Olen ostamassa grilliä. Kumpaa suosittelette ?
Olen lueskellut juttuja ja niitä näitä. Pääsääntöisesti hiiltä kehutaan enemmän, koska grillaus on kokonaistapahtuma ja antaa kuulemma paremman maun ruokaan. Ammattilaisetkin käyttävät vain hiiltä. Kaasua vain hellalla tai uunissa.
Kahden vaiheilla keikutaan. Näyttää nykyisi olevan myynnissä vähän kalliimpikin pallogrillejä. Onko teillä niistä kokemusta, ovatko hintansa väärtejä ?
Hiili vs. Kaasu
18
2021
Vastaukset
- puugrilli
kyllä se hiili on parempi siinä voi käyttää lisä aromeja helpommin ,kuten katajaa, leppää ,itselläni on kunnon puugrilli mikä antaa lihalle vilä paremman maun .tietysti se on työläämpi ,mutta kun haluaa hyvää on aikaa oltava.
- ceretu
Annan äänen hiilelle. Työläämpi, hitaampi, sotkuisempi mutta muutamien harjoittelukertojen jälkeen maku on kuin grillatussa pitää ollakin.
Noin 200eur hintaluokassa olevat isot pallotgrillit ovat mainoita monitoimikoineita, kun niitä oppii käyttämään. Ohejita löytyy ja aina voi myös itse soveltaa. Niillä pystyy grillailla ihan normaalisti sekä tehdä paistit yms ja tulee hyvää. Myös savustus onnistuu varsin helposti. - juusoK2
Osta weberin pallogrilli hiilillä toimiva. Maksaa about 250eur ja on hyvä. Kokemusta grillauksesta kyseisellä pallolla pari kesää ja pesee kaasun mennen tullen.
- rillaaja x3
pallo rilliä ei voita mikää
- erkki twistaa
Kaipa aloittaja on rillinsä jo hankkinut, mutta annetaan nyt ääni kuiteskin muille mahdollisesti asiaa pohtiville avuksi:
Hiili/puugrilli.
Kaasulla ja sähköllä voi paistaa ruokaa, hiili/puugrillillä ruoka grillataan ja voi harjottaa myös muita grillaamisen variaatioita kuten bbq eli kypsentää pidempään miedommassa lämmössä antaen savun tuoda mukaan omat arominsa. Niitä grillaamisen aromeita syntyy, kun lihanestettä mahdollista maustekastiketta tippuu hiiliin. Tietty myös niitä PAH-yhdisteitä... mutta eipä kukaan varmaan joka päivä grillaakaan joten liekö niin vaarallista.
Ihan perinteisellä avonaisella hiili/puugrillillä pärjää pitkälle, mutta sitten jos harrastus vetää mukaansa, niin sillä kannella muilla lisävarusteilla saa uusia ulottuvuuksia hommaan. Vähän kalliimmat laatumerkit tietysti on tukevampia ja helpompia alottelijan käyttää, siksi ehkä kannatta alkuun jo satsata pikkusen enemmän. Ja muistaa vielä, että jos perheessä on useampi henkilö, niin heti alkuun jo riittävän iso grilli (pallona esim. mieluummin 57 cm kun 47 cm). - hiilijalkajälki
Koivuhalko. Se on ainoa oikea Grillin lämmitin.
Sähkögrilli on vitsi.
Kaasulla kyllä Makkarat lämmittää.
Hiiligrilli on myös ihan kelpo peli. - Pallogrillaaja
Hiili/brikettigrilli.
Vähän työläämpi, mutta antaa paremman maun sekä mahdollisuuden myös hitaaseen kypsennykseen. Makulastuilla saa lisävivahteita kivasti. Toimii niin lihalle, kalalle kuin äyriäisille.
Itsellä 62 senttinen Weber ja siihen todella tyytyväinen. Kesää ja grillikautta odottelee jo vesikielellä. - onsehelppoo
Ensinnäkin kyse on siitä, että missä grillaat - hiilet muodostavat aina enemmän savua tai sytytysnesteen hajua ympäristöön riippuen sytyttämistavasta. Jos grillaat parvekkeella, rivitalossa tai tiiviissä mökkiympäristössä, niin sanoisin kaasugrillin olevan paras vaihtoehto. Siinäkin grillattaviin ruokiin saa savun makua heittämällä parille foliossa, teräsastiassa jne... haluamansa puun lastua kärventymään tai sitten maustaa ruoan lihan jne...) vaikka savustetulla paprika-mausteella (sitä saa myös mietona) ja kansi kiinni - toki näinkin naapurit joutuvat "savustuksen" uhreiksi, mutta savun määrää voi kontrolloida paremmin kuin sytytettäessä hiiligrilliä "luonnollisesti".
Tärkeintä grillauksessa on oikeastaan puhtaat paistopinnat - näin ruoka maistuu omaltaan eikä viimevuotiselta kissan jätökseltä.
Ota kaasugrilli ja pidä pinnat puhtaina.- vielähelpompaa
"Ensinnäkin kyse on siitä, että missä grillaat - hiilet muodostavat aina enemmän savua tai sytytysnesteen hajua ympäristöön riippuen sytyttämistavasta"
Sovitaanko täällä että kukaan ei käytä sytytysnestettä !
