En jaksa enää

14VPOIKA

ikää on vain 14 vuotta, Olen masentunut ja ahdistunut ja mulla on paljon itsetuhoisia ajatuksia ja vaikka kuinka olen yrittänyt pyytää apua vanhemmiltani tai kavereilta niin kukaan ei auta eikä välitä. Olen lähiaikoina miettinyt paljon itsemurhaa kun tyttöystävänikin mut jätti! :( koulussa ei suju eikä elämässä ole tällä hetkellä mitään kivaa tai jännää.Kiitos kun luit

12

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lysah

      Tosi ikävää kuulla miten sinua ollaan kohdeltu, kun olet oikeasti yrittänyt hakea apua.. :( Kannattaa ihan terveydenhoitajalta tai koulupsykologilta hakea apua, silloin saa mahdollisuuden puhua, mikä helpottaa.

      En nyt tiedä auttaako kertomani, mutta haluan, että tiiät, ettet ole yksin. Omatkin avun-haku retket epäonnistuivat usein.. Vanhemmilta ei sitä vieläkään saa, vaan puhuvat paskaa seläntakana olotilastani. Masennus alkoi jo tosi pienenä, lopulta menin vanhempana koulun psykologille ja siitä hän saatti minut nuortenturvatalolle todella huonojen kotiolojeni takia. Siellä minulle tarjottiin tarvitsemaani apua, oli ihana olo, kun ensinmäistä kertaa olisi saanut puhua. Sitten vanhempani estivät kokonaan avun haun ja siitä sitten alkoi vuosien itsetuhoisuus.. Pointtini on, että Ole jooko rohkea ja mene psykologille kertomaan huoliasi.. Ja pidä kiinni siitä että sinulla on OIKEUS olla onnellinen, kukaan muu ei pysty nyt sitä mahdollisuutta tarjoamaan kuin sinä. Jos nyt valitset itsemurhan, niin se voi kestää vuosia, kuten monilla, se ei siis aina johda mihinkään loppuun. Jos taas yrittä parantua, niin voit tuntea edes ylpeyttä siitä, että yrität rakastaa itseäsi ja olla onnellinen. Älä anna muiden päättää "kohtaloasi", vain siksi, koska et ole vielä tavannut ketään joka oikeasti kuuntelisi tai ymmärtäisi sinua.

    • Keissa

      Kun olet vielä tuossa iässäkin niin ehkä aikuiset eivät osaa ottaa todesta pahaa oloasi. Varmaan olet ulospäin ihan reippaan oloinen ym. Monelle nuorelle ensimmäiset sydänsurut tutnuvat olevan maailmanloppu kun nuorella ei ole kokemusta käsitellä tunteita, joita ei ole vielä koskaan kokenut. Harvalla ne ensimmäiset teinirakkaudet kestävät. Kyllä sydänsuru pian helpottaa. Kun on mili maassa niin mikään ei oikein huvita. On hyvä että sinulla on kavereita ja kaikkea nuoren elämään kuuluvaa puuhaa.
      Mikäli paha mieli ja masennus kestää viikkoja niin pitää hakea ammatillista apua. Ptkittyessään masennusta on vaikeampi hoitaa. Onneksi hoksasit kirjoittaa tänne ja saat näin vertaistukea. Jos kirjoittaminen helpottaa mieltä.

    • varaäiti

      Hei

      Minulla on saman ikäinen nuori (poika), joka meni koulukuraattorin luokse, ja siellä tekivät yhdessä lähetteen paikkakunnan nuorisopsykiatriselle polille. Kysy vaihtoehtoja kuraattorilta.

      Kaverisi tuskin vielä osaavat ajatella auttamista, jos heillä ei ole ollut saman suuntaisia ajatuksia kuin sinulla. Siis vaikka haluaisivatkin, että olosi paranisi. Sun olotila vaatii puuttumista.
      Harmi, jos läheisesi eivät kuuntele!!

      Oikeasti vain sinä tiedät, miltä sinusta tuntuu, joten sun tarvitsisi nyt rohkaista mielesi, jotta elämäsi näyttäisi jatkossa valoisammalta. Älä tee itsellesi mitään pahaa, se ei auta ketään, vaan päin vastoin.

      Tyttöystävä ei sitten ollut välttämättä se oikea, ja tietysti se on raskasta, kun itse välittää enemmän... mutta kyllä sinä selviät! :) Elämä on edessäpäin!

    • JJOP

      NIINKKÖ

    • yksi vanhempi sydäns

      Hae apua kouluterveydenhoitajalta. Hän kyllä auttaa sinua saamaan mahd jatkohoitoa. Olet samassa tilanteessa, kuin moni ikäisesi ja ymmärrän, että tilanne tuntuu juuri nyt raskaalta. Elämässä tulee välillä takapakkeja mutta kyllä lopulta asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Ammattiauttaja ymmärtää ehkä paremmin, kuin läheisesi sinua.

    • Välittäjäs

      Ihan totta,toi sun likkakaveris anto sulla jotainkivaa ja jännää elämääsi.Se vaihe on ohi.Keksi jotain uutta jännää.Sehän on niin et sun häätyy suudella monta sammakkoo ennenkuin löydät sun prinssessas.Nääthän me kaikki täällä välitämme susta,ja sun voinnista.Lämmin halaus sulle ja kirjoittele tänne miten sulla menee

    • lauren10

      kannattaa etsiä ammattiauttaja, itse olen 8-vuotiaasta nyt 17- vuotiaaksi käynyt milloin missäkin psykiatrilla ja nuorisovastaanotolla. lääkitykseen en suostu, itsemurhaa yrittänyt 6 kertaa..kun käy juttelemassa jollekkin, tuntuu ns.kevyemmältä askel askeleelta :) koko maailman taakkaa on raskas kantaa harteillaan:/ koitajaksaa (Y) suosittelen kovasti että lainaat esim. kirjastosta kirjan;Itsemuha,syyt seuraukset ja avunsaaminen..tai jotenkin noin se meni..sulla on loistava tulevaisuus, kaikki riippuu valinnoista ja teoista ;))tsemppiä lahdesta!

    • äläteesitä,pyydän

      Itse ajattelin samoin sinun ikäisenäsi...aina kun kävelin hautausmaan ohi ajattelin, että haluaisin olla vain mullan alla itsekin... Mutta olen onnellinen etten ikinä itselleni mitään tehnyt. Isäpuoleni tappoi itsensä vain kuukausi sitten ja nyt kun olen nähnyt miten kamalalta se tuntuu läheisistä, olen niin onnellinen etten itse ole ikinä aiheuttanut sellaista surua läheisilleni. Ja muutenkin rakastan elämää nykyään niin paljon (vaikka etenkin nyt surun keskellä on hetkiä, jolloin tuntuu ettei itsekään enää jaksa), että on surullista edes ajatella, että aikanaan olisi sen halunnut lopettaa... Koeta vain jaksaa, elämä on ainutkertainen lahja, vaikkei se aina siltä tuntuisi. Toivoisin vain niin paljon ettei kukaan ikinä päätyisi niin lopulliseen ratkaisuun...

    • moikka vain ...

      Ei 14-vuotiaana ole minuus ja ajattelu kehittynyt ja tuneet heilahtelevat. Jos on raskasta ja vaikeaa niin apua kannattaa hakea. Älä jaa hautomaan asioita yksin. Kirjoittele mitä sinulle juuri nyt kuuluu.

    • minäkö jaksan?

      unelmoi !

    • Hei 14VPOIKA,

      Hienoa, että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus pelkkä asioista puhuminen tai kirjoittaminen helpottaa oloa. Oletkin jo saanut muilta hyviä neuvoja ottaa rohkeasti yhteyttä esimerkiksi koulusi kuraattoriin, psykologiin tai terveydenhoitajaan.

      Mikäli haluat keskustella asioistasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen numeroon 010 195 202. Voit soittaa nimettömänä ja puhelu maksaa vain operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Mikäli keskustelet mielummin kirjoittamalla, käy tutustumassa Tukinetiin (www.tukinet.net), missä voit keskustella kahdenkesken tukihenkilön kanssa tai löytää vertaistukea erilaisista ryhmäkeskusteluista.

      Kaikkea hyvää sinulle,

      Minna
      Sos-kriisikeskus

    • surunmaa

      Älä tee sitä. Minun poikani teki, reilu 17 v ikää oli, ei pyytänyt meiltä apua, ei muiltakaan, mutta emme osanneet ikinä mitään tällaista kuvitella. Tämä suru on niin raskasta kanta loppuelämä, että mieti nyt avun hakemista. Tiedän nyt,että en munäkään osannut merkkejä lukea, jos niitä olisi ollutkin, minulle pojan olisi pitänyt sanoa suoraan, että nyt olen niin pohjalla, että lopetan itseni ellen saa apua...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      48
      3511
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2561
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1900
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1683
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1127
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      46
      1052
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1016
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      936
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      916
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      854
    Aihe