Paras kiuasmakkara?

JoneJNS.

Olen kokeillu monia makkaroita kiukaalla paistettuna folioon käärittynä. HK oli ennen tosi hyvää, mutta nyt muuttunu niin paljon, ettei enää tee mitään. Snelmannin kunnon lenkki kokeiltu kans, mutta ei ollu hyvä. Halppis HK:n uunilenkki on hyvä ja nyt kokeilin poutun lenkkiä, mutta sillä ei tee mitään. Mistä itse pidätte?

130

14718

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiuasmaisteri.

      Esim. vaikka s-ryhmän rainbow-a-luokan grillimakkara on yllättävän hyvä valinta. Ja kiukaalla myös hiillosmakkara ja camping menee mukavasti.

      • näin se vaan on

        En tiedä mikä on PARASTA, mutta sen tiedän, mikäli haluat olla varma makkaraa syödessäsi, että se on valmistettu 100% suomalaisesta lihasta, niin valitse ATRIAN makkara.

        Kaikki ATRIA tuotemerkin nimissä valmistetut lihajalosteet ovat 100% kotimaisesta lihasta valmistettuja.


      • Suurin varauksin...
        näin se vaan on kirjoitti:

        En tiedä mikä on PARASTA, mutta sen tiedän, mikäli haluat olla varma makkaraa syödessäsi, että se on valmistettu 100% suomalaisesta lihasta, niin valitse ATRIAN makkara.

        Kaikki ATRIA tuotemerkin nimissä valmistetut lihajalosteet ovat 100% kotimaisesta lihasta valmistettuja.

        Muuta hyvää Atrialla ei sitten olekaan kuin hiillosmakkara, eli se perinteinen hiilari paketti. Kaikki muu eineksistä nakkeihin ja lihapulliin on yhtä kamalaa kamaraa.

        100% kotimaista löytyy myös muiltakin valmistajilta mutta maku ja raaka-aineet ovat ihmisille tarkoitettuja.


      • !!!
        Suurin varauksin... kirjoitti:

        Muuta hyvää Atrialla ei sitten olekaan kuin hiillosmakkara, eli se perinteinen hiilari paketti. Kaikki muu eineksistä nakkeihin ja lihapulliin on yhtä kamalaa kamaraa.

        100% kotimaista löytyy myös muiltakin valmistajilta mutta maku ja raaka-aineet ovat ihmisille tarkoitettuja.

        Halvin mahdollinen makkara, koska ei se hinta näköjään mitään vaikuta.


      • Siitä vaan
        !!! kirjoitti:

        Halvin mahdollinen makkara, koska ei se hinta näköjään mitään vaikuta.

        Jos kaikki ostaisi aina sitä "halvinta mahdollista" niin se jos mikä antaa valmistajille intressit valmistaa kaikkea muuta kuin laadukkaita tuotteita.

        Tuotteiden laatu nuosee ja hinta laskee kulutuksen kasvaessa. Eli jos ihmiset ostaisivat aina mahdollisimman laadukkaan tuotteen, niin silloin niiden valmistuskapasiteettiä nostettaisiin ja laadunkehitystä parannettaisiin. Sellaisista tuotteista syntyisi enemmän kilpailua markkinoille.

        Meillä kuluttajilla on se kaikkein suurin valta päättää mitä ja minkä laatuisia tuotteita täällä valmistetaan, eli omalla päätöksellään.


      • Vappuripsi

        YÖK.. juuri nuo kyseiset makkarat oon oksentanu pihalle ku ei sula ollenkaan vatsassa... tulle huono olo noista... parasta ois varmaan nuo lähilihatukkurin tuoreet makkarat.


    • Keppiä

      Tapiolan aurakeppi katoaa lastenkin suihin aika nopeasti kiukaalta, eli toimii.
      Jos ei välitä aurajuustosta niin sitten perus Tulikeppi.
      Näitä ei tule oikeastaan ikinä edes grillattua vaan melkein pelkästään kiukaalla.
      Hyviä makkaroita, kannattaa kokeilla nimenomaan kiukaalle.

      • iem

        Uskomantota, mutta totta. Laita kaupan vakumipaketissa makkarapaketti kiukaalle ja nakkele löylyä sekaan, niin tulee mehevä makkara. Monet häipyneet lauteelta, koska epäilee, että mehut tulee kiukaalle, mutta ovat erehtyneet. Ei vaan saa panna terävien kivien päälle, eikä saa olla kivet punasia kuumasta.


      • kiukaalle
        iem kirjoitti:

        Uskomantota, mutta totta. Laita kaupan vakumipaketissa makkarapaketti kiukaalle ja nakkele löylyä sekaan, niin tulee mehevä makkara. Monet häipyneet lauteelta, koska epäilee, että mehut tulee kiukaalle, mutta ovat erehtyneet. Ei vaan saa panna terävien kivien päälle, eikä saa olla kivet punasia kuumasta.

        Ilmajoen makkaramestarien makkarat. Näitä tosin löytyy vain kauppahallista ja stockmannilta. http://makkaramestarit.fi/grillimakkarat.html

        Toiseksi parasta löytyy lidlistä. Sellainen kilon paketti makkaraa 5,99€ ja lihapitoisuus on korkea ulkomuistista 80%.


      • En suosittele
        iem kirjoitti:

        Uskomantota, mutta totta. Laita kaupan vakumipaketissa makkarapaketti kiukaalle ja nakkele löylyä sekaan, niin tulee mehevä makkara. Monet häipyneet lauteelta, koska epäilee, että mehut tulee kiukaalle, mutta ovat erehtyneet. Ei vaan saa panna terävien kivien päälle, eikä saa olla kivet punasia kuumasta.

        Olen kokeillut tuota makkaran paistoa kiukaalla omassa paketissaan muutaman kerran. Pari kertaa onnistui hyvin, tuli oikein mehevät makkarat, mutta sitten eräällä kerralla tuli voimakkaasti muovin makua makkaroihin, enkä ole viitsinyt enää kokeilla. Tuskin on aivan 100% turvallinen juttu ainakaan kaikkien valmistajien makkaroilla. Jos makkarapaketti olisi tarkoitettu paistopakkaukseksi, niin se sanottaisiin paketissa.


      • näin
        iem kirjoitti:

        Uskomantota, mutta totta. Laita kaupan vakumipaketissa makkarapaketti kiukaalle ja nakkele löylyä sekaan, niin tulee mehevä makkara. Monet häipyneet lauteelta, koska epäilee, että mehut tulee kiukaalle, mutta ovat erehtyneet. Ei vaan saa panna terävien kivien päälle, eikä saa olla kivet punasia kuumasta.

        ja nimenomaan puukiukaalle, ei missää nimessä sähkökiukaalle


      • Maggaran ystävä
        En suosittele kirjoitti:

        Olen kokeillut tuota makkaran paistoa kiukaalla omassa paketissaan muutaman kerran. Pari kertaa onnistui hyvin, tuli oikein mehevät makkarat, mutta sitten eräällä kerralla tuli voimakkaasti muovin makua makkaroihin, enkä ole viitsinyt enää kokeilla. Tuskin on aivan 100% turvallinen juttu ainakaan kaikkien valmistajien makkaroilla. Jos makkarapaketti olisi tarkoitettu paistopakkaukseksi, niin se sanottaisiin paketissa.

        No eihän muoviset makkarapaketit ole paistoon tai lämmitykseen tehtykään.
        Käärikää folioon ne makkarat tai ostakaa kiukaanpäälle oikea makkaranpaistoalusta jonka saa kettingillä roikkumaan kiukaan päälle.


      • näin kirjoitti:

        ja nimenomaan puukiukaalle, ei missää nimessä sähkökiukaalle

        kyllä se kettinkivati toimii sähkökiukaallakin.


      • Anonyymi
        En suosittele kirjoitti:

        Olen kokeillut tuota makkaran paistoa kiukaalla omassa paketissaan muutaman kerran. Pari kertaa onnistui hyvin, tuli oikein mehevät makkarat, mutta sitten eräällä kerralla tuli voimakkaasti muovin makua makkaroihin, enkä ole viitsinyt enää kokeilla. Tuskin on aivan 100% turvallinen juttu ainakaan kaikkien valmistajien makkaroilla. Jos makkarapaketti olisi tarkoitettu paistopakkaukseksi, niin se sanottaisiin paketissa.

        Ei kai kukaan oikeasti muovia kiukaalle laita, ei ole tarkoitettu edes keitettäväksi pakkaukseen ellei ole kerrottu, saati kuumille kiville.


    • mek

      Laitappa kiukaalle kabanossia tai muut kunnon grillimakkaraa ja kostuta makkarat oluella ja sitten käärit folioon muutaman kerroksen ja kiukaalle niin tulee hyvää.

    • Petri Pa...

      Kokeile semmoisia makkaroita missä liha pitoisuus on yli 80%. Eikä ole laitettu siipikarjaa, katso myös suolapitoisuus, lisäaineeton, kotimainen 100% ja kilohinta
      ei rasita kukkaroa. En ala tässä mainostamaan eri merkkejä. Hyvää Wappuwa !

      • Lidl on halpa!

        Lindlissä myydään sellaista Dulanon pitkulaista makkaraa, mieluummin juusto, sitä parempa ei ole.


    • Huiluntuhti

      Kivikylän Huiluntuhti. Ainoa makkara, mitä mies tarvitsee!

      • 87% lihaa, nam nam.

