Uusi tuulipuisto

voi rahan tuloa

Kolmen voimalan tuulipuisto on tulossa Varejoen varteen. Suunniteltu alue sijaitsee valtatien läheisyydessä, vajaa kymmenen kilometriä Kemin suuntaan Varevaaran tuulipuistosta, jossa Tuuliwatilla on kymmenen voimalaa.
Tervolassa aloitetaan kaavatyö uuden tuulivoimapuiston rakentamiseksi. Tuuliwatti Oy:n tavoitteena on rakentaa kolmen voimalan puisto Varejoen varteen Löylyvaaraan.
Tuuliwatti on tehnyt maanomistajien kanssa vuokraesisopimukset.
Yhtiön tavoitteena on, että tuulivoimaloiden rakentaminen käynnistyisi kesällä 2014. Puistojen on tarkoitus hyödyntää osin samoja linjoja sähkönsiirrossa.
Tervolan kunnanhallitus käsittelee maanantaina Löylyvaaran alueen osayleiskaavatyön käynnistämistä.

Muualla lapissa panostetaan ja kehitytään, mutta ei itälapissa kuin tapellaan!!!

Tervolassa maanomistajat käärii hilloa!

63

357

Vastaukset

 • meillä on Vuotos ja se pelittämään

 • Huuhaata ko tuulivoima. Maaimlan kalleinta sähkö. Kuka haluaa maksaa ? Ei tuu Kemijärven rannoille myllyjä Hyvä niin.

 • Käyttöikä 12-15v senjälkeen ei kannata korja kun valtion tariffituet loppuvat.Pahimmassa tapauksessa purkaminen jää maanomistajan kontolle,sillä yhtiö voipi olla jo konkassa eikä ole purkajaksi.

 • Antaa vaan tervolalaiset rakentaa. Tuulivoima ei edusta minkäänlaista kehittymistä-ei teknistä eikä taloudellista. Suuremman luokan rahastusta kyllä, joka nostaa vain kuuttajien sähkönhintoja, kuten Saksassa, jossa sähkön hinta on kolminkertaistunut. Joka päivä tulee tuulivoimasta uusia uutisia maailmalta mukaan luettuna mafiakytkökset ja miljardien veropetokset.

  Tuulivoiman vastustus on kasvanut joka maassa ja esimerkiksi Ruotsissa on useissa kymmenissä kaupungeissa järjestetty mielenosoituksia tuulivoimaa vastaan. Tulin juuri Göteborgin läheltä pinestä kaupungista, jossa sadat ihmiset marssi kadulla osoittaen mieltään tuulivoimaa vastaan. Me Suomessa olemme vain jälkijunassa tässä kehityksessä.

 • Voi hyvänen aika näitä persaukisia maanomistajia. Ensin hakataan metsät ja sitten haalitaan kilpaa näitä veroparatiisiyhtiöitä tänne rahastamaan ja sähkölaskut ei kun nousee. Itse olen tottunut työllä itseni elättämään, mutta nämä maanomistajaparonit myyvät vaikka oman hautapaikkansa, jos siitä muutaman euron saa.

  Veroparatiisimies tekee ison tilin ja maanomistaja pienen tilin ja kaikki haitat jäävät muille lähiseudun asukkaille. Kunta saa jonkin aikaa kiinteistöveroa, jonka vaikutus häipyy ja kompensoituu, kun haitat myllyistä ovat suuremmat kuin hyödyt,

 • Juuri näin kun työtä tekevä sanoo. Muutama maanomistaja ja tietenki tää ikioma Yhteimettä louskuttaa helepon mutta pienen rahan puolesta verratuna siihen mitä veroparatiisihuijarit saisiavat myllyistä. Haitat kaatuvat kaikkien kemijärveläisten niskaan. Eikö sillä yhteimettäki riittäs puuhaa puupuolella johon se on perustettuki?

 • Saksassa luovuttiin ydinvoimasta, energiaratkaisut ovat siten edellä muita.
  Muut euromaat seuraavat perässä myöhemmin, joten haluammeko olla jälkijunassa?
  Saksassa ei ole firmojen eikä sähköyhtiöiden yksinoikeus rakentaa tuulivoimaa.
  Saksassa meinasi karata sähkön hinnat pilviin yritysten taholta mutta siihen löytyi lääke, saksassa tuulivoimaa omistaa kansalaiset esim. kunta tai kaupunki, jotka ovat itse rakentaneet tuulivoimapuistoja ja täten hyötyvät siitä itse myymällä ylimääräisen sähkön valtakunnallisille sähköyhtiöille.
  Jakavat jopa osinkoa kuntalaisille jotka ovat osakkaina.

  Järjenkäyttö on sallittua.


  • karu todellisuus kirjoitti:

   Saksan energiaratkaisut ovat oikeasti täysin epäonnistuneita.

   Faktoja:

   http://www.spiegel.de/international/topic/wind_energy/

   Otappa selvää asioista.

   Eikö muiden hölmöyksistä kannattaisi yrittää oppia? Ja päivittää omat tietonsa ajan tasalle...

   Ota todellakin selvää!
   Yksityishenkilöistä ei puhuta yhtään mitään.

   "Maailmanlaajuisesti fossiiliset polttoaineet saavat 530 billion dollar tukia kun vastaavasti uusiutuvat energiat 88 milj. dollar tuen samana vuonna"

   Yksityissektorilla tuulienergia on todella kannattavaa. • Tanskassa suuriosa energiasta onkin tuulivoimalla tuotettua, otetaampa sieltä esimerkkiä ja valitaan vihreää sähköä.
  Isolapa heilahtaa ja sähköä kaapelissa seilaa vaan.

 • Täyttä huuhaata,jota ei rakennetteisi ilman veronmaksajien huikeita tukia.
  Myllyt ei maksa itseään koskaan takaisin,kovalla tuulella,ja pakkasella ne eivät pyöri,juuri silloin kun sähköntarve on kovimmillaan.
  Pakkasella ne tarvivat vähintään kolmen omakotitalon sähkönkulutuksen tornin ja konehuoneen lämmitykseen.
  Ovat rumia,tappavat paljon lintuja,panevat armeijan tutkat sekaisin,vaativat jatkuvasti kallista huoltoa,jne.
  Ei missään nimessä tätä humpuukia,vaan lisättävä aina varmaa vesivoimaa.

  • Näyttää ainoa oikea viisaus asuvan kemijärvellä koko maailmassa!
   On siellä ihme porukkaa, tietävät aina kaikki asiat paremmin kuin kukaan muu missään.
   Ihmetyttää vain että miksi sieltä kaikki muuttaa pois, firmat, ihmiset ym.?
   Jäljelle jääneet tappelee keskenään, kaikki muut ihmiset kiertävät kaukaa koko pitäjän!


 • Isot rupelit heilumaan vain, siitä tulee meillekin kelpo sähköä. Turhaa on vastustajien höpinät, kun totuus piilee vihreessä tuulisähkössä.

 • Tuulitukalta hieno ja asiantunteva kirjoitus. Hyvä noin minäkin asiata aattelen.

  • Heh,heh,todella tuulitukalta hieno,ja asiantunteva kirjoitus....eli ei mitään hienoa ja asiantuntemusta.
   Nimimerkki huuhaas mukana ollut on asiantuntija,ja kirjoitus on hieno.


 • Mitä sanookaan Paavo Lipponen (sos.dem.) tuulivoimasta ? Mitäpä mieltä Kemijärven sostemivaltuutetut on ? Oletteko huuhaan puolella vai Lipposen ?

  • Polkekaa jänkhään koko lipponen, mies ei ole Lappia nähnytkään kuin korkeintaan grogilasin pohjan läpi tunturikeskuksessa!

   Kyllä porhot on "huolestuneita" maisemista ainakin kerran vuodessa Levillä käydessään, pilaahan ne propellit maiseman mikä avautuu hotellin ikkunasta.

   Vielä kun saisi paikallisille alkuasukkaille lapin-pukupakon ja autot sekä moottorikelkat kiellettäisiin, ainakin sesonki aikoina, niin mukavahan se olisi katsella ikkunasta gourmet ruoka-aterian painikkeeksi XO Hennessyä sekä kuubalaista sikaria nauttiessa, paikallisten alkuasukkaiden touhuamista poronnahkakotien ympärillä.

   Se on sitä Lapin "KansallisMaisemaa" Lipposlaisittain!!!  • TOSI tolikat kirjoitti:

   Polkekaa jänkhään koko lipponen, mies ei ole Lappia nähnytkään kuin korkeintaan grogilasin pohjan läpi tunturikeskuksessa!

   Kyllä porhot on "huolestuneita" maisemista ainakin kerran vuodessa Levillä käydessään, pilaahan ne propellit maiseman mikä avautuu hotellin ikkunasta.

   Vielä kun saisi paikallisille alkuasukkaille lapin-pukupakon ja autot sekä moottorikelkat kiellettäisiin, ainakin sesonki aikoina, niin mukavahan se olisi katsella ikkunasta gourmet ruoka-aterian painikkeeksi XO Hennessyä sekä kuubalaista sikaria nauttiessa, paikallisten alkuasukkaiden touhuamista poronnahkakotien ympärillä.

   Se on sitä Lapin "KansallisMaisemaa" Lipposlaisittain!!!

   Onkahan tosi tolikalla oma lehmä ojassa ? Kyllä Paavo Lipponen on arvostettu valtiomies jonka sanalla on merkitystä vähän enemmän ko muutamalla metsänomstajalla ja yhteimetällä. Myllyt pilaa lopullisesti Kemijärven vesistöalueen jos oxfortti saa tahtonsa läpi hölmö-valtuutettujen tuella.


  • kaikki ei hölmöjä kirjoitti:

   Onkahan tosi tolikalla oma lehmä ojassa ? Kyllä Paavo Lipponen on arvostettu valtiomies jonka sanalla on merkitystä vähän enemmän ko muutamalla metsänomstajalla ja yhteimetällä. Myllyt pilaa lopullisesti Kemijärven vesistöalueen jos oxfortti saa tahtonsa läpi hölmö-valtuutettujen tuella.

   Ei ole!!!
   Aivan kuten Häkämies, Vanhanen, Whalroos, Pekkarinen, Lipponen, ym. veijarit!
   Kaikki ovat Lapin riistäjiä!
   Varannot on kaikki viety etelän pelleporukan hyödyksi!
   Sielläpä kärvistelette ja syötte kynsiänne kun muuta ei enää ole!


 • Tässä olisi pari linkkiä huuhaasta. Toisessa kerotaan kuin Amerikassa seisoo 14 000 tuulimyllyä toimettomana, kun ne ovat pysähtyneet tai pysäytetty sen jälkeen, kun valtion tuki lakkautettiin.

  Toisessa artikkelissa varoitetaan ja kehoitetaan Englannin halitusta lopettamaan tuulivoimahullutus Saksassa ilmenneiden vaikeuksien vuoksi koko uusiutuvan energian kanssa. Tuulivoiman pitäisi alentaa päästöjä, mutta se vain lisää.

  Eli tämä: http://toryaardvark.com/2011/11/17/14000-abandoned-wind-turbines-in-the-usa/

  ja tämä

  http://www.telegraph.co.uk/comment/9559656/Germanys-wind-power-chaos-should-be-a-warning-to-the-UK.html

  Jos nämä eivät aukea, niin antakaa minulle sähköpostiosoitteenne, niin panen tulemaan postissa.

  Paavo Lipponen on Suomen pitkäaikaisin pääministeri ja eduskunnan puhemies. Kyllä hänen mielipiteensä on erittäin selvä kananotto hyvän asian puolesta. Joka tämän kieltää, on itse jollakin tavalla edunsaajan Kemijärven tuulivoima-asioissa.

  Jaakko Ojaniemi

  • Tuolla ylhäällä "Molokit" ja muutama muu kirjoitti niin paljon väärää totuutta, että on pakko siihen vastata heti.

   Saksa on kyllä Euroopassa rakentanut eniten tuulivoimaa,mutta nyt siellä on virhe huomattu ja ollaan suurissa vaikeuksissa ja mietitään mitä tehdään, kun tuulivoima ja siihen lisättynä aurinkoenergia eivät autakaan ensinnäkin vähentämään päästöjä ja toisekseen energian syöttövaihteluiden vuoksi sähköverkot eivät toimi ja koko ajan joudutaan yllä pitämään suunnatonta hiilivoimaa varavoimana.

   Saksan on rakenteilla 24 uuttah iilivoimalaa ja muutama kaasuvoimala siihen lisäksi. Toisin sanoen Saksa rakentaa hiilivoimaa lisää enemmän kuin koko Suomen sähkön tarve on yhteensä. Tämä kehitys on saanut aikaan sen, että CO2 päästöt ovat lähteneet vain kasvuun. Lisäksi hiilivoimaloiden ongelma on hiukkaspäästöt, jotka tappavat Saksassa 300 henkilöä vuodessa.

   Kun tähän lisätään vielä se, että tuulivoiman rakentamiskustanuksista liki 90 % on laitehankintoja, jotka tulevat nykyisin Kiinasta, tarkoittaa se sitä, että teollisuuspäästöjä siirretään vain Kiinaan ja tilalle saadaan työttömyyttä. Kiinalainen teollisuus kun toimii myös hiilellä ja kaikki jätteet dumpataan luontoon. Olen itse käynyt asian paikan päällä havaitsemassa.

   Kun tähän vielä lisätään se, että varsinkin Suomessa tuulimyllyt rakennetaan metsiin ja suoalueille, vapautuu rakentamisen myötä lisää CO2 päästöjä ja samalla, kun metsää poistetaan, häviää nk.hiilinieluja, jolloin tuulivoimarakenaminen lisää hiilidioksidipäästöjä enemmän kuin ne elinaikanaan tulevat poistamaan.

   Saksan tuulivoimaongelmat niiden tunnustaminen on huomattu niin Tanskassa kuin Norjassakin ja Espanjassa. Viittaan aikaisemmin antaaani ´nettilinkkiin.

   Näistä kaikista edellä mainituista asioista on olemassa tutkittua tietoa javoin jokaiselle kopiot toimittaa, kun saan osoitteen tietoon.

   Jaakko Ojaniemi


 • Vankkaa asiaa Ojaniemellä ja faktoja eikä höpinöitä.Katsii lukea ainaki valtuutettujen et ei tee päätöksiään yhteimettän johdatuksella.

 • Turhaa tuollaista vastustajien hölinää on lukea, Tuulitukalta hieno ja asiallinen kirjoitus. Siitä tosiaan kävi selväksi kuinka tuulivoima on Kemijärven pelastus.
  Mäen nokalle tuulivoimaloita, näyttää tosi komeelta ja nykyaikaiselta. Sellainen saa muutkin investoijat liikkeelle ja saadaan tännekin taas pitkästä aikaa teollisuutta, kun on tuulivoimaa sähköä antamassa.

  • Luulis ottavan päähän ko oxvortin myllyjä ei tuu !!! Torniossaki lautakunta pyhki persettä myllykaavalla . Ei normaaliälyiset ihmiset halua pilata kansallismaisemaa.


  • Hei "isot potkurit tuulee". Tuulitukka kirjoitti näin: "Isot rupelit heilumaan vain, siitä tulee meillekin kelpo sähköä. Turhaa on vastustajien höpinät, kun totuus piilee vihreessä tuulisähkössä."

   Sanoit, että tämä on hieno ja asiallinen kirjoitus.Minä kunnioitan mielipidettäsi ja tulen sen huomioimaan, kun kirjoitan huomenna lisää tuulivoiman mielettömyydestä.

   Vaikka näin on, haluan painottaa, että rakennetaan vain tuulivoimaa, mutta sinne ja niille alueille mihin se kuuluu ja toisekseen sellaisten rehellisten suomalaisten yritysten toimesta, joiden jäljet eivät häivy veroparatiiseihin.

   Jaakko Ojaniemi


  • Jaakko Ojaniemi kirjoitti:

   Hei "isot potkurit tuulee". Tuulitukka kirjoitti näin: "Isot rupelit heilumaan vain, siitä tulee meillekin kelpo sähköä. Turhaa on vastustajien höpinät, kun totuus piilee vihreessä tuulisähkössä."

   Sanoit, että tämä on hieno ja asiallinen kirjoitus.Minä kunnioitan mielipidettäsi ja tulen sen huomioimaan, kun kirjoitan huomenna lisää tuulivoiman mielettömyydestä.

   Vaikka näin on, haluan painottaa, että rakennetaan vain tuulivoimaa, mutta sinne ja niille alueille mihin se kuuluu ja toisekseen sellaisten rehellisten suomalaisten yritysten toimesta, joiden jäljet eivät häivy veroparatiiseihin.

   Jaakko Ojaniemi

   Kyllä, vihreää sähköä toki, mutta millä hinnalla!! Tuki kun loppuu, loppuu myös tuotto. Ja kenelle jää rupeleista vastuu, kun tukiaisyhtiöt lakkaavat olemasta? Meille veronmaksajille! Ongelmajätettä vaarojen laet täynnä, ja konkkaan menneet yhtiöt kadoksissa.
   Metsä, ja biodiesel, huutakaapa välillä sen perään.


 • Ministeri Jari Koskimies Maaseudun Tulevaisuudessa:

  ”Metsä on kiistatta yksi meidän parhaista vahvuuksistamme.”

  Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen mielestä tuulivoiman edistämiseen varatuista tuista pitäisi siirtää useita miljoonia euroja metsäenergian tukemiseen. MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa puhunut Koskinen haluaisi, että uusiutuvan energian tukirahoitus avattaisiin kokonaan. Koskinen on aivan oikeassa, koska tuulienergian tuottaminen vaatii yli kymmenen kertaa enemmän tukea kuin vastaavan energiamäärän tuottaminen metsäenergialla.

  Uusiutuvan energian suosimiseen on monta muutakin syytä: Suomen energiaomavaraisuutta pitää kaikin mahdollisin keinoin parantaa, kotimainen uusiutuva energia tuo työtä ja toimeentuloa, ja lisäksi meidän pitää täyttää Euroopan unionin Suomelle asettama tavoite nostaa uusiutuvan energian osuus vuoteen 2020 mennessä 38 prosenttiin.

  Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa rahan käyttämisessä pitää olla tarkkana, joten puuenergian kymmenkertainen hyötysuhde tuulivoimaan verrattuna on vahva taloudellinen realiteetti. Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallitusohjelmaa laadittaessa päätettiin leikata reippaasti metsäenergialle suunnattavia tukia, mutta tuulienergian tukiin ei poliittisista syistä puututtu. Toivottavasti asiaan voidaan nyt palata asialinjalla ilman suuria poliittisia intohimoja. Uusiutuvaan energiaan varattuja yhteisiä rahoja pitää käyttää siellä, missä niistä saadaan paras hyöty. Huolimatta siitä, että tuulivoima on valtiovallan erityisessä suosiossa, on tuulivoiman rakentaminen ollut vastatuulessa. Yksi syy tuulivoimaloiden vähäiseen suosioon on ollut suunniteltujen tuulivoimaloiden lähellä asuvien ihmisten vastustus.

  Tuulivoiman ympäristöystävällisyys sinänsä kyllä tiedostetaan, mutta niitä ei haluta omalle takapihalle. Tämä näkyy muun muassa siinä, ettei esimerkiksi Helsingin edustan rannikolla ja merialueilla tuulimyllyjä näy. Näin siitä huolimatta, että rannikkoalueet ovat tuuliolosuhteiltaan ylivoimaisesti parhaita tuulivoimaloiden sijoituspaikkoja.

  Metsäenergia ei tarkoita pelkästään puun polttamista. Puusta voidaan valmistaa myös esimerkiksi biodieseliä. Puurakentaminen puolestaan palvelee erittäin tehokkaasti hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Puu on ollut pitkään suomalaisen teollisuuden tukijalka ja sitä kautta hyvinvoinnin lähde. Se on sitä edelleen huolimatta siitä, että perinteisen metsäteollisuuden tuotanto on nyt vaikeuksissa. Menestyäkseen kovassa kansainvälisessä kilpailussa Suomen pitää tukeutua omiin vahvuuksiinsa. Metsä on kiistatta yksi parhaista vahvuuksistamme. Se on lisäksi uusiutuva voimavara.
  MAASEUDUN TULEVAISUUS

  Jaakko Ojaniemen kommentti yllä olevaan.
  Jyrki Katainen joutui ostamaan Ville Niinistölle hallituksen muodostamiseksi kihlasormuksen, jonka hinta on 2000 000 000 € veronmaksajien tukea tuulivoimalle, joka valuu useissa tapauksissa veroparatiiseihin. Kustannuksista viis vaikka saman energiamäärän tuottamiseksi olisi kymmenen kertaa halvempikin, ja enemmän työpaikkoja tuova, tapa. Samoja virhepäätöksiä on tehty vihreiden kiristyspolittikan vuoksi Saksassa, Tanskassa ja Espanjassa. Nyt nämä maat ovat joutuneet luopumaan tuulivoiman tukemisesta. Seuraavaan hallitukseen ei vihreitä saa missään nimessä mukaan ottaa.

  Jaakko Ojaniemi

  • Nyt päästään vihdoin asiaan, tyhjän turvansoiton sijaan! Hyvää tekstiä Jaakko Ojaniemeltä!


  • Eikä hallitukseen pidä päästää minkään sortin vasemmistoa! Kerrankin Lipposelta tuli asiaa ei pidä sotkea maisemia!


 • Kun ymmärrys ei riitä, niin vastustetaan upeeta asiaa. Isot rupelit ovat komeita katsoa ja uljaasti ne tuottaa kunnon sähköä jokaisen Kemijärveläisen töpsöliin.

  • Niin,juuri sinulla ei näy ymmärrys riittävän,mutta minkäs sille mahtaa?
   Komeus on tuottamattomista myllyistä kaukana,ja vesivoimasähköllä se Kemppakin pelaa,ja tulee aina pelaamaan,siinä ei sähköntuotto ole säistä kiinni.


  • Tiijoksi sinulle, että tuulisähkö on nk. sekundasähköä joka on rikkonut saksassa suurem alumiinitehtaan ja aihettanut kymmenien miljoonien vahingot, kun välillä tuulee ja välillä taas ei. Luepa lehtiä.

   Ja talvella kovilla pakkasilla, kun tarve on suurin ei tuule. Kato vaikka taivaalle.


 • Jos tuulivoimaloiden "rumuus" tai "kauneus" olisi pelkkä makuasia ja mielipide, miksi ihmeessä sillä mielipiteellä, että voimalat olisivat kauniita olisi enemmän arvoa kuin sillä, että voimalat ovat rumia? Vai ovatko tuulivoimaintoilijat jotenkin "parempia ihmisiä" kuin me muut ja siksi heidän mielipiteensä ja kauneuskäsityksensä olisi "vahvempi" ja voisi tuosta vaan jyrätä ilman mitään perusteluja meidän muiden ja vielä suurimman osan mielipiteet, että tuulivoimalahäkkyrät ovat eritoten Lapin maisemissa pahempi kuin täysi visuaalinen katastrofi.

  Sitä paitsi tuulivoimaloiden "kauneutta" ja "rumuutta" voidaan tutkia ja arvioida myös ihan tieteellisesti, vaikka kyse ei olekaan "insinööritieteistä".

  Missä ovat objektiiviset ja puolueettomat maisemaselvitykset? Ei ainakaan konsulttifirmojen tekemissä selvityksissä, joita käytetään sumeilematta kaavoituksen pohjana.

  Pöyry-yhtiöiden ja muiden vastaavien tuulienergiabisneksessä hääräävien firmojen käytännön "liikeideana" on kaavoittaa projekteja - itselleen ja bisneskumppaneilleen.

  Lapin eteläisten osien tuulivoimaselvitys on karua kertomaa siitä, että millään muulla ei ole väliä kuin tuulivoimatoimijoiden intresseillä.

  Eikös vain uutisten mukaan Pöyry - jonka käsialaa on Lapin eteläisten osien tuulivoimaselvitys ja jota selvitystä yritetään käyttää maakuntakaavoituksen pohjana - ollutkin niiden yhtiöiden joukossa, joilla on kytköksiä veroparatiiseihin...

 • Pöyry lymyää veroparatiisissä yhdessä oxvoortin kanssa. Pöyry tekee tuulivoimaselvityksiä maakuntakaavaan ja Posiolla suunnittelee sitten samoja asioita kolmannelle tuulivoimayhtiölle dollaritehtaalle, joinka rahat myöskin veroparatiisissä ja jonka pomo on Pekkarisen vävy. Ja tähän pirileikkiin meidän pitäsis alistuako. Ei kiitos.

 • Mitäs tekoa on veroparatiiseilla ja mahdollisilla tuulimyllyillä ?
  Ei oikein ota tulta, minulle se on sama missä jonkun muun rahat makaa.
  Täysin on laillista tuo veroparatiiseissa rahan kierrättäminen, jos siinä menee Urpilaiselta unet, niin ihanki sama juttu mulle.

  Ihme juttu kun on kerran laillista touhua, niin yhtäkkiä keksitään sen olevan moraalisesti tuomittavaa. Yksittäisen yhtiön tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon laillisuuden suomissa rajoissa. Aika tekopyhää on siitä nostaa huutoa, kun on ensin lait sorvattu sen mukaan, että touhu on mahdollista.

  • Sulla taitaa sitten ite olla sen oxfoortin miehen kanssa samat pullat uunissa sillä veroparatiisissa vai? Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Alkaako sukunimi k:lla.


  • Se koira älähtää kirjoitti:

   Sulla taitaa sitten ite olla sen oxfoortin miehen kanssa samat pullat uunissa sillä veroparatiisissa vai? Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Alkaako sukunimi k:lla.

   Kyllä asia on niin että jos Suomessa asutaan ja ollaan suomalaisia, niin verot ja velvoiteet maksetaan Suomeen. Jos kerran koulut, sosiaalipalvelut ja varsinkin maataloustuet ja metsänhoitotuet ja lisämetsät saadan kaikki katetuksi verotuloilla, niin kyllä pitää maksaa verojakin. Ei tääsä kaivat vapaamatkustajia, jotka poiii rusinat pullasta.


  • Voi pyhä yksinkertaisuus:

   Meidän tavallisten kansalaisten lompakoista otetaan tuulivoiman jättimäinen tuki, jonka varassa myös veroparatiisivetoiset tuulivoimafirmat toimivat. Aivan niin, firmojen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen, ja sen nämä tuulivoimatoimijat kyllä osaavat. Meille maksumiehille ja tavallisille kansalaisille ei jää kuin pahasti tärvelty elinympäristö ja tyhjät lompakot eikä yhtikäs mitään hyötyä koko helahoidosta, kun veroparatiisivetoiset toimijat eivät edes veroja maksa Suomeen - eihän tällainen meno voi olla oikein ja kohtuullista!!

   Sellainen toiminta, joka on moraalisesti tuomittavaa, joutaa tuomittavaksi myös lain edessä.

   Jos lainsäädäntö on ajastaan jäljessä, sitä pitää muuttaa. Sitä varten meillä on sellainen instituutio kuin Eduskunta.


 • Mitähän maksajia Kemijärveltäkään löytyy ?
  Täällä suuriosa on avustusten saajia, työtöntä porukkaa joka mitään maksa.
  Keskivertopalkansaaja jos maksaa edes kymppitonnin vuodessa ansituloveroa, niin hyvä niin, ei sillä paljoa verottaja rällää.

  • Heh heh!! Jos valtio pumppaa satoja miljoonia euroja tuulimyllyn pyörittäjille tukea niin eikö ne oo verorahoja ? Ne sit virtaa huijareille veroparatiiseihin. Tätäkö kempan vatuutetut ovat tukemassa ? Ei taija järki pakotella päässä ?


 • Aika metkaa, kenen rahoista maksetaan kaupungintyön tekijöitten palkat?
  Kerro se?
  Opettajien, rehtorien esim.

 • Tuulivoiman tukea maksaa jokainen suomalainen sähkönkuluttaja sähköveron muodossa. Se on sähkön kuutukseen tuleva prosentuaalinen lisä, jolla ei ole ansiotulojen kanssa mitään tekemistä.

  Lisäpaineita sähkön hintaa tuo EU:n päästöoikeuksien kauppa, jota tuulivoimayhtiöt käyvät. Päästöoikeuksien kauppa nostaa energiahintoja entisestään joka maassa missä uusiutuvat energiaa rakennetaan. Saksassa on kotitalouksien sähkön hinta kolminkertainen Suomeen verrattuna edellisestä johtuen.

  Tuulivoimalla ja aurinkoenergialla käytävä päästoikeuksien kauppa lisää teollisuuden energiakústanuksia entisestään, joka lisääntyvien kustannuspaineiden vuoksi on siirtynyt ja siirtyy jatkossa vielä paljon enemmän Kiinaan. Kiinassa taas samojen tuotteiden valmistus tapahtuu käyttämällä hiilivoimaa. Tämän lisäksi kaiki jätteet dumpataan luontoon. Toisin sanoen tämä tuulivoiman mahdollistama päästöoikeuskaupan ansiosta teollisuuspäästöt ja jätteet siirretään Kiinaan ja tilalle saadaan työttömyyttä.

  Jaakko Ojaniemi

 • Ompa kiva lukea Ojaniemen asiantuntevia kannanottoja,ei ole mies tyhjää käynyt mailmalla tekemässä elämäntyötänsä. Sinun laiset paluumuuttajat olette antaneet ainakin minulle ajattelimisen aihetta sekä muodostaa mielipiteeni toiselaisten faktojen tullessa julki. Yhteismetsän osakkaana olen todella vihainen Junttilalle ja Kerkelälle salaisista sopimuksista,tiedon salaamisesta osakaskunnan jäseniltä. On todella kauhistuttavaa oman edun tavoittelua luottamusmies asemassa. Piru teidät periköön.

 • Seuraavassa linkissä on erään tuulivoiman taru.

  http://areena.yle.fi/tv/1890617?start=3m51s"

  Ota huomioon, että tämä mylly on vain 65 m korkeita ja 1 MW teholtaan. Oxfordin myllyjen napakorkeus 120 m ja siipien kanssa 180 m ja teho 3 MW. Kun vielä huomioidaan, että myllyjä on useita rivissä, jolloin ongelmat kertautuvat ja vielä sekin, että ne sijoittuvat vaaroille, joiden korkeus Kemijärven vesitasosta on 150 m, on tilanne todella aivan toinen.

  Oxfordin suunnitelmissa on käytetty tuulivoiman meluohjeistuksia vuodelta 1992, jolloin meillä ei ollut kuin yksi Korsnäsin 0,5 MW ja 33 m korkea mylly.Suomeen ei ole aikaisemmin tuulivoimaa laajamittaisesti rakennettu kuin muutama pieni mylly ja nyt asetetaan ihmiset koekaniineiksi näille suurvoimalaitoksille ilman mitään kokemuksia tai mallinnuksia. Esimerkiksi Tanskassa on isoista 3 MW myllyistä niiden melu- ja maisemaongelmien vuoksi luovuttu ja alettu rakentamaan pienempiä 1,5 - 2 MW myllyjä.

  Videon pätkässä esitetyt ongelmat ovat vakavia asioita, jotka on Oxfordin suunnitelmissa ohitettu kokonaan. Niistä on huomautettu kaavaehdotukseen, mutta huomautuksia ei ole huomioitu. Miksi?

  Jaakko Ojaniemi

 • Lisää tuulivoimaa se on saasteetonta eikä kuormita ilmastoa kuten kivihiili ja öljy!
  ydinvoima on vaarallista vs. japani!

 • Flapflapflapflap. Jos et ymmärrä englantia, niin käännä tämä teksti googlessa ja palaa sitten asiaan saasteettomasta tuulienergiasta.

  http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/9889882/Wind-farms-will-create-more-carbon-dioxide-say-scientists.html

  Tilanne on suomessa vieläpahempi, kun huomioidaan seuraava lausuma:

  "Tuulivoimateollisuuden varoittamaton ryntäily metsiin ja suoalueille kaavoittamalla teollisuusalueiksi näitä tuhansien vuosien aikana kertyneitä hiilivarastoja vaikuttaa vahvasti järjenvastaiselta toiminnalta, mitä se varmasti onkin, vapauttamalla kasvihuonekaasuja ilmakehään ja purkamalla hiilivarastoja ja pienentämällä hiilinieluja, jotta saadaan puhdasta vihreää hiilidioksiditonta sähköenergiaa tuotettua?"

  "Tutkijat varoittavat, etteivät tuulivoimalat tule elinaikanaan tuottamaan hiilidioksiditonta energiaa taseeseen riittävästi - tasoittaakseen taseen toisella puolella tuulivoimalan valmistuksen-, pystytyksen-, käytön- ja purkamisenaikaisen fossiilisen energian ja aineiden käytön. Suomessa asiaan liittyy muitakin kummallisuuksia, kuin lapalämmitys, vaihteistojen rikkoontuminen pakkasessa, tyhjäkäynnillä pyörittäminen, jotta akselit eivät vääntyilisi."

  Lisäksi hyvä lukea myös tämä artikkeli

  http://www.epaw.org/documents.php?lang=en&article=no8

  Jaakko Ojaniemi

  • Mie en lähe vetoamaan ulkomaisiin tutkimuksiin ja mediatarinoihin ilmastonlämpenemisestä, sillä kannatan järjenvalossa Kemijärven
   kylien energiapulmiin CHP -voimaloita, eli häkäpönttö-lämmityskattila
   järjestelmiä kokoluokassa 100 kW-2MW, ne ovat nykyisin edullisia
   investointikohteita ja yhteiskunta tukee uusiutuvaa energiaa käyttävää
   energiatuotantoa.

   CHP -energialaitoksessa voidaan käyttää helposti turvesuolta kerättyä
   polttoturvetta ensisijaisena energiamuotona ja toissijaisena puuhaketta,
   vain vesi tarvitsee poistaa energialähteestä ennen käyttöä. Myös polttoturpeen ja hakkeen sekoitusta voidaan polttaa, lisäksi kattilaan kelpaavat polttamalla hävitettäväksi tarkoitettu biologisesti orgaaninen jäte.

   Turvesoiden käyttö energiantuotantoon on muutenkin järkevää, sillä nykyinen
   valtakunnallinen turvesoihin sitoutunut hiilivaranto ei itsessään sido mitään
   hiiltä enää vaan seisoo käyttämättömänä voimavarana jänkien kasvualustana. Vapauttamalla turvesuohon sitoutunut hiilivaranto energiantuotantoon polttamalla sitä hallitsemattomasti voidaan olettaa hiilidioksidipäästöjen kasvavan, mutta olennainen tekijä jää huomioimatta, sillä turve-energialla tuotettu energia leikkaa fossiilisella polttoaineilla tuotetun energian määrää ja sieltä syntyvien hiilidioksidien määrää.

   Turve ja puuhake ovat ympäristöekologisesti hyvin hyödyllisiä energiantuotantomuotoja hallitun polttotekniikan sovelluksina sekä
   rinnastaisin sen ympäristöystävällisyydellään vesivoiman ja
   tuulivoiman rinnalle.


 • Poltossa syntyy aina pienhiukkasia, niitä ei ropelin pyörimisestä synny.
  Me haluamme puhdasta hiukkaksetonta sähköä

 • ORVILLEN ehdotus on hyvin perustelt ja asiantuntemus hyvä. Ammattimies on kirjoituksen tyakana kuka lineekään. Mielestäni paras, koska se antaa paljon työpaikkoja ja koko alueen metsänomistajat saavat hytyä kun myyvät energiapuuta ja haketta.

 • Joo puukauppa vain käyntiin.

 • Ei poltolle hieno asiantunteva kirjoitus, asian on juuri noin.
  Tuulivoimalat vaan korkeimmalle paikalle ja järven rannalle jauhamaan sähköä, niin mikäpä meidän on täällä lesotellessa.

  • Eikös sen yhteimettän toiminta-ajatukseen paremmin sovi keskittyminen enerkiapuuhommiin kuin lihottamaan veroparatiisipohattojen lompakoita.On aikoihin eletty ko yhteismettäki sorutuu moraalittomaan touhuun. Kantsis panna vaihtoon johtaja ja koko johtokunta.


 • Hakkeen ja pellettien polttamisesta ei nykytekniikalla hiukkasia synny. Tämän tietää henkilö, joka töissä laitoksessa jo yli 20 v.
  Vaikia on ymmärtää tuulivoiman pulustajia noilal syillä joita tuossa ylhäällä on esitetty. Se kun ei anakaan pidä paiikkaansa ja tuskin kirjoittajia kiinnostaakaan.

  • Olisimpa iloinen, jos kerrot, miten olet välttynyt tuhkalaatikon nuohoamiselta
   laitoksessa ollessasi. Siellähän niitä pienhiukkasia on paljonkin, suorastaan kokkareita, jos kosteutta jostakin pääsee vuotamaan sekaan.

   Tuulivoiman puolustaminen on hyvää kansalaistottelemattomuutta, mutta
   oon Ojaliemen kanssa samaa mieltä siitä, että lapin lapsille ei tarvitse
   tuoda vanhoja tuulimyllyjä ameriikasta tuulimyllyjen kiinteistöveron kiertämisen vuoksi, eikä rantamaisemien tunturien silhuettinäkymää tule pilata jatkuvasti välkkyvillä tuulimyllyillä tukidollarinkiilto vainohaisen pään silmäkuopissa olevissa
   näköelimissä kiiluen.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.