mehun teko

tiinusta

Voisko joku auttaa, kun poimin eilen ämpärillisen puna- ja mustaherukoita ja tänään pitäs mehua tehä, että miten se niinkun käytännössä tapahtuu. Mehumaijalla ajattelin tehä. Kuinka paljon marjoja kerrallaan ja kuinka paljon vettä sinne alakattilaan ja kuinka paljon sokeria?

15

22724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ode

      Laita mehustimen vesiosaan reilusti vettä, eli lähes täyteen. Sitten mehuosa ja päällimäiseksi ritiläosaan marjoja ja sokeria vuorotellen, senkin voi laittaa lähes täyteen. Itse laitan n. 1kg sokeria/mehumaijallinen, pakastan mehun.

      Sitten vain vesi kiehumaan ja valuttelet mehua niin kauan kuin sitä tulee. Pulloihin voit lisätä sokeria ja säilöntäainetta, jos säilytät niitä kellarissa tms. Muista ehdoton puhtaus, eli puhtaat pullot!

      • Sid

        Itse olen tehnyt niin, että kun mehua alkaa tulla, valutan sitä kannuun ja kaadan ensimmäisen satsin takaisin marjojen päälle, niin sokeri menee tasaisemmin mehuun. Sokerin määrä on tietysti makuasia, mutta minäkin olen käyttänyt noin 1 kg/mehumaijallinen marjoja.

        Olen saanut mehun säilymään jääkaapissa siten, että pullot pestään hyvin ja ennen mehun pullotusta pullot kuumennetaan uunissa. Olen pitänyt n. 150 asteessa 10-15 minuuttia, jostain ohjeesta luin että 125 astettakin riittäisi. Samoin korkit käytetään kiehuvassa vedessä, itse käytän kumikorkkeja. Kuumiin pulloihin laitetaan mehua ihan täyteen ja korkki päälle. Toki jotain säilöntäainettakin voi käyttää jos haluaa.


    • tiinusta

      Kiitos noista ohjeista. Mehut on keitetty ja pakasteessa odottelevat talven pakkasia. Sieltä on sitten kiva kylminä talvi-iltoina ottaa ja keittää kuumaa mehua! Syksyn jatkoja! (Vai onkos se vielä kesän puolella...?!)

    • amatörköksa

      minäkin keittelin mehua maijalla, otin 1/3 punaisia ja loput mustia viinimarjoja, lisäsin kilon verran sokeria maijalliseen ja opin ensimäisen keiton jälkeen, että paras valuttaa mehut johonkin ämpäriin ja pullottaa vasta sitten kun kaikki ovat valuneet pois. Ensimmäisistä mehumaijallisesta alussa on makeampaa mehua, lopussa happamempaa.

      • ologa

        Mie keitän mehuni näin:

        Mehumaija täyteen marjoja, alaosaan paljon vettä. Ja ei ku kiehumaan.
        Annan kiehua niin kauan, että varmasti kaikki marjamehu on irronnut - lasken mehun kattilaan, en pulloihin.
        Kuumennan vielä mehua kattilassa (en keitä) ja vasta siinä vaiheessa lisään n. 700 g sokeria. Näin kaikki laitettava sokeri tulee hyötykäyttöön ja ei jää suotta marjojen kuoriin...
        Säilön muovipulloissa (jotka korkkeineen huuhtelen kiehuvassa vedessä). Täytän mehulla - en aivan täyteen - ja pakkaseen.
        Myös lasipulloissa ko. sokerimäärällä ja hyvällä puhtaudella säilyvät kellarissa.

        Flunssatonta talvea!


    • mehua ennen keittäny

      Otas ohje netistä nimikkeellä mehun keittäminen niin hyvää tulee.

      • Anonyymi

        Tuolloin 2004 ei vissiin vielä nettiä ollu :D Tai siis googlea.


    • se pupu

      minkä takia se sokeri on pakastettava..... minä lisään vasta kun teen juotavaa mehua.... mahtuu niittenkin sokerikilojen verran enemmän mehuja, hilloja ym. sinne pakkaseen,

    • pienitoivo

      laita marjat mehumaijaan ilman sokeria keitä noin 1.5 tuntia välillä sekoitellen laske välillä mehua toiseen astiaan ettei mehuosa maijassa täyty liikaa siivilöi valmis mehu harson läpi näin saat kaiken mahdollisen sakan pois mittaa siivilöity mehu kattilaan ja lisää sokeria 250g per mehulitra kuumenna mehu kiehumispisteeseen näin se pastöroituu sitten pullotat sen pullojen kuumennus on täysin turhaa puuhaa riittää kun ne ovat huonelämpöisiä täytä pullot siten että ensin noin 1dl annat sitten mehun kuumentaa pullon ettei se rikkoudu sitten pullo niin täyteen että mehua tulee vähän yli ja heti korkki kiinni sokerinen mehu tiivistää korkin ja kun mehu jäähtyy syntyy pullon yläosaan tyhjiö jossa ei ole bakteereja säilyy viileässä vuosikaudet ilman säilöntäaineita

      • tiinusta

        Kiitos, koetan otis 2004 vuoden mehulleni


      • Anonyymi

        Toimiiko tämä ohje myös muovipulloihin? :) Haluaisin kokeilla säilöä kellarissa viinimarjamehua, kun pakkaseen ei tällä kertaa mahdu. Tulisi käytettyä tämän kesän satsi varmasti kevääseen mennessä poies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimiiko tämä ohje myös muovipulloihin? :) Haluaisin kokeilla säilöä kellarissa viinimarjamehua, kun pakkaseen ei tällä kertaa mahdu. Tulisi käytettyä tämän kesän satsi varmasti kevääseen mennessä poies.

        Viinimarjamehu lasipulloihin. Itse olen ostanut kaupasta näitä uusia tyhjiä vanhan ajan mehupulloja. Koko on yksi litra. Minulla on pieni mehumaija, niin mahtuu liesituulettimen alle ja 2 kiloa marjoja ja kilo sokeria. Lasken mehun ensin kattilaan ja sitten kuumennan hellalla kattilaa ja lisään kolme teelusikallista Atom säilöntä jauhoa ja pullotan kuumiin pulloihin. Niinkuin ohjeessa on 1 tl litraa kohti. Säilyy viileessä keväseen asti.


    • Puoli.vaari

      Laitan puhtaita marjoja mehumaijaan 1kg sokeria.Valuta mehu niin kauan kuin tulee.
      Ota sose maijasta ja rasioita.anna jäähtyä,pakasta marmelaari.Voit käyttää soseen missä vain.

    • Kotikonstit

      Onko jotain lukuja miten pullot kuummetaan uunissa ? Itselle kävi niin, että kun pullotin uunikuumiin pulloihin ne rikkoutuivat. Uunin lämpötila , jo ennestään käytetyt pullot heikompia ?

      • Anonyymi

        olen vaan vedellä ja Atom jauheella kuumentanut näitä jossa on vanhan ajan korkki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe