliha. Vaan meneehän sitä rahaa suurempia summia turhempaankiin.

        saman hintaista se liha olisi kaupassakin jauhatettaessa... jos itse valitsee lihan ja käskee jauhamaan heti.... harvassa vaan on vielä nämä kaupat jotka paikanpäällä jauhaa asiakkaan valitsemasta lihasta... on niitä jo mutta vähän.Eikä ole mitään väliä maksaako itseään takaisin.... ei ostamani autokaan koskaan maksa itseään takaisin... eikä taulu tv... tms. pääasia että kaikki toimii ja vastaa sitä mitä on ostanut.


    • hyvää tuli

      ei se hinta mitään, olisin maksanut enemmänkin... mutta se lihan laatu ja ruuan maku, kunhan nyt totun enemmän käyttämään niin kokeilen makkarankin tekoa... ehkä kuitenkin joskus ensi syksynä kun tulee tuo kesä niin on muita kiireitä. Mutta kun hyvän naudan lihan jauhaa ja pihviksi taputtelee mausteineen ja grillaa muurikalla niin luulisi senkin maistuvan.Eikä aina pidä kaikkea laskea sen mukaan kuolettuuko vai ei, jostain pitää maksaa jos hyvää haluaa, pätee lähes kaikkeen.Pari viikkoa sitten ostin uuden painekattilan kun ei entiseen 40v. vanhaan enää tiivisteitä mistään saanut, sekin maksoi 99e, enpä tiedä senkään kuolettumisesta mutta tuli nyt hankituksi kuitenkin ja on pikkusen parempi kuitenkin kun se vanha jota piti vahtia.

    • ruokamestari

      hienoa että on ihmisiä jotka ymmärtää ettei huinoista raaka-aineista voi tehdä hyvää ruokaa ja viitsii vielä panostaa laitteisiin. Aidot oikeat maut kunniaan ja teollinen höttö paska pannaan.

      • Anonyymi

        Ostappa palapaistia/karjalanpaistia ja jauhat jauhelihaksi. Ei voi verratakkaan kaupan jauhelihaan.


    • hyvää tuli

      olenpa huomannut sen jotta on kivempi tehdäkin sitä ruokaa kun on kunnon välineet pannuista alkaen. Seuraava hankinta on se umpioimislaite jolla saa tavarat pakkaseen kunnolla suljettuna ettei toinen toistaan mausta, sipulikin on niin voimakas arominen jotta antaa makua leivonnaisiin ellei saa pakkausta kunnolla ilmatiiviiksi., valkosipuli varsinkin.Täytyy ensin taas vähän tutkailla mikä olisi käyttööni soveliain.Hyvä ruoka syntyy hyvistä raaka-aineista, valmistusta edesauttaa hyvät vehkeet joilla on helppo ja mukava kokkailla.Ja se hyvä mieli sitä tehdessä on paras raaka-aine, jos kiukuspäissään kiireessä hosuen yrittää jotain saada aikaiseksi niin se se oli kuin 'mättöä' jolla maha täytetään, nautinnollinen ruoka syntyy hiljalleen kiireettä haudutellen, kauniita ajatuksia samalla ajatellen.

    • ruokamestari
    • hyvää tuli

      ootko ite käyttänyt, onko kätsä. saako siihen myöskin sellaista rullatavaraa pusseiksi vai onko kaikki yksittäisiä pusseja.. kätsintä olisi sellainen rulla josta aina tarpeen mukainen paketti syntyisi.Katselinkin jo niitä kaupassa ja siellä oli myöskin sellainen pieni niinkuin yhdenkäden malli, mutta niissä pusseissa näytti olevan joku venttiili, varmaan aika hankala pitemmän päälle.Paras olisi sellainen ,mistä saa sen haluamansa kokoisen paketin tehtyä.... no , täytyy tutustua tarkemmin vielä erilaisiin, hinnat liikkuu juuri tuolla tasolla, mitä olen vilkuillut, kiitti vinkistä.

    • ruokamestari
    • hyvää tuli

      on ehkä liioittelua hankkia 2 henk. talouteen noinkin hintava laite, kyllä meinaan pärjätä jonkin verran halvemmalla, erijuttu olisi jos tosipaljon olisi käyttöä ja taloudessa olisi enemmän väkeä,joten määrällisesti ruokaa enemmän tarvisi.Nyt vaan laitan kerralla suuremman erän ja pakastan loput.Kiitän hyvistä vinkeistä.

    • BBB

      Lihamyllyn ostaneille vinkiksi, että sillä kannatta jauhaa myös kalat murekkeeseen. Esim. hauesta tulee tosihyvä mureke, mutta siinä on ne inhottavat hankaruodot, niin niiden poistamiseen ei meinaa kärsivällisyys riittää. Myllystä kun pistää kolmesti läpi, niin ruodot ovat menneet niin pieniksi, ettei niitä nirsompi maistajakaan murekkeesta huomaa!

    • hyvää tuli

      kala kalana... siis fileenä, olen tottunut sellaisena sen syömään ja tuskinpa tuo puoliso kalapullia söisi... on entisiä saarelaisia niin kala kalana... oli tosi vaikeaa ryhtyä ostamaan torilta kalaa, kun oli tottunut sen merestä elävänä nostamaan.... mutta aikansa kutakin , ehkä sekin vielä tulee vastaan jotta kalapullat kelpaa.Kokeilla aion kuitenkin jossakin vaiheessa.

    • lihansyöjä

      Teurastutan itse eläimen, ja varmana tiedän, mitä meillä syödään.. :)

    • nimimerkki on pakoll

      Mitä jätkeä jauhaa hyvää lihaa? Jauhelihan tarkoitus onkin että se tehdään niistä huonommista osista joita ei muuten mielellään syötäisi. Kunnon lihä menee vain pilalle jos sen jauhaa.

      • voihelevettiläine

        Eipä paljon järki pakota päätä jos jauhaa pihvilihat ensin jauhelihaksi ja sitten tekee siitä jauhelihapihvejä.


      • teppotapani
        voihelevettiläine kirjoitti:

        Eipä paljon järki pakota päätä jos jauhaa pihvilihat ensin jauhelihaksi ja sitten tekee siitä jauhelihapihvejä.

        No jos haluaa nimenomaan jauhelihapihvejä jotka on kunnon lihasta eikä siitä huonommasta osasta jota ei kukaan söisi jos tietäisi mistä...jokainen taaplaa tyylillään, jollekulle kelpaa halvin ja huonolaatuisin sikanauta ja joku haluaa paistilihasta, onko se pois teiltä kummaltakaan, nimimerkki on pakoll ja voihelvettiläine... eiköhän jokainen meistä maksa itse niin mersunsa kuin ladansakin, sama pätee myös lihaan ja kaikkeen muuhunkin mitä itsekukin hankkii.


      • nimimerkki on pakoll
        teppotapani kirjoitti:

        No jos haluaa nimenomaan jauhelihapihvejä jotka on kunnon lihasta eikä siitä huonommasta osasta jota ei kukaan söisi jos tietäisi mistä...jokainen taaplaa tyylillään, jollekulle kelpaa halvin ja huonolaatuisin sikanauta ja joku haluaa paistilihasta, onko se pois teiltä kummaltakaan, nimimerkki on pakoll ja voihelvettiläine... eiköhän jokainen meistä maksa itse niin mersunsa kuin ladansakin, sama pätee myös lihaan ja kaikkeen muuhunkin mitä itsekukin hankkii.

        Hyvä liha menee pilalle jos sen jauhaa. Kokolihapihvi on paljon parempi kuin jauhelihapihvi. Hampaat on tarkoitettu ruuan jauhamiseen. Onko teppotapani se sulta pois jos kerron mielipiteeni?


