resepti ja ohje, mistä löytyy?
loimulohi
4
2158
Vastaukset
- Herkuttelija
- Matti
Lohifileelle suolaa ja vähän ehkä pippuria. File vaan leveään lankkuun kiinni, mieluummin puunauloilla (eli poraa lautaan reikiä, vuole puunaulat, ja mieti miten saat sen pystytettyä nuotion ääreen). Koko komeus nuotion viereen kypsymään pitkäksi aikaa, lämpöä saa olla suunnilleen sen verran että kättä ei kärsi kauaa pitää ko. lämmössä, mutta vähän aikaa kuitenkin, pääasia on ettei pala.
- qwerty
Onkin todellista herkkua tuol loimutettu lohi... vähän voisi viel sitruunapippuria pintaan panna ja ruohosipulia...
- Megi
Haluaisin tuoda tässä yhdeydessä esille loimulohen ja liekkilohen eron.
Loimulohi paistetaan niin että kala on laskettu hiilloksen tasolle. Näin kala kypsyy tooodella hitaasti (useamman tunnin). Paiston loppupuolella sivellään kaloja jokusen kerran voisulalla. Kun fileen yläosassa olevat pystyruodot tai evät irtoavat helposti on kala syöntivalmista ja todella namia.
Liekkilohta paistettaessa kala on nostettu liekkien tasolle ja kypsyy nopeammin.
Erilaisilla markkinoilla harhaanjohtavasti yleensä valmistetaan ja myydään liekkilohta loimulohena.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta613091Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433067- 422417
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa902016- 311893
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251759- 481606
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä821360- 391280
- 791110