        Sama. Tähän olen tykästynyt. Kyllä huomaa eron, kun makkara on "täyttä" lihaa eikä pelkkää jauhoa tai jotain muuta sellaista.


      • ainoa huono
        87% lihaa, nam nam. kirjoitti:

        Sama. Tähän olen tykästynyt. Kyllä huomaa eron, kun makkara on "täyttä" lihaa eikä pelkkää jauhoa tai jotain muuta sellaista.

        puoli on juuri tuo lihaisuus. Näin diabeetikkona sitä saa vedellä napaansa huomattavat määrät ilman piikitystä. Ja sitten pyöriikin pallona ympäriinsä lopun iltaa :o)


      • 87% lihaa, nam nam.
        ainoa huono kirjoitti:

        puoli on juuri tuo lihaisuus. Näin diabeetikkona sitä saa vedellä napaansa huomattavat määrät ilman piikitystä. Ja sitten pyöriikin pallona ympäriinsä lopun iltaa :o)

        Minun mielestäni Huilun Tuhdin ainoa ongelma on, että "raakoina", siis kylminä, niitä on erittäin tuskastuttava kuoria verrattuna joihinkin perusmakkaroihin. Eli sopii siis erityisen hyvin grillattavaksi :)


      • vatajaa

        Tästä vielä parempi on vatajan makkarat.


    • Carlos Sausage

      Kivikylän HuilunTuhti. Ei tartte edes sinappia. Vesitilkan kanssa folioon ja a vot. Campingit ja Atrian hiillosmakkarat unohtaa ensihaukulla.

    • Herkkujen herkku

      Kokeileppa kylymäsen herkkulenkkiä luonnonsuolessa
      ei roileria...ja tosi hyvä vaikka kylymänä

    • Palviryynäri

      Poutun palvattu ryynäri ja ne samanlaiset prinssiryynäri. Ja sen tarvii antaa mennä sellaseks rusinaks että ryynit imee maun ja rasvan. Ai että ja tänään sitä taas saa.

      • Osuit oikeaan

        Olen myös tykästynyt Poutun Palviryynimakkaraan. Maistuu muillakin tavoilla valmistettuna. Itselle riittää, että kuori menee rapeaksi.


    • uusi löytö

      pirkka-grillimakkara hinta-laatu suhde kohillaan

    • tomjout11

      ryynäri on paras 5o v kokemuksella

    • Liisamaija*

      No Kivikylän Huilun Tuhti...se on YKKÖNEN

    • makkaramake55

      Aika simppeliä toi makkaranmetsästys. Unohda merkkiuskollisuus ja katso paketin takakannesta ravintosisältö.
      Mitä enemmän rasvaa ja proteiinia sekä hiilihydraatit minimissä-> Paras kiuasmakkara.
      Kuka nyt jauhoa kiukaalleen haluaisi laittaa? Edes foliossa. En minä ainakaan.

    • -pete-

      Atrian kunnon herkkulenkki ja pitkä kypsennys , että kunnolla halkeilee , nam !!

    • Kuka.

      Enään nykyään syö "vehnäjauhopötköjä"? En minä ainakaan. Minulta makkarat ovat jääneet kaupan hyllylle jo vuosikaudet.

      • loparit

        Olin kova makkaramies, kärsin useasti toistuvasta kovasta pääsärystä, buranaa meni, lopetin makkaransyönnin ja yllättäen pääkivut loppui kokonaan, en tiedä mikä siinä vaikutti(lisäaineetko?) mutta päänsäryt loppui kokonaan!


      • joo tota

        http://www.kivikylan.fi/etusivu/tuotteet/ruokamakkarat/huiluntuhti

        hiilihydraatteja 0,5g sadassa grammassa. Ei ole siis pahemmin jauhoja.


    • jarppi3

      Laktoositon ja gluteeniton Julkujärven grillimakkara (valmistaa veljekset mattila)
      Tämä on paras.

      • Anonyymi

        En ole syönyt makkaraa sen jälkeen kun Heisosen lenkki lopetettiin tosi hyvä lenkki


    • Onko kukaan paistanu

      Pajuniemen Luomugrilleriä? Saa ainakin S-marketista. Siinä on makkara, joka maistuu minulle "raakanakin", mutta tietysti laitettu on aina paree.

    • klopp

      wurstin siskomakkarat

    • Justiina991

      Miksi ruokaa pitää valmistaa saunassa?

      • poripori

        Säästyy aikaa ja rahaa. Itse keitän päivällisenkin saunoessani.


    • dingledonggledi

      Kivikylän Huiluntuhti, lähes täyttä lihaa ja maistuu namm... Toinen on gämppingi. Vaikka savupekonin makuinen.

      • On tosi hyviä ne kivikylän tuotteet. Muutkin kuin huiluntuhti. Meilläpäin käy auto kiertämässä torilla ja tulee ostettua usein se 10 euron tarjouskassi jossa on jos jotakin makkaraa ja leikkelettä.


    • konepajavalssaaja

      Ei enää makkaraa... määrä on syöty täyteen. Vihanneksia ja muta terveellistä, kiitos!

      • Wats oou Diou

        Makkara yhdistettynä vihanneksiin ja muuhun terveelliseen, on todella terveellistä!


    • Ei muuten tarvitse laittaa folioon. Ollaan useasti eri kiukailla ja eri paikoissa testattu: paketin voi sellaisenaan laittaa kiukaalle. Kannattaa kääntää jossain vaiheessa. Ei sula (paketti)!

    • makkaraa kohtuudella

      Atrian käristeet ja helapää maistuu, mutta haluan kyllä kokeilla tota Kivikylän Huiluntuhtia, missä sitä myydään?

      • joo tota

        "Kivikylän tuotteita myydään lähes kaikissa eri ketjujen päivittäistavarakaupoissa ympäri Suomea. Tässä palvaamon tuotteita myyviä kauppoja:



        Päivitetty 1.11.09



        SOK

        Prismat, S-Marketit ja Salet ympäri Suomen. Suppealla valikoimalla myös ABC-marketit.



        Kesko

        Citymarketit ja K-supermarketit ympäri Suomen, sekä Länsi-Suomen K-marketit. Suppealla valikoimalla myös K-marketit muualla Suomessa.



        Tradeka

        Pääasiassa Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Euromarketit ja Valintatalot. Lisäksi suppealla valikoimalla muutama Siwa Länsi-Suomessa.



        M-ketju

        Kivikylän tuotteita löydät myös M-kauppojen valikoimasta.



        Muut

        Veljekset Keskinen Tuuri, Mini-Manit, Säästömarketit, Halpa-Hallit Pori ja Kankaanpää, Länsi-Suomen Tokmannit,
        Pick´n Pay Rauma ja Pori.



        Lisäksi Tampereella kauppahallista ja Tammelantorilta Paapanpuodista.
        "t


    • hk lenkki

      laittakaapa makkarat suoraan kaupan paketissa kiukaalle kivien päälle ei saa koskea rautaan muovi ei sula ja makkara kypsyy sisällä, olen kokeillut ja onnistuu

    • Herkkulenkkii

      millai vaan, niin hyvää on. Atrian siis!

    • Meitä huijataan

      Oletteko huomanneet että makkaroiden ja nakkien koiostumusta on muutettu viimeisen kahden vuoden aikana? Esimerkiksi uunissa jos tekee makkaraa tai nakkeja kera ranskanperunoiden, niin makkaratavara menee miltei pilalle, eli mustiksi käntyiksi toisin kuin aiemmin. Olen itse lopettanut tuon takia makkaran ostamisen kokonaan. Elintarviketeollisuus pyrkii muutenkin poistamaan makkaroista ja kaikesta muustakin ruuasta nykyään ne oikeat ravintoaineet ja lihan ja laittamaan tilalle jotain todella halpaa ja ravintoköyhää hötkyä, josta myös makunautinto on todella kaukana. Hinnat nousee ja sisältö huononee. Tää on niin tätä!

      Kannattaa lukea niitä tuoteselosteita oikeasti tarkkaan! Tulee vastaan aika järkyttäviä totuuksia. Yksi parhaiten muistamiani esimerkkejä on siinä kun ostin pähkinöitä ja kotona luin huvikseen sitä tuoteselostetta, siellä luki pienellä printillä "saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä".

      • Jaa-a

        "ostin pähkinöitä ja kotona luin huvikseen sitä tuoteselostetta, siellä luki pienellä printillä "saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä""

        Oliko kyseessä maapähkinätuote? Maapähkinähän ei ole oikeasti pähkinäkasvi, vaan hernekasvi, jonka juuripalon sisältä kaivettu siemen on se ns. maapähkinä. Selosteessa ehkä viitattiin samalla linjalla käsiteltyihin "oikeisiin" pähkinöihin, esim. hasselpähkinöihin.


    • Yks persu

      Kotivaran Savulenkki aikoinaan oli vielä parempi.

    • a-luokan makkarat on syötäviä, muut ihan kuraa.

    • makkarafani

      Tampereen Lihjalosteen lenkki on hyvää tavaraa;
      hyvät mausteet eikä liikaa rasvaa.
      Maistuu hyvältä jopa mikrossa lämmitettynä.

    • Hmmmm!

      Paras grillimakkara ja myös uuni/kiuasmakkara on lidlin myymä Kartano joka
      on vielä kaiken lisäksi markkinoiden edullisin,alle euron paketti.
      Se on maukas ,ei liian rasvainen tai jauhoinen. SUOSITTELEN!!!
      Voitti muuten muistaakseni jommankumman iltapäivälehden testinkin tässä
      menneinä vuosina.

      • mikku2

        Lidlin kartanomakkara on toisena makkaratestissämme tällähetkellä.S-marketin A-luokan makkara johtaa.Camping,atrilli ja monetmuut kokeiltu vertailussa.


    • peltsunkulma1

      Tampereen seudulla on tampereen lihajalosteen lenkki yli muiden , testattu on..

    • vainparastaAAARyhmää

      Tiedän TOSI hyvän makkaran,mut en nosta heidän myyntiään:) :)

    • Eemo1000

      Palataampa perusasioihin. Tätä kannattaa kokeilla. Aito hk sininen, viillot puoleen väliin. Voimakas koskenlaskija viiltoihin. lisukkeet iso sipuli ja tomaattia pieni oljy ettei ota kiinni sitte folioon ja kiukaalle.

      • Kyl on HK:n sininen menny nykyään ihan jauhoks?


      • JoneJNS.
        damu.63 kirjoitti:

        Kyl on HK:n sininen menny nykyään ihan jauhoks?

        Tuo on niin totta... Pirkka lenkki on aika saman makuinen, kun HK:n sininen ennen.


    • A vot

      Jos jostain saatte riista- tai peuranmakkaraa!

    • Tässäpä ohjeet

      Itse kaadan ensin ruokaöljyä kuumille kiuas kiville ja sen jälkeen pilkon sipulit ja laitan ne tasaisesti kivien päälle. Asetan tämän jälkeen HK:n sinisen paketteineen päivineen kiukaalle ja annan ruokaöljyn syttyä tuleen, jolloin ,makkara käristyy ihanan mustaksi, kuin olisi mustaa makkaraa. Välillä lisään ruokaöljyä, jos liekki vain sammuu. Minulla on tähän mennessä palanut kolme saunaa poroksi, joten pitää varosvasti paistaa, jottei koko sauna pala.
      Nykyajan makkaroissa ei ole tarpeeksi rasvaa, joten pumppaan injektiotruiskulla ruokaöljyä makkaran sisään, jolloin makkaran rasvapitoisuus nousee yli 85 prosentin. Tällöin vasta makkara on terveellistä ja saa oikeita rasvoja suoniinsa ja sydän voi oikein hyvin. Itse olen näin pystynyt pudottamaan kokonais koletroliani 29:stä alle viiteentoista. Viimeviikolla sain kaksi sydänkohtausta, kun normaalisti saan päivässä neljä slaakia.

    • ehkä paras kiuasmakka on huiluntuhti 78%suomalaista lihaa.folioon tietty kääritty.

    • Makkara takapuolessa

      Makkarat ovat täyttä paskaa :DDDDD

    • mummos oli

      kaikki makkaran ystävät on paskaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Es Make

      Mielestäni makkarat ovat täysin turhia lehmänpaskasta valmistettua PASKAA!!!!!!!!!!!!!!

    • tuhtia

      huilun tuhti ja savupekonikabanossi on mun suosikit..

      • Tosi on

        Suomen parhaat makkarat ja lihatuotteet saa Kangasniemeltä ROINILAN AROMILIHA OY
        www.aromiliha.fi/


    • Isolahti2

      Atrian atrilli. Sopiva kosteus ja sama maku kuin pikkunöösinä lenkkimakkarassa jota leiritulella partiossa lämmitettiin.

      Kylkeen vielä raikas vihersalaatti: kiinankaalista, tomaatista, kurkusta, leipäjuustokuutioista ja vamiiksi kuorituista mandariininlohkoista.

      Ei ole sen parempaa.

    • Grillilihhaa

      Ei saunankiuas ole mikään makkaragrilli, jos makkaroita jms.. kypsyttelee kiukaalla vaikka folioissa, jne.. Sillä pilaa kuaskivet, koska on vaarana että rasvat valahtaa kiville, senjälkeen löylyt haisee "lehmänpaskalle, siis rasva löyhkää..

      Ja näin kiuaskivet joutuu vaihtamaan..

      Girillit on erikseen joilla ruokia käähätään, eikait kenelläkään niinkiire ole ettei kerkii ulkona grillaamaan.?

      Vinkkinä:..!! lukekaa tuoteselosteesta mitäpaskaa näihin ns. grillimakkaroihin on sisällytetty, monissa on jauhettua kanannahkaa, eläintenjänteitä, siankamaraa, (siannahkaa),, kaikki lihanleikkuujäte mikä joutais luujauhotehtaalle..

      Olen ollut muinoin töissä makkaratehtaassa, siellä lakastiin lattiallepudonneet lihanriekaleet ja lapioitiin makkarakutteriin massansekaan..

      Kokemuksestani johtuen en syö lainkaan näitä halpoja b.luokan makkaratuotteita..

      Jos jotain grillailen niin sitten lihaa, kyljyksiä, jne..

      • lerssin venyttäjä

        kaipa jokainen älyää käyttää folio/kiuaspusseja / metallista alustaa. kuka nuija laittaa makkarat suoraan kivien päälle paljaana ?


      • hatsonen
        lerssin venyttäjä kirjoitti:

        kaipa jokainen älyää käyttää folio/kiuaspusseja / metallista alustaa. kuka nuija laittaa makkarat suoraan kivien päälle paljaana ?

        Lapsuudessa ainakin laitettiin aina kiukaalle suoraan makkarat, eikä siitä mitään aiheutunut. Varmaan satoja makkaroita paistettu kiukaalla paljaaltaan :)


    • Wotkins

      Chef Wokinsin Sörkanväärä on loistava makkara!

    • JouuuVvaiiin.

      Joo heitä sianpuolikas kiukhale ja kypsyttele sithä yönyli, jouuuVvaiin.

    • Kait Punainen

      Euroshopperin grillimakkara on hyvää, kiukaallakin. Mut yliveto on kyllä Atrian punainen kiuasmakkarana. Toi punainen muutenkin mielestäni just sellainen, mitä Sininen lenkki oli aikoinaan/parhaimmillaan.
      Että näistä jos koitat, voisit yllättyä positiivisesti.

    • poprilli on tosi hyvää kiukaalla

    • JoneJNS.

      Avaaja lisää ETTTÄ ON TÄRKEÄÄ laittaa Makkarat paketissaan kiukaalle, näin makkaroihin tulee kunnon aromi ja kivet EIVÄT RASVAANNU.

      T. JoneJNS.

    • mielenkiintoinen123
    • HK<3

      HK sininen lenkki on ehdottomasti paras!

      • HK<3

        Niin, tietysti paketteineen paistettuna. Muovi antaa makkaralle hyvät aromit ja saa enemmän kuituja


    • daaduux

      Kotivaran kärkkäri!

      • Diesel veljesten

        97% lihapitoinen transulenkki,tätä kun grillaa kiukaalla niin nälkä katoaa,myynti hyvin varustellut k-rauta kaupat ja stokkan herkku.


      • Saunamakkara
        Diesel veljesten kirjoitti:

        97% lihapitoinen transulenkki,tätä kun grillaa kiukaalla niin nälkä katoaa,myynti hyvin varustellut k-rauta kaupat ja stokkan herkku.

        Kyllä se maistuu makkara jos on tarpeeksi nälkä.Itse otan sitä mikä on tarjouksessa ja ihme kyllä kaikki on tullut syötyä.Turhaa nirsoilua.


    • Lidlin halpislenkki parasta kiukaalla.. on nimittäin niin hyvä 80-luvun henkinen peruslenkki että HK:T sun muut häpeää maussa

    • sekari

      Maistakaapa Snellmanin kunnon lenkkiä. Menee kirkkaasti sinistewn ja punaisten lenkkien edelle.

    • HK Blöö on parasta!
      Ei tarvii onkia lihanpaloja hampaitten välistä. Jos niin käy on kyseessä tuotantovirhe.

    • varo surua
    • paras paikka

      Lidlestä saa kaikki hyvät saksalaismakkarat.

    • kasvisnakkara

      Muistattehan ettette kerrostaloissa yhteisissä saunoissa kärytä makkaroita. teidän jälkeenne voi saunaan tulla kasvissyöjä joka on myös maksanut saunavuorosta, myös hänellä on oikeus saunoa!

      • Niskapuna

        kyllä ainoot. Äijjä makkarat on Hiillos ja Hk'sini niihin jauhetaan kaikki palleista hännästä kärsään.ja siksi niin hyvää kapanussit ja muut on homojen ruokaa ja paskaa


    • jaa jaa

      camping hiilos yms. makkarat missä on pieni lihapitoisuus on omasta mielestä aika kuraa.
      Ja näis markettien A-luokan makkarois on iha ok maku mut välillä niistä löytyy inhottavia sattumia jotai jänteiden palasia tai jotai vastaavaa.
      Joten jos oikeesti haluu positiivisen maku elämyksen niin kannattaa katella liha kaupasta ihan kunnon makkaroita.

    • ---

      Wilhelm.

    • 14+20

      Menee aiheen vierestä tämä vastaus ainakin aluksi, eli jos jotain oikeasti hyvää tahtoo, niin olen syönyt kivikylän ylikypsää palvikinkkua, ihan ok, mutta voiton vie kirkkaasti 10-3 Yläneen perinnelihan ylikypsä palvikinkku.

      Tästä syystä päädyinkin ehdottamaan teille palstalaisille Yläneen perinnelihan tuotteita, heiltä löytyy kyllä sitä kaipaamaanne täysliha makkaraakin.
      Jos myyntiauto tulee lähellesi, niin käyhän shoppailemassa, et todennäköisesti pety.

      tuosta voi hieman saada lisätietoja

      http://www.ylaneenperinneliha.com/jalleenmyyjat/

    • Makkaranystävä

      Nämähän toki ovat makuasioita, mutta Atrian uunilenkki on Hk:n versiota parempi, jos hakee kevyempää vaihtoehtoa. Kiukaan päällä foliossa, ehdoton ykkönen on yhä wanha kunnon Hk:n blöö ja tulilla, tai grillissä menee nykyään Kartanon grillimakkara

      • Hiillosmakkara

        Lihamakkarat? Rillimakkaraan jauhetaan kyllä kaikki ei ns lihamakkaraan mänevät osat rustot läskit pallit päät sorkat hännät yms ja siksi ne on parasta grillissä. Siksi ei oo parenpaa grilliin pantavaa "NAM NAM" Hiilos makkara 'ghhlmmgllmmm'


    • Herkkulenkura
    • makkara mestari

      Kaupan makkarat oo mistään kotosin! ite teurastin hevosen ja huonommat palat tein makkaraksi. On kuulkaa 100% suomalaista täys-lihaa sopii leivälle ja mihin tahansa ruokaan!

    • Ilman kamaraa

      Onhan noita montakin. Ensin katson, ettei ole kamaraa ja muutenkin vältän epämääräisiä makkaroita. Votkinilta löytyy hyviä, myös Huilun tuhti on hyvää. Lidlistä löytyy myös ilman kamaraa olevaa saksalaista grillimakkaraa, myös bratvurstit hyviä Lidlissä. Snelmannin grillimakkara Iivari ja Eetvartti on ilman kamaraa, toimii tosi hyvin. Portilta löytyy kelvollista.
      Noita halpis lenkkejä ja muita halpoja grillimakkaroita, joissa on kamaraa ja muuta... en kyllä suostu syömään.

    • ÄLÄ SYÖ

      Hei, jos et halua kiuastasi rikkovan foliosta läpi irtovan makkaran lihanesteiden, niin kannattaa harrastaa vaan ihan grillaamista.

    • massemasokisti

      Paras kiusmakkara on se kun kaattuu vappuna kännissä vatsa edelä kiukaalle.

    • Kivikylän Perinteinen Löylylenkki on ehdoton ykkönen kiukaalla. Suolaisen makuinen ja sopivalla kuorella varustettu. Hintaa reilu 2,50e/400g. Folioon käärittynä tietenkin.

    • Koitappa.

      LIDLIN FRANKFURTER nakit. Ei niitä täysrasvasia vihreessä paketissa, vaan sininen kevyt versio. Ihan helmi!

    • ryynikkäitä

      Poutun palvi ryynimakkarat parasta. Kun niistä valuu liika rasva paistaessa pois, niin senjälkeen ihan nautittavia puolukkahillon kanssa. Kiukaalla en suositteleisi paistettavaksi mitään grillimakkaraa, koska rasva valuu kiukaaseen ja haisee ja käryää siellä pilaten kylpynautinnon.

      • Grillimaisteri

        Ei rasva mihinkään valu, kunhan vaan tehtailee kunnon nyytin. Ihan paistajasta kiinni.


    • ....................

      Miksi makkaraa pitää paistaa saunassa???? Eikö sen voi lämmittää mikrossa/kesällä grillissä...?? Minua KUVOTTAA ajatuskin saunassa, paikassa jossa ollaan "munasillaan" ja jonne kaikki "liat kuoritaan ihosta" valmistaa, tai ylipäätään käsitellä mitään elintarvikkeita, lukuunottamatta saunaolutta (joo, mutta selvinpän en saunassa edes joisi mitään).
      Ja kyllä, olen maistanut kiuasmakkaraa, aivan samanmakuista oli kuin uunissa paistettu, grillissäkin tulee parempaa, vaikken niin makkaran ystävä olekaan....

    • Kiuasmakkara kääritään folioon ja valmistuu siinä kivien päällä samalla kun löylyttelet, hyvää on.

    • LAATUA LIDLISTÄ

      Lidlin kapea olutmakkara merkkiä Dulano. Mukavasti napsahtava ja raakanakin herkullinen.

      Cabanossi, cambing... alkaa suorastaan etoa HK:n sinisestä puhumattakaan.

    • jussipussi10

      Jo pikkupoikana söin -60 luvulla nakkikioskilta ostettua suomi-makkaraa. Siitä ei ole vielä makkara parantunut. Saa vielä kauppahalleista. Ja kestää löylyä.

      • Suomi makkara? Onko se sitä pitkää lenkkiä?


    • tasaraha-

      Semmonen makkara om paree nakata kiukaalle missä ei oo kökön kökköö,sano
      ja Lidlin bratwurstit on vähä saaatanan hyviä
      Pankaas kokeille!

      nim.merk.Hotsipuljut takasin ja muutki

    • Hookoota

      HK sininen paras kiukaaseen ja grilliin ja turunsinappi huntu päälle a vot maistuis varmaan sullekkin?

    • jep44

      Mielestäni parasta on Kivikylän löylylenkki ja saman firman Huilun Tuhti grillimakkara, sekä Atrian Punainen lenkki. Ko tuotteet voi laittaa puulämmitteiselle kiukaalle ilman folioon kiertämistä, eikä valuta rasvaa kiville, myös Atrilli on hyvä. Mielestäni nämä, etenkin Kivikylän tuotteet on kiinteitä ja hyviä. Minun mielestä HK:n sininen on mennyt huonompaan suuntaan, joten nykyisin käytän vaan mainitsemiani tuotteita.

    • suosittu on juu

      Nähtävästi on edellinen viesti laitettu trolli periaatteella, varsinkin viimeinen toteamus siihen viittaa.
      HK sininen on tuote, joka on jostain syystä käynyt kaupaksi noin 60 vuotta. On vaikea ymmärtää, kuka ja miksi sitä ostetaan. Ainoa paikka missä se puoltaa paikkansa on makkarakeitto ja sielläkin nimenomaan mauttomuuttensa takia, ei sotke juuresten antamaa makujen harmoniaa.
      Ehkä tuo jauhomakkara vetoaa kansan syviin riveihin, kun makumaailma on heikosti kehittynyt, niin suositaan mauttomia ruokia, eineksiä ja sairaalaruokien makumaailmaa.

    • paistaja 58

      Atrian käristemakkara todella hyvä myydään kilon vagumissa

    • vihainenäiti51

      Ketjussa käsketiin jättämään paketti päälle kun grillaa. Nyt uuni haisee muovilta eikä makkarakaan maistunut hyvältä.

      Haistappa paska avaaaja.. kumpa pääsi saisi irrottaa ja paistaa kiukaalla, kuvia lisääva valehomo Tunkattu rusina

    • Sandelson

      Eetvartti on parasta

    • UFOTON MAKKARA

      KABANOSSI on ylitse muiden!

    • Mulla menee kaikki kabanossi menee

    • dl8as74tonj9asc475cy

      Kuka helkkari kärventää makkaransa muovipaketissa? Voi jumalauta ihmiset.
      Nauttikaa syövistänne jne jne sivumauista ja sulaneesta muovista.

      Opetelkaa käärimään folioon

    • Hyyiii

      Hyi helkutti..siä hikisessä saunassa jotkut viä pistää makkaraa kiukaalla.. Anna mun kaikki kestää :D Meillä on sentäs grillaava uuni ja takapihalla grilli, ni ei tarvi hikisessä saunassa pistää makkaraa kiukaalle.

    • MAISTUVAA

      Ainoastaan KABANOSSI on makkara, tuo heti hyvän mielen kun sitä ajatteleekin. HÖRHÖILLE se ei kuitenkaan sovi!

    • saunavuoro

      Minut on synnytetty saunassa.Puhdas paikka on,näin on todettu.
      Kiukaalle ei laitettu kun olen kylmäKalle.

    • kvesi

      Remeskylän palvi on parasta! Sitä saa Kiuruvedeltä..

    • 17+5

      Chorizo........

    • fsdcvxvxcxcv

      Tässä ketjussa on taidettu ehdottaa jo pitkälti jokainen yleisin makkara, joten vaikea tästä mitään johtopäätöksiä vetää. Todennäköisesti paras löytyy kokeilemalla.

    • makkaramies mä

      Ostin tämän ketjun saattelemana Huiluntuhdin makkarapaketin ja kyllä huomaa mausta että pesee Atriat yms. halpamakkarat 6-0. Kiitos kaikille teille jotka tätä suosittelitte.

    • hattumies2

      sopiiko folioon paremmin jauhoinen grillimakkara vai lihaisampi wursti?

    • Anonyymi

      Atrian Punainen lenkki on aivan ylivoimainen. Ainakin jos haarukalla tekee reikiä kuoreen ja psistaa kiukaan yläpuolella roikkuvassa rosteriastiassa. Kuori irtoaa itsestään ja makkaraan tulee ihana paahtunut rapsakka maku.

    • Anonyymi

      Lapsuudessa oli usein sauan kiukaalla foliopaketissa makkaraa kuumenemassa ja sitä sitten saunan jälkeen söimme.
      Kokeilin kiuasmakkaraa monen monen vuosikymmenen jälkeen tehdä ja kyllä se vaan hyvää oli.
      Kiuasmakkara on paremman makuista, kuin sauan kiukaan pesässä paistettu makkara.
      Foliossa valmistunut kiuasmakkara on vähän, kuin höyrymakkara.
      Sopivan kostea ja maukas, ei mikään kuiva, kuten avotulella paistettu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe