mehun teko

tiinusta

Voisko joku auttaa, kun poimin eilen ämpärillisen puna- ja mustaherukoita ja tänään pitäs mehua tehä, että miten se niinkun käytännössä tapahtuu. Mehumaijalla ajattelin tehä. Kuinka paljon marjoja kerrallaan ja kuinka paljon vettä sinne alakattilaan ja kuinka paljon sokeria?

11

14605

  Vastaukset

  • Laita mehustimen vesiosaan reilusti vettä, eli lähes täyteen. Sitten mehuosa ja päällimäiseksi ritiläosaan marjoja ja sokeria vuorotellen, senkin voi laittaa lähes täyteen. Itse laitan n. 1kg sokeria/mehumaijallinen, pakastan mehun.

   Sitten vain vesi kiehumaan ja valuttelet mehua niin kauan kuin sitä tulee. Pulloihin voit lisätä sokeria ja säilöntäainetta, jos säilytät niitä kellarissa tms. Muista ehdoton puhtaus, eli puhtaat pullot!

   • Itse olen tehnyt niin, että kun mehua alkaa tulla, valutan sitä kannuun ja kaadan ensimmäisen satsin takaisin marjojen päälle, niin sokeri menee tasaisemmin mehuun. Sokerin määrä on tietysti makuasia, mutta minäkin olen käyttänyt noin 1 kg/mehumaijallinen marjoja.

    Olen saanut mehun säilymään jääkaapissa siten, että pullot pestään hyvin ja ennen mehun pullotusta pullot kuumennetaan uunissa. Olen pitänyt n. 150 asteessa 10-15 minuuttia, jostain ohjeesta luin että 125 astettakin riittäisi. Samoin korkit käytetään kiehuvassa vedessä, itse käytän kumikorkkeja. Kuumiin pulloihin laitetaan mehua ihan täyteen ja korkki päälle. Toki jotain säilöntäainettakin voi käyttää jos haluaa.


  • Kiitos noista ohjeista. Mehut on keitetty ja pakasteessa odottelevat talven pakkasia. Sieltä on sitten kiva kylminä talvi-iltoina ottaa ja keittää kuumaa mehua! Syksyn jatkoja! (Vai onkos se vielä kesän puolella...?!)

  • minäkin keittelin mehua maijalla, otin 1/3 punaisia ja loput mustia viinimarjoja, lisäsin kilon verran sokeria maijalliseen ja opin ensimäisen keiton jälkeen, että paras valuttaa mehut johonkin ämpäriin ja pullottaa vasta sitten kun kaikki ovat valuneet pois. Ensimmäisistä mehumaijallisesta alussa on makeampaa mehua, lopussa happamempaa.

   • Mie keitän mehuni näin:

    Mehumaija täyteen marjoja, alaosaan paljon vettä. Ja ei ku kiehumaan.
    Annan kiehua niin kauan, että varmasti kaikki marjamehu on irronnut - lasken mehun kattilaan, en pulloihin.
    Kuumennan vielä mehua kattilassa (en keitä) ja vasta siinä vaiheessa lisään n. 700 g sokeria. Näin kaikki laitettava sokeri tulee hyötykäyttöön ja ei jää suotta marjojen kuoriin...
    Säilön muovipulloissa (jotka korkkeineen huuhtelen kiehuvassa vedessä). Täytän mehulla - en aivan täyteen - ja pakkaseen.
    Myös lasipulloissa ko. sokerimäärällä ja hyvällä puhtaudella säilyvät kellarissa.

    Flunssatonta talvea!


  • Otas ohje netistä nimikkeellä mehun keittäminen niin hyvää tulee.

  • minkä takia se sokeri on pakastettava..... minä lisään vasta kun teen juotavaa mehua.... mahtuu niittenkin sokerikilojen verran enemmän mehuja, hilloja ym. sinne pakkaseen,

  • laita marjat mehumaijaan ilman sokeria keitä noin 1.5 tuntia välillä sekoitellen laske välillä mehua toiseen astiaan ettei mehuosa maijassa täyty liikaa siivilöi valmis mehu harson läpi näin saat kaiken mahdollisen sakan pois mittaa siivilöity mehu kattilaan ja lisää sokeria 250g per mehulitra kuumenna mehu kiehumispisteeseen näin se pastöroituu sitten pullotat sen pullojen kuumennus on täysin turhaa puuhaa riittää kun ne ovat huonelämpöisiä täytä pullot siten että ensin noin 1dl annat sitten mehun kuumentaa pullon ettei se rikkoudu sitten pullo niin täyteen että mehua tulee vähän yli ja heti korkki kiinni sokerinen mehu tiivistää korkin ja kun mehu jäähtyy syntyy pullon yläosaan tyhjiö jossa ei ole bakteereja säilyy viileässä vuosikaudet ilman säilöntäaineita

   • Kiitos, koetan otis 2004 vuoden mehulleni


  • Laitan puhtaita marjoja mehumaijaan 1kg sokeria.Valuta mehu niin kauan kuin tulee.
   Ota sose maijasta ja rasioita.anna jäähtyä,pakasta marmelaari.Voit käyttää soseen missä vain.

  • Onko jotain lukuja miten pullot kuummetaan uunissa ? Itselle kävi niin, että kun pullotin uunikuumiin pulloihin ne rikkoutuivat. Uunin lämpötila , jo ennestään käytetyt pullot heikompia ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   203
   5520
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2374