      • Anonyymi
        teppotapani kirjoitti:

        No jos haluaa nimenomaan jauhelihapihvejä jotka on kunnon lihasta eikä siitä huonommasta osasta jota ei kukaan söisi jos tietäisi mistä...jokainen taaplaa tyylillään, jollekulle kelpaa halvin ja huonolaatuisin sikanauta ja joku haluaa paistilihasta, onko se pois teiltä kummaltakaan, nimimerkki on pakoll ja voihelvettiläine... eiköhän jokainen meistä maksa itse niin mersunsa kuin ladansakin, sama pätee myös lihaan ja kaikkeen muuhunkin mitä itsekukin hankkii.

        👍👍👍


    • Waidmannsheil

      Itse metsästän lihani joten tiedän mitä syön. Hirviä, peuraa, kaurista, jäniksiä, kanalinnut, sorsat ja kyyhkyset.
      Hyviä arvokkaita paisteja ja fileitä en tietenkään jauha mutta ruhon vähempiarvoisimmista osista tulee esim hirvestä paljonkin jauhelihaa.

    • Mössöpihvi

      Ihmettelen minäkin miksi pitää hyvä liha jauhaa mössöksi että saa tehtyä pihvejä??? Mutta jokainen tavallaan...vaikka trollaamalla. Luulen ettei keskustelun aloittajalla oikeasti edes ole mitään lihamyllyä, ei kukaan ole niin tyhmä että tekee hyvästä pihvilihasta mössöä että saa tehtyä pihvejä! xD

      • .....

        Kuka on niin tyhmä että tekee sisäpaistista pihvejä.. kysympähän vaan.


    • tiukkaa faktaa

      Jos et itse kasvata karjaa ja ruoki sitä rehulla jonka tiedät täysin puhtaasti viljellyksi puhtaassa maassa, et todellakaan tiedä mitä syöt.

    • Kummaa sakkia on

      Kylläpä on kateellista sakkia tälläkin palstalla, vai ootteko tulleet potkut ja työttömät -palstalta. Oikeinko oikeesti ootte lihamyllystä jollekulle toiselle kateellisia, eipä olisi uskonut, no, onhan se n.150e suuri raha jos ttt.llä joutuu sitkuttelemaan ja eineksiä mättönä syömään.Jos pysyisittekin siellä samalla palstalla,täällä on kyse liharuuista.

      • nimimerkki on pakoll

        Ei taida olla kyse mistään kateudesta. Nyt on kyse täysin liharuuasta. Kunnon lihaa ei kuulu jauhaa. Ootko mahdollisesti ostanut lihamyllyn vain todetaksesi että turhaan tuli hankittua.


    • kokki18

      Meille tuli vahingossa nyt 2 lihamyllyä.Eli jos joku tarvitsis käytetyn halvan lihamyllyn
      ja asustaa LPrannan alueella niin 30€ saa hakee pois.

      Tehoja on ja melko käyttämätön.

      [email protected]
      voi laittaa tuohon tiedusteluja

    • **'|||**'

      No, näyttää kuitenkin olevan suuntaus että lihamyllyt hyvin kaupaksi käyvät, prismastakin on näköjään myyty 7kpl parissa päivässä kun olen hyllyä seuraillut. Osa ihmisistä vaan ei enää halua sitä sotkua jota kaupassa on, vaan jauhavat itse lihansa, eiköhän ole jokaisen oma asia mitä ostaa tai ei osta. Jonkun mielestä saattaa olla ihan turha mutta jollekin toiselle jopa sen mittari että syökö enää jauhelihasta tehtyä ruokaa vai ei.Valintansa jokaisella, joku tekee sen valinnan rahan mukaan, joku maun mukaan , joku pakosta, ja joku syö mitä vain välittämättä senenempää mausta kuin terveellisyydestäkään.

    • makkaratietäjä

      nyt kun olet ylpeä myllyn omistaja rohkeesti kokeileen itse tehtyä makkaraa,paljon erilaisia lihoja,mukaan perunaa,hyvät mausteet,ei kun myllyllä sian suoleen,pieni savustus.keitto 15 min. jähdytys jasitten graillus,uskon että prhe ja sukulaiset on ylpeitä susta,kande kokeilla,onnea uusi makkara mestari.

    • hyvää tuli

      kiitos kannustuksesta, mikään mestari ole,vasta aloittelija kaikes sa mitä myllyllä voi tehdä..mutta miten hoidat savustuksen, meillä on kyllä oikea puinen savustuspönttö jossa kaikkia kaloja ollaan savusteltu ja myöskin possun ulkofilee tulee aivan loistavan makuinen.... pakkasessa vielä mureutuu lisää, kun ei kaikkea jaksettu syksyllä syödä niin osan laitoin siivuina pakkaseen ja senkun parani. Savustin sen hieman ylikypsäksi.On sekin aivan eri makuinen kuin nämä kaupan possufileleikkeet,kannattapi kokeilla jos on sellainen pönttö. Ja useampi savustuu samalla vaivalla jos haluat kaverit/sukulaiset iloisesti yllättää.Voiko savustaa ne makkarat tavallisella puulämmitteisellä pöntöllä vai jossakin savustuspussissa... onkohan niitä enää myynnissä.

      • makkaratietäjä

        kun saat makkarat sopivan pituisille kepeille.onnistuu pöntössä ihan hyvin, siis ensin savustus sitten keitto.makkarat


    • hyvää tuli

      on siellä melko mukavat ritilätkin siinä pöntössä, jotta pysyvät kyllä , mutta tarkoitin kuinka kauan olisi savustettava...kun sitten keitetään kuitenkin kypsäksi vai olisiko saatava kypsäksi savustamalla....

      • makkaratietäjä

        savusta sen verran että saa hyvän värin ehkä 10 min. sitten 90 asteiseen 20 min.voithan tosi savustaa kypsäksiasti makuasia työ tekijäänsä opettaa.


    • pitkää sukua.

      kyllä tuollainen hyvää on vähän aikaa, mutta entä terveellisyys,
      tule järkiisi, ennen kuin on myöhäistä.

      varo ettet ala lihomaan.

    • tuhma täti

      mikä prkleen pakko mitään on syödä enemmän kuin voi...eiköhän nuo kaupan valmis ruuat enemmän rasvaa ja muita lihottavia kemikaaleja sisällä kuin itse tehdyt... jossain oli niistä kemikaaleista oikein tutkimuskin tehty ja todettu nimenomaan niitten lihottava ominaisuus.Itsetehty on aina terveellisempää kuin valmisruoka.... järki pitää olla päässä kuitenkin ...no rasvaahan olen ainakin minä välttänyt kokoikäni.Voisitko vielä sanoa mikä kohta on se epäterveellinen...ja mistä päättelet ettenkö olisi jo lihava....ei vaiskaan, leikki sikseen ja pylly pois tyynyltä.

    • "valkoista lihaa"

      Makkaran teossa on kyllä rasva suuressa roolissa. Jos on kaupan makkaroissa rasvaa, niin hyvissä kotimakkaroissa on sitä myös oltava. Riippuen käytetystä lihastra, sellainen 25-35% saa olla rasvaa lisättynä. Ja se kunnon rasva on sitten sian selkärasvaa, eli koko valkoista ihraa, siinä on koostumus sopiva, ei valu ulos liian alhaisessa lämmössä.
      Ei sitä makkaraa jokapäivä syödä, kaiken syötävän ei pidä olla terveysruokia, riittää kun kulkee keskitietä ja herkutteleekin välillä.
      Itse kun tekee niin tietää mitä suuhunsa laittaa.

    • parempaa ruokaa koht

      Minäkin päädyin myllyn ostoon, jostakin arvattavasta syystä.Tein kokeeksi tuon aloittajan kirjoittamalla ohjeella mutta lisäsin noihin vielä hirvipaistia, jonka olin pihveiksi aikonut mutta nyt teinkin näin. Reilu kilo oli lihaa yhteensä, se pekoni lisäksi.Paistoin lihapulliksi, ja voi sentään, kun maistoin koepullaa niin enpä ole edes mummoni tekemiä voinut näin hyvinä pitää vaikka ne mummon tekemät on olleet maailman parhaat tähän asti,nyt taisi tulla uusi mummo, jonka tekemät on ne parhaat.Söimme itsemme lähes ähkylle, huomiseksi jätin sopivan määrän ja pakkaseen sain vielä 3.ksi kerraksi.Kyllä kannatti tämä myllyn hankinta.

    • vähärasvainen

      Minä en viitsi hirven joukkoon rasvoja lisätä, tulee erinomaisia lihapullia ilmankin.
      Minä kun leikkaan hirvet syksyllä, niin myös itse jauhan sen jauhelihankin. Meillä on kunnollinen kammiovakuumikone, joten saa jauhelihan sellaiseen puolenkilon annospakkaukseen ja suoraan pakkaseen. Säilyy rasvattomana vakuumissa vaikka vuoden. Ei muuten tarvitse rasvaa lisätä ja hyvää on.

    • parempaa ruokaa koht

      Samaa mielipuolta hyvinkin pitkälle ja samoin olen menetellytkin sen lihan kanssa mutta nyt innostuksissani kokeilin ekaa satsia näin ja oli hyvää. Itsekin hirvenpaistit ja siitä paistista leikatur pihvit yleensä ihan sellaisenaan olen käyttänyt ja hyviä olleet on,Vakuumikone kuuluu hankinta listalle myöskin.Kaikki säilyy pidempään kuin muuten pakattuina.Ja kun jotain on runsaasti tarjolla niin silloin kannattaa ottaa jos on vehkeet millä säilyvyyttä saa lisää.

      • vähärasvainen

        No kyllähän pekoni antaa mukavan säväyksen, mutta muuten teen nykyään ne hirvilihapullat ilman lisärasvaa. Paistan kyllä ensin pannulla hyvässä öljy/voi seoksessa ja sitten lisään kattilaan, jossa on ketsupilla terästetty ruskea kastike.
        Siellä saavat muhia kypsiksi ja pottumuusin kanssa ovat kyllä erinomaisia.

        Vakuumivehkeiden hankintaa suosittelen lämpimästi. Meillä on seuran lahtivajalla kunnollinen kammiokone, jolla saa leikatut ruhot nopeasti vakuumiin pakattua.
        Kotona minulla on kuitenkin myös Lava-300 jolla vakumoin omat kalat ja pienemmät jutut. Se antaa kyllä lisää säilyvyyttä eri tuotteille ja myös maut pysyvät "freesimpänä" pakastuksessa, koska happi ei pääse niitä pilaamaan .


    • hevat

      Olen entinen lihakauppias,niinpä eläkkeelle jäätyäni ostin heti sähkökäyttöisen myllyn prismasta. Tykkään kertaalleen jauhetusta,enkä mistään mössöstä,
      kun ostan vaikka keittolihaa naudanlihan,luiset osat karjalanpaisttiin .Samoin myös sikakin antaa makua ,yleensä jauhan sekasin noin3kg pakastan sopiviin pakkauksiin,
      meit2 ihmistä vanhaa ,tykkäämme usein jauheliha jutuista siitä monenlaista värkkään

      Kun vanhemmiten ruokahalut heikkenee täytyy titää mitä suuhunsa laittaa.Särkijärvestä haukia ahvenia välillä jauhamme,mut hyviä fileinäkin..
      Harrastuksia tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe