jiäpallo

köyhä

Jääpallo ei koskaan enää saavuta Suomessa suuren yleisön suosiota.Syy on selvä.

Kuka vittu menee kolmenkymmenen asteen pakkaseen,pohjoistuuleen,lumipenkkaan/puupenkille,jäänreunalle katsomaan peliä,jossa suurin osa peliajasta pallo on katsojan silmien näkymättömissä.

Kiva seurata peliä kun voi ainoastaan pelaajien liikkeistä arvailla pallon suunnan että missä mennään.Puoliajalla yrität survoa suuhun lumisateessa/räntäsateessa tai muuten vaan vittumaisessa kelissä ulkoa tulikuumaa/sisältä jäistä jauhomakkaraa.Sinapit poskissa ja hampaat poikki.Kiitos.

Pelin jälkeen varpaat,sormet ovat amputointi-kamaa villasukista ja mustalaissaappaista huolimatta.

Tuloksen voi pelin päättymisen jälkeen kätevästi tarkistaa kotiin tultua tekstiteeveeltä,koska paikan päällä tuloksesta ei voi aina olla varma.
Palloa kun et näe välttämättä pelissä kertaakaan.

Yritä seurailla tulostaulua,joka on vuodelta sata ennen ajanlaskun alkua.Maali kun tulee niin 123-vuotias tyyppi,joka on nähnyt kaikki kotijoukkueen jääpallopelit ja vähän ylikin hilaa perseensä kaks askelta tunnissa vaihtamaan vanhoja puunumeroita näyttötauluun.Tyyppi kun ennättää taululle ja takaisin pelissä on yleensä tullut 4-5 maalia lisää.

Maksat kiduttaaksesi itseäsi.8 euroa kunnon sado-meiningistä.Ei paha hinta.

Tervetuloa jiäpallon parriin.

nimimerkillä 7 varvasta kymmenestä jäljellä....

4

708

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Bandy-fani

   Taisi olla vähän yliampuvaa kerrontaa tuosta hienosta ja perinteikkäästä lajista. Ne liput maksavat nimittäin yleensä vain 7 euroa.

   Olisiko herra "7 varvasta kymmenestä jäljellä" ehkä itsekin joskus pelikentille kiitämään pyrkinyt? Valitettavasti tuo puinen pelisilmä haittaa hieman tuota uutta kirjallista harrastusta myös.
   Luuletko että voisit kiinnostua omasta kulttuuristasi? Mannesaappaat tai ei, tutkiessasi omia juuriasi olisi paleltumisesta tuskin pelkoa. Enää.

  • bandy

   Kokemuksesi kotisohvan vaikutuspiirin ulko-
   puolelta ovat karmaisevia. Toivon kuitenkin että,
   seuraavan kerran kun uskaltaudut extreme-seikkai-
   luun, niin tulet paikalle selvin päin.Maailmassa,
   jossa kaikki on tarjoiltu valmiiksi voi olla
   vaikea ymmärtää että vielä on olemassa urheilu-
   lajeja joita kaupallisuus ei ole kokonaan turmellut.Äläkä ole huolissasi, ei olutpöhnäiset
   "urheilufanit" lopu jäähallien katsomoista.

  • #25

   Ensinnäkin tunnustus alkuperäiselle kirjoittajalla, enpä ole pitkään aikaan saanut yhtä hyviä nauruja jääpallon kustannuksella ;-) 123 vuotta ampui vähän yli, mutta ei ehkä enempää kuin 40 vuotta.

   Oma täysin puolueellinen mielipiteeni on, että jääpalloväki kyllä tietää kuinka pieni laji on, ja kaikki sen mukanaan tuomat vaikeudet. Siitä huolimatta samat kaverit jaksavat vuodesta toiseen harrastaa ja organisoida tätä sinänsä arvokasta ja urheilullisesti vaativaakin lajia, osoittaen ainakin jonkinasteista kiintymystä lajiin massayleisöjen ja oheis-jenkki-hapatusten puuttumisesta huolimatta.

   Toki lajia veisi paljon eteenpäin katsojien ja sitämyötä rahoittajien ja median mukaansaaminen suuremmassa mittakaavassa. Valitettavasti tämän myötäkäymisen sivutuotteena mukaan tulisi helposti kaikki se kuona, minkä tämänhetkisen puuttumisen takia tätä marginaalilajia näinkin paljon arvostan: jääpallokentillä ei vielä ole raha se mikä ratkaisee innostuksen lajin harrastamiseen, katsomossa ei olla mukana siksi koska kaikki muutkin ovat ja se siksi tuntuu hienolta, katsomosta ei ole viritetty äärihelppoa ja -mukavaa oluttupaa missä laiskat ja mukavuudenhaluiset sohvalaardit saavat tuntea kuuluvansa edes johonkin ihmisen alaheimoon, olosuhteet eivät ole aina steriilit ja samanlaiset ottelusta toiseen, hurskastellen tuomittu väkivalta alkoholitarjoilun ohella ei ole primääri- tai sekundärihoukutin katsomoon houkuttelemiseen, eikä touhussa muutenkaan ole liikakaupallisuuden mukanaan tuomaa keinotekoista ja osin jo eltaantunutta sivumakua.

   Olkoot muut mitä mieltä ovat, haluavat olla, ja luulevat olevansa - heillä on samanlainen oikeus subjektiiviseen näkymykseensä kuin minulla ehkä osin kapeakatseisuuteeni. Tosiasia kuitenkin on, että itse pidin aikanaan jääpallon pelaamisesta ja nykyään katsomisesta juuri massalajien hapatuksen puuttumisen vuoksi, ja aavistuksen verran askeettisten olosuhteiden mukanaantuomasta hyvänolontunteesta. Kovan pakkasen tai räntäsateen jälkeen tunsi tehneensä jotain itsekin - jos ei muuta niin osoitettua aavistuksen verran asennetta harrastaa ja seurata lajia, puhtaasti aidosta mielenkiinnosta, hankalista olosuhteista huolimatta.

   Viimeisenä muttei vähäisimpänä lisäplussana lajissa toki on sen vauhdikkuus, taitosuoritukset ja muut urheilulliset komponentit. Valitettavasti kuitenkin Suomessa tasokas kärki lajissa on kovin kapea, ja siten tasoerot ja jännitteettömät ottelut vähän latistavat tunnelmaa sekä koko kauden kiinnostavuutta. Jos kovalla työllä ja hyvällä onnella lajiin saataisiin lisää leveyttä, Ruotsin malliin homma voisi heilahtaa kovastikin eteenpäin. Toivottavasti näin käy, sen myötä Suomen television kuvaustekniikkakin voitaisiin saada sille tasolle, että TV-spotit tekisivät lajille kunniaa - nykyisellään täysin luokaton kuvaus antaa pelistä ja lajista pahasti harhaanjohtavan kuvan.

   Tulen viihtymään jatkossakin jääpallokatsomossa, vaikkei siellä ketään muuta näkyisikään. Toivotan kuitenkin kaikki muutkin tervetulleiksi ennakkoluulottomasti katsomoon rikkomaan ennakkoluulojaan - yhden oikean jääpallokokemuksen jälkeen on jotain pontta kritiikilleen, jos sellaista vielä haluaa esittää.

   • in-fa-lin

    Just niin!

    Jääpallo on pieni laji olosuhteiden takia. Toki muitakin syitä on. Olosuhteet vaihtelevat, joten keli ei ole aina täydellinen. Palloa ei näy urheiluruudun maalikoosteessa = pelit on kuvattu usein liian pienillä resursseilla, eli yhdellä kameralla. Pallon näkee kuitenkin sieltä lumihangesta katsottuna. Tekojäät vs. hallit, toinen olosuhdetekijä valovuoden edellä. Pari jäätöntä talvea 90-luvun alussa ja kuinka jääpalloharrastukselle kävikään. Kuka on ollut alunperin hallien rahoittajana? Kiekkoilijat sitä tuskin tekivät. Kiekon pelaaminen onnistuu vain lähes peilikirkkaalla jäällä. Olisi hauska nähdä Ruudun veljesten ja Svenssonien etsivän pelivälinettä 15 sentin lumihangesta katsojien hurratessa täydellä olympiastadionilla -25 asteen pakkasessa. Eihän jääpallokaan ole lumisateessa mitään herkkua, mutta eikös parhaiden pidä voittaa millä tahansa tyylillä?

    Jääpallossa viehättävät nopeus, taito ja taktinen osaaminen. Eivät lämmitetyt aitiot ja pelikatkot tv-mainosten takia (=urheilua??). Jääkiekon ja -pallon vertaaminen toisiinsa on kuitenkin turhaa. Sama kun kiistelisi 100m juoksun ja maratonin eroista. Molemmat ovat omalla tavallaan vaativia lajeja. Täytyy kuitenkin muistaa se tosiasia, että jääkiekko on saanut alkunsa siitä, että kiekko korvasi pallon, koska sitä oli helpompi käsitellä. Ei raukoilla taidot riittäneet...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   192
   3456
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   261
   2478
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   122
   1649
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1613
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1329
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   123
   1231
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   980
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   43
   910
  9. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   847
  Aihe