Hei !
Syntymäpäivä lähestyy ja pitäisi onnistua tekemään kakku. Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Ongelmana on se että kakkuni tahtovat laskeutua ja koskaan en ole onnistunut saamaan aikaan kuohkeaa täytekakku pohjaa. Muutamia kysymyksiä teille kaukun tekijät : Miten kauan vatkaatte munia ja missä vaiheessa laskette uunia alemmaksi koska uuniluukun uskaltaa aukaista jos pinta alkaa tummua jne. ? Tiesän sen että aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä, jauhot on sekoitettava varovasti , mutta jotain teen kuitenkin väärin. Vielä jos saisin hyvän kakun ohjeen se olis kiva juttu !
Täytekakku miten saan onnistumaan
14
5832
Vastaukset
- viivi
Tässä ohjetta kakkupohjaan
lasillinen munia
lasillinen sokeria
lasillinen vehnäjauhoja 1tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan hyvin,lisätään vehnäjauhot,joihin leivinjauhe sekoitettu,va-ro-vas-ti sekaan.
Uuni 200 asteeseen ja taikinan koosta riippuen paistoaika 25-35min:anna olla mieluummin hiukka yliaikaa,kuin aliaikaa.Äläkä availe sitä uuninluukkua,äläkä siirtele vuokaa.Vuoka siis voidellaan ja kuorrutetaan korppujauholla ennenkuin taikina kaadetaan.Kun kakku kypsää,se on keskeltä koholla hiukan-kokeile tulitikulla,ettei ole sisältä raakaa. Kakun koon päätät itse:isoon lasilliseen menee 5-6 munaa(leivontamunia,tuoreita!)ja sillä määräytyy jauhojen ja sokerinkin kulunki.Tällainen kakku riittää noin 12-18,riippuu,kuinka paljon laitat täytteitä.
Ja ei voi epäonnistua.- kotileipuri
Minä paistan kakkupohjaa uunissa n. tunnin ja 150 astetta lämpöä. Tulee hyvä, murea ja kuohkea ja on tasaisesti kypsä.
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
2 dl kermaa vaahdotettuna
100 hovijuustoa
100 g suklaata rouhittuna
1 prk säilykeaprikoosia soseutettuna
½ dl aprikoosimarmeladia
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Kostuta laimennetulla sitruunamehulla
Päälle: 5 dl kermaa
marsipaaniruusuja - anu
kotileipuri kirjoitti:
Minä paistan kakkupohjaa uunissa n. tunnin ja 150 astetta lämpöä. Tulee hyvä, murea ja kuohkea ja on tasaisesti kypsä.
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
2 dl kermaa vaahdotettuna
100 hovijuustoa
100 g suklaata rouhittuna
1 prk säilykeaprikoosia soseutettuna
½ dl aprikoosimarmeladia
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Kostuta laimennetulla sitruunamehulla
Päälle: 5 dl kermaa
marsipaaniruusujaHei kotileipuri !
Mitä olet laittanut kakun päälle koristeeksi ? Täytteesi vaikuttaa herkulliselta. - Kotileipuri
anu kirjoitti:
Hei kotileipuri !
Mitä olet laittanut kakun päälle koristeeksi ? Täytteesi vaikuttaa herkulliselta.Riippuu juhlasta tai tilaisuuden luonteesta. Yksinkertaisimmillaan keitän kinuskikuorrutuksen kakun päälle ja reunoille pursotan koristeellisesti kermavaahtoa ja päälle reunaan vielä koristeellisen renkaan. Muutama marsipaaniruusu renkaan päälle tasaisin välein, siinä se on! Keittokirjasta löytyy yleensä ohjeet.
Kakun päälle voi laittaa myös mansikoita sokerikiilteellä kuorrutettuna ja reunoille pursotettua kermavaahtoa. Persikatkin sopii ja hedelmät yleensä... tämä on monipuolinen kakku ja monessa juhlassa testattu. Vain mielikuvitus asettaa rajoja täytekakun koristelussa! Itse olen opetellut varta vasten muutaman koristelun täytekakkuun omin päin ja näitä teen sitten vuoron perään tai mitä mieli kulloinkin tekee. Kannattaa aina ensimmäinen kakku testata perheenjäsenille syöttämällä, näin saat rehellistä palautetta asiantuntijoilta ;)! Samat ohjeet pätee myös voileipäkakkuun! Kunnon emäntä ei koskaan laita pöytään keskeneräistä tai huolimattomasti valmistettua tuotetta, siksipä kannattaa panostaa myös niihin harjoituskappaleisiin. Opittuasi työtavat kakkujen teko on nopeaa ja helppoa.
- Leipoja
Itse en ole koskaan saanut kakkupohjaa lätsähtämään. Jouduin koulussakin tekemään aina ne pohjat, kun muilla aina lässähti (kokkikoulu)
Vatkaan munia ja sokeria todella pitkään, niin että se on oikein kunnolla kuohkean näköistä.
Uunin luukkua ei saa missään tapauksessa avata kun kakku on paistumassa, tai siinä käy niin että se lässähtää.
Paistan aina kakkuni 175 asteessa ja noin puolisen tuntia. paistan pohjan myös aika alhaalla, mutta en kuitenkaan alimmaisella tasolla.- anu
Kiitos kaikille vastaajille !
- anu
Ongelmana oli se että kakku ei juurikaan kohonnut. Missä vika ? Miten kauan munia tulee vatkata ? Eka kakkuun vatkasin 10 min. Kakku paist. alatasolla,175c, jauhot sekoitin varovasti.Toinen yritys kaveri sanoi että munia pitää vatkata puoli tuntia eipä silti kakku juurikaan kohonnut. Vuoka alumiininen, uuni ok. Ihmettelen mikä meni pieleen. Yleensä kaikki muut leivonnaiset onnistuvat hyvin mutta tämä täytekakkupohjan tekeminen on minulle mysteeri. Tein 6: n munan kakun. Ohje meni näin 6 munaa, 2 dl sok,1,5dl vehnäj ja perunaj 1,5dl ja 2 tl leivinj.
- Leipoja
Vatkaathan sinä munat ja sokerin, ettet vain pelkkää munaa ??
Saat vatkata ainakin 15 min niitä (itse teen yleiskoneella). Liika vatkaaminenkin saatta aiheuttaa sen että kakku lässähtää.
Sitten varovasti lisäät ne kuivat aineet sinne, nostele, älä vatkaa niitä kuivaaineita muna/sokeri vaahtoon.
Kun olet saanut sen kakun uuniin, niin älä avaa luukkua keskenkaiken. - vastaaja
Pappani teki meillä aina mökillä kaakun.
Sanoi, että taikinaa on vatkattu hyvin, kun sitä tiputtaessa jää taikinan pintaan se tippumiskuvio olemaan. Laita jauhot taikinaan vähitellen, lusikalla varovasti nostellen ja sekoitellen. Minä ota jauhoja kourallisen ja hyvin matalalta ripottelen ne taikinan pinnalle, sitten sotken, sitten otan taas lisää jauhoja. - anu
vastaaja kirjoitti:
Pappani teki meillä aina mökillä kaakun.
Sanoi, että taikinaa on vatkattu hyvin, kun sitä tiputtaessa jää taikinan pintaan se tippumiskuvio olemaan. Laita jauhot taikinaan vähitellen, lusikalla varovasti nostellen ja sekoitellen. Minä ota jauhoja kourallisen ja hyvin matalalta ripottelen ne taikinan pinnalle, sitten sotken, sitten otan taas lisää jauhoja.Juu vatkasin munat ja sokerit sekaisin ja jauhotkin varovasti. Kuten sanoinkin kaukun paistoin alaritilällä enkä avannut luukkua. Kummallista en voi käsittää missä vika ?
- Pääkokki
anu kirjoitti:
Juu vatkasin munat ja sokerit sekaisin ja jauhotkin varovasti. Kuten sanoinkin kaukun paistoin alaritilällä enkä avannut luukkua. Kummallista en voi käsittää missä vika ?
Luulen että lässähtämisen aiheuttaa perunajauho. Perunajauhoa sisältävät kakut, kuten hiekkakakku, pitää paistaa välittömästi taikinan valmistamisen jälkeen. Muuten lässähtää. Perunajauhohan ei liukene mitenkään kylmään nesteeseen, jota muna-sokeriseoskin on. Vaan heti kun sekottamisen lopettaa, niin perunajauho alkaa erottua.
