Minkälainen uinti hyvä laihtuakseen 3kiloa viikossa?

nuori laihduttaja

Mikä olisi hyvä uinti laihtuakseen 3kiloa viikossa?

Olen jo hyvällä dietillä mutta mitä minun pitää tehdä uinnissa jotta rasva palaisi?

Esimerkiksi, onko vesijuoksu hyvä? Ja onko muitakin uintiliikkeitä joka olisi hyviä?

5

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Menee hieman ohi oman asiantuntemuksen, mutta yleisesti ottaen tekemällä tietynlaisia asioita voit kohdentaa lihasten kehittymistä, mutta et pysty tietoisesti päättämään, mistä kohdasta kroppaa rasva palaa. Keho käyttää vararavintoa (rasvaa) silloin, kun varsinaisesta ravinnosta saadun energian määrä on pienempi, kuin kulutetun energian määrä, t.s. syöt vähemmän kuin kulutat.

      Mainitsit, että olet ruokavaliotasi korjannut, joten ainekset ovat jo siis kasassa. Huolehdithan, että et yritä yhtä aikaa vähentää syömistä ja lisätä liikuntaa, vaan pikemminkin lasket pitemmän päälle ja kestäviä elämäntapoja. (Liian rankka ohjelma kun yleensä johtaa siihen, että alun jälkeen tulee lopetettua kesken.)

      Klassisen ymmärryksen mukaan rasva palaa kevyessä liikunnassa, joka jatkuu yhtäjaksoisesti pitkään. Vesijuoksu on hyvä siinä, että siinä ei ole iskutusta, joten nivelet eivät rasitu ja lenkkiä voi pidentää. Vanhan kliseisen sanonnan mukaisesti "matka ei tapa vaan vauhti tappaa", eli pystyt pidentämään yhtäjaksoista liikkumisaikaa, kunhan pidät sopivan rauhallisen vauhdin. Vesijuostessakin voit kevyesti hengästyä (siten, että kuitenkin vielä pystyt pysähdyttyäsi puhumaan ilman sen suurempia ongelmia) ja kun pidät selän pystysuorassa ja askelen pitkänä, kehität samalla ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Usein vesijuoksuksi virheellisesti kutsuttu koirauinti vesijuoksuvyön kelluttamana ei varsinaisesti palvele oikeastaan yhtään mitään tarkoitusta.

      Ja sitten jos mennään laihdutuksen maailmaan, niin yleensä laihdutuslupauksia antavat salit noudattavat erilaista ohjelmaa. Kulutettu joule tai kalori on kulutettu joule tai kalori, riippumatta siitä, minkälaisella liikunnalla se on kulutettu. Joten periaatteessa nopein tapa polttaa energiaa on liikkua nopeissa intervalleissa (esim. minuutti kovaa, tauko, minuutti kovaa, tauko, jne.) Tällä lähestymistavalla on kuitenkin muistettava kaksi asiaa: (1) Tauot eivät saa kasvaa liian pitkiksi, muuten kulutetun energian määrä ei ole yhtä hyvä ja (2) liikunnan jälkeen pitää malttaa syödä maltillisesti, jotta kroppa korvaa kulutetun energian polttamalla rasvaa.

      Henkilökohtaisesti ole vähän epäluuloinen intervalliharjoittelun käyttöön laihdutuksessa (koska todennäköisesti pikakuurilla tiputettu paino tulee takaisin, kun kuuri on ohi ja liikunta lakkaa). Vastaavasti pelkkä aerobinen kestävyys/peruskuntoharjoittelukaan ei välttämättä ole se paras vaihtoehto. En nyt ole täysin selvillä, mikä tämänhetkinen suositus liikunnasta on, mutta käsittääkseni yksi nyrkkisääntö on vähintään noin puoli tuntia liikuntaa päivässä, ja viikon liikunta jaettu siten, että noin kolmannes on kestävyysurheilua (kävely, pyöräily, uinti, vesijuoksu jne.), noin kolmannes voimaharjoittelua (kuntosalilla tai ehkä itse suosittelisin omalla painolla kuntopiiriä, riippuu toki mikä on mielekästä) ja noin kolmannes jotain peliä.

      Mikäli nimenomaan vedessä liikkuminen kiinnostaa, niin oletko ajatellut, että voisit käydä uintitekniikkakurssilla tai vesijumpassa? Ohjatuissa ryhmissä kun on se hyvä puoli, että niillä on yleensä vakioaikataulu, joten rutiinin saaminen liikuntaan on helpompaa. Lisäksi ohjaajalta voi kysyä vinkkiä muuhunkin liikuntaan - eikä siinä vielä kaikki, paikan päällä keskustelu on helpompaa kuin verkon yli ja ohjaaja tuntenee paikalliset liikuntamahdollisuudet paremmin.

      • ...viestin kirotushäriöistä ehkä häiritsevin on toisiksi viimeisen kappaleen alussa puuttuva n-kirjain ("henkilökohtaisesti oleN"), eli en nyt erityisesti kehota olemaan epäluuloinen intervalliharjoittelua kohtaan, vaikka itse asian noin näenkin.


    • Joakim_

      Järjetön tavoite! Ei tuollainen ole terveellistä eikä pysyvää. Jos 3 kg viikossa lähtee lähinnä rasvaa, se vastaa yli 20 000 kcal energiamäärää eli ~10 vuorokauden normaalia ruokamäärää tai ainakin 20 tunnin hyvin reipasta liikuntaa. Tuollainen määrä ei siis onnistu vaikka lopettaisit kokonaan syömisen ja lisäksi vielä liikkuisit todella paljon kuntoilijaksi. Jos onnistuu, on painonpudotus jotain muuta kuin rasvaa, todennäköisesti lähinnä nestettä.

      Pudota laihtumistahti enintään puoleen kiloon viikossa. Sekin vaatii jo tunnin päivässä reipasta liikuntaa tai alle peruskulutuksen ruokavaliota tai jotain noiden välistä. Tunti päivässä reipasta liikuntaa on PALJON. Maajoukkuetason kilpaurheilijatkaan eivät harjoittele kuin 2-3 tuntia päivässä keskimäärin.

      • kilpauimari

        Ai 2-3h päivässä!? Olen 14v kilpauimari ja päivässä tulee treenattua n. 3,5-4h


      • kilpauimari kirjoitti:

        Ai 2-3h päivässä!? Olen 14v kilpauimari ja päivässä tulee treenattua n. 3,5-4h

        Useimmilla ei ole kovinkaan hyvää kuvaa urheilijoiden harjoittelusta, minkä lisäksi uinnissa lajiharjoittelun määrä on poikkeuksellisen korkea suhteessa kilpailusuorituksen pituuteen. Lisäksi kun harjoitukseen sisällytetään lämmittely ja lihashuolto, niin harrasteuimari harjoittelee helposti reilut kaksi tuntia päivässä. Aikuisella kilpauimarilla sitten kaksi vähän pitempää harjoitusjaksoa kuivatreenit, viikkoon 1 - 2 lepopäivää. Kilpaurheilijan ohjattu ja suunnitelmallinen harjoittelu ei kuitenkaan sovellu sellaisenaan laihduttajalle.

        Nyt jos lasketaan lukuja (edellisessä vastauksessani ohitin laihdutustahdin, ja rehellisesti sanottuna en edes huomannut, että kyse oli viikkotavoitteesta), niin rasvakilossa on tosiaan noin 38 MJ energiaa, eli kolmen kilon pudotus on reippaasti yli 100 MJ, kun *raskas* liikunta on noin 4 MJ/h. Kymmenen tuntia viikossa raskasta liikuntaa riittää siis yhden rasvakilon polttoon, ja mikäli urheilutaustaa ei ole, tässä saa kropan jo aikaslailla hyvin solmuun. Joakim on siinä ihan oikeassa, että tuo ei ole kestävää tahtia, puhumattakaan kolmen kilon viikottaisesta poltosta. Kolme kiloa kuukaudessa saattaisi onnistua kausiluonteisena.

        Tosin elämäntaparemontin alussa on mahdollista, että paino putoaa nopeasti, mutta tämä johtunee pääosin siitä, että kudoksiin kertynyt neste poistuu. Tämä ei ole siis ylläpidettävää vauhtia. Mikäli tavoitteena on kropan muokkaaminen miellyttävämmän näköiseksi, niin tietysti kannattaa kiinnittää huomiota ryhtiin. Itsekin toimistotuoliin lysähtäneenä saan ehkä pienen vararenkaan muodostumaan vyötärön ympärille, mutta kun kiinnitän huomiota hyvään ryhtiin kävellessä, niin joku ehkä epähuomiossa saattaisi luulla vaikka urheilijaksikin, jos ei paremmin tietäisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe