Hyvää luomukosmetiikka mistä?

tuija18

Hei!

Onko kokemusta luomukosmetiikkasta. Sopiiko allergikon iholle? Auttaako?

Tällainen Sophyto tuote ainakin tulee googlehaulla esille - onko kokemusta?

Kannattaako tutustua tarkemmin?

https://www.google.fi/#hl=fi&output=search&sclient=psy-ab&q=luokosmetiikka&oq=luokosmetiikka&gs_l=hp.3..0i13l4.1506.5304.0.5469.21.18.3.0.0.0.99.1325.18.18.0...0.0...1c.1.9.psy-ab.btR40QkAwZg&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.Yms&fp=5475e48b4ff3654d&biw=1404&bih=779

16

2910

Vastaukset

 • Kyllä nämä kaikki on hyviä ja yleensä allelgikon iholle parempia kuin muut kunhan katsot ainesosat joille mahdollisesti olet allerginen esim. hedelmät tms.
  Minä olen käyttänyt luomukosmetiikkaa (eri merkkejä) jo kymmenisen vuotta ja ihoni on tasainen ja kuulakas.
  Tutustu tarkemmin ja kokeile muutamia niin löydät lempparisi.

  http://www.luonnonkosmetiikka.fi/luonnonkosmetiikka/luonnonkosmetiikan-maaritelma/

 • Hyvää luomukosmetiikka Siperiasta. Tuotteet eivät sisällä keholle haitallisia aineita, kuten SLS:a, parabeeneja, allergeeneja, ja keinotekoisia väriaineita. Ne eivät ne ole testattu eläimillä, ja ovat ICEA- ja Ecocert-sertifioitu.

  www.naistenkosmetiikka.fi

  • Hyviä tuotteita löytyy myös www.kauneutta.com


 • Minä käytän ranskalaista Phyt's sarjaa, aivan mielettömän ihania tuotteita ja 100% luomua.. Kannattaa kokeilla www.phytsfinland.fi

 • www.naturalgift.fi

  halvempi kun muut luonnonkosmetikka verkkokaupat...

 • iherbistä halvimmalla.

 • No itse olen herkkäihoinen enkä voi käyttää luonnonkosmetiikkaa koska siinä on niin paljon myrkyllisiä ja allergisoivia aineita. Eli alkoholi, hajusteet, ärsyttävät kasviuutteet. Eräät hajusteaineet myös voivat muuttua myrkyllisiksi auringonvalossa.

  En myöskään luottaisi ym. firmoihin, joiden nettisivulla kerrotaan sanallisesti kuinka he "vakuuttavat" etteivät laita mitään muuta kuin "100% luonnollisia raaka-aineita tuotteisiinsa" - mutta eivät sitten luota asiakkaan arvostelukykyyn sen vertaa että laittaisivat sen lain vaatiman INCI-listan heti näytteille nettiin. Lisäksi jos tuotteella on jo sertifiointi, eikäs sen pitäisi olla takuu luomulaadusta.

  Tosin mikä on "luonnollista",? Sehä ei ole sama kuin luomu, joten sekin voidaan tulkita miten vaan, ei tarkoita yhtään mitään. Pelkkä höpötystä.

  Lisäksi onko luonnollinen parempi iholle kuin joku muu? Ei ole todistettu yhtään missään. Pahimmat tunnetut myrkytkin kun ovat luonnosta saatavia.

  Kannattaa käyttää aivojaan ettei viedä kuin pässiä narussa.

 • No itse olen herkkäihoinen enkä voi käyttää luonnonkosmetiikkaa koska siinä on niin paljon myrkyllisiä ja allergisoivia aineita. Eli alkoholi, hajusteet, ärsyttävät kasviuutteet.

  Tota öööö... Mitäs noissa ns. "normirasvoissa" sit on jos ei alkoholia ja hajusteita????
  Kasviuutteet ei normaalisti ole myrkyllisiä ellet sitten käytä myrkkykasvien uutteita. =)

  • Käytän tietenkin sellaisia tuotteita, joissa ei ole alkoholia ja hajusteita, ja jotka on lääketehtaassa valmistettu ja tutkittu herkkäihoisilla.

   Luonnonkosmetiikka sisältää hyvin usein suuria määriä alkoholia (ethanol, alcohol denat.) joka on tunnetusti myrkky. Monet kasviuutteet, eteeriset öljyt ja hajusteet ovat allergisoivia - usein luonnon hajusteet ovat synteettisiä allergisoivempia, koska ne sisältävät satoja hajusteyhdisteitä. Tsekkaa esim. sellainen kuin tammisammal (Evernia prunastri).

   Kasviuutteet voivat olla myrkyllisiä, koska kaikkia ei ole edes tutkittu käytössä iholle. Myrkyllisyys voi tulla UV-säteiden vaikutuksesta tai siitä miten toimivat niiden voiteiden muiden ainesosien kanssa. Tuotteet voivat myös pilaantua herkemmin kuin synteettinen kosmetiikka.

   Voin kertoa että 5-methoxypsoralen -nimistä yhdistettyä sisältävät kasviuutteet ovat valomyrkyllisiä, eli esim. bergamottiöljy (Citrus aurentium bergamia
   oil). Sitä on Suomessakin myytävissä luomukosmetiikkatuotteissa.


 • Dr Hauschkan tuotteet ovat hyviä. Maria Entrichin tuotteitakin olen käyttänyt, tosin en tiedä ovatko kaikki luomua. Prismassakin myytävät Urtekramin tuotteet ovat ok. LIfe-luontaistuotekaupasta, Ruohonjuuresta, Emotionista saa ainakin Dr Hauschkaa

  Olen kyllä löytänyt Prismasta luomu vartalovoiteen, jonka INCI-listan tutkiminen osoitti sen olevan huono valinta.

  Luomu on valintani, niin ruoassa kuin kosmetiikassa, en koskaan tuputa niitä muille (tässä vastaan kysymykseen), enkä lopeta luomun ostamista, vaikka joku mollaisi niitä. Eihän sitä ole muiden pakko käyttää, onhan maailma pullollaan silikoni, parabeeni, mineraaliöljy, formaldehydi, yms. halpaa moskaa sisältävää kosmetiikkaa. Jos ei siis halua käyttää luomua, ei ole pakko.

  Tässä vielä yksi hyvä linkki: http://www.ruusunnuppu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=59

  Totuus kosmetiikasta -kirjasta saa hyvän kuvan missä mennään. Ei sen lukemisen jälkeen ole paluuta entiseen.

  Suomalaiset hennot hiukset ovat hyvä esimerkki siitä, ettei pitäisi käyttää esim. silikonia sisältävää shampoota. Tietysti lätistyneet hiukset sitten tarvitsevat muotovaahtoa, lakkaa, vahaa yms. yms.

 • Totuus kosmetiikasta on puoleellinen monessa kohdin, sehän on luomuskosmetiikkayhdistyksen Suomessa puffaama teos. Lisäksi kovin asialliseksi "totuudeksi" ei voi väittää teosta, jossa ei ole lähdeluetteloa.

  Lääkärit muuten suosittelevat herkälle iholle juuri mineraaliöljyä, parabeeneja, ja silikoneja. Miksi? No koska ne ovat turvallisempia, tutkitumpia, ja vähemmän ärsyttäviä sekä allergisoivia kuin muut vaihtoehdot.

  Eli todellakin jokainen taaplaa tyylillään, mun tyyli on käyttää järkeä ei uskoa kaikkeen mitä markkinointikoneistot meille syöttää.

  Tässä asiantuntijan kommentteja aiheesta:
  http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2011/06/nuppi-kirjavaksi-luonnonkosmetiikalla.html

 • Katriina's Spasta löytyy kyllä incit ja on hyvä valikoima
  www.katriinaspa.fi

 • Luonnollinen tarkoittaa että tuote on valmistettu 100% luonnosta peräisin olevista aineista, luomu sitä että ainesosat ovat lisäksi luomuviljeltyjä. Luotettavaa laatua (ja siis 100% luonnollisista aineista, luomuprosentti on jopa 98 tai 99% joka on harvinaisen paljon) myy kokemukseni mukaan ainakin Farfalla, sveitsiläinen jo 30v vanha yritys. Meillä on käytetty tähän mennessä luomu arganöljyä (minulle ja neljävuotiaan arpeen) (tätä saa muuten apteekkishopistakin: http://www.apteekkishop.fi/Farfalla-Luomu-Arganaoeljy-75-ml) ja luomu calendulaöljyä kaksivuotiaalle (tehosi aika pahanlaatuiseen ihottumaan paremmin kuin mikään muu, ja monenlaista kokeiltiin). Koko perheelle (herkkäihoinen)mies mukaanlukien on käytetty tuoksutonta Farfallan Pure Sensitive -sarjaa (deodoranttia, käsivoidetta ja shampoota). Muhun teki vaikutuksen kun kuulin yrityksen harjoittamasta reilusta kaupasta: http://farfalla.fi/quality.html

  • Luonnontuote on luonnosta sellaisenaan saatava tuote, jota ei ole jalostettu.

   Esim. rautamalmi on luonnontuote, jonka voi maaperästä poimia ylös, mutta kun siitä jalostetaan puhtaita metalleja ja valmistetaan autoja, ne eivät enää ole luonnontuotteita vaikka ovat 100% luonnosta saatavista aineista valmistettuja.

   Myös aloe vera geeli on luonnontuote silloin kun se on lehdistä puristettua 100% geeliä jota ei ole jalostettu, mutta aloe veraa ja lukuisia muita aineita sisältävät kauneusvoiteet eivät enää ole luonnontuotteita.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.