Paistoin illalla marinoidusta possun sisäfileestä palat pannulla sipulin kera ja duunasin kastikkeen mukaan. No, sehän unohtui hellalle valmistuksen jälkeen yön yli eli ehti olla valmiina 8 tuntia huoneenlämmössä. Olisko vielä syömäkelpoista?
Voiko vielä syödä??
4
1362
Vastaukset
- minna
voi syödä, ei valmiiksi tehty ruoka yhdessä yössä pilaannu.
- Lexa
Onhan sitä ennenkin syöty kaikkea, joten ei ruoka nykyäänkään pilaannu niin helposti kuin sanotaan.
- Kotikokki
Itse kun teen ruokaa, niin jätän aina yöksi ruoan hellalle, kun ei sitä voi lämpimänä jääkaappiinkaan pistää. Kypsennetty liha tms. ei pilaannu kovin helposti. Säilyisi huoneenlämmössä enemmänkin kuin sen yhden yön.
Paras tapa tarkistaa ruoan pilaantuminen on edelleen se nenä. Veikkaan että saisi pitää sitä ruokaa aika hiton kauan huoneenlämmössä ennen kun se pilaantuisi.- tiina
Kuulostaa aika epäilyttävältä tuommoinen! Itse jäähdytän kesällä ruoan kylmässä vesihauteessa ja talvella parvekkeella ennen jääkaappiin laittamista. Kyllä ruokaan voi tulla bakteereita ja niistä voi saada ruokamyrkytyksen, vaikka ruoka ei vielä nenään edes haisisi pahalle. Voi olla, että hellalle jääneessä ruoassa on bakteereita, mutta ne kuolevat kun ruoka kuummennetaan uudestaan vähintää 70-asteiseksi. Eri asia on sitten sellaiset bakteerit, jotka erittävät ruokaan toksiineja (myrkkyjä), jotka eivät kuumennettaessa katoa, vaikka bakteerit kuolevat. Siitä voi seurata ruokamyrkytys.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 445805
- 475318
- 483698
- 133653
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise913248- 313126
- 592874
- 572730
- 532380
- 381834