Hobitti (Homo floresiensis) oli evoluution muokkaama saarikääpiö

Kreationistit ovat yleisesti väittäneet vuonna 2003 Indonesiasta, Floresin saarelta löydetyn fossiilin kuuluneen mikrokefaliasta tai kretinismistä kärsineelle nykyihmiselle. Tämä väite kaatu jo siihen, että nykyisin tiedetään floresinihmisen tehneen ja käyttäneen kehittyneitä kivityökaluja, käyttäneen tulta ja saalistaneen suurikokoisia eläimiä. Tämä olisi kuitenkin ollut mahdotonta kehityshäiriöiselle ja älyllisesti jälkeenjääneelle populaatiolle.

Tämän vuoden tammikuussa löydettiin uusia ranneluita, jotka olivat samanlaisia kuin aikaisemmin löydetyt http://yle.fi/uutiset/tuoreet_fossiililoydot_vahvistavat_hobitti_on_totta/6447388?origin=rss , joten tiedämme nyt, että Floresin saarella eli pienikokoisista hominideista koostunut ihmispopulaatio. Ranneluut ovat primitiivisempiä ja muodoltaan hiukan erilaisia, kuin nykyihmisen vastaavat luut.

Japanilaiset tutkijat julkistivat juuri uuden tutkimuksensa Proceedings of the Royal Society B:ssä. Tämä tutkimus valottaa lisää yksityiskohtia florensinihmisestä ja vahvistaa aikaisempaa hypoteesia siitä, että florensinihminen polveutuu Homo Erectuksesta, joka olisi siis ensimmäinen ihmislaji joka eteni Aasiaan asti.

"A team led by Yousuke Kaifu of the National Museum of Nature and Science in Tokyo measured the brain capacity of "LB1," the most intact specimen out of nine found on Flores, using a computed tomography (CT) scanner.

They put the brain size at 426 cubic centimetres (14.4 fluid ounces), somewhat higher than earlier estimates of around 400 cc (13.5 fluid ounces), but still only a third of a H. sapiens brain, which is around 1,300 cc (40.5 fluid ounces).

The small brain size, argues the Kaifu team, is consistent with a slimmed-down descendant of Homo erectus—"upright man" who was the first human to leave Africa

H. erectus lived from around 1.7 million years ago to roughly 50,000 years ago. Fossil evidence points to a creature that was about the size and weight of H. sapiens, but with a smaller brain.

Kaifu's team believe that the hobbits' ancestor was a scrawnier, Javanese version of erectus. Its brain size would have been around 860 cc (29 fluid ounces).

Its descendants, cut off from the rest of the world, went through thousands of years of diminution, scaling down in size to match availability of food on the island, according to their theory.

This phenomenon, known as insular dwarfing, is well known among biologists. Indeed, Flores at the time had a pygmy elephant called a stegadon, butchered remains of which were found in the floor of the hobbits' cave.

"Contrary to expectations by some researchers, it is possible that large-bodied Javanese Homo erectus migrated to the solitary island and evolved into Homo floresiensis by marked island dwarfism," Kaifu believes.

The insular dwarfism theory is not new, but Kaifu said he can further back it by a computer simulation from 20 worldwide populations of modern humans.

These show that the scaling down of H. floresiensis' brain, in line with its tiny body, is entirely possible

"New models of the brain-size reduction in the evolution of H. floresiensis... show (a) more significant contribution of scaling effect than previously claimed," according to the paper, appearing in the British journal Proceedings of the Royal Society B."

http://phys.org/news/2013-04-hobbit-hominids-island-dwarfs.html

http://fi.wikipedia.org/wiki/Floresinihminen

Miten kreationistit selittävät florensinihmisen olemassolon, kun nyt tiedetään, etteivät ne olleet kehityshäiriöisiä nykyihmisiä ja niiden kehityshistoriallekkin on olemassa jo uskottava hypoteesi? Ettehän te niitä apinoiksikaan voi alkaa yhtäkkiä väittämään?

Yhden vastauksen ehdin saada poistettuun avaukseen, ja siinä ehdotettiin nopeaa rappetumista nykyihmisestä eristetyllä saarella ja tämä koskisi kaikkia nykyihmisiä hitaammalla aikataululla.

Meinaako kreationistit siis, että odottelemme Jeesuksen toista tulemista metrin mittaisina ja pieniaivoisina ihmisinä, vai tapahtuuko tämä rappeutuminen vasta myöhemmin?

Ps. Poistattaminen on nyt turhaa, koska viesti on tallessa.

14

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >Meinaako kreationistit siis, että odottelemme Jeesuksen toista tulemista metrin mittaisina ja pieniaivoisina ihmisinä, vai tapahtuuko tämä rappeutuminen vasta myöhemmin?

      Koska Jeesus tahtoo syrjäyttää nykyiset hallinnot ja laittaa tilalle oman diktatuurinsa, on selvää että tätä eivät likikään kaikki tulisi nykyoloissa hyväksymään. Pieniaivoiset kääpiöt, joille demokratia ja hyvinvointivaltio olisivat enintään vain hämärä ja outo tarinaperinteen muisto, olisivat paljon helpompi nakki uuden järjestyksen pystyttämisen ja hallitsemisenkin kannalta.

      Laitan siis kympin pottiin, että rappio on ensteks.

    • Kuka väittää mitä

      "Kreationistit ovat yleisesti väittäneet vuonna 2003 Indonesiasta, Floresin saarelta löydetyn fossiilin"

      Siltä puolelta maailmaa löydetyt fossiilit ovat vähän huonossa huudossa, ainakin sikäli kuin niillä on tarkoitus tukea noita onnettomia evoluutiosatuiluita. Siellä suunnassa on kehitetty useampikin väärennys, joita sitten on totena esitetty, kunnes on kärähdetty.

      Evoluution tukijoilla joteski muutenkin totuus hakusessa. Yhä edelleen löytyy Suomen kouluista ainakin jonkin verran käytöstä kirjoja, joissa vallan suopeasti esitetään huijari-Haeckelin väitteet ja kuvat totena. Jos asia muka on oikea, miksi pitää yrittää tukea sitä umpivalheilla.

      • Vai on Midwesternin yliopisto "siltä puolen maailmaa"?;)

        Se että kreationistit eivät koskaan opi mitään ei todista, etteivätkö evokkitiedemiehet olisi oppineet olemaan erityisen tarkkoja aitojen ja väärennettyjen fossiilien erottamisessa, mikä nykyään on jopa melko helppoa.

        Onkohan neidillä hajuakaan, mikä huijausbisnes onkaan pyörinyt raamatun ja kristinuskon ympärillä ja pyörii yhä, kun kaiken maailman hömppäsaarnaajat putsaavat herkkäuskoisten kolehdit liiveihinsä. Toki järkevänä evokkina tiedän, että on myös rehellisiä kristittyjä ja saarnaajia, mutta kysyn vaan, että miksi näitä huijareita on vilissyt niinkin paljon? Jos asia muka on oikea, miksi sitä pitää tukea huijaamisella ja tekaistuilla "ihmeillä", jotka eivät kestä minkäänlaista lähempää tarkastelua?


      • "Siellä suunnassa on kehitetty useampikin väärennys, joita sitten on totena esitetty, kunnes on kärähdetty."

        Voitko luetella ne? Tiedän yhden kahdesta eri fossiilista tehdyn Archaeoraptor fossiilin, joka meni National Geographic - lehdelle liian helposti läpi. Onko sinulla muita tiedossasi?

        "Yhä edelleen löytyy Suomen kouluista ainakin jonkin verran käytöstä kirjoja, joissa vallan suopeasti esitetään huijari-Haeckelin väitteet ja kuvat totena."

        Veikkaan, että tässä(kin) on kyseessä kretiinin väärinkäsitys ja se, kun kretiini ei tiedä kunnolla mistä evoluutioteoriassa on kyse, niin kuvittelee omiaan.

        Hackelilla oli oma teoriansa (rekapitulaatioteoria ( " Haeckel's recapitulation theory claims that the development of advanced species passes through stages represented by adult organisms of more primitive species." http://en.wikipedia.org/wiki/Recapitulation_theory) jota hän kuviensa avulla yritti perustella. Noita kuvien väärentelyjä yhtään puolustelematta, eri (selkärankaisten) eläinlajien alkiot muistuttavat tietyissä kehitysvaiheissaan erittäin paljon toisiaan - ja tuo taas pitää paikkansa ihan huolimatta siitä, ovatko Haeckelin piirrokset sopivasti muokattuja tai eivät.

        Tarkennukseksi: Haeckelin rekapitulaatioteoriaa ei pidetä missään koulukirjoissa totena ja jos nimenomaan Haeckelin piirroksia biologian kirjoissa esitetään, niin niiden tarkoitus on kaiketi vain havainnollistaa noita eri eläinten alkioiden ulkoisten piirteiden samankaltaisuutta alkiokehitysvaiheissa.


      • Entäs miten olisi vastaus aiheeseen eikä kreationisti mantrojen toistaminen`?

        Eli ihmislajeja onkin ollut yhtäaikaa olemassa 3 lajia? Sapiens, neaderthalis ja florensis. Miksi glimes, eikun raamattu, nimisessä eepoksessa ei ole tarinoita muiden ihmislajien olemassaolosta? Onko jumalasi kopeudessaan unohtanut toiset ihmislajit?


      • voihan nenä
        ravenlored kirjoitti:

        Entäs miten olisi vastaus aiheeseen eikä kreationisti mantrojen toistaminen`?

        Eli ihmislajeja onkin ollut yhtäaikaa olemassa 3 lajia? Sapiens, neaderthalis ja florensis. Miksi glimes, eikun raamattu, nimisessä eepoksessa ei ole tarinoita muiden ihmislajien olemassaolosta? Onko jumalasi kopeudessaan unohtanut toiset ihmislajit?

        http://planet.infowars.com/weird-news/russia-orders-obama-tell-world-about-aliens-or-we-will

        H.Florens on todettu monta kertaa väärennökseksi.


    • har har har

      Kun ei edelleenkään liity palstan aiheeseen niin ei edelleenkään liity palstan aiheeseen. Evoluutio ei liity tähän palstaan millään lailla.

      Pyysin siirtoa tänne http://keskustelu.suomi24.fi/debate/5515

      • Onko kreationismi keskuistelu sitä että uskontoa kiilataan mitä mielikuvituksellisimmin keinoin muutaman yksittäisen ammattikirjoittelian toimesta tieteen tontille? Uskonnon tieteellistämistä sivistysvaltiossa???


      • >Evoluutio ei liity tähän palstaan millään lailla.

        No sopvitaan että ei. Voisitko nyt kertoa havaintosi myös (muille) kreationisteille, jotka jatkuvasti lässyttävät täällä "evo-opista"?

        Huomasitko muuten, että avauksessa esitettiin kysymys erityisesti kreationisteille?


      • Saa Snähä
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Evoluutio ei liity tähän palstaan millään lailla.

        No sopvitaan että ei. Voisitko nyt kertoa havaintosi myös (muille) kreationisteille, jotka jatkuvasti lässyttävät täällä "evo-opista"?

        Huomasitko muuten, että avauksessa esitettiin kysymys erityisesti kreationisteille?

        Miksi sinusta tuli evillutionisti?
        Oletko uskonluopio?


    • blindwatchmaker

      "Kun ei edelleenkään liity palstan aiheeseen niin ei edelleenkään liity palstan aiheeseen. Evoluutio ei liity tähän palstaan millään lailla."

      Avauksessahan pyydetään muutamilla kysymyksillä aivan asiallisesti kreationistista näkemystä Homo Floresiensiksesta.

      Taitaa olla liian vaikea ja kinkkinen aihe poistattajalle? Eikö kreationismi pysty tieteellisiä selityksiä tarjoamaan näihinkään kysymyksiin?

      • ....................

        "Eikö kreationismi pysty tieteellisiä selityksiä tarjoamaan näihinkään kysymyksiin?"

        Kreationismi on "uskonnot ja uskomukset" alueella. Evoluutio on tieteissä.

        Ethän sinäkään mene rajakokemus osioon jankkaamaan lääketieteen uusista tuloksista.


      • .................... kirjoitti:

        "Eikö kreationismi pysty tieteellisiä selityksiä tarjoamaan näihinkään kysymyksiin?"

        Kreationismi on "uskonnot ja uskomukset" alueella. Evoluutio on tieteissä.

        Ethän sinäkään mene rajakokemus osioon jankkaamaan lääketieteen uusista tuloksista.

        Ja pointtisi oli mikä, kun otetaan huomioon että tämä ketju on siirrätetty kreationismipalstalta tänne?


    • Ihana Fantasti

      Hobitin aivoihin lisää tilavuutta.

      >>Indonesiassa eläneellä florensinihmisellä (Homo florensiensis) näyttää olleen kuviteltua suuremmat aivot, sanovat japanilaistutkijat. Tutkijoiden mukaan aivojen koko antaa lisävahvistusta sille, että florensinihminen oli oma ihmislajinsa eikä epämuodostunut nykyihminen (Homo sapiensis).

      Ensimmäiset florensinihmisen fossiilit löydettiin kymmenen vuotta sitten syrjäiseltä Floresin saarelta Indonesiasta. Tiedeyhteisö on kiistellyt siitä, kuuluvatko jäänteet omalle ihmislajille vai onko kyseessä esimerkiksi mikrokefaliasta eli pienipäisyydestä kärsineen nykyihmisen jäänteet.

      Floresinihminen kasvoi arviolta noin metrin mittaiseksi, minkä vuoksi se on saanut lempinimen hobitti.

      Tähän mennessä "hobitin" aivojen koosta ei ole ollut selvää käsitystä, mutta nyt japanilaistutkijat sanovat selvittäneensä kuvaamalla ainoan tunnetun ehjän florensinihmisen kallon sisäpuolen erittäin tarkalla tietokonekerroskuvauksella. Tutkijoiden mukaan kuvaus paljasti, että floresinihmisen aivot ovat olleet aiempaa luultua suuremmat: kun aiemmin niiden kooksi arvioitiin 400 kuutiosenttimetriä, uusi arvio on 426 kuutiosenttimetriä. Nykyihmisen aivot ovat kooltaan noin 1 300 kuutiosenttimetriä.

      Uuden tiedon perusteella tutkijat uskovatkin, että floresinihmisen todennäköisin esi-isä on Homo erectus. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että floresinihminen kehittyi pystyihmisestä, vaikka Homo erectuksen aivot olivatkin selvästi floresinihmisen aivoja suuremmat: Jaavalla eläneiden pystyihmisten aivot olivat kooltaan noin 860 kuutiosenttimetriä, mutta ei ole pois suljettua, etteikö floresinihminen olisi voinut kehittyä pystyihmisestä. Aiemmin ajateltiin, että floresinihmisen ja pystyihmisen aivojen kokoero on liian suuri, jotta floresinihmisen olisi voinut pystyihmisestä kehittyä.

      On myös mahdollista, että floresinihminen olisi kehittynyt Homo habiliksesta, jonka aivojen koko oli vain noin 600 kuutiosenttimetriä. Aasiasta ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole löydetty näin vanhojen ihmisen sukulaisten jäänteitä.

      Floresinihminen on hämmästyttänyt tutkijoita, koska ihmisen evoluutiossa aivojen koko on kasvanut. Floresinihmisen kohdalla kehitys näyttää kääntyneen ympäri, koska hänellä oli pienemmät aivot kuin edeltäjillään. Muiden eläimien kohdalla on kuitenkin todisteita siitä, että kääpiökasvuisuutta voi esiintyä etenkin eristyneissä oloissa kuten saarilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      144
      1965
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      80
      1853
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      58
      1394
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      71
      1205
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      979
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      865
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      12
      844
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      48
      831
    9. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      52
      806
    10. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      785
    Aihe