Ostatte piippusytyttimen, jos ei ole webereihin varaa niin biltemasta saa 7€ samanmoisen kun itellä on, toimii ihan ok ja tuleehan se nyt ihan ilmaiseksi sytyttää grilli mainospostilla kun ostella aina uusia sytytysnestepurnukoita.
juutuupi video havainnollistamaan mikä on piippusytytin :
https://www.youtube.com/watch?v=WVav--CWSlk - vielähelpompaa
vielähelpompaa kirjoitti:
"Ensinnäkin kyse on siitä, että missä grillaat - hiilet muodostavat aina enemmän savua tai sytytysnesteen hajua ympäristöön riippuen sytyttämistavasta"
Sovitaanko täällä että kukaan ei käytä sytytysnestettä !
Ostatte piippusytyttimen, jos ei ole webereihin varaa niin biltemasta saa 7€ samanmoisen kun itellä on, toimii ihan ok ja tuleehan se nyt ihan ilmaiseksi sytyttää grilli mainospostilla kun ostella aina uusia sytytysnestepurnukoita.
juutuupi video havainnollistamaan mikä on piippusytytin :
https://www.youtube.com/watch?v=WVav--CWSlkHiukan tylystä kirjoitustavastani huolimatta tuo kommentti siis ei ollut tarkoitettu "onsehelppoo" nimimerkille minkäännäköiseksi trollaukseksi, tuosta sytytystapaan liittyvästä kommentistasi ymmärsin kyllä että tiedät mikä on piippusytytin ja todennäköisesti semmoista olet käytellytkin.
- onsehelppoo
vielähelpompaa kirjoitti:
Hiukan tylystä kirjoitustavastani huolimatta tuo kommentti siis ei ollut tarkoitettu "onsehelppoo" nimimerkille minkäännäköiseksi trollaukseksi, tuosta sytytystapaan liittyvästä kommentistasi ymmärsin kyllä että tiedät mikä on piippusytytin ja todennäköisesti semmoista olet käytellytkin.
Sytytinneste oli tarkoitettu ivallisessa mielessä - niin monta kertaa olen joutunut haistelemaan naapureiden "grillausta" - kuvittele miltä se maistuisi ruoassa.
Piippusytytin on kyllä mulle uusi tuttavuus - tavallisesti olen sytyttänyt grillin ihan vain paperin ja puulastujen avulla.
Mutta itse aiheeseen - jos lähellä on muita ihmisiä, niin käyttäisin vain kaasu- tai sähkögrilliä ihan vain savunmuodostuksen minimoimiseksi. Savunmaun saa lihaan myös muilla tavoin kuten jo kerroinkin.
- teere67
Suosittelen hiiligrilliä. Itsellä on 57cm weber (lämpömittarilla) ja voin suositella, vaikka hinta onkin korkea.
Grillaaminen tulee ehkä kalliimmaksi hiiligrillillä, mutta maku on todellakin parempi. Meillä on mökillä myös kaasugrilli joka on tämän hiilen jälkeen jäänyt lähes käyttämättä. - uuttarilliätarttis
Onko kellään kokemuksia tuosta Ikean Klasen hiiligrillistä:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89931800/
Joku tuollainen vähän kalustemaisempi olis haussa, weberi toki olis aina weberi. Parempiakin rillimerkkejä on kun weberi mutta suomessa on niin perhanan hankalasti saatavilla ja tokikaan se lompakko ei ole pohjaton.- Janus123
Testasin Ikean hiiligrilliä viime kesänä. Muuten hyvä, mutta ei kestänyt kuumuutta!!
Kun grillin kuumensi kunnolla ja laittoi kannen kiinni, saranat jumittuivat lämmöstä johtuen ja kantta ei saanut enää auki rikkomatta saranoita.
En suosittele, täysi susi.
- Kaasukas
Kaasugrilli on helppo ja nopee jos enempi grillaa. Suosittelen lämpösesti
- kolme grilliä
Hiiligrilli on se aito oikea, mutta siinäkin onnistuminen on kiinni kokista ja oikeasta laitteesta. Pallogrillillä savustetaan ja tehdään barbequeta jossa lihaa kypsennetään kahdesta neljään tuntia. Barbequessa Weberit toimii hyvin. Jos taas grillataan eli kypsennysaika on minuutteja niin silloin weberin kaasu ja hiiligrillit ovat väärä valinta. Parempi tulos grillattessa syntyy laatikkomallisella hiiligrillillä (esim. Haape) tai kaasugrillillä jossa polttimet ovat lähellä grilliritilää (esim. Beefeater)
Toki läskit saa poltettetua kolmenkympin markettigrilliläkin mutta jos tähtää pikkkaisen korkeammalle niin kannattaa mitä tekee eniten ja millä vehkeellä homma onnistuu parhaiten.- Gytvtvvg
Olen grillaillut kahdeksan vuotta hiiligrillillä ja muutaman vuoden kaasulla. Hiiligrillillä ruuan valmistaminen vaatii enemmän opettelua ja taitoa. Jos grillaa muutakin kuin makkaraa ei hiiligrillin käyttäminen ole juurikaan kaasua hitaampaa. Sen ajan kun hiillos valmistuu voi käyttää ruuan esivalmisteluun. Tykkään myös enemmän hiiligrillin tunnelmasta. Kaasugrilliin olen joutunut siirtymään hiilten ja brikettien nousseen hinnan takia. Lisäksi Weber ei ole enään muutamaan vuoteen myynyt Australian Heat Beads-brikettejä, jotka olivat nykyisiä parempia.
- Tosisnobi
Hiiligrillit on ihan homostelua! Tosimies grillaa maakuopassa vastakaadetusta tukkikuusesta hakatuilla haloilla ja käyttää bensaa sytykkeenä. Siinä sitä vasta tunnelmaa on.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979