Hyvän sokerikakkupohjan täytekakkuun saat, kun sekoitat saman määrän munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Esim. juomalasillinen kaikkia aineita. Sitten vatkaat sokerin ja munat. Jauhot kaadat jauhot siivilän läpi ja sekoitat varovaisesti. Ilmaa tulee varmasti ja paakut vähenevät. Uunia ei kandee avata paistamisen alkuvaiheessa. - Marianne
Pääkokki kirjoitti:
Luulen että lässähtämisen aiheuttaa perunajauho. Perunajauhoa sisältävät kakut, kuten hiekkakakku, pitää paistaa välittömästi taikinan valmistamisen jälkeen. Muuten lässähtää. Perunajauhohan ei liukene mitenkään kylmään nesteeseen, jota muna-sokeriseoskin on. Vaan heti kun sekottamisen lopettaa, niin perunajauho alkaa erottua.
Hyvän sokerikakkupohjan täytekakkuun saat, kun sekoitat saman määrän munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Esim. juomalasillinen kaikkia aineita. Sitten vatkaat sokerin ja munat. Jauhot kaadat jauhot siivilän läpi ja sekoitat varovaisesti. Ilmaa tulee varmasti ja paakut vähenevät. Uunia ei kandee avata paistamisen alkuvaiheessa.on se syyllinen. Ei onnistu.
Laita ensin munat kulhon pohjalle ja riko niiden rakenne rikki (vatkaa hetki) Varmistetaan nyt että teet tämän SÄHKÖvatkaimella. Valuta sokeria norona lasista samaan aikaan kun vatkaat kananmunia. Homma on valmis kun pystyt kirjoittamaan seoksen pintaan. Eli sammutat vatkaimen, kastat sen taikinaan, nostat ylös ja valuvalla taikinalla teet pintaan kuvion. Kuvion, esim. kirjain M, tulee jäädä muutamaksi sekunniksi näkyviin.
Jauhot voit lisätä varovasti myös hiljaa vatkaamalla (ihan lopussa)
Paista kakku KESKITASOSSA tasalämmöllä. Mikäli tuntuu, että päältä alkaa palaa, aseta alalämpö. - Marianne
Marianne kirjoitti:
on se syyllinen. Ei onnistu.
Laita ensin munat kulhon pohjalle ja riko niiden rakenne rikki (vatkaa hetki) Varmistetaan nyt että teet tämän SÄHKÖvatkaimella. Valuta sokeria norona lasista samaan aikaan kun vatkaat kananmunia. Homma on valmis kun pystyt kirjoittamaan seoksen pintaan. Eli sammutat vatkaimen, kastat sen taikinaan, nostat ylös ja valuvalla taikinalla teet pintaan kuvion. Kuvion, esim. kirjain M, tulee jäädä muutamaksi sekunniksi näkyviin.
Jauhot voit lisätä varovasti myös hiljaa vatkaamalla (ihan lopussa)
Paista kakku KESKITASOSSA tasalämmöllä. Mikäli tuntuu, että päältä alkaa palaa, aseta alalämpö.sekoita leivinjauhe (nostatusaineet aina) vehnäjauhojen sekaan. Esim. niin, että mittaat eri kulhoon tarvittavan määrän jauhoja, otat kulhosta vaikka desin mittaan vajaan desin jauhoja ja teelusikalla sekoitat nostatusaineen sinne. Siinä vaiheessa, kun jauhoja tulee lisätä, lisää ensin tuo desin mitassa olevat jauhot sen jälkeen vasta kulhossa olevat.
- anu
Pääkokki kirjoitti:
Luulen että lässähtämisen aiheuttaa perunajauho. Perunajauhoa sisältävät kakut, kuten hiekkakakku, pitää paistaa välittömästi taikinan valmistamisen jälkeen. Muuten lässähtää. Perunajauhohan ei liukene mitenkään kylmään nesteeseen, jota muna-sokeriseoskin on. Vaan heti kun sekottamisen lopettaa, niin perunajauho alkaa erottua.
Hyvän sokerikakkupohjan täytekakkuun saat, kun sekoitat saman määrän munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Esim. juomalasillinen kaikkia aineita. Sitten vatkaat sokerin ja munat. Jauhot kaadat jauhot siivilän läpi ja sekoitat varovaisesti. Ilmaa tulee varmasti ja paakut vähenevät. Uunia ei kandee avata paistamisen alkuvaiheessa.kiitos kaikille vastaajille hyvistä neuvoista! Seuraavalla kerralla teen kakun ilman perunajauhoa ja paistan keskellä uunia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2083286Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391658Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus971513- 921409
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461354Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1601276Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121208Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231039Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89942Